ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Πνεύματα κακής προέλευσης? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Πνεύματα κακής προέλευσης? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

EoN30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
DanaiΜέλος
07/06/2003, 09:15:55
Γειά σας και πάλι!
Mαλλον παρεξηγήσατε μερικά δικά μου λόγια...
Δεν σκέφτηκα ποτέ πως η ύπαρξη του esoterica είναι ένα παιχνίδι,
και φυσικά δεν ήθελα να σας πανικοβάλω με τις απόψεις μου.
Δεν θα ήθελα ομως να μεγαλώσω την διάσταση του θέματος
αφού ήδη έχει ξεφύγει.
Πάντως αν οποιοσδήποτε από εσάς έχει πρόβλημα
με την συμμετοχή μας στο forum,
σας διαβεβαιώνω πως εγώ θα πάψω να συμμετέχω.
Έχετε απόλυτο δίκιο με τις απόψεις σας και είναι σεβαστές.
Ωστόσο ακόμη και το ότι είπαμε την πραγματική μας ηλικία
και δεν παίξαμε τον ρόλο κάποιου μεγαλύτερου πιστεύω
δείχνει την ωριμότητα μας.

Ευχαριστώ πολύ
Δανάη

"To χθες δεν ειναι τιποτα περισσοτερο απο την ανάμνηση του σήμερα και το αυριο είναι το όνειρο το σήμερα"
Χαλίλ Γκιμπράν
(Ο προφητης)

07/06/2003, 10:28:25
Mόνο ανωριμότητα δε μπορούμε να σου προσάψουμε Δανάη μου.

Tα γραφόμενά σου θα τα ζήλευαν πολλοί ενήλικες εδώ μέσα...

αλλά "Τake it easy" αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι...

Μη βιάζεσαι... η γνώση όπως είπε και η φίλη ΑΤΜΑ έρχεται εμπειρικά και πολύ λίγο μπορούν να συνειδφέρουν τα βιβλία σε αυτό...

"Τάδε έφη Avallon"
SecondbornΜέλος
07/06/2003, 12:39:37
Καλημέρα σας!
Μιας και απ'ότι καταλαβαίνω το μικρό-θεματάκι που δημιουργήθηκε θεωρείται ως μη γενόμενο πια, ας κάνω μια ερώτηση να αναθερμάνουμε το θέμα μας.

Φίλε Vvvvvvv(ελπίζω να είναι τόσα...) γιατί συγχέεις την ηλικία με αυτά τα θέματα. Δεν παίζει ρόλο για εμένα πόσα χρόνια ζεις σε τούτο τον κόσμο. Δε νομίζω ότι το να καταλάβεις το συμπέρασμα αυτού του θέματος απαιτεί και κάποιο συγκεκριμένο όριο ηλικίας!

Είναι "Κατάλληλο για όλους"...όπως αναφέρεται και στην τηλεόραση.
Τονίζω λοιπόν το συμπέρασμα που εγώ τουλάχιστον ήθελα να καταλήξουμε με τούτο το θέμα:

Είναι ύποπτος ο "δρόμος" όταν αυτός είναι εύκολος. Όταν δεν έχει και την ανηφορίτσα του το μονοπάτι πώς θα αντιληφθούμε όλοι μας τη "δροσιά" της έναρξης της κατηφόρας; Πώς θα εκτιμήσουμε την άνεση της ευθείας; Αναγάγετε τώρα το συμπέρασμα αυτό στην περίπτωση που στο "δρομολόγιό" σας υπάρχει και ένας "Γολγοθάς"! Φανταστείτε την ανακούφιση που θα νιώθατε με μια γουλιά νερό...
Ε όλα αυτά πώς θα γίνουν αντιληπτά όταν στο δρόμο μας παρουσιάζονται μόνο ευκολίες; Μήπως τότε θα πρέπει να αλλάξουμε κατεύθυνση; Μήπως αν συνεχίσουμε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μας "καταπιεί" ο ίδιος ο δρόμος που πριν φαινόταν ως ο πιο λαμπερός και αθώος;

Σκόρπιες σκέψεις στη διάθεσή σας...

"Δώρο είναι οι καρδιές των ανθρώπων που ψάχνουν πέρα απο τον κόσμο και δε βρίσκουν ανάπαυση εντός του."
VvvvvvvΜέλος
07/06/2003, 20:01:52
Το θέμα αυτο νομίζω πρέπει να τελειώσει(για τα παιδια κτλ.),γι αυτό ας αρχίσουμαι πάλι να μηλάμε για τα πνεύματα
Από ότι ξέρω συνήθως τα πνεύματα που καλούμε με τα ouija είναι απο το χαμηλοτερο αστρικο επιπεδο(right?)Δηλαδή είναι αυτά που έχουν πεθάνει από δολοφονίες,αυτοκτονίες και ατυχήματα.Από ότι ξέρω σε καλοπιάνουν απατώντας σου ερωτήσεις και παρέχοντας ορθές προβλέψεις.Όμως αν τους πεις απόδειξέ μου ότι υπαρχεις θα είναι πολύ επικίνδυνο το μετα.
Γι'αυτο θέλω να ρωτήσω.Μπορούν να σου απαντήσουν σε ερωτήσεις δύσκολες όπως εαν υπάρχει ομάδα <Ε>,αν η γή είναι κούφια,εαν υπαρχουν εξωγήινοι και που και άλλες τέτοιες?Και ΄γιατί να θέλουν να έρθουν στο φυσικό κόσμο μας?(εκτός βέβαια γα να πάρουν εκδίκηση!)Και πόσο επικύνδινο μπορεί να είναι ένα πνεύμα στο φυσικό κόσμο,πως σου αποδεικνίουν ότι υπαρχουν(έχω ακούσει για ραγισμένα τζάμια και καθρέφτες μέχρι και τοίχους βαμένους με αίμα!Συνγνώμη που γίνομαι κουραστικος αλλλα όπως ξέρετε να παιδιά ρωτούν τους μεγάλους για να μάθουν!

DanaiΜέλος
07/06/2003, 22:14:20
quote:
Mόνο ανωριμότητα δε μπορούμε να σου προσάψουμε Δανάη μου.
Tα γραφόμενά σου θα τα ζήλευαν πολλοί ενήλικες εδώ μέσα...
αλλά "Τake it easy" αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι...
Μη βιάζεσαι... η γνώση όπως είπε και η φίλη ΑΤΜΑ έρχεται εμπειρικά και πολύ λίγο μπορούν να συνειδφέρουν τα βιβλία σε αυτό...

Σε ευχαριστώ πολύ αγαπητε Avallon.
Τα λόγια σου σημαίνουν πολλά για εμένα!
(Να φανταστεις χαμογελούσα όλη την ημέρα)
Οσο για την βιασυνη...δεν υπάρχει λόγος βιασυνης όπως και εσύ και η φίλη Ατμα λετε πολύ σωστα,ουτε βιαζομαι να αποχτησω γνωσεις και εμπειριες απλά αυτές έρχονται πάνω μου και εγω τις αξιοποιώ καταλληλα!("Το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον"όπως
λες και στο προφίλ σου)

quote:
Είναι ύποπτος ο "δρόμος" όταν αυτός είναι εύκολος. Όταν δεν έχει και την ανηφορίτσα του το μονοπάτι πώς θα αντιληφθούμε όλοι μας τη "δροσιά" της έναρξης της κατηφόρας; Πώς θα εκτιμήσουμε την άνεση της ευθείας; Αναγάγετε τώρα το συμπέρασμα αυτό στην περίπτωση που στο "δρομολόγιό" σας υπάρχει και ένας "Γολγοθάς"! Φανταστείτε την ανακούφιση που θα νιώθατε με μια γουλιά νερό...
Ε όλα αυτά πώς θα γίνουν αντιληπτά όταν στο δρόμο μας παρουσιάζονται μόνο ευκολίες; Μήπως τότε θα πρέπει να αλλάξουμε κατεύθυνση; Μήπως αν συνεχίσουμε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μας "καταπιεί" ο ίδιος ο δρόμος που πριν φαινόταν ως ο πιο λαμπερός και αθώος;

Εντυπωσιάστηκα πραγματικά με το παραδειγμα σου φίλε Secondborn.
Αν και δεν νομίζω ο δρόμος που περιγράφεις να
είναι πάντα εύκολος σίγουρα θα
παρουσιαστούν δυσκολίες είτε αμεσα είτε εμμεσα.
Οπως επίσης και πολλές είναι οι φορές που θα βρεθεί κάποιος
σε "αδιέδοξο".

Καλή σας νυχτα
Δανάη

Edited by - Danai on 07/06/2003 23:31:09

08/06/2003, 13:32:46
quote:

Το θέμα αυτο νομίζω πρέπει να τελειώσει(για τα παιδια κτλ.),γι αυτό ας αρχίσουμαι πάλι να μηλάμε για τα πνεύματα
Από ότι ξέρω συνήθως τα πνεύματα που καλούμε με τα ouija είναι απο το χαμηλοτερο αστρικο επιπεδο(right?)Δηλαδή είναι αυτά που έχουν πεθάνει από δολοφονίες,αυτοκτονίες και ατυχήματα.Από ότι ξέρω σε καλοπιάνουν απατώντας σου ερωτήσεις και παρέχοντας ορθές προβλέψεις.

Aφού τα ξέρεις ΟΛΑ φίλε VVVVVVV τότε τι ρωτάς??

Α! Και το θέμα λέω ότι πρέπει να τελειώσει εδώ... (όχι αυτό περί ηλικίας αλλά το άλλο...)

"Τάδε έφη Avallon"
SecondbornΜέλος
08/06/2003, 13:53:47
Το θέμα αγαπητέ μου Vvvvvvv δεν είναι αν μπορούν να σου απαντήσουν στα ερωτήματα που θέτεις. Το θέμα είναι αν πρέπει να τα ρωτήσεις.
Προσωπικά θα σου συνιστούσα να μην μπεις στον κόπο ποτέ...

Όσο για το "αδιέξοδο" που αναφέρεσαι φίλτατη Danai, συμφωνώ ότι είναι βάσιμη η ύπαρξή του. Όμως τις πιο πολλές φορές(αν όχι όλες) δε θα παρουσιαστεί από την αρχή. Εξάλλου και η ίδια η έκφραση "αδιέξοδο" υποδηλώνει ένα τέλος, μια ήδη βιώσιμη διαδρομή.
Πάρε λοιπόν ως δεδομένο ότι οι "πύλες" όλων των διαδρομών που θα ακολουθήσεις στην αρχή θα έχουν πολλά πολλά μυρωδάτα "λουλούδια".
Εξάλλου πώς αλλιώς θα μπεις στη διαδικασία να τους ακολουθήσεις αν στην αρχή δε σε εντυπωσιάσει το μονοπατάκι;

Ίσως όμως στην περίπτωση μας να λειτουρεί περισσότερο η περιέργεια παρά ο εντυπωσιασμός...

Τώρα για την περιέργεια τί να πω; Καλύτερα ρωτήστε τη γάτα(cat που είσαι;;;).

Avallon γιατί να κλείσει το θέμα; Ας αποφασίσουν καλύτερα τα μέλη αν θα κλείσει ή όχι...
Είναι πιο δημοκρατικό.

Φιλικά

"Δώρο είναι οι καρδιές των ανθρώπων που ψάχνουν πέρα απο τον κόσμο και δε βρίσκουν ανάπαυση εντός του."
08/06/2003, 14:34:37
Παρεγήγησις φίλε secondborn...

Δεν είπα να κλειδωθεί και ακόμα και αν ήμουν διαχειριστής δε θα το έκρινα σωστό... απλά να τελειώσει για το συγκεκριμένο μέλος γιατί έχει πάρει μια τροπή άκαρπη και μη επικοδομητική αν κρίνω από τις ερωτήσεις του...

"Τάδε έφη Avallon"
DanaiΜέλος
08/06/2003, 15:45:37
quote:
Όσο για το "αδιέξοδο" που αναφέρεσαι φίλτατη Danai, συμφωνώ ότι είναι βάσιμη η ύπαρξή του. Όμως τις πιο πολλές φορές(αν όχι όλες) δε θα παρουσιαστεί από την αρχή. Εξάλλου και η ίδια η έκφραση "αδιέξοδο" υποδηλώνει ένα τέλος, μια ήδη βιώσιμη διαδρομή.
Πάρε λοιπόν ως δεδομένο ότι οι "πύλες" όλων των διαδρομών που θα ακολουθήσεις στην αρχή θα έχουν πολλά πολλά μυρωδάτα "λουλούδια".
Εξάλλου πώς αλλιώς θα μπεις στη διαδικασία να τους ακολουθήσεις αν στην αρχή δε σε εντυπωσιάσει το μονοπατάκι;

Ίσως όμως στην περίπτωση μας να λειτουρεί περισσότερο η περιέργεια παρά ο εντυπωσιασμός...

Εχεις ένα πολύ ωραίο τρόπο να παρουσιάζεις γεγονότα και
καταστάσεις,(μου θυμίζεις τον αγαπημένο Παολο Κοέλο και συγκεκριμένα τον ήρωα του Σαντιαγκο στο βιβλίο του ο Αλχημιστής-ο οποιος μεσα απο τις δυσκολιες που το παρουσιαζονταν και καταφέρνοντας να τις ξεπεράσει έφτασε στην πραγματοποιηση του προσωπικού του μύθου)
μέσα λοιπον από τα δύσκολα μονοματια μπορεί καποιος αποκτώντας εμπειρίες να δυναμώσει τόσο πνευματικά όσο και σωματικά
Και σίγουρα γίνεται πιο δυνατός
ωστε να μπορεσει αντεπεξέλθει σε κάθε εμποδιο της ζωης.

Καλό σας απόγευμα
Δανάη

"To χθες δεν ειναι τιποτα περισσοτερο απο την ανάμνηση του σήμερα και το αυριο είναι το όνειρο το σήμερα"
Χαλίλ Γκιμπράν
(Ο προφητης)

SecondbornΜέλος
08/06/2003, 18:49:12
Τίποτα δεν είναι τυχαίο αγαπητή Danai. Ίσως να σου θυμίζω τον Σαντιάγκο γιατί έχω ταξιδέψει και εγώ στους στίχους του "Αλχημιστή"...
Σ'αυτό το σημείο ας θυμιθούμε τον Coelho να λέει:
"...Τα παιδιά μπορούν να διδάξουν τρία πράγματα στους μεγάλους: α)να χαίρονται χωρίς λόγο, β)να ασχολούνται πάντα με κάτι και γ) να απαιτούν με όλη τους τη δύναμη αυτό που επιθυμούν..."

Ίσως μόλις απάντησα στο μικρο-θεματάκι που είχε δημιουργηθεί...

Και θα τελειώσω με δυο λόγια ενός Ανθρώπου που ΔΕΝ έπρεπε να φύγει τόσο νωρίς:
Με την ευχή η ΜΟΝΑΔΙΚΗ πρόταση-πρόκληση ζωής να γίνει πράξη