- Καινή Διαθήκη και επίμαχα εδάφια; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Μετά από κάποιο διάστημα αποχής, λόγω τεχνικών προβλημάτων, επανήλθα!
Athinais
"Το ανωτέρω εδάφιο, όταν διαβασθεί αποκομμένο από το γενικό πνεύμα της Χριστιανικής διδασκαλίας, πράγματι φαίνεται πολύ παράξενο. Πώς είναι δυνατόν κάποιος να είναι Χριστιανός και να μισεί τους άλλους, πολύ δε περισσότερο τους γονείς του και τους συγγενείς του;"
Αυθαίρετα σχόλια καλή μου...
Πες μου σε ποία εδάφια αναιρούνται τα λεγόμενα για την οικογένεια και που στηρίζεται αυτό το "γενικό πνεύμα της Χριστιανικής διδασκαλίας,";
"Άλλωστε, και ο Ίδιος ο Χριστός, φρόντισε να παραδώσει τη μητέρα του στον Ιωάννη να τη γηροκομίσει"
...την οποία (παραδόξως) είχε αποπέμψει όταν πήγε να τον δει με τ' αδέλφια του(!!!), και στον Ιωάννη της λέει "τι κοινό υπάρχει ανάμεσα σ' εμένα και σ' εσένα, γυναίκα;"
ΠΡΟΣΕΞΕ! "γυναίκα" (υποτιμιτικά) την αποκάλεσε και όχι "μαμα" ή "μητέρα"!!!
"Μη νομίσητε ότι ήλθον βαλείν ειρήνην επί την γην.
ουκ ήλθον βαλείν ειρήνην, αλλά μαχαιραν.
Ηλθον γαρ διχάσαι άνθρωπον κατά του πατρός αυτού
και θυγατέρα κατά της μητρός αυτής και νύμφην
κατα της πενθεράς αυτής.
και εχθροί του ανθρώπου οι οικιακοί αυτού.
(ΜΑΤΘΑΙΟΣ ι' 34-35-36)
"εί τις έρχεται προς με και ου ΜΙΣΕΙ τον πατέρα εαυτού
και την μητέρα και την γυναίκα και τα τέκνα και τους αδελφούς
και τας αδελφάς , έτι δε και την εαυτού ψυχήν, ου δύναταί μου μαθητής είναι."
(ΛΟΥΚΑΣ ιδ' 26)
"ο φιλών την ψυχήν αυτού απολέση αυτήν, και ο ΜΙΣΩΝ την ψυχήν
αυτού εν τω κόσμω τούτω, εις ζωήν αιώνιον φυλάξει αυτήν."
(ΙΩΑΝΝΗΣ ιβ' 25)
Αν δεχθώ ότι με τα ανωτέρω δεν εννοεί αυτά που λέει, αλλά εννοεί κάτι άλλο, τότε προκύπτει η εξής ερώτηση:
Εάν ήθελε να εννοήσει αυτά ακριβώς που γράφει, πως θα έπρεπε να διατυπωθεί, για να σου γίνει σαφές, ότι εννοεί αυτά που λέει;
Edited by - Αίολος on 20/06/2005 13:39:40
Λέει λοιπόν ο Ματθαίος. Μετά την ανάσταση, μερικοί από τη φρουρά πήγαν και έδωσαν αναφορά στους αρχιερείς (!). Αυτοί τότε τους έδωσαν χρήματα για να πούνε (αν ερωτηθούν) ότι είχαν έρθει οι μαθητές και έκλεψαν το σώμα. Επίσης, αν αυτό μαθευτεί στο διοικητή τους (!) οι αρχιερείς θα τους καλύψουν. Και καταλήγει ο Ματθαίος ότι "Και διεφημίσθη ο λόγος ούτος παρά Ιουδαίοις μέχρι της σήμερον". (Ματθ. 28:11-16)
Μερικές ερωτήσεις επ'αυτού:
1. Ο Ματθαίος λέει ότι "μερικοί" από την φρουρά πήγαν στους αρχιερείς. Να υποθέσουμε ότι οι υπόλοιποι πήγαν και το αναφερανε στο διοικητή τους. Άρα ο διοικητής ήταν ενήμερος.
2. Αυτοί που πήγαν στους αρχιερείς δεν σκέφτηκαν ότι ο διοικητής τους ΗΔΗ θα γνώριζε τι έγινε (από τους υπόλοιπους);
3. Δεν φοβήθηκαν μήπως τιμωρηθούν που αντί για το διοικητή τους ενημερώσανε τους αρχιερείς και μάλιστα έναντι αμοιβής;
Και το σημαντικό:
Με ποιόν πιθανό (και λογικό) τρόπο, εμαθε ο Ματθαίος την πληροφορία αυτή; Από το συμβούλιο των αρχιερέων ή από τους Ρωμαίους;
macedon
Συμμερίζομαι την αγωνία σου να μάθεις τη σωστή ερμηνεία της Γραφής, καθώς και να καταλάβεις το γιατί υπάρχουν ορισμένες διαφορές στις διηγήσεις γεγονότων στην ΚΔ. Θέλοντας να συνεισφέρω σε αυτή την ειλικρινή σου δίψα για μάθηση, δεν έχω παρά να σου παραθέσω μια πάρα πολύ καλή ιστοσελίδα, στην οποία θα βρεις αρκετές απαντήσεις στα εύλογα ερωτήματά σου.
Όπως φαίνεται, δεν είσαι ο μόνος που βρίσκεται σ'αυτήν την κατάσταση. Θα παρότρυνα λοιπόν και όσοι έχουν τυχόν τα ίδια ερωτήματα ή και άλλα σχετικά με τη Γραφή, να κάνουν το ίδιο και να επισκεφτούν αυτή την αξιόλογη ιστοσελίδα.
http://www.apologitis.com/gr/ancient/eyaggelia.htm
Φιλικά όπως πάντα
ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝΕ ΑΚΟΜΑ;
ΕΛΕΓΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ.
ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΦΙΛΕ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!
ΣΟΥ ΤΗΝ ΣΤΕΛΝΩ ΛΟΙΠΟΝ.
ΦΙΛΙΚΑ
MELETHTHS

MELETHTHS

MELETHTHS

MELETHTHS

MELETHTHS

MELETHTHS