ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ, 5ο μέρος, επίσημη έκδοση - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ, 5ο μέρος, επίσημη έκδοση - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

mia1230 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
09/03/2012, 00:31:55
quote:
Είμαι και γω Χριστιανή.Σε περίπτωση που δεν έχεις διαβάσει την άποψη της ορθοδοξης εκκλησιας, διάβασε ένα άρθρο εδώ http://orthodox-world.pblogs.gr/28/02/h-empeiria-ths-astrikhs-probolhs-kata-thn-orthodoxh-pisth.html θα ήθελα την γνώμη σου και την γνώμη των υπολοίπων μελών φυσικά...

Αγαπητή φίλη freebird, ο ρόλος της εκκλησίας είναι να διατηρεί ατόφια μια διδασκαλία που δόθηκε απο τον θεάνθρωπο Ιησού. Απο 'κει και πέρα όμως, εκείνη κάνει το δικό της έργο, όπως νομίζει καλύτερα, και εμείς το δικό μας.

Υπάρχουν λοιπόν δύο ήδη ανθρώπων:
Αυτοί που κρίνουν μέσα από το πείραμα και την εμπειρία.
Αυτοί που κρίνουν με βάση ιδέες ή θεωρίες που θεωρούν a priori σωστές, χωρίς πείραμα ή εμπειρία.

Δυστυχώς σχεδον όλοι απο αυτούς που αναλαμβάνουν να προπαγανδίσουν υπερ της ορθόδοξης θρησκείας και ενάντια στιες θρησκείες και τις πρακτικές των άλλων λαών, έχουν ελάχιστη ή καθόλου εμπειρία από τα πράγματα για τα οποία μιλάνε.
Μπορεί αυτοί οι άνθρωποι να έχουν εμπειρία ενός συγκεκριμένου πράγματος π.χ. της προσευχής, και αυτή να δουλεύει για αυτούς, αλλά το αν μια μέθοδος δουλεύει για σένα, δε σημαίνει οτι όλες οι άλλες που δεν έχεις δοκιμάσει, είναι λάθος. Νομίζω ότι το σωστό είναι για τα πράγματα τα οποία δεν έχεις εμπειρία, να μην εκφέρεις ούτε θετική ούτε αρνητική άποψη.
Πολλοί ας πούμε απο αυτούς που μιλάνε για το Χριστό, δεν έχουν καμιά εμπειρία του Χριστού, καμία προσωπική επαφή με το Θείο, με το πνεύμα. Μιλάνε απλά επειδή έχουν μια θεωρητική γνώση.
Επομένως εμείς ποιον θα ακούσουμε; Αυτόν που μιλάει απο εμπειρία ή αυτόν που μιλάει με βάση διάφορες θεωρίες και ιδέες που υοθέτησε κάποια στιγμή στη ζωή του;
Καλό είναι, να μην ακούσουμε κανέναν απ' τους δύο, γιατί εμείς δε ξέρουμε τι κάνει καθένας, και τι εμπειρίες έχει, και αν είναι "άγγελος" ή "δαίμονας". Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι οι ίδιοι να αποκτήσουμε εμπειρία, και οι ίδιοι να πειραματιστούμε και να μάθουμε, τι ισχύει και τι όχι, τι μας βοηθάει πνευματικά και τι μας αφήνει στάσιμους πνευματικά. Αυτή είναι η γνώμη μου, μπορεί να είναι και λάθος.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 09/03/2012 00:45:53

ammiaΝέο Μέλος
09/03/2012, 10:08:43
quote:

quote:
Εγω είμαι Χριστιανός, οπότε επικαλούμε το δικό του όνομα αν χρειαστεί κάτι.

Είμαι και γω Χριστιανή.Σε περίπτωση που δεν έχεις διαβάσει την άποψη της ορθοδοξης εκκλησιας, διάβασε ένα άρθρο εδώ http://orthodox-world.pblogs.gr/28/02/h-empeiria-ths-astrikhs-probolhs-kata-thn-orthodoxh-pisth.html θα ήθελα την γνώμη σου και την γνώμη των υπολοίπων μελών φυσικά...

Φίλη μου είμαι και γω Χριστιανή, προτείνω την ορθόδοξη ψυχοθεραπεία του Μητροπολίτου Ναυπάκτου Ιερόθεου, που μας δίνει την δυνατότητα να εντρυφήσουμε στο μεγάλο θέμα της σωτηρίας της ψυχής, με συναίσθηση-επίγνωση της ύπαρξης, χωρίς αστρικά ταξίδια,
για να αποκτήσουμε πρώτα την νοητική ικανότητα, διότι μη γνωρίζοντας τη διδαχή, μας εξαπατούν οι δαίμονες που μετασχηματίζονται σε άγγελοι φωτός.
Είναι καιρός να συμφιλιώσουμε το άτομό μας με την αυθεντική, αληθινή χριστική ομάδα και την θεολογία με την ορθόδοξη θεραπευτική ψυχολογία, γι αυτό, μόνο η πατερική διδαχή μας βοηθά να κατανοήσουμε, πως συνδέεται η ψυχή με το σώμα, πως ενεργούν τα σωματικά, ψυχικά, πνευματικά πάθη και πως φτάνουμε από το κατ' εικόνα στο καθ' ομοίωση.

Μόνο μ' αυτή τη μεγάλη μεταστροφή φτάνουμε να αποχαιρετίσουμε τη γήινη φύση, η νέα νοητική στάση λοιπόν, μας ελευθερώνει από το παιχνίδι που μάθαμε τόσα χρόνια: θέλω, ορέγομαι, ενεργώ, και μας φέρνει σε μια ελευθέρα επιλεγμένη κατάσταση μοναχικότητας,
σε μια ουδέτερη αναμονή γεμάτη νοημοσύνη, -της δικής του Ημέρας- του Κυρίου, ώστε να εξαναγκάσουμε ένα αποτέλεσμα, όμως, να έχουμε κατά νου πάντα, την τόσο γνωστή ρήση: όταν ο μαθητής είναι έτοιμος, ο δάσκαλος είναι εκεί.
Όσο για το άρθρο που κατέθεσες είναι πέρα για πέρα αληθινό.

ammia

10/03/2012, 13:27:29
Αγαπητή ammia εσύ πιστεύεις ότι υπάρχει αστρικό σώμα;
CamelotΜέλος
11/03/2012, 23:46:42
λοιπον παιδια εγω εχω μια ερωτηση! Η αστρικη προβολη μπορει να χρησημοποιηθει για κατασκοπεια; και αν ναι μπορουν να σε δουν και τι ακριβως βλεπεις; ειναι οπως τηλεπαθεια δηλαδη;

!!!Vanish the shadows!!!

greeneyesΝέο Μέλος
12/03/2012, 15:36:20
quote:

λοιπον παιδια εγω εχω μια ερωτηση! Η αστρικη προβολη μπορει να χρησημοποιηθει για κατασκοπεια; και αν ναι μπορουν να σε δουν και τι ακριβως βλεπεις; ειναι οπως τηλεπαθεια δηλαδη;

Προσωπικα πιστευω πως αμα κανει καποιος αστρικη προβολη, εαν τα καταφερει, δεν θα θελει να κανει τιποτα απο όλα αυτα που σκεφτεται και εχουν κακο σκοπο. Και για να καταφερει να κανει καποιος α.π. θα πρεπει να μην εχει καποιον τετοιο δολιο σκοπο. Πρεπει να τα εχει βρει πρωτα με τον εαυτο του.

Εμπιστεύσου την καρδιά σου.. Δεν κάνει ποτέ λά8ος..

freebird98Νέο Μέλος
26/03/2012, 23:16:58
γεια σε όλους!!
βιώνω και γω τους κραδασμους, τους ήχους,την καρδια μου να χτυπαει δυνατα και το κεφαλι μου να παει να σπασει!φοβαμαι παρα πολύ και to διακόπτω, με πολύ προσπαθεια ξυπναω!Γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτο???τι πρεπει να κανω με τους κραδασμους αφου τους αποδεχτω?διαβασα τις παλιες εκδοσεις της ΑΠ στο φορουμ και τρομοκρατηθηκα λιγο γιατι διαβασα οτι ανοιγεις την πυλη και μπορουν να σου συμβουν διάφορα!!!ποιοι ειναι οι κινδυνοι??για πιο λογο μου συμβαινει συνεχεια???υπαρχει κατι που πρεπει να ζησω?να μαθω?

28/03/2012, 23:27:38
Φίλη freebird98 αν κοιτάξεις τα τελευταία δέκα μηνύματα θα δεις ότι έχουν ήδη απαντηθεί αυτά που ρωτάς
30/03/2012, 17:44:44
quote:

γεια σε όλους!!
βιώνω και γω τους κραδασμους, τους ήχους,την καρδια μου να χτυπαει δυνατα και το κεφαλι μου να παει να σπασει!φοβαμαι παρα πολύ και to διακόπτω, με πολύ προσπαθεια ξυπναω!Γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτο???τι πρεπει να κανω με τους κραδασμους αφου τους αποδεχτω?διαβασα τις παλιες εκδοσεις της ΑΠ στο φορουμ και τρομοκρατηθηκα λιγο γιατι διαβασα οτι ανοιγεις την πυλη και μπορουν να σου συμβουν διάφορα!!!ποιοι ειναι οι κινδυνοι??για πιο λογο μου συμβαινει συνεχεια???υπαρχει κατι που πρεπει να ζησω?να μαθω?

Ρώτησες κανένα ψυχίατρο?
Ακόμη και ένας ενδοκρινολόγος, μπορεί να σε βοηθήσει

Απέκλεισε πρώτα αυτές τις περιπτώσεις, και μετά τα λέμε.

2/4/2012

CamelotΜέλος
02/04/2012, 21:53:33
Παιδια εγω δεν ξερω αν το κανω σωστα. Πριν κοιμηθω, ξαπλωνω στο κρεβατι,κλεινω ματια, χαλαρωνω και προσπαθω να δω τον εαυτο μου να τα κανει ολα αυτα, σαν θεατης. . . Παντα νιωθω πως ειμαι στη θαλασσα και επιπλεω στο νερο, το κεφαλι μου και το στηθος μου τα νιωθω σαν να θελουν να σπασουν και τοτε τρανταζομαι και συνερχομαι. . .

!!!Vanish the shadows!!!

06/04/2012, 18:06:26
quote:

quote:

γεια σε όλους!!

Ρώτησες κανένα ψυχίατρο?
Ακόμη και ένας ενδοκρινολόγος, μπορεί να σε βοηθήσει

Απέκλεισε πρώτα αυτές τις περιπτώσεις, και μετά τα λέμε.

2/4/2012

Για ποιά προσβολή της προσωπικότητας μιλάτε?

Αν τα συμπτώματα που αναφέρει ο φίλος είναι αληθινά και έντονα, θα πρέπει πρώτα να αποκλείσει παθογόνα αίτια.

Και τα ψυχολογικά και ορμονικά είναι τα πρώτα που πρέπει να αποκλείσει.

Ας μας πει ο “διορθωτής” τι άλλο προτείνει, για να βοηθηθεί αυτό το άτομο.

Τα ξόρκια?

Αμάν έλεος με την ασχετοσύνη κάποιων.