- Διαφορά Ψυχής- Πνεύματος - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
Θα ήθελα να με βοηθήσετε σε μια διευκρίνιση.
Διαβάζω κάτι μελέτες δύο διαφορετικών συγγραφέων, σχετικά με το πνεύμα και την ψυχή. Ούτε λίγο ούτε πολύ διαφωνούν με τους όρους αυτούς, και με έχουν φέρει σε ένα αδιέξοδο. (καλά να πάθω)
Μήπως ξέρετε εσείς κάτι για αυτό το θέμα;
Υπάρχει διαφορά και ποιά; Το πνεύμα και η ψυχή είναι το ίδιο;
Αν όχι, τι είναι τότε η ψυχή και τι το πνεύμα;
ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ
Θα ήθελα να σου εκφράσω την άποψη μου γύρω από το θέμα που έθεσες. Για εμένα πνεύμα και ψυχή αποτελούν δύο κομμάτια της ίδιας ουσίας, της ψυχικής ουσίας. Κατανοώ την ύπαρξη της ψυχής σαν μια ανέκφραστη θεία δύναμη στην ανθρώπινη οντότητα. Μέρος αυτής κατά την ενσάρκωση της εγκαθίσταται σαν ψυχικές ακτίνες δημιουργώντας τη λογική, το υποσυνείδητο και το συνειδητό. Το αποτέλεσμα της συνδιαλλαγής των τριών αυτών δυνάμεων εκφράζει αυτό που λέμε πνεύμα, ή αλλιώς εσωτερικό άνθρωπο, ή αλλιώς κάποιοι την αναφέρουν και σαν καρδιά. Όταν η ψυχή εγκαταλείπει το σώμα ενοποιείται με το πνεύμα και ταξιδεύει…….τώρα πια εκφρασμένη μέσα από την ανθρώπινη θέληση.
Ελπίζω κάτι να πρόσφερα στην λύση της απορίας σου…….Αν και η αλήθεια είναι ότι άνοιξες ένα ΠΕΛΩΡΙΟ θέμα…..
ΔΕΣ ΜΟΝΟ ΤΙ ΕΧΕΙ ΕΙΠΩΘΕΙ……
«Πνεύμα ο θεός»
«Το πνεύμα όπου θέλει πάει και δεν γνωρίζεις που πηγαίνει και από πού έρχεται»
και πολλά ακόμη…..

ANTONIOS1997
""ΑΡΑΤΕ ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ""
ΚΑΙ ΨΥΧΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΜΑΣ ΕΥΑΤΟΣ
ΤΩΡΑ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ-Α ΘΕΛΕΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ![]()
ΦΙΛΙΚΑ
Ευχαριστώ για την απάντησή σου, αν και με μπέρδεψες λιγάκι. Λες πως η ψυχή και το πνεύμα είναι για σένα είναι δύο κομμάτια της ιδίας ουσίας, και πως όταν η ψυχή εγκαταλείπει το σώμα ενοποιείται με το πνεύμα και ταξιδεύει. Αυτό τότε σημαίνει πως η ψυχή και το πνεύμα στη διάρκεια της ζωής του ανθρώπου δεν είναι ενωμένα, είναι δύο ανεξάρτητες αυτόνομες οντότητες!
Κατάλαβα σωστά ή κάνω πάλι λάθος; Διαφώτισέ με σε παρακαλώ.
ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ
Αυτό είναι αγαπητή μου αυτό που εννοώ. Ελπίζω να σε διαφώτισα όσο βέβαια μπορώ.

ANTONIOS1997
""ΑΡΑΤΕ ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ""
INDIGO BOY,
Η Δωρίδα θέλει διευκρινίσεις.
Μπορείς να συνεχίσεις τη σκέψη σου;
ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ
Ο ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΜΑΣ ΕΥΑΤΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ
ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟΝ
ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ Ο ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΜΑΣ ΕΥΑΤΟΣ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ
ΕΝΩ Ο ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΤΡΙΓΩΝΟΠΟΥ ΚΟΙΤΑΕΙ ΚΑΤΩ
ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΤΑΙ Η ΕΝΩΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΟΝ ΔΥΟ ΣΟΥ ΤΟ ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΜΟΝΗ ΣΟΥ![]()
ΦΙΛΙΚΑ

ΑΠΛΑ ΘΑ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ....
ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΑΝ ΛΕΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ...
-ΠΝΕΥΜΑ- ΣΑΝ ΟΡΟΣ Η ΛΕΞΗ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΤΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΥΛΗΣ (ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΥΣΗΜΑ Η ΠΝΟΗ ΑΝΕΜΟΥ)
ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΛΕΞΗ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ.
ΠΝΕΥΜΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΕ Ο ΘΕΟΣ, Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΨΥΧΗ,Ο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΝΟΥΣ ΩΣ ΔΙΑΝΟΙΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΥΛΑ ΟΝΤΑ (ΠΝΕΥΜΑΤΑ).
ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ Ο ΟΡΟΣ ΠΝΕΥΜΑ ΞΕΜΑΚΡΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΕΝΝΟΙΑ.
ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ (ΗΘΙΚΗ-ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ)ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ - ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ,ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.
ΑΚΟΜΑ ΔΥΝΑΜΕΘΑ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΜΙΑΣ ΕΠΟΧΗΣ Η ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ.
(ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΚΙΚΑΣ)
-ΨΥΧΗ- ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΠΙΒΙΩΝΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ (ΥΛΗΣ).
ΠΟΛΛΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΝ ΤΙΣ ΨΥΧΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ (ΝΟΗΣΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΒΟΥΛΗΣΗ) ΣΑΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΓΑΝΗΣ ΥΛΗΣ.
ΠΟΛΛΟΙ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΤΗΚΑΝ ΩΣ ΘΝΗΤΗ. (ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ,ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΡΗ ΟΙ ΣΤΩΙΚΟΙ)
Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΩΣ ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ (ΕΝΔΕΛΕΧΕΙΑ)
ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΨΥΧΗ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΖΩΝΤΕΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ (ΖΩΑ ΚΑΙ ΦΥΤΑ).
ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΒΟΥΝΤ ΚΑΙ ΧΙΟΥΜ ΠΟΥ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΩΣ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΨΥΧΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ Η ΨΥΧΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΑΥΤΩΝ.
ΜΕΤΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΘΕΣΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΔΥΝΑΜΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.
ΑΛΛΑ ΜΕ ΧΑΡΑ ΘΑ ΑΚΟΥΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
Αν και δεν έγινα σοφότερη, με τις λίγες απαντήσεις που υπάρχουν.
Οι περισσότεροι συμφωνούμε πως πνεύμα και ψυχή είναι κάτι ξέχωρα αλλά ίσως από την ίδια ουσία.
Εμένα τώρα με βασανίζει κι ένα άλλο ερώτημα.
Αυτές οι δυο οντότητες εξελίσσονται;
Προσωπικά νομίζω πως μόνο η ψυχή εξελίσσεται ενώ το πνεύμα όχι.
ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ
quote:
Σας ευχαριστώ ATMA και AVATARGR, που αναβιώσατε το θέμα αυτό.Αν και δεν έγινα σοφότερη, με τις λίγες απαντήσεις που υπάρχουν.
Οι περισσότεροι συμφωνούμε πως πνεύμα και ψυχή είναι κάτι ξέχωρα αλλά ίσως από την ίδια ουσία.Εμένα τώρα με βασανίζει κι ένα άλλο ερώτημα.
Αυτές οι δυο οντότητες εξελίσσονται;
Προσωπικά νομίζω πως μόνο η ψυχή εξελίσσεται ενώ το πνεύμα όχι.
ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ
Χαιρετώ και 'σένα καλη μου Δωρίδα.
Ξέρεις είναι πάρα πολύ μεγάλο το ρίσκο που θα πάρει κάποια/ος, για να διαχωρίσει τις δυό ετούτες "οντότητες" όπου μαζί με την ενέργεια, του εγκεφάλου, αποτελούν την ξεχωριστή προσωπικότητα του καθενός μας.
Καλή μου φίλη θα προσπαθήσω όσο πιο απλά μπορώ, αλλά και πάντα μέσα απ'τον περιορισμό των δικών μου γνώσεων, να σου εξηγήσω ό,τι έχω προσωπικά νοήσει για τις δύο τούτες οντότητες πνεύμα, ψυχή και την εγκεφαλική ενέργεια.
Εγκέφαλος: Είναι ο κεντρικός ρυθμιστής, (ο ηλεκτρικός πίνακας με τις ασφάλειες του) και εκείνος που συλλέγει τις βιολογικές ανάγκες κάθε ζωντανού όν, τις μορφοποιεί σε πληροφορίες και τις στέλνει προς εκτέλεση στα διάφορα μικρά αισθητικά κέντρα όπου είναι διάσπαρα στα δύο ημισφαίρια του, για να υλοποιηθούν σε πράξη.
Πνεύμα: Σχιματοποιείτε με την πάροδο του χρόνου στη βίωση του ον, απ'την ενέργεια που παράγει ο εγκέφαλος για τις παραπάνω διεργασίες που αναφέραμε. Δηλαδή καλή μου, κανένα ον που είναι ανεξάρτητο της Γης (που δεν έχει ρίζες), δεν γεννίεται με πνεύμα.
Το πνεύμα αρχίζει να δημιουργείτε αμέσως μετά τη γέννηση και είναι διαφορετικό και "διαφοροποιημένο" της συνείδησης. Αν και πολλές φορές, μπορούμε να μπερδέψουμε την αίσθηση της συνείδησης με την οντότητα του πνεύματος, διότι συνυπάρχουν σε αρκετές εκδηλώσεις στο ον. Όμως το πνεύμα έχει την δυνατότητα να αντιληφθεί τις μεταφυσικές ενέργειες και να τις ερμηνεύσει, κάτι που η συνείδηση δεν μπορεί να γνωρίζει διότι είναι καθαρά παραγόμενη απο ένα εγκεφαλικό "αισθητικό" κέντρο και όχι απ'όλη την εγκεφαλική ενέργεια καθώς είπαμε, πως από ετούτη παράγεται και αποτελείτε το πνεύμα.
Ναι, το πνεύμα είναι ενεργειακή οντότητα, άμεσα συνδεδεμένη με την λειτουργία του εγκεφάλου και ο σκοπός της ύπαρξής του είναι: η γεφύρωση και η συνύπαρξη του σώμα-υλικός κόσμος με την ψυχή-άϋλο κόσμο.
Εώς εδώ καλή μου, μιλάμε για το εικόνα του ειδώλου-ύλη που αντικαθρεπτίζετε το είδωλο-θεία ουσία μέσα από τον καθρέπτη-άϋλο.
Για να τα κάνω πιο απλά: Η εικόνα με τον βιολογικό υλικό θάνατο του ον, θα πάψει να υφίσταται (σαν σώμα και πνεύμα), ενώ το είδωλο-θεία ουσία θα παραμείνει οντότητα για να ταξιδεύει προς την πληρότητα.
Ψυχή: Το θείο κομμάτι που φέρει κάθε ενεργειακό ον, είτε είναι άϋλο, μέταλο, πέτρα, φυτικός οργανισμός, είτε ζωικός οργανισμός και ετούτο το θείο κομμάτι είναι η μοναδική αιτία της υπαρξής του ενεργειακού ον.
Η ψυχή παράχθηκε και αποτελείτε από θεία ουσία, ενώ το πνεύμα μόνο από την εγκεφαλική ενέργεια του κάθε υλικού ζωντανού ον.
Στον άνθρωπο τώρα, η ψυχή δεν έχει κανένα εμφανή χαρακτηριστικό, πέρα απ'την ίδια την γεννησή μας (με όλα τα επακόλουθα) για να αποδεσμεύσει συσσώρευση δεσμεύσεων (κάρμα).
Όσο πιο απλά και χωρίς να σου εξηγήσω όλες τις άλλες ιδιότητες του πνεύματος και της ψυχής, προσπάθησα να σου μεταφέρω τις δικές μου γνώσεις για τις δύο "οντότητες". Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα περισσότερο.
Σε χαιρετώ φιλικά.
Σας χαιρετώ.
Και να προσθέσω, πως...είμαστε ενέργεια. Δεν υπάρχει στερεό υλικό με την ευρύτερη έννοια.
Όλα είναι ενέργεια.
Το σώμα μας είναι ρευστοποιημένη ενέργεια που εκ των συνθηκών συμπυκνώθηκε στο...γνώριμό μας σώμα για να εξυπηρετήσει τις...γήινες απαιτήσεις του Θείου Σχεδίου, μέρους της Πανσυμπαντικής Δημιουργίας, της Εν Σοφία Ποιηθέντως πάσης της Πλάσης (πλάση=δημιουργία).
Όπως ανέφερε και η αγαπητή Zezmperg, η ψυχή είναι το Θείο κομμάτι που φέρει κάθε οργανισμός. Δε θα συμφωνήσω όμως στο παρακάτω...
quote:
Η ψυχή παράχθηκε και αποτελείτε από θεία ουσία, ενώ το πνεύμα μόνο από την εγκεφαλική ενέργεια του κάθε υλικού ζωντανού ον.
Θεωρώ πως ολόκληρο το σώμα είναι ένα και το αυτό. Στο οποίο εμπερικλείωνται όλες οι ιδιότητες του Όντως (αιθέριες και γήινες).
Δε θα μπορούσα να διαχωρίσω την ψυχή απο το πνέυμα.
Συμφωνώ πως το πνεύμα είναι η ενέργειακή αλληλοδραστική ουσία που αναπτύσσεται εν ελθέτω χρόνο, απο τη γέννηση του Όντως.
Επίσης πιστεύω για την ψυχή πως, προέκταση αυτής, σαν κεραίες της, είναι το αυρικό πλέγμα.
...
Και για να ολοκληρώσω το συλλογισμό μου αναφορικά με την Πανσυμπαντική Ενέργεια, θεωρώ πως, απο την πηγή της Ενέργειας (μπορεί να υπάρχουν περισσότερες απο μία πηγές, μπορεί να σχηματοποιούνται έπειτα απο συγκερασμό ανώτερων συνθηκών στο αχανές σύμπαν και να δημιουργούν Ζωή) απορρέει οτιδήποτε γεννιέται και πεθαίνει σε αυτό τον πλανήτη αλλά και στο άπαν του Σύμπαντος.
Αυτή η ενέργεια υπακούει στη αρχή της εντροπείας.
Δηλαδή, η ενέργεια διαρκώς μετασχηματίζεται.
Χοντρικά, αν βάλω το κασέρι στο φούρνο, θα αλλάξει η μοριακή δομή του σύμφωνα με τις παρούσες υπάρχουσες συνθήκες.
Έτσι, συνεχίζοντας, οτιδήποτε γεννιέται και πεθαίνει είναι κομμάτι (με ελαττωμένες τις πρότερες Τέλειες ιδιότητες της Πρώτης Ενέργειας - της Γεννεσσιουργού).
Αναφερόμενος στον άνθρωπο, είναι το Τέλειο, εν πτώση.
Είναι μεταλαγμένη ενέργεια ώστε να μπορέσει να επιβιώσει σύμφωνα με τις συνθήκες που ορίζουν τη ζωή και τους Νόμους Δημιουργίας πάνω σε αυτό το άστρο (Γαία).

Once you were wild, don't let them tame you
Edited by - reptilesalonica on 06/01/2004 03:43:37
Ένα είναι Όλα
Αν θές τη γνώμη μου
Όταν μπλέκεσαι με τέτοιες λέξεις κι έννοιες
καταλήγεις σε λεκτικούς λαβύρινθους
που συνήθως δε σε βγάζουν πουθενά

Εγώ πάντως θα σου το ευχόμουν.

Edited by - reptilesalonica on 06/01/2004 06:25:08
quote:
Αγαπητή Zezmperg, με πρόλαβες!
Και να προσθέσω, πως...είμαστε ενέργεια. Δεν υπάρχει στερεό υλικό με την ευρύτερη έννοια.
Όλα είναι ενέργεια.
Το σώμα μας είναι ρευστοποιημένη ενέργεια που εκ των συνθηκών συμπυκνώθηκε στο...γνώριμό μας σώμα για να εξυπηρετήσει τις...γήινες απαιτήσεις του Θείου Σχεδίου, μέρους της Πανσυμπαντικής Δημιουργίας, της Εν Σοφία Ποιηθέντως πάσης της Πλάσης (πλάση=δημιουργία).
Όπως ανέφερε και η αγαπητή Zezmperg, η ψυχή είναι το Θείο κομμάτι που φέρει κάθε οργανισμός. Δε θα συμφωνήσω όμως στο παρακάτω...
quote:
Θεωρώ πως ολόκληρο το σώμα είναι ένα και το αυτό. Στο οποίο εμπερικλείωνται όλες οι ιδιότητες του Όντως (αιθέριες και γήινες).
Δε θα μπορούσα να διαχωρίσω την ψυχή απο το πνέυμα.
Συμφωνώ πως το πνεύμα είναι η ενέργειακή αλληλοδραστική ουσία που αναπτύσσεται εν ελθέτω χρόνο, απο τη γέννηση του Όντως.
Επίσης πιστεύω για την ψυχή πως, προέκταση αυτής, σαν κεραίες της, είναι το αυρικό πλέγμα.
...
Και για να ολοκληρώσω το συλλογισμό μου αναφορικά με την Πανσυμπαντική Ενέργεια, θεωρώ πως, απο την πηγή της Ενέργειας (μπορεί να υπάρχουν περισσότερες απο μία πηγές, μπορεί να σχηματοποιούνται έπειτα απο συγκερασμό ανώτερων συνθηκών στο αχανές σύμπαν και να δημιουργούν Ζωή) απορρέει οτιδήποτε γεννιέται και πεθαίνει σε αυτό τον πλανήτη αλλά και στο άπαν του Σύμπαντος.
Αυτή η ενέργεια υπακούει στη αρχή της εντροπείας.
Δηλαδή, η ενέργεια διαρκώς μετασχηματίζεται.
Χοντρικά, αν βάλω το κασέρι στο φούρνο, θα αλλάξει η μοριακή δομή του σύμφωνα με τις παρούσες υπάρχουσες συνθήκες.
Έτσι, συνεχίζοντας, οτιδήποτε γεννιέται και πεθαίνει είναι κομμάτι (με ελαττωμένες τις πρότερες Τέλειες ιδιότητες της Πρώτης Ενέργειας - της Γεννεσσιουργού).
Αναφερόμενος στον άνθρωπο, είναι το Τέλειο, εν πτώση.
Είναι μεταλαγμένη ενέργεια ώστε να μπορέσει να επιβιώσει σύμφωνα με τις συνθήκες που ορίζουν τη ζωή και τους Νόμους Δημιουργίας πάνω σε αυτό το άστρο (Γαία).
Σωστά καλέ μου φίλε, σε όλα συμφωνώ. Όλα είναι ενέργεια, τα πάντα.
Μα έπρεπε κάπως να διαχωρίσω τις ιδιότητες πνεύμα-ψυχής, ώστε έτσι να καταλάβει η Δωρίδα τι ακριβώς είναι ετούτες οι δύο οντότητες. Για τον λόγο ετούτο δεν αναφέρθικα στην κοσμική και πνευματική ενέργεια.
Σε χαιρετώ φιλικά.
1900. Και εσύ έχεις πολύ δίκαιο, αλλά το ένα που είναι όλα, από ένα ενεργειακό σημείο (μέσα στο σύμπαν) και μετά διασπάτε, ώστε να έχουμε την πολύ αφηρημένη ετούτη έννοια του "όλα", σε συγκεκριμένα στάδια που μπορούμε να ερμηνεύσουμε.
Σας χαιρετώ.
quote:
Μπορεί να κρατάω τον...μίτο φίλε μου...
Εγώ πάντως θα σου το ευχόμουν.
Χμμμ...Παραλειψις μου. Αναφερόμουν στην εισαγωγή του θέματος απο την ΔΩΡΙΔΑ...
Αλλά anyway..
Κι εγώ στο εύχομαι. Αλλά δεν έχει σημασία τι εύχομαι και τι πιστευω εγώ, φίλε Reptile, αλλά τι πιστεύεις εσύ.
Λοιπόν; Πιστεύεις οτι κρατάς το μίτο;

quote:
Όπως είπες φίλε...δεν έχει σημασία τι πιστεύω εγώ και τι εσύ.
Το ταξίδι θα το δείξει...

quote:quote:
Παιδιά με την ευκαιρία της εορτής των Φώτων.
Σας (μας) εύχομαι πάντα φωτισμένοι στο έσω-ταξίδι μας.
Φιλικά.
quote:
Διπλωματική απάντηση!
Ωραίος!![]()

Edited by - 1900 on 06/01/2004 06:48:34

Edited by - reptilesalonica on 06/01/2004 06:51:43