ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΤΑΙΝΙΑ "ΟΙΟΝΟΣ" - - Κινηματογράφος -

- ΤΑΙΝΙΑ "ΟΙΟΝΟΣ" - - Κινηματογράφος -

Light storm3 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
Light stormΝέο Μέλος
10/11/2005, 09:02:27
Είχα δει την ταινία παλιά και δεν μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση.
Εκτός πιά από το συνηθισμένο : Οι κακοί εξωγήινοι και οι καλοί γήινοι.
Χτές όμως που το έδειξε το mega πρόσεξα κάτι.

Τη πρώτη φορά που δείχνει τα αγρογλυφικά η κάμερα απο ψηλά, στο χωράφι του πρωταγωνιστή είναι με την σειρά 3-4 κύκλοι σε διάφορες παραλαγές και στο τέλος ενα αρχαιοελληνικότατο Ε!!!

Και λέω κι εγώ : Ε σύμπτωση αν το δεις αλλιώς μοιάζει με Ψ. Σύμπτωση θα είναι.

Ώσπου μετά από λίγο οι πρωταγωνιστές του εργου είναι μέσα στο αυτοκίνητο και συζητάνε.

Λέει το αγοράκι : Ποιοι τα φτιάξαν αυτά; Κάποιοι λένε ότι τα έφτιαξαν εξωγήινοι.
Απάντηση μεγάλου : ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΙΔΡΥΟΥΝ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ!!!!!!!!!

Κουφό....

Για τους Έψιλον μιλάει;

Περίεργο, πολύ περίεργο.

Δηλαδή ο σκηνοθέτης του έργου μετά από ποιά σκέψη έγραψε αυτή την απάντηση;
Ήξερε κάτι; Σύμπτωση;
Θέλουν να συνδέσουν τους Έλληνες με κακούς εξωγήινους;

Ποια η γνώμη σας;

Ο ΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟΣ !!!

10/11/2005, 12:22:12
quote:
Απάντηση μεγάλου : ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΙΔΡΥΟΥΝ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ!!!!!!!!!

Πάει καιρός από τότε που είδα την ταινία στον κινηματογράφο (και απογοητεύτηκα) αυτήν την φράση την είπε χλευαστικά ο χαρακτήρας. Συν το ότι δεν είπε ακριβώς αυτό. Εάν θυμάμαι καλά είπε κάτι ανάλογο (δίχως να είμαι σίγουρος) ....αυτά τα λένε κάποιοι που αναλύουν Ελληνικούς μύθους και είναι ανέραστοι.... Τουλάχιστον αυτό το συμπέρασμα έβγαινε από τα λεγόμενα του πρωταγωνιστή. (γι’αυτό και γελούσαν οι μισοί στην αίθουσα οπού βρισκόμουν)

Εκτός αυτού του Ε που αναφέρεις, στα αγρογλυφικά εμφανίζεται ως σχηματισμός και το πυθαγόρειο εξάγωνο άστρο (γνωστό και ως άστρο του Δαβίδ), δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο από την ταινία, αλλά από πραγματικές φωτογραφίες. Τώρα, τι θέλουν να εκφράσουν με αυτά τα σχήματα αυτοί οι άγνωστοι καλλιτέχνες, είναι άγνωστο, αν και οι θεωρίες πάρα πολλές.

Εάν συνδυάσουμε το άστρο (με την εβραϊκή του ταυτότητα – υπόσταση) και το Ε, καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως εδώ γίνετε αναφορά στους Έψιλον και τους σιωνιστές.

Πάντως η ταινία μου άρεσε μέχρι ένα σημείο, αλλά καταστράφηκε προς το τέλος, παρουσιάζοντας τον εξωγήινο να κάνει καουμπόικα. Hollywood rules!! Όπως θα έλεγαν και οι φίλοι (;) μας οι Αγγλοσάξονες.

Κρίμα γιατί μέχρι εκείνο το σημείο ήταν αρκετά ατμοσφαιρική ταινία. Τι τα ήθελαν τα εφέ....

Άνθρωπος δίχως μνήμη, άνθρωπος δίχως μέλλον

11/11/2005, 04:15:00
Light storm υπάρχει ένα παλιότερο θέμα για την ταινία αυτή, στην οποία θα μπορούσες να συμμετάσχεις:
ΟΙΩΝΟΣ
κάνε κλικ^^^^

Απ'ότι είδα, η γνώμη του ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΥ δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα από τότε...

Το θέμα αυτό απενεργοποιείται, εφόσον υπάρχει κάποιο όμοιο στο οποίο μπορείς να συμμετάσχεις.

κλικ me
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!