- Απάτη με email - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
Απευθύνομαι στους υπευθύνους διαχειριστές.
Κάποιος από το forum του esoterica μου έστειλε προσωπικό μήνυμα ρίχνοντας μου δόλωμα για μια οικονομική απάτη που κυκλοφορεί εδώ και καιρό στο διεθνές ίντερνετ. Δεν ξέρω πώς ήρθε αυτό στην προσωπική μου διεύθυνση yahoo. Φαίνεται κάπου η email διεύθυνσή μου δημόσια; Αν είναι έτσι σας παρακαλώ να την κρύψετε. Το περίεργο είναι ότι δεν το είδα στα private messages επειδή εκεί δεν υπάρχει κανένα μήνυμα αλλά ήρθε απευθείας στο yahoo email μου.
Σας δίνω το κείμενο όπως μου ήρθε για να δείτε τι μπορείτε να κάνετε
quote:
Γεια σου ΕΥΘΥΜΗΣΈλαβες το ακόλουθο μήνυμα από το Μέλος : syluna2013 (syluna2011@yahoo.com)
Στη Διεύθυνση: http://www.esoterica.gr/forums/
Good day My Dear,
My name Ms. Syluna Philippe from Abidjan Cote d`Ivoire West Africa, Its nice to meet you on the www.esoterica.gr and i am contacting you for the reason of civil war we had in my country which my father and my mother is now death and i`m now left alone without help, Now I want your help to transfer US$2.500, 000.00 Million Dollars which i inherited from my late father that was deposited in a private bank in Malaysia before this war started.
I want to know if you can help me so that i will send you all the information to receive for me this money into your bank account and you can immediately help me to move to your country to safe my life. Please reply to me as soon as possible if you want to help me.
Yours Sincerely
Ms. Syluna
SEND REPLY TO MY YAHOO EMAIL:( syluna2011@yahoo.com )
YM: syluna2011@yahoo.com
Ενδεχομένως να υπάρχουν trojians στο esoterica.
Ειδοποίησα τους διαχειριστές με σχετικό μέιλ.
Αλλα το μόνο που μπορούν να κάνουν ειναι να στέλνουν κανένα spam
κι όποιος τσιμπήσει.
Άλλες "επιθέσεις" δεν γίνετε να δεχτούμε,
είμαστε σαν τα παλιά (πλην σταθερά) win3.1 ... δεν κινδυνεύουν γιατί κανείς δεν ασχολείται μαζί τους πια ![]()
![]()
Σήμερα (πιστεύω) λίγο πολύ είναι γνωστοί σε όλους οι ελάχιστοι κανόνες ασφαλείας που πρέπει να τηρούμε όλοι
όταν ερχόμαστε σε επαφή με το "Θηρίο" (internet) ![]()
ΕΥΘΥΜΗΣ
Η διεύθυνση του ηλεκτρονικού σου ταχυδρομείου δεν είναι ορατή σε κανένα,
απλά δίνετε η δυνατότητα στα μέλη να στέλνουν προσωπικά e-mail σε άλλα μέλη, συμπληρώνοντας την Φόρμα συγγραφής e-mail και την αποστολή την κάνει το esoterica.gr, χωρίς βέβαια να γνωρίζει ο αποστολέας το προσωπικό e-mail του παραλήπτη.
*αυτοματοποιημένο πρόγραμμα, που εκτελεί ή προσομοιώνει τις δραστηριότητες ενός ανθρώπου στο διαδίκτυο.

Κατά τα άλλα, να ρωτήσω paroka,
quote:ποιον ακριβώς ειδοποίησες; Εγώ είμαι η διαχειριστής. Έλαβα κάποιο email από σένα;
και εγώ έλαβα προ μηνός το συγκεκριμένο mail!
Ενδεχομένως να υπάρχουν trojians στο esoterica.
Ειδοποίησα τους διαχειριστές με σχετικό μέιλ.
Σε ποιον/ποιους έστειλες;
Όσον αφορά στον λογαριασμό syluna2013, απενεργοποιήθηκε και χαρακτηρίστηκε ως "Spambot". Δεν μπορεί να ξαναστείλει email.

το mail το έστειλα στις 29-1-13 στο esoterica@esoterica το οποίο το διάλεξα από την λίστα που υπάρχει στην αρχική σελίδα του site στην επικοινωνία.
Προφανώς όμως ήταν λάθος επιλογή.![]()
Το email στο οποίο έστειλες την ειδοποίηση έχει (δυστυχώς) αχρηστευτεί εδώ και πολλά χρόνια λόγω της μαζικής εισβολής spam σ' αυτό (όπως και σε κάποια άλλα emails του ESOTERICA). Για θέματα των forums (ή και του ESOTERICA γενικότερα) μπορεί κανείς να επικοινωνήσει με όποιον είναι συντονιστής ή διαχειριστής μέσω της εφαρμογής αποστολής email των forums πατώντας το κουμπί:

Ευθύμης
quote:Παρεμπιπτόντως, μήμπως είναι καιρός να αναθεωρηθούν αυτές οι σελίδες και να μπουν καινούρια μέιλ;
Όντως.
Το email στο οποίο έστειλες την ειδοποίηση έχει (δυστυχώς) αχρηστευτεί εδώ και πολλά χρόνια λόγω της μαζικής εισβολής spam σ' αυτό (όπως και σε κάποια άλλα emails του ESOTERICA). Για θέματα των forums (ή και του ESOTERICA γενικότερα) μπορεί κανείς να επικοινωνήσει με όποιον είναι συντονιστής ή διαχειριστής μέσω της εφαρμογής αποστολής email των forums πατώντας το κουμπί: