- Δύο μέρες πίσω... Help! - Τεχνικά θέματα των Forums, Προβλήματα-Λύσεις
quote:
Θέτω εδώ το πρόβλημά μου (δεν θα ήθελα να ανοίξω νέο θέμα)
κι ελπίζω ο αγαπητός μας Jejeje, να μπορέσει να μου δώσει μια απάντηση.Καθώς μπαίνω στο "εσωτέρικα" όλα τα θέματά του βρίσκονται,
τουλάχιστον δύο ημέρες πίσω. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί.
Εντωμεταξύ για να μπορώ να βλέπω τα τελευταία μηνύματα δοκίμασα
διάφορα. Το μόνο που δουλεύει είναι να κάνω REFRESH στην κάθε σελίδα
που επισκέπτομαι, διαφορετικά τις σελίδες τις βλέπω μπαγιάτικες.
Αυτή η μέθοδος όμως με κουράζει.Να ελπίζω σε κάποια άλλη δραστική, αποτελεσματικότερη μέθοδο;
Σε παρακαλώ Jejeje ασχολήσου λίγο μαζί μου!!!!!
(με την κατανόησή σου, βέβαια, είμαι αδαής στους υπολογιστές)
Αυτή που σας μιλάει από το...μέλλον
The She Mantis... in moderating mode...

quote:
Jejeje
ΣυντονιστήςGreece
327 Μηνύματα Απεστάλη: 13/03/2005, 13:34:50
--------------------------------------------------------------------------------
Αγαπητή Κάθυ,
θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω αλλά θα ήθελα πρώτα περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με το πρόβλημα για να έχω καλύτερη άποψη.
Λοιπόν γράφεις ότι:quote:
--------------------------------------------------------------------------------Καθώς μπαίνω στο "εσωτέρικα" όλα τα θέματά του βρίσκονται, τουλάχιστον δύο ημέρες πίσω.
--------------------------------------------------------------------------------
και στη συνέχειαquote:
--------------------------------------------------------------------------------Το μόνο που δουλεύει είναι να κάνω REFRESH στην κάθε σελίδα που επισκέπτομαι...
Αρχικά θα σε παρακαλούσα να μου απαντήσεις εάν το χρονικό διάστημα της καθυστέρησης σε σχέση με την ανανέωση των μηνυμάτων του forum (δύο ημέρες όπως γράφεις) είναι σταθερό. Δηλαδή ας θεωρήσουμε ότι μπήκες σήμερα και έκανες refresh τις σελίδες και εμφανίσθηκαν τα τελευταία μηνύματα του forum. Στη συνέχεια κλείνεις τον υπολογιστή σου, τον ξανανοίγεις και μπαίνεις στο Esoterica (την ίδια ημέρα). Τότε τα μηνύματα που εμφανίζονται στο forum είναι τουλάχιστον 2 ημερών πριν; Μάλλον όχι, αλλά πιστεύω ότι θα είναι τα μηνύματα που άφησεις ενεργά την τελευταία φορά που έκανες login στο forum (δηλαδή στο προηγούμενο παράδειγμα τα μηνύματα της τελευταίας μέρας όχι όμως και τα πιο πρόσφατα).
Αν ισχύει αυτό πρέπει να υπάρχει πρόβλημα με την ανανέωση (refresh) των σελίδων του forum.
Τι browser χρησιμοποιείς; Aν χρησιμοποιείς Internet Explorer θα σε συμβούλευα να κάνεις τα ακόλουθα:(1) Πήγαινε Tools | Internet Options και στο tab General κάνε click στα "Delete cookies...", "Delete files..." (έχοντας ενεργοποιήσει την επιλογή Delete all offline content στο παράθυρο που θα ανοίξει) και "Clear History". Για κάθε ένα από αυτά θα πρέπει να πατήσεις το OK για να εκτελεσθούν και οι αντίστοιχες εντολές. Απλά να έχεις υπόψη ότι την επόμενη φορά που θα πρέπει να συνδεθείς στο Esoterica θα σου ζητηθεί το password. Αντίστοιχα και σε άλλα sites στα οποία για να κάνεις login απαιτείται password. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία κάνε click στο Apply στο παράθυρο Internet Options και μετά ΟΚ για να κλείσει το παράθυρο.
(2) Μετά θα πρέπει να τοποθετήσεις το site του Esoterica στα trusted sites. Πως θα το κάνεις αυτό... Πάλι στον Internet Explorer πήγαινε στο Τοοls | Internet Options και μετά επέλεξε το tab Security. Εκεί κάνε click στο εικονίδιο "Trusted Sites" και μετά στο κουμπί "Sites...". Στο παράθυρο που θα ανοίξει και στη φόρμα καταχώρησης με τον τίτλο "Add this Web site to the zone:" πρόσθεσε το εξής: "http://*.esoterica.gr" και πάτησε το OK.
(3) Ακολούθως θα πρέπει να ενεργοποίησης την αυτόματη διαχείριση των cookies για το Esoterica από τον browser σου. Θα το κάνεις αυτό πάλι από την επιλογή Tools | Internet Options του Internet Explorer και συγκεκριμένα από το tab "Privacy". Εκεί κάνε click στο κουμπί "Edit..." και στο παράθυρο που θα ανοίξει (με τίτλο "Per site privacy actions") και στη φόρμα καταχώρησης "Address of Web site" γράψε "esoterica.gr". Αφού το γράψεις κάνε click στο κουμπί "Allow". Mε τον τρόπο αυτό θα γίνεται αυτόματα η διαχείριση των cookies του Esoterica από τον browser. Μετά πάτα ΟΚ, στο επόμενο παράθυρο κάνε click στο "Apply" και ΟΚ και τέλος κλείσε τον browser σου.
Μετά ξανάνοιξε τον browser κάνε login στο Esoterica και δες αν το πρόβλημα υπάρχει ακόμα. Αν υπάρχει, μάλλον θα έχεις κάποιο πρόβλημα το οποίο έχει "κτυπήσει" τον Internet Explorer ή θα πρέπει να κοιτάξουμε τα security settings των επιλογών που θέσαμε προηγουμένως.
Αν πάλι έχεις πρόβλημα με τις οδηγίες ή θέλεις περισσότερες τεχνικές πληροφορίες για το τι ακριβώς γίνεται με αυτά που σου προτείνω απάντησέ μου για να σε βοηθήσω.
Αν τέλος δεν έχεις τον Internet Explorer γράψε μου τι browser χρησιμοποιείς για να σου γράψω τις αντίστοιχες οδηγίες.Φιλικά
--Je^3--
"follow me" the wise man said... but he walked behind

quote:
Κάθυ
Μέλος 3ης ΒαθμίδαςAustralia
760 Μηνύματα Απεστάλη: 13/03/2005, 21:53:15
--------------------------------------------------------------------------------Καλημέρα Jejeje,
Να σου πως πως είσαι απίθανος;Το ξέρεις!
Να σου πω όμως ευχαριστώ ίσως το περίμενες..
Χιλια ένα ευχαριστώ θα σου πω γιατί
όχι μόνο έλυσες το πρόβλημα αλλά
το έκανες έτσι που φάνηκε απλό
και κατορθωτό από εμένα.
Νάσαι καλά και νάσαι πάντα αυτό είσαι.
Αυτή που σας μιλάει από το...μέλλον

quote:
Jejeje
ΣυντονιστήςGreece
327 Μηνύματα Απεστάλη: 14/03/2005, 01:31:56
Γεια σου αγαπητή φίλη Κάθυ
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια. Το να βλέπω τους ανθρώπους γύρω μου ευτυχισμένους και χαμογελαστούς είναι κάτι μου με κάνει και εμένα ευτυχισμένο.
Να 'σαι πάντα καλά.--Je^3--
"follow me" the wise man said... but he walked behind