- Το κάρμα απο μια πιo βαθιά όψη. - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
quote:
...
Πριν.. όταν ήσουν μωρό.. ήσουν μια άσπιλη Ουσία ..τώρα είσαι μια διαμορφωμένη και καλλιεργημένη προσωπικότητα. Μέσα σου ..η Ουσία που ήσουν, παραμένει στο να ΕΙΝΑΙ αυτό που ΕΙΝΑΙ… αλλα εσύ δεν έχεις καμία γνώση αυτής, επειδή η μόνη γνώση που έχεις είναι αυτή της διαμορφωμένη και καλλιεργημένης προσωπικότητα με όλες τις ψυχολογικές και μηχανικές εκφράσεις των εγώ.
Σας διαβάζω και μια ερώτηση τριβελίζει το μυαλό μου, καλέ μου φίλε ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ, αυτή η άσπιλη Ουσία που γράφεις, δεν μεταβάλλεται; δεν διαμορφώνεται; δεν καλλιεργείται; και τέλος δεν εξελλίσσεται;
Τελικά μήπως μιλάτε για το ίδιο πράγμα με διαφορετικές λέξεις; Μήπως απλά το... ονοματίζεται διαφορετικά;
Μια πολύ πολύ καλή μέρα![]()

"Μην σταματάς να σπέρνεις αστέρια ακόμα κι' όταν δεν φαίνονται με γυμνό μάτι."
Edited by - Nemesi on 02/06/2010 13:25:40
quote:
Τα χαιρετίσματά μου στον "μικρούλη Υπηρετάκο"...
δηλ.. στην ΟΥΣΙΑ ![]()
Και αυτό καλό!![]()
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
quote:quote:
...
Πριν.. όταν ήσουν μωρό.. ήσουν μια άσπιλη Ουσία ..τώρα είσαι μια διαμορφωμένη και καλλιεργημένη προσωπικότητα. Μέσα σου ..η Ουσία που ήσουν, παραμένει στο να ΕΙΝΑΙ αυτό που ΕΙΝΑΙ… αλλα εσύ δεν έχεις καμία γνώση αυτής, επειδή η μόνη γνώση που έχεις είναι αυτή της διαμορφωμένη και καλλιεργημένης προσωπικότητα με όλες τις ψυχολογικές και μηχανικές εκφράσεις των εγώ.Σας διαβάζω και μια ερώτηση τριβελίζει το μυαλό μου, καλέ μου φίλε ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ, αυτή η άσπιλη Ουσία που γράφεις, δεν μεταβάλλεται; δεν διαμορφώνεται; δεν καλλιεργείται; και τέλος δεν εξελλίσσεται;
Τελικά μήπως μιλάτε για το ίδιο πράγμα με διαφορετικές λέξεις; Μήπως απλά το... ονοματίζεται διαφορετικά;
Μια πολύ πολύ καλή μέρα
"Μην σταματάς να σπέρνεις αστέρια ακόμα κι' όταν δεν φαίνονται με γυμνό μάτι."
Edited by - Nemesi on 02/06/2010 13:25:40
Ακόμα σπέρνω αστέρια...Nemesi...![]()
[URL=http://img9.imageshack.us/i/2232fs9da7.jpg/]
[/URL]
quote:
Πριν.. όταν ήσουν μωρό.. ήσουν μια άσπιλη Ουσία ..τώρα είσαι μια διαμορφωμένη και καλλιεργημένη προσωπικότητα. Μέσα σου ..η Ουσία που ήσουν, παραμένει στο να ΕΙΝΑΙ αυτό που ΕΙΝΑΙ… αλλα εσύ δεν έχεις καμία γνώση αυτής, επειδή η μόνη γνώση που έχεις είναι αυτή της διαμορφωμένη και καλλιεργημένης προσωπικότητα με όλες τις ψυχολογικές και μηχανικές εκφράσεις των εγώ.
Όσο πιό καθαρά όμως βλέπεις αυτή την προσωπικότητα που έχεις διαμορφώσει, τόσο πιό καλά δεν βλέπεις και αυτό που είσαι; Δηλαδή πλέον φέρνεις την προσωπικότητα μπροστά από τα μάτια σου και βλέπεις οτι αυτό το πράγμα, αυτή η σκέψη, αυτό το συναίσθημα, ή ακόμα και αυτό το χέρι ή πόδι ΔΕΝ είσαι εσύ, αυτά τα έχεις, αλλά αυτά δεν είσαι εσύ και απλώς πηγάζουν από εσένα; Άρα η σωστή ενασχόληση δεν πρέπει να αρχίσει από εκεί; Και άμα δεν είσαι σε αρμονία με την προσωπικότητά σου, τότε δεν είναι πιό δύσκολο να ξέρεις ποιός είσαι; Ή κιόλας το οτι δεν είσαι σε αρμονία με αυτή αυτό το πράγμα δεν σημαίνει; Το οτι δεν ξέρεις καλά το ποιός είσαι;
quote:
Επειδή και μένα με απασχολεί κάτι σε σχέση με αυτά που λέτε, αν και είναι εκτός θέματος θα το ρωτήσω.quote:
Πριν.. όταν ήσουν μωρό.. ήσουν μια άσπιλη Ουσία ..τώρα είσαι μια διαμορφωμένη και καλλιεργημένη προσωπικότητα. Μέσα σου ..η Ουσία που ήσουν, παραμένει στο να ΕΙΝΑΙ αυτό που ΕΙΝΑΙ… αλλα εσύ δεν έχεις καμία γνώση αυτής, επειδή η μόνη γνώση που έχεις είναι αυτή της διαμορφωμένη και καλλιεργημένης προσωπικότητα με όλες τις ψυχολογικές και μηχανικές εκφράσεις των εγώ.Όσο πιό καθαρά όμως βλέπεις αυτή την προσωπικότητα που έχεις διαμορφώσει, τόσο πιό καλά δεν βλέπεις και αυτό που είσαι; Δηλαδή πλέον φέρνεις την προσωπικότητα μπροστά από τα μάτια σου και βλέπεις οτι αυτό το πράγμα, αυτή η σκέψη, αυτό το συναίσθημα, ή ακόμα και αυτό το χέρι ή πόδι ΔΕΝ είσαι εσύ, αυτά τα έχεις, αλλά αυτά δεν είσαι εσύ και απλώς πηγάζουν από εσένα; Άρα η σωστή ενασχόληση δεν πρέπει να αρχίσει από εκεί; Και άμα δεν είσαι σε αρμονία με την προσωπικότητά σου, τότε δεν είναι πιό δύσκολο να ξέρεις ποιός είσαι; Ή κιόλας το οτι δεν είσαι σε αρμονία με αυτή αυτό το πράγμα δεν σημαίνει; Το οτι δεν ξέρεις καλά το ποιός είσαι;
Aσφαλώς , πέρα για πέρα είμαστε αυτοί που είμαστε -αυτοί που παρουσιαζόμαστε και αισθανόμαστε- δεν υπάρχει καμμιά αμφιβολλία περί αυτού φίλε μου ....
Εκείνο που λέει ο συνδίκτυος και φίλος "ένας Υπηρέτης" , είναι ότι αυτό που όλοι είμαστε σποτελεί προιόν της εκ-πολιτιστικής διαδικασίας την οποία "υποσθήκαμε" και ότι όλες οι σκέψεις μας συμπεριφορές μας , είναι επικεντρωμένες εκεί , ότι ουσιαστικά δηλαδή υποκειμενικοποιηθήκαμε σε κάτι το οποίο δεν είμαστε εμείς και αφήσαμε πίσω τον "κύριο" εαυτό μας...
Φαντάομαι ότι ο φίλος "ένας υπηρέτης" θα τοποθετηθεί με μεγαλύτερη σαφήνεια...!

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
quote:
Aσφαλώς , πέρα για πέρα είμαστε αυτοί που είμαστε -αυτοί που παρουσιαζόμαστε και αισθανόμαστε- δεν υπάρχει καμμιά αμφιβολλία περί αυτού φίλε μου ....
Μα αυτό που λέω είναι οτι κυρίως δεν είμαστε αυτά αλλά οτι αποτελούν κατα κάποιον τρόπο προέκτασή μας.
quote:
ότι ουσιαστικά δηλαδή υποκειμενικοποιηθήκαμε σε κάτι το οποίο δεν είμαστε εμείς και αφήσαμε πίσω τον "κύριο" εαυτό μας...
Αυτό είναι κάτι άλλο, είναι οτι η ίδια η προσωπικότητα δεν λειτουργεί με βάση τις φυσικές ροπές του καθενός γιατί έχει επηρεαστεί από το περιβάλλον. Αυτό δεν θέλεις να πείς;
quote:quote:
Aσφαλώς , πέρα για πέρα είμαστε αυτοί που είμαστε -αυτοί που παρουσιαζόμαστε και αισθανόμαστε- δεν υπάρχει καμμιά αμφιβολλία περί αυτού φίλε μου ....Μα αυτό που λέω είναι οτι κυρίως δεν είμαστε αυτά αλλά οτι αποτελούν κατα κάποιον τρόπο προέκτασή μας.
quote:
ότι ουσιαστικά δηλαδή υποκειμενικοποιηθήκαμε σε κάτι το οποίο δεν είμαστε εμείς και αφήσαμε πίσω τον "κύριο" εαυτό μας...Αυτό είναι κάτι άλλο, είναι οτι η ίδια η προσωπικότητα δεν λειτουργεί με βάση τις φυσικές ροπές του καθενός γιατί έχει επηρεαστεί από το περιβάλλον. Αυτό δεν θέλεις να πείς;
Mμμ...ας κάνουμε μια αρχή λοιπόν , ξεκινώντας απο την βάση και πηγαίνοντας σε αυτό που ορίζεις ως προ-έκταση...
Σ'ακούω φίλε μου...

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
quote:
Όσο πιό καθαρά όμως βλέπεις αυτή την προσωπικότητα που έχεις διαμορφώσει, τόσο πιό καλά δεν βλέπεις και αυτό που είσαι; Δηλαδή πλέον φέρνεις την προσωπικότητα μπροστά από τα μάτια σου και βλέπεις οτι αυτό το πράγμα, αυτή η σκέψη, αυτό το συναίσθημα, ή ακόμα και αυτό το χέρι ή πόδι ΔΕΝ είσαι εσύ, αυτά τα έχεις, αλλά αυτά δεν είσαι εσύ και απλώς πηγάζουν από εσένα; Άρα η σωστή ενασχόληση δεν πρέπει να αρχίσει από εκεί; Και άμα δεν είσαι σε αρμονία με την προσωπικότητά σου, τότε δεν είναι πιό δύσκολο να ξέρεις ποιός είσαι; Ή κιόλας το οτι δεν είσαι σε αρμονία με αυτή αυτό το πράγμα δεν σημαίνει; Το οτι δεν ξέρεις καλά το ποιός είσαι;
Αγαπητέ φίλε καλός ήρθες στην συζήτηση μας.
Για να γίνουμε ποιο ξεκάθαροι.. έχουμε αυτό που ΕΙΜΑΣΤΕ (ας το ονομάσουμε αρχικά ΟΥΣΙΑ) για το οποίο δεν έχουμε άμεση γνώση. Αν αποκτήσουμε γνώση αυτής της ΟΥΣΙΑΣ μπορούμε να μιλάμε για ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΗΣΗ. ΕΙΜΑΣΤΕ λοιπων ΟΥΣΙΑ αλλα έχουμε μια διαμορφωμένη προσωπικότητα η οποία δεν είναι η ΟΥΣΙΑ παρόλο που μπορεί η ΟΥΣΙΑ να εκφραστεί μέσα από αυτήν..(προσωπικότητα)
Αυτή η προσωπικότητα είναι ένα συνονθύλευμα από μιμητικές τάσης και από καλλιεργημένες εντυπώσεις τις οποίες μας έχουν δώσει οι γονείς ,οι συγγενείς οι φίλοι, οι δάσκαλοι, η εκκλησία το έθνος..κ.λπ. Όλα αυτά διαφέρουν από χώρα σε χώρα. Έτσι μια ΟΥΣΙΑ παίρνοντας ένα φυσικό σώμα αποκτά στην συνέχεια και μια Προσωπικότητα που είναι διαμορφωμένη ανάλογα με το έθνος ή την χώρα που ζει και όλα τα επακόλουθα αυτού.
Κάτι άλλο που δεν είναι η ΟΥΣΙΑ αλλα ούτε και η προσωπικότητα είναι τα ΕΓΩ. Για να μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει το πως λειτουργεί η ανθρώπινη μηχανή πρέπει να κατανοήσει ότι τα εγώ και η προσωπικότητα είναι δυο διαφορετικές λειτουργιές. Επίσης τα εγώ χρησιμοποιούν την προσωπικότητα για να εκφράζονται. Κάποιος που έχει συγκεκριμένα ελαττώματα..δηλ εκδηλώνει κάποια εγώ περισσότερο από κάποια αλλα.. τότε βλέποντας το εμείς, λέμε ότι είναι ένα κακό στοιχείο του χαρακτήρα του ή της προσωπικότητας του.,
Επειδή μετά τον θάνατο, τα εγώ και η ΟΥΣΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ να υπάρχουν στην 5 διάσταση ,ενώ το φυσικό σώμα, το ζωτικό και η ενεργεια που έχει συσσωρευτή από αυτό που λέμε προσωπικότητα, διαλύονται στις αρχικές τους ουσίες.. η ουσία και τα εγώ επιστρέφουν σε ένα νέο σώμα και αναπτύσσεται μια νέα προσωπικότητα που έχει σχεδόν τα ιδία χαρακτηριστικά με την προηγούμενη προσωπικότητα, επειδή δρουν τα ιδία εγώ. Έτσι η ΟΥΣΙΑ μένει παγιδευμένη στην μηχανικότητα των νόμων που την φέρνει ξανά και ξανά σε ένα νέο σώμα. (και αυτό όχι επ άπειρο)
Έτσι όταν λες:
quote:
Όσο πιό καθαρά όμως βλέπεις αυτή την προσωπικότητα που έχεις διαμορφώσει, τόσο πιό καλά δεν βλέπεις και αυτό που είσαι;
Δηλ λες: ότι βλέποντας αυτό που δεν είσαι(προσωπικότητα, εγώ) βλέπεις πιο καλά αυτό που είσαι.. σαν ΟΥΣΙΑ..
Έτσι έχουμε αυτό που ΕΙΣΑΙ(ΟΥΣΙΑ) και αυτό που φαίνεται ότι είσαι(προσωπικότητα, εγώ). Αυτό το τελευταίο είναι ο ψευδής εαυτός ή ο ψυχολογικός εαυτός που είναι 100% μηχανικός. Η σύγχρονη επιστήμη μπορεί και τον μελετά.
quote:
Άρα η σωστή ενασχόληση δεν πρέπει να αρχίσει από εκεί;
Κάποιος που ξεκινά από αυτό..αναπτύσσει την αίσθηση του παρατηρητή και μπορεί να δει, και να αποταυτίζεται από όλα αυτά που δεν είναι η ΟΥΣΙΑ. Αυτό επίσης βοηθά στην κατανόηση για τον πως λειτουργούν όλα αυτά.
quote:
Και άμα δεν είσαι σε αρμονία με την προσωπικότητά σου, τότε δεν είναι πιό δύσκολο να ξέρεις ποιός είσαι;
Εδώ πρέπει να ορίσεις τι εννοείς αρμονία με την προσωπικότητα.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
Edited by - ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ on 03/06/2010 10:45:53