- Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΤΟΥΤΑΓΧΑΜΩΝ (ΦΑΡΑΩ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΤΕ?
Edited by - VANDAMME on 01/09/2003 21:58:02
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.
ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279
είναι γιατί ο συγκεκριμένος τάφος έμεινε ασύλητος παρόλο που βρισκόταν στην κοιλάδα των βασιλέων όπου όλοι οι άλλοι τάφοι βρίσκονταν και το μόνο που θα μπορούσαν να κάνουν είναι απλά να ψάξουνε να τον βρούνε.
Η απάντηση ίσως βρίσκεται στον προηγούμενο Φαραώ της τότε Αιγύπτου τον αιρετικό Ακενατον.
Ο Ακενατον κατά την διάρκεια της βασιλείας του είχε αντικαταστήσει την πολυθεϊστική θρησκεία
με την μονοθεϊστική θρησκεία του Ατον ( Ο Ηλιος - Ηλιακος δισκος). Μετά τον θάνατο του τον διαδέχθηκε ο Τουταγχαμών - ακόμα δεν είναι σίγουρο αν ήταν γιος του Ακενατον η είχαν αλλού είδους συγγένεια) ..
ο Τουταγχαμών μετά από δυο χρόνια στο θρόνο του Φαραώ αποφάσισε να εγκαταλείψει την μονοθεϊστική θρησκεία και επιστρέψει στην πολυθεϊστική.
Ο Τουταγχαμών πέθανε (πιθανών δολοφονήθηκε) σε ηλικία 18 χρόνων και θα πέρναγε στην λήθη
αν δεν βρισκόταν ο τάφος του το 1922 από τον Κάρτερ..
Η θεωρία είναι ότι τα τελευταία υπολείμματα του μονοθεϊστικού (αιρετικού για τότε) ιερατείου
(στο οποίο κάπου είχα διαβάσει ότι είχε διδαχτεί και ο Μωησης) θέλοντας να κρύψουν τα μυστικά του χρησιμοποίησαν τον τάφο του Τουταγχαμών . Η ανάγκη και η αμεσότητα για επιβίωση της ιδέας σε συνδυασμό με την μαγεία (που αν κρίνω από τον Μωηση και αργότερα την επικράτηση του μονοθεϊσμού πρέπει να ήταν αρκετά καλή) δημιούργησαν ένα ισχυρό δεσμό/δέσιμο με το οποίο ήρθε αντιμέτωπος ο Κάρτερ. Όσο για τους τυμβωρύχους (τους πολυθεϊστικούς) κανένας δεν θα τόλμαγε να πλησιάσει τον τάφο στον οποίο η διαφορετική φύση (αιρετική ) μαγείας είναι πέρα από την κατανόηση τους και τα πιθανά φυλακτά τους που είχαν για προστασία.
Γιώργος![]()
Communicating at an unknown rate...
Edited by - Valnta on 08/09/2003 12:35:10
εκεί...
Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει καμμία "κατάρα"...
φιλικά...
"ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ. ΠΙΣΤΕΨΕ ΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΣ"
Edited by - iaira on 25/08/2003 17:02:34
Don't try to take our dreams away
from us
We will never be like you
ΑΓΑΠΗΤΕ/Η ΦΙΛΕ/Η ENDORAMA ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΙΞΗΣ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΩ Ε? ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ
![]()
from us
quote:
τα βακτηριδια την κανανε την δουλεια γιατι οπως και να εχει οι μουμιες ειναι πτωματα και τα πτωματα ειναι ο παραδεισος των βακτηριδιων και κατα την γνωμη μου μπορει και να γνωριζαν οι αιγυπτιοι τι γινεται σε τετοιες καταστασεις γιαυτο εβαλαν και αυτες της επιγραφες δεν ειναι και κανενας τυχαιος λαος
Eγώ δεν συμφωνώ με τη θεωρία περί βακτηρίων. Όπως είπες κ μόνος σου endorama, οι Αιγύπτιοι δεν ήταν κάποιος τυχαίος λαός, για αιώνες θαβανε τους νεκρούς τους κατά αυτόν τον τρόπο κ οι μούμιες δεν είναι ακριβώς "πτώματα". Είναι ταριχευμένα σώματα κ τέτοια οι Αιγύπτιοι ξεθάψανε εκατοντάδες πριν από τον Τουταγχαμών, λες να ήταν αυτός η πρώτη μούμια με βακτήρια; Μου φαίνεται λίγο τραβηγμένο να μη φροντίσανε να θάψουνε σωστά ένα φαραώ τον οποίο στολίσανε μάλιστα ως θεό κ όχι ως βασιλιά. Ο Τουταγχαμών είναι η μόνη μούμια που έφερε πάνω της 2 σειρές νομισμάτων κ όχι μία όπως οι υπόλοιποι φαραώ. Αυτή η 2η σειρά υποδηλώνει ότι αυτοί που τον θάψανε του προσδίδαν μια "θεϊκή" φύση....
εγω δεν ειπα οτι δεν τον πεταξαν στην τρυπα τον ανθρωπο φυσικα και τον θαψανε με τιμες (μακαρι να με εθαβαν και εμενα ετσι)και ενταξει ειμαι ασχετος με το τι εγινε και τι γινεται σε αυτη την ζωη αλλα τουλαχιστον ξερω τι ειναι μουμια και δεν αναφερομαι στον μαμ-ρα απο το thundercats,δεν ξερω αν εχεις δει φωτογραφια απο μουμια αλλα αν εχεις δει τοτε θα ανακαλυπτες οτι δεν ειναι και σαν κερινο ομοιωμα υπαρχει και μια σχετικη διαβρωση (δεν εκανε και διακοπες στην σαντορινη σε ταφο ηταν ο ανθρωπος) τα βακτηριδια ειναι παντου των ταριχεψανε η οχι δεν εχει σημασια τα βακτηριδια υπαρχουν και ειδικα ο παραδεισος τους ειναι μαντεψε..... μπραβο οι ταφοι που ειναι σκοτεινοι και χωρις αερισμο και μην μου πεις οτι τον κλεισανε σε δωματιο σαν αυτους που ειχαν την ατυπη πνευμονια.
τα βακτηριδια ειναι παντου πανω μας,μεσα μας,τα τρωμε,τα αναπνεουμε,τα στελνουμε και μας τα στελνουν ετσι ειναι τωρα κατα ποσο συμφωνεις με αυτα που λεω δεν ξερω παντως η δικη μου αποψη οπως ξαναειπα ειναι οτι η καταρα των αιγυπτιων ειναι τα βακτηριδια και γιαυτο αναφερουν θανατο και οχι οτι θα πεσει κεραυνος στα κεφαλια σε αυτους που θα μπουνε μεσα.
from us
Θα ήθελα τη γνώμη σου...
δεν υπηρχαν μονο στον συγκεκριμενο ταφο βακτηριδια απλα στον συγκεκριμενο ταφο μολυνθηκαν δεν ξερω γιατι δεν ειμαι ιατροδικαστης και φυσικα ουτε εκει ημουνα για να ξερω ακομα και αυτα που σου λεω αλλοι τα ειπανε οπως και αυτα που υποστηριζεις εσυ αρα δεν μπορουμε να ημαστε 100% σιγουροι εικασιες κανουμε παντως σε αυτη την url http://www.sciteclibrary.com/eng/catalog/pages/4396.html ειναι ενας τυπος που υποστηριζει οτι βρηκε την λυση στην καταρα.
παντως το μεγαλυτερο μυστηριο για μενα ειναι οτι αν και εχουμε διαφορετικη αποψη για το θεμα συμφωνουμε αυτο και αν ειναι μυστηριο δεν ξερω πως γινεται δεν μου εχει ξανατυχει
from us
![]()
RESPECT IS EARNED, NOT GIVEN
για την ιστορια δεν αποκλειω την περιπτωση της καταρας γιαυτο φτιαχτηκαν και οι ταφοι για να μην ενοχλουνται οι νεκροι που προφανος θελουν να ηρεμησουν (ετσι βγηκαν και ενα σωρο ιστοριες που περιγραφουν διαφορα γεγονοτα γυρω απο νεκροταφεια και καποιους που πηγαν να διασκεδασουν εκει) και οταν ενοχλειται καποιος λογικο ειναι να εκνευριζεται στην περιπτωση ομως με τους φαραω υπαρχει και αυτη η αρκετα λογικη εξηγηση Ε! πως να το κανουμε δεν ειναι και ολα ανεξηγητα σε αυτον τον ταλαιπωρο πλανητη και μην ξεχναμε οτι πολλα ανεξηγητα εχουν κατα καιρους εξηγηθει τοσο καλα που δεν αφηνουν περιθωρια αμφιβολιων και οπως ξαναειπα μπορει η καταρα των αιγυπτιων να ηταν τα βακτηριδια με αυτη την απαντηση θεωρω οτι δεν αδικειται η αποψη κανενος και ειμαστε ολοι ευχαριστημενοι
from us