ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Όρος Πεντελικόν - μέρος 2ο - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Όρος Πεντελικόν - μέρος 2ο - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

jonniebegood30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
Ntavelis666Μέλος
02/08/2004, 14:35:14
Αρκετά χρόνια τώρα, συγκεντρώνω πληροφορίες σχετικά με ένα φαινόμενο της Πεντέλης που έχει να κάνει με εμφανίσεις περιέργων..."ζώων". Ζώα τα οποία δεν θυμίζουν σε καμία περίπτωση εκείνα που ζούσαν στο βουνό μέχρι και κάποιες δεκαετίες πρίν. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα απο την αρχή.
Πολύ παλιά, είχαν παρατηρηθεί στην Πεντέλη λύκοι, τσακάλια, ελάφια, ασβοί και αγριογούρουνα τα οποία όμως εξαφανίστηκαν ύστερα απο τις συνεχείς πυρκαγιές. Σήμερα, τα ζώα που υπάρχουν είναι λαγοί, αλεπούδες, σκίουροι, νυφίτσες, σκαντζόχοιροι, χελώνες και διάφορα τρωκτικά.
Όλα καλά μέχρι εδώ. Έχω όμως συλλέξει πολλές πληροφορίες που μιλούν για εμφανίσεις ζώων, που καμία σχέση έχουν με τα παραπάνω. Δεν θέλω να μακρυγορήσω πάνω σε αυτές. Για οποιαδήποτε αμφιβολία περί του θέματος, καλό είναι να διαβάσετε όσοι δεν έχετε διαβάσει, την ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ εμπειρία του αγαπητού φίλου μας JONNIEBEGOOD, στο τόπικ του "μια ανεξήγητη εμπειρία στην Πεντέλη". Για μένα αυτή η ιστορία είναι πέρα για πέρα αληθινή και αν μη τι άλλο, γνωρίζω τον μάρτυρα προσωπικά και μπορώ να πώ οτι είναι ένας πάρα πολύ σοβαρός άνθρωπος και πολύ μετρημένος στα λόγια του ανάμεσα στα άλλα προτερήματά του.
Περίμενα και'γώ λοιπόν για κάτι χειροπιαστό και όχι να επαναπαύομαι μόνο σε ιστορίες. Ώσπου μια μέρα δικαιώθηκα. Βρισκόμουν στην περιοχή του λόφου του Κατσουλιέρη όταν μπρός στα έκπληκτα μάτια μου είδα κάτι που δεν είχα ξαναδεί ποτέ όσα χρόνια επισκέπτομαι το Βουνό. Ήταν ένας σκελετός, γύρω στο ενάμιση μέτρο! Ήταν μόνο το κρανίο, η σπονδυλική στήλη και η λεκάνη.

Το κρανίο : Αν και εκ πρώτης όψεως μοιάζει με σκυλί, αν το προσέξει κανείς καλύτερα, θα δεί οτι μόνο σκυλί δεν είναι. Τα δόντια του έχουν αφύσικο σχήμα, και ένα πολύ περίεργο κατάλευκο χρώμα. Έδειξα τη σχετική φωτογραφία σε ανθρώπους που ασχολούνται πολύ με σκυλιά και μου έδωσαν όλοι λίγο πολύ την ίδια απάντηση : "Απο τα δόντια του αν κρίνει κανείς, μόνο σκυλί δεν είναι".

Η σπονδυλική στήλη : Είναι σαφώς μεγαλύτερη απο εκείνη του σκυλιού και το κύριο χαρακτηριστικό της είναι οτι ακριβώς πάνω στην ραχοκοκκαλιά, υπάρχουν μυτερά κοκκάλινα "αγκάθια". Αυτά σίγουρα θα πρέπει να προεξείχαν απο το δέρμα.

Η λεκάνη : Είναι αρκετά μικρή, για την ακρίβεια, λίγο μικρότερη απο την ανθρώπινη παλάμη. Και φυσικά, καμία σχέση με εκείνη του σκυλιού.

Έψαξα παντού τριγύρω να βρώ απομεινάρια απο τον υπόλοιπο σκελετό, όμως τίποτα.
Τα δύο πισινά του πόδια ήταν σπασμένα. Είχαν μείνει μόνο οι βάσεις πάνω στη λεκάνη. Που ήταν τα υπόλοιπα ;

Το περίεργο στην ιστορία είναι οτι ένα μήνα πρίν, που είχα επισκεφθεί ξανά την περιοχή, το πτώμα του "ζώου" αυτού δεν υπήρχε εκεί. Αν ψόφησε εκεί, σίγουρα δεν θα προλάβαινε μέσα σε ένα μήνα να φτάσει σε τόσο προχωρημένο στάδιο σήψης. Η άλλη εκδοχή είναι να το πέταξε κάποιος εκεί. Αλλά για ποιό λόγο ; Ποιός θα'ταν αυτός που θα κουβαλούσε ένα πτώμα ζώου μέχρι το λόφο του Κατσουλιέρη (να το έβαζε μέσα στο αυτοκίνητό του ούτε συζήτηση) ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να το θάψει ή να το κάψει να μην μπαίνει στον κόπο κιόλας να το πάει εκεί όπου βρέθηκε ;
Για όσους θυμούνται (αυτοί που παρεβρέθησαν στη συνάντηση) είναι ο σκελετός που είδατε στο βίντεο.
Τολμώ πάντως να υποθέσω οτι ο σκελετός αυτός προέρχεται απο κάποιο όν, όμοιο με εκείνο το "σκυλί" που είχε δεί η αδελφή μου εκείνο το βράδυ στη Σπηλιά ένα συμβάν που είχα αναφέρει στο πρώτο τόπικ της Πεντέλης. Ποιός ξέρει...

ΤΙΝ ΓΑΡ ΠΟΤΑΕΙΣΟΜΑΙ ΑΣΥΧΑ ΔΑΙΜΟΝ ΤΑ ΧΘΟΝΙΑ Θ'ΕΚΑΤΑ

02/08/2004, 16:00:03
χμ...ψιλοάσχετο με τη ροη του θέματος/αλλά λέω να τ'αφήσω...
ένα κείμενο για την Πεντέλη του 1847...

http://demos.neuron.gr/evonymos/greek/ex_lib01.asp?idex=16

*κ ένα επίκαιρο-μια κ είναι καλοκαίρι...

http://www.asda.gr/elxoroi/penteli.htm

Edited by - Valnta on 02/08/2004 16:07:48

02/08/2004, 16:56:27
καταπληκτικο!

προφανως davelis666 κρατησες τον σκελετο!

μπορουμε να τον παμε στα εργαστηρια του πανεπιστημιου πχ, και να βρουμε καποια ακρη!!

μπραβο!

ΥΓ> επειδη δεν ηρθα στη συναντηση μπορεις να ανεβασεις στο φορουμ την επιμαχη σκηνη?? (να βλεπουμε και να μιλαμε)

Edited by - ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ on 02/08/2004 17:10:11

02/08/2004, 20:04:34
Νταβέλη,

μην αφήνεις να περάσει έτσι.

Vril

Ntavelis666Μέλος
07/08/2004, 12:03:36
Καλημέρα σας.
Κολοκοτρώνη και Vril, δεν ξέρω αν θα'ταν συνετό να πάει ο σκελετός σε κάποιο πανεπιστήμιο. Μυρίζομαι μπλεξίματα έτσι και γίνει κάτι τέτοιο. Πάντως ναί, τον σκελετό τον πήρα απο'κεί. Ας είναι καλά ο φίλος μας Πέτρος δηλαδή, που καταδέχτηκε να βάλω όλη αυτή τη σαπίλα μέσα στο αυτοκίνητό του.
Τώρα, για αυτό που λές να το ανεβάσω στο forum... ακόμα περιμένω να μου κάνει κάποιος μαθήματα εισαγωγής εικόνας. Εγώ όσες φορές κι'αν προσπάθησα τα έκανα χάλια.
Ένα δεύτερο εύρημα και το τελευταίο μέχρι στιγμής που έχει να κάνει με παράξενα "ζώα", είναι ένα κρανίο που βρέθηκε σε μια ρεμματιά της Μεγάλης Μαυρηνόρας. Φτάνωντας λοιπόν σε εκείνη τη ρεμματιά είδα ένα εντυπωσιακό αλλά μακάβριο θέαμα. Αμέτρητα κόκκαλα και κρανία στόλιζαν ένα κομμάτι της ρεμματιάς. Τόσα πολλά κόκκαλα δεν έχω ξαναδεί ποτέ στη ζωή μου. Τράγοι, κατσίκια ένα σωρό. Ψάχνωντας λοιπόν ανάμεσα στα υπολλείματα των ζώων να βρώ, ούτε και ΄γώ ήξερα τί εκείνη τη στιγμή, σαν απο παράξενη μοίρα, πάνω σε ένα κορμό δέσποζε ένα τεράστιο κρανίο. Το μέγιστο μήκος του ήταν γύρω στα 40 εκ., πλάτος 20 εκ. και ύψος γύρω στα 20 εκ. επίσης. Η οφθαλμικές κόγχες του ήταν τεράστιες ! Η σιαγόνα δυστυχώς έλειπε, όμως το στόμα του ήταν επίσης, αφύσικα τεράστιο. Απο τη μύτη του εκτεινόταν ένα μεγάλο μυτερό κόκκαλο (το οποίο προδίδει κατά κάποιο τρόπο το σχήμα της παρελθοντικής μύτης του και θα'λεγε κανείς οτι θυμίζει προβοσκίδα) ενώ αυτό που μου έκανε την περισσότερη εντύπωση, είναι οτι πάνω στο κεφάλι του είχε δύο λεπτά κοκκάλινα λοφία ! Ξόδεψα, ούτε και'γώ θυμάμαι πόση ώρα για να βρώ ένα δείγμα απο τον σκελετό του. Τίποτα. Μα δεν μπορεί. Κάπου πρέπει να ήταν ο σκελετός. Κι'όμως όλα τα υπόλοιπα ήταν κατάλοιπα απο τα γνωστά ζωάκια που ανέφερα πρίν.
Σας χαιρετώ πρός το παρόν.

Y.Γ : VALNTA !!! Μ' ΕΣΕΝΑ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ!!! ΠΟΥ'ΣΟΥΝ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ; ; ; ΕΕΕ ; ; ;

08/08/2004, 01:50:42

quote:

Το μέγιστο μήκος του ήταν γύρω στα 40 εκ., πλάτος 20 εκ. και ύψος γύρω στα 20 εκ. επίσης. Η οφθαλμικές κόγχες του ήταν τεράστιες ! Η σιαγόνα δυστυχώς έλειπε, όμως το στόμα του ήταν επίσης, αφύσικα τεράστιο. Απο τη μύτη του εκτεινόταν ένα μεγάλο μυτερό κόκκαλο (το οποίο προδίδει κατά κάποιο τρόπο το σχήμα της παρελθοντικής μύτης του και θα'λεγε κανείς οτι θυμίζει προβοσκίδα) ενώ αυτό που μου έκανε την περισσότερη εντύπωση, είναι οτι πάνω στο κεφάλι του είχε δύο λεπτά κοκκάλινα λοφία !

εχοντας δει τις φωτογραφιες μπορω να πω τη γνωμη μου: το κρανιο δεν ειναι κατι παραξενο - παραξενο το εκανε η φυση

οταν το πρωτοειδα κατι μου θυμησε αλλα δεν ημουν σιγουρος - τελικα ειναι κρανιο κατσικας ή τραγου, αλλα εχει σπασει ενα μερος του ανω ρυγχους του και μοιαζει με προβοσκιδα (εκτος της λοξας με τη ζωολογια ειχα και πατερα χασαπη)

ο αλλος σκελετος ειναι παραξενος οντως - με την πρωτη ματια θυμιζει αφυσικο σκυλο, αλλα το μηκος της σπονδυλικης του στηλης ειναι υπερβολικο για την πολυ μικρη λεκανη του

κατι σαν λυκοσκυλο με λεκανη πεκινουα

περασε απ το μυαλο μου αυτη η πλακε ρατσα σκυλων απο τη Ρωσια, ξεχναω το ονομα τους, αλλα η λεκανη ειναι υπερβολικα στενη ακομα και για αυτους τους σκυλους

καποιος κτηνιατρος θα ειχε κατι να πει για το θεμα - μπορει να προκειται για γεννετικη δυστροφια, αλλα και παλι το ζωο ηταν ενηλικο οταν πεθανε

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

Ntavelis666Μέλος
10/08/2004, 17:25:26
Γειά χαρά σε όλους τους φίλους και φίλες.
Jonniebegood, επέτρεψε μου φίλε να διαφωνήσω μαζί σου σε ένα σημείο. Το κρανίο αυτό δεν έχει σε καμία περίπτωση να κάνει με κρανίο κατσίκας ή τράγου. Δεν έχουν κανένα κοινό χαρακτηριστικό. Το μέγεθος είναι τρείς φορές μεγαλύτερο, ενώ τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, που δεν συναντάς στα συμπαθέστατα τετράποδα, είναι το τεράστιο μυτερό κόκκαλο πάνω απο τη μύτη, καθώς και τα δύο "λοφία" αριστερά και δεξιά στο κεφάλι του. Άλλωστε, όπως είπα στο προηγούμενο post, ο τόπος τριγύρω ήταν γεμάτος απο κρανία τράγων και κατσικιών. Αυτό ήταν τελείως διαφορετικό!
Φίλε μου Jonniebegood, σκεφτόμουν κάτι το οποίο μπορεί να είναι και βλακώδες. Στο παρελθόν, στο κλειδωμένο τόπικ της Πεντέλης, είχαμε αναφερθεί στην περίφημη Πικερμική Πανίδα. Μήπως κάποια είδη ζώων, άγνωστα σε εμάς κατάφεραν με κάποιο παράδοξο τρόπο να επιβιώσουν ύστερα απο τόσες χιλιάδες χρόνια στο βουνό της Πεντέλης ;
Απο την άλλη, αν παραδεχτούμε την ύπαρξη πυλών...αλλά το να παρουσιάζουμε απόψεις δίχως ίχνος τεκμηρίωσης, ούτε αυτό νομίζω είναι σωστό.
Απο πού μπορεί να έρχονται αυτά τα "ζώα" ; Πώς βρέθηκαν εκεί ; Πότε πρόλαβε και αποσυντέθηκε το πτώμα του ζώου, όταν ένα μήνα πρίν δεν υπήρχε κάν εκεί ; Γιατί λείπουν κομμάτια απο το σκελετό ; Τα πήρε κάποιος ; Και αν ναί, για ποιό λόγο ; Και γιατί δεν πήρε ολόκληρο το σκελετό ;
Μέσα απο μία ερώτηση προβάλλουν ακόμα άλλα δέκα ερωτήματα, οπότε είναι δύσκολο να βρεθεί κάποια άκρη.
Θα με ενδιέφερε όμως η άποψη σου/σας.

Φιλικά

11/08/2004, 03:29:51
quote:

...είναι το τεράστιο μυτερό κόκκαλο πάνω απο τη μύτη,

Τασο μου απ ο,τι θυμαμαι, το μυτερο κοκκαλο πανω απο τη μυτη πρεπει να ηταν το κεντρικο απο τα τρια της ρινικης δομης

σπαζοντας τα δυο πλαϊνα απομεινε το κεντρικο και αλλαξε η οψη του κρανιου

αυτα φυσικα εχοντας δει μονο μια φωτογραφια στα αρπαχτα, ετσι?

μπορει καλλιστα να σφαλω

τον σκελετο τον θεωρω πιο αξιοπεριεργο παντως, και θαθελα να ακουσω τι θαλεγε ενας κτηνιατρος

οσο για το τι μπορει να συμβαινει στο βουνο, τι να σου πω...

ριξε μια ματια στο θεμα με την εμπειρια μου - αποψε επεσα πανω σε μια παρεμφερη διηγηση στυλ πυλης αλλα με χρονικη μεταφορα

και ο ανθρωπος ακουγοταν ειλικρινεστατος!

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

Ntavelis666Μέλος
11/08/2004, 23:37:15
"Τασο μου απ ο,τι θυμαμαι, το μυτερο κοκκαλο πανω απο τη μυτη πρεπει να ηταν το κεντρικο απο τα τρια της ρινικης δομης

σπαζοντας τα δυο πλαϊνα απομεινε το κεντρικο και αλλαξε η οψη του κρανιου". JONNIEBEGOOD

Φίλε μου, οφείλω να πώ οτι έχεις μεγάλο δίκιο σε αυτό. Ξανακοίταξα την φωτογραφία και όντως είναι έτσι. Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά όμως, μέγεθος, βάρος, τα "λοφία" και γενικά το σχήμα του προσώπου κάθε άλλο παρά τράγο ή κατσίκα θυμίζει.
Διάβασα τη διήγηση που λές, και πράγματι είναι αξιοπερίεργη.

Εγώ θα σας αποχαιρετήσω για λίγο, σκέφτομαι να ακολουθήσω τη συμβουλή του Μέγα Δαίμονος και φίλου μας, ΒΕΛΙΑΛ. Λέω να πάω να κάνω λίγο παρέα στην Εκάτη. Καλοκαίρι, καύσωνας, εκεί στα δροσερά και σκιερά έγκατα του Πεντελικού, είναι ότι πρέπει για αυτή την εποχή.

Ntavelis666Μέλος
15/08/2004, 01:22:48
Ενάμιση χρόνο σχεδόν στο Esoterica και έχω μόνον 3 3 3 μυνήματα ; ; ;
Πάει τόσος καιρός και έχω ακόμα τα μισά ; ; ;