ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Οι "Αγανακτισμένοι" ... πίθηκοι ? - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- Οι "Αγανακτισμένοι" ... πίθηκοι ? - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

Dying_Incubus30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
25/11/2011, 14:58:08
Πραγματικά, το να μην αποδέχεσαι τις γυναίκες και τους μαύρους, είναι χειρότερο απ' το να είσαι άθεος. Μ'αρέσει που υποτίθεται ότι παίρνουν από τη Μπλαβάτσκι διδασκαλίες (γυναίκα), που σίγουρα δηλαδή κάτι θα έχουν πάρει.
25/11/2011, 15:01:51
Νομίζω όμως ότι αυτό δεν θα ισχύει για όλες τις Μασονικές στοές (διαφωνούνε και μεταξύ τους πανάθεμά τους).

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 25/11/2011 15:05:36

25/11/2011, 17:11:17
Εξ' όσων γνωρίζω, ισχύει για όλες. Είναι βασικοί κανόνες του τεκτονισμού.

Είδες εσύ καμιά τεκτόνισσα; Κανέναν μαύρο τέκτονα;
Όσο για τους άθεους, εφ' όσον η ένταξη στη Μασονία προϋποθέτει την πίστη στο "Μέγα Αρχιτέκτονα του Σύμπαντος", είναι φανερό πως αυτοί δεν γίνονται δεκτοί.

RedArrowZ

quote:
Γιατί λες ότι ανήκει στην παράδοση και όχι στην ιστορία; Επειδή διαδίδουν ότι η μασονία δημιουργήθηκε από φατρίες Σκώτων χτιστών που μοιράζονταν τα μυστικά της τέχνης τους στις πρώτες Στοές;

Γιατί η Μασονία έχει σχέση με τα διαφωτιστικά κινήματα του 17ου-18ου αιώνα. Οι Σκώτοι τέκτονες και οι Σκώτοι κτίστες ανήκουν κι αυτή στην "παράδοση".

quote:
Και αν δεν κάνω λάθος η ίδια η ιστορία όπως μας την έμαθαν στο σχολείο λέει για το διεθνές τραπεζιλίκι των Ναϊτών και τις κρυπτογραφημένες αποδείξεις για τις καταθέσεις χρυσού των ταξιδευτών και για τα μεσαιωνικά δάνεια...

Αυτά σας τα έμαθαν στα σχολεία; Σε ποιά σχολεία ακριβώς;

quote:
και απ' όσο ξέρω όλο το διοικητικό συμβούλιο του Ερυθρού Σταυρού, του οποίου έμβλημα είναι ένα σύμβολο των Ναϊτών, είναι Μασόνοι. Κάνω συνδέσεις εγώ

Ο Σταυρός είναι μασονικό σύμβολο; Να κάτι καινούριο!

quote:
Με ποιες θέσεις δε συμφωνείς και γιατί;

Όταν θα έχω περισσότερο χρόνο θα σου τις αναλύσω. Αλλά καλό θα είναι να έχουμε κάποια κοινή βάση συνεννόησης, π.χ. κάποια βιβλιογραφία, κάποιες πηγές.

quote:
Αρκετά από τα οποία έχουν γραφεί περί μασονίας σε φυλλάδες και που θεωρούνται θεωρίες συνομωσίας, μου τα έχουν επιβεβαιώσει άτομα δικής μου εμπιστοσύνης

Α, εντάξει τότε. Οπότε δεν χρειάζεται να τα συζητήσουμε.

quote:
Και όσο για τις ιστορικές πηγές, ο τρόπος που τις χρησιμοποιώ στην έρευνά μου είναι επιφυλακτικός και δεν ξεχνώ ότι η ιστορία γράφεται από τους νικητές.

Καλά τότε. Οπότε μπορούμε να ακυρώσουμε όλη την ιστορία και να βασιστούμε στην "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ" και τον Τριανταφυλλόπουλο.

macedon

25/11/2011, 18:36:52
quote:
Εξ' όσων γνωρίζω, ισχύει για όλες. Είναι βασικοί κανόνες του τεκτονισμού.

Είδες εσύ καμιά τεκτόνισσα; Κανέναν μαύρο τέκτονα;

Ναι εντάξει τα 'χω ακούσει και εγώ αυτά και σίγουρα δεν έχω δει δει (δεν μου 'χει τύχει να δω) τέκτονα γυναίκα ή μαύρο. Αυτό φυσικά είναι απαράδεκτο για οποιαδήποτε οργάνωση του ""πνεύματος"", το να μην δέχεται μαύρους και γυναίκες (!;).
Όσον αφορά στις γυναίκες τουλάχιστον είχα ακούσει ότι κάποιες στοές δέχονται γυναίκες. Το κατα πόσο ισχύει τώρα αυτό, δεν το γνωρίζω. Ο τεκτονισμός άλλωστε δεν είναι ενιαίος πλέον, οπότε είναι δύσκολο να πεις κάτι με σιγουριά για το σύνολο του.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 25/11/2011 18:37:55

RedArrowZΜέλος
25/11/2011, 20:30:39
quote:
Dr Jekyll Mr Hyde
Η Μασονία είναι μια ομάδα εσωτερισμού(ή μάλλον μυστικισμού) που ξεκίνησε πριν πολλούς αιώνες, με πολλά παραρτήματα και παρακλάδια, τα οποία όλα ή πολλά απ' αυτά με τον καιρό εξέπεσαν και εκφυλίστηκαν.

quote:
Dr Jekyll Mr Hyde
Περισσότερο εντύπωση μου κάνει μια ομάδα υποτίθεται εσωτερισμού να μπλέκεται στην πολιτική και την οικονομία, παρα όλα τα παραπάνω!

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι μητέρα όλων των αδελφοτήτων και μυστικών οργανώσεων ήταν η "Αδελφότητα του Φιδιού", η οποία είχε δημιουργηθεί για καλό σκοπό χιλιάδες χρόνια πριν και στη συνέχεια εκφυλίστηκε. Αυτό λένε κάποιοι και ας το αφήσουμε ασχολίαστο.

Για τη μασονία όμως γίνεται προφανές μέσα από έρευνα ότι είναι παιδί των Ναϊτών. Δεν θα μπορούσε ποτέ να ήταν κάτι το αγνό. Και στο κάτω κάτω εγώ αναρωτιέμαι - πώς μία ομάδα μυστικισμού βοηθάει την ανθρωπότητα;

Τη στιγμή που άλλοι έχουν ως όραμα να εξελίξουν την τεχνολογία ώστε να μειωθεί ο ανθρώπινος μόχθος και να έχουμε όλοι μας μία καλύτερη ποιότητα ζωής, αυτοί ασχολούνται με θέματα άλλων εποχών, κρατούνε σπαθιά στις τελετές τους και ντύνονται σα Ναϊτες - με ρούχα που φέρουν τον Κόκκινο σταυρό (ανάλογα με το βαθμό τους και το δόγμα) - της εποχής των Σταυροφοριών. Η ανωριμότητα σε όλο της το μεγαλείο...

Κάποιος μπορεί να πει ότι εντάξει, κατέχουν αρκετά μυστικά και γνώσεις, ίσως γνωρίζουν και την πραγματική ιστορία της Γένεσης κ.λπ.

Ό,τι και να ξέρουν οι πολύ υψηλά ιστάμενοι (και δεν εννοώ αυτούς στον 33ο βαθμό ή χ βαθμό της μασονίας, αλλά τα αφεντικά της διεθνούς μασονίας) τα υπόλοιπα μέλη ασχολούνται με πράγματα τα οποία δεν καταλαβαίνουν ελπίζοντας ότι θα φτάσουν κάποια στιγμή ψηλά και θα αποκτήσουν πρόσβαση σε κρυφή γνώση. Αμ δε.

Οπότε τι ομάδα εσωτερισμού(;) είναι αφού κάποιοι λίγοι κατέχουν τη γνώση και οι υπόλοιποι χαραμίζονται και δεν έχουν πρόσβαση σ' αυτή;

Ας γράφει ό,τι θέλει ο κάθε Νταν Μπράουν για εσωτερισμό και για Ιλλουμινάτι που και καλά ήταν κοινωνία επιστημόνων που την κυνήγησε η Εκκλησία λες και είχαν αντιπαλότητα. Αφού η περιουσία των Ναϊτών ήταν ανήκουστη, χάρη στις λεηλασίες των σταυροφοριών και στο παγκόσμιο τραπεζικό τους σύστημα, ενώ δεν έχει καταγραφεί στην Ιστορία η παγκόσμια πτώχευσή τους, παρά μόνο η διάλυση του τότε τάγματος, μερική απώλεια περιουσίας και εκτέλεση κάποιων μελών.

Ο Ιγνάτιος Ντε Λογιόλα, Ναΐτης Ιππότης παρακαλώ, ίδρυσε τους Ιησουίτες με την ευλογία του Πάπα και οι Ιησουίτες, φαινομενικά, είναι και κοινωνία επιστημόνων (και ανάμεσα σε αυτά που κάνουν εκδίδουν επιστημονικά συγγράμματα) είτε επειδή είναι το μεράκι τους είτε επειδή εξ' αρχής είχαν πρόσβαση σε κρυφές γνώσεις. Και το καλύτερο; Δεν τα λέω εγώ αυτά περί Ιησουϊτών σ' αυτή την παράγραφο, τα λέει η Ιστορία! Από το τραπεζιλίκι στις επιστήμες λοιπόν;

quote:
Dr Jekyll Mr Hyde
Οι συμβολισμοί δηλαδή, οι συμβολικές τελετές και όλα αυτά οκ.. αν γουστάρεις να τα κάνεις, κάντα. Αλλά κάντα σωστά, γιατί πίσω απ' αυτά, πίσω απ' τον συμβολισμό, υπάρχει μια ουσία. Αν εσύ έχεις τον συμβολισμό, αλλά δεν έχεις τίποτα απ' την ουσία, τότε γιατί το κάνεις; Και σε τι διαφέρεις τότε απο μια χριστιανική εκκλησία που κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα ("μυστήρια", που κανείς δε ξέρει τι σημαίνουν και γιατί γίνονται).
Και εγώ δηλαδή δεν καταλαβαίνω γιατί οι Μασόνοι έχουν κάνει τα πάντα ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΠΛΟΚΑ. 33 βαθμοί, 33 τίτλοι, συμβολικές τελετές 150 ωρών.. ποιο το νόημα σε όλα αυτά που κάνουν; (Τουλάχιστον αυτό έχω δει απ' όσα έχω διαβάσει σχετικά με τη μασονία εδώ στην Ελλάδα)

Θεωρώ ότι τα έχουν κάνει όλα τόσα περίπλοκα και δυσνόητα κυρίως για να κρατάνε απασχολημένα τα μέλη τους και για να διατηρούν σκοτεινή την ατμόσφαιρα των στοών. Μία 'σκοτεινή' ατμόσφαιρα είναι απαραίτητη για να ριζώσει βαθειά στο μυαλό των μελών η σκέψη ότι η μασονία δεν είναι παίξε γέλασε. Δεν υπάρχει άλλος λόγος στα πλαίσια της οργάνωσης, αφού τα μέλη δεν τα καταλαβαίνουν τα περισσότερα από αυτά που κάνουν ή νομίζουν ότι τα καταλαβαίνουν και ας αντιπροσωπεύουν όλα τους από κάτι.

Τα μέλη όμως μεταφέρουν τις συνήθειές τους και τα σύμβολα έξω από τις στοές επηρεάζοντας την ψυχολογία του υπόλοιπου κόσμου σε σημείο που η θέαση των συμβόλων δεν προκαλεί έκπληξη.

"Ε τι - είναι μία πυραμίδα με ένα μάτι που ακτινοβολεί και είναι πάνω στο χαρτονόμισμά μου, δεν τρέχει και τίποτα"

Η ελίτ γουστάρει να μας πνίγει με τα σύμβολά της και εμείς να τα δεχόμαστε ή να τα λατρεύουμε χωρίς να έχουμε ιδέα τι αντιπροσωπεύουν.

Είναι σαν κάποιους γκραφιτάδες που αντί να ζωγραφίσουν - για να ομορφύνουν ένα τοίχο - κάποιο τοπίο ή κάτι αντικειμενικά όμορφο, ζωγραφίζουν πράγματα που μόνο εκείνοι καταλαβαίνουν και που οι υπόλοιποι δυσκολεύονται να τα διαβάζουν, γιατί έτσι ίσως γουστάρουν να πιέζουν το δικό τους κόσμο στον δικό μας.

quote:
Dr Jekyll Mr Hyde
Τους έχεις ρωτήσει τι στοιχεία θα σου ζητήσουνε και τι υποχρεώσεις θα έχεις αν γίνεις μέλος; Ρώτα το αυτό, για να δούμε αν πέφτει φακέλωμα.

Πέφτει φακέλωμα. Ένας συνάδελφος και φίλος του πατέρα μου είχε πει ότι έχουνε κρατήσει τα πάντα για αυτόν. Ρωτούσαν όλους τους εργαζόμενους του κλάδου αν ήθελαν να γίνουν μέλη και δέχτηκε και εκείνος από περιέργεια, αλλά αργότερα επέλεξε να φύγει...στον 3ο βαθμό αν θυμάμαι καλά. Αλλά ακόμα και έτσι δεν έχει διαγραφτεί. Οι όρκοι σιωπής του ισχύουν. Δεν έχει υποχρεώσεις αλλά παραμένει μέλος "εν ύπνω" και έχουν μέχρι και τη διεύθυνση του εξοχικού του!

Όσο για τα απαραίτητα προσόντα που ζητάνε από τα μέλη τους να τι λένε οι ίδιοι http://www.nglgreece.org/site/el/%CE%95%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE.aspx

Ξέρω ότι ισχύει το πρώτο και ότι πρέπει να έχεις συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας σου και να είσαι άνδρας.

quote:
Dr Jekyll Mr Hyde
Κοίταξε.. οι λύσεις που προτείνεις, οφείλω να πω ότι δεν με άφησαν καθόλου ικανοποίημένο.

Ναι, ούτε και εμένα... Εντάξει μπορεί να συμβούν όλα αυτά που λες, οπότε scrap plan A! Πάμε σε άλλο σενάριο. Να κρεμάμε τον κάθε προδότη πολιτικό; Να μαζευόμαστε έξω από τα σπίτια τους και να τα κάνουμε λίμπα; Τι λες ότι μπορεί να πάει στραβά

quote:
Dr Jekyll Mr Hyde
Αυτό όμως δεν είναι καθόλου καινούριο, είναι η πάγια τακτική που ακολουθούσε η μάζα για να λύνει τα προβλήματά της μέχρι και πριν 50 χρόνια.
"Πάρτε τα όπλα και στους δρόμους" δηλαδή. Το ότι σήμερα πολλοί προτείνουν την ίδια μέθοδο ως λύση, δείχνει ακριβώς ότι η ψυχολογία της μάζας έχει παραμείνει η ίδια από τον Χρυσό Αιώνα του Περικλή μέχρι και σήμερα.
Εγώ πάντως με αιματηρές επαναστάσεις, πάλι κοιτώντας πίσω στην ιστορία, δεν είδα τίποτα να λύνεται.

Ίσως επειδή όλες οι επαναστάσεις ήταν ανέκαθεν καθοδηγούμενες και του στυλ πάω και κάνω λίμπα το Πολυτεχνείο και το Σύνταγμα και όχι το σπίτι του Παπανδρέου;

quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
Πφ...μου απάντησε,αν και βασιλικός,<< Ο Βασιλεύς είναι μια τρίχα απο τα αχαμνά των εντολέων>>,είπε.

Δεν είχα κανένα λόγο να αμφισβητήσω εναν διαυγή 90χρονο και δεν ασχολήθηκα περισσότερο.Αργότερα κατάλαβα τι εννοούσε!!

Thanks για την ιστορία Νικόμαχε! Ακόμα και 90 χρονών, λίγα χρόνια μακριά από το θάνατο, δεν είχε την ωριμότητα να στα "ξεράσει" όλα.

Είχα και εγώ ένα τέτοιο καθίκι 32ου βαθμού, συγγενή. Μας άφησε κάτι ομιλίες και έγγραφα πριν πεθάνει αλλά όλα τα προηγούμενα χρόνια...τσιμουδιά. Λίγα πράγματα.

quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
οι σκεπτόμενοι θα πολλαπλασιαστούν και στο τέλος το 20%,θα γίνει 40 και 50 και τότε θα τους πνίξουμε,χωρίς να κουνήσουμε το δαχτυλάκι μας.

Χαίρομαι που συμφωνείς μαζί μου, αλλά παραείσαι αισιόδοξος. Εχώ δεν έχω πολλές ελπίδες...

quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
quote:
macedon
Οι μόνοι που αποδεδειγμένα δεν είναι μασόνοι, είναι οι άθεοι

Βεβαίως και έτσι είναι.Και οι λόγοι δυστυχώς είναι αντιληπτοί μόνο απο άθεους.Αν ήταν απο όλους,θα τους είχαμε ήδη αποτινάξει.

Γιατί αποδεδειγμένα οι άθεοι δεν είναι μασόνοι; Απλά επειδή είναι απαραίτητη προϋπόθεση η πίστη προς ένα υπέρτατο ον για να γίνει κανείς δεκτός και να παραμείνει μέλος;

Οι Στοές είναι γεμάτες από άθεους που υποκρίνονται.

quote:
macedon
Γιατί η Μασονία έχει σχέση με τα διαφωτιστικά κινήματα του 17ου-18ου αιώνα.

Ε και; Είναι ή δεν είναι παιδί των Ναϊτών; Ξεκινάει ή όχι η ιστορία της από εκείνους;

quote:
macedon
quote:

Και αν δεν κάνω λάθος η ίδια η ιστορία όπως μας την έμαθαν στο σχολείο λέει για το διεθνές τραπεζιλίκι των Ναϊτών και τις κρυπτογραφημένες αποδείξεις για τις καταθέσεις χρυσού των ταξιδευτών και για τα μεσαιωνικά δάνεια...

Αυτά σας τα έμαθαν στα σχολεία; Σε ποιά σχολεία ακριβώς;

Θέλεις να σου πω σε ποια σχολεία πήγαινα; Ε ναι, μας τα είχε πει ο καθηγητής της Ιστορίας και τα γράφουνε και τα σχολικά βιβλία, όχι αρκετά λεπτομερειακά, αλλά τουλάχιστον αυτά που γράφω παραπάνω στο quote τα έχουν.

quote:
macedon
quote:

και απ' όσο ξέρω όλο το διοικητικό συμβούλιο του Ερυθρού Σταυρού, του οποίου έμβλημα είναι ένα σύμβολο των Ναϊτών, είναι Μασόνοι. Κάνω συνδέσεις εγώ

Ο Σταυρός είναι μασονικό σύμβολο; Να κάτι καινούριο!

Αν υπάρχει κάτι οφθαλμοφανές για τους Ναΐτες, αυτό είναι ο Κόκκινος Σταυρός τους. Καθόλου καινούργιο.

quote:
macedon
quote:

Αρκετά από τα οποία έχουν γραφεί περί μασονίας σε φυλλάδες και που θεωρούνται θεωρίες συνομωσίας, μου τα έχουν επιβεβαιώσει άτομα δικής μου εμπιστοσύνης

Α, εντάξει τότε. Οπότε δεν χρειάζεται να τα συζητήσουμε.

Φυσικά χρειάζεται να τα συζητήσουμε, απλά την επόμενη φορά που θα σκεφτείς ότι απλά αναπαράγω ό,τι υπάρχει στο Διαδίκτυο θα ξέρεις ότι η δική μου θέση είναι ότι δεν είχα ως σημείο εκκίνησης της έρευνάς μου την οποιαδήποτε τυχαία πηγή. Η αξιοπιστία μου, παραμένει στην κρίση σου εννοείται.

quote:
macedon
quote:

Και όσο για τις ιστορικές πηγές, ο τρόπος που τις χρησιμοποιώ στην έρευνά μου είναι επιφυλακτικός και δεν ξεχνώ ότι η ιστορία γράφεται από τους νικητές.

Καλά τότε. Οπότε μπορούμε να ακυρώσουμε όλη την ιστορία και να βασιστούμε στην "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ" και τον Τριανταφυλλόπουλο.

Πράγμα που θα ήταν μεγάλη βλακεία και ευτυχώς δεν το έχω προτείνει ούτε το έκανα

25/11/2011, 21:48:16
Κατ'αρχήν πριν, πριν πω οτιδήποτε άλλο, θέλω να συγχαρώ όλους τους συμφορουμίστες για το ότι έχουμε κρατήσει ένα επίπεδο στη ζητήση, δηλαδή δεν κάνουμε διάλογο καφενείου (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στα καφενεία δεν γίνεται διάλογος )
Ο Μάσεντον βέβαια είναι λίγο οξύς στον λόγο του, όμως αν μη τι άλλο η ποιότητα των πληροφορίων του είναι πολύ καλή (μιας και είναι μάλλον ο πιο καταρτισμένος εδώ σε θέματα ιστορικά). Ας συμβάλλουμε λοιπόν στο να μην ξεφύγει η συζήτηση απ' αυτά τα πλαίσια του ειρηνικού διαλόγου.

RedArrowZ:

quote:
Κάποιοι υποστηρίζουν ότι μητέρα όλων των αδελφοτήτων και μυστικών οργανώσεων ήταν η "Αδελφότητα του Φιδιού", η οποία είχε δημιουργηθεί για καλό σκοπό χιλιάδες χρόνια πριν και στη συνέχεια εκφυλίστηκε. Αυτό λένε κάποιοι και ας το αφήσουμε ασχολίαστο.
Να το πούμε με πιο απλά λόγια; Όλες οι θρησκείες και μυστικές οργανώσεις στην απαρχή τους ήτανε ΦΑΛΛΙΚΕΣ, δηλαδή, σεξουαλικές. Γιατί όλα απο εκεί ξεκινάνε, από αυτήν την τρομερή δύναμη που λέγεται σεξουαλική ορμή, όλα ξεκινάνε απ' το Σεξ. Αυτό είναι ένα γεγονός πολύ βαθύ, που θα άρμοζε να το κουβεντιάσουμε σε άλλο θέμα γιατί επιδέχεται πολύ ανάλυση, ειδικά να σκεφτείς ότι ακόμα και το προπατορικό αμάρτημα, διαφαίνεται ότι ήταν σεξουαλικού τύπου...
Στα ελευσίνια μυστήρια π.χ., έπεφτε το σεξ της αρκούδας. Όχι με την διεστραμμένη έννοια, δηλαδή σοδομισμοί και τέτοια, ίσα ίσα. Για εκείνους ήταν μια εκστατική ιερουργία, μια ολοκληρωτικά αγνή πράξη. Όχι "αγνή" στη πεποίθηση τους, αλλά στον Τρόπο που την ασκούσαν.

quote:
Για τη μασονία όμως γίνεται προφανές μέσα από έρευνα ότι είναι παιδί των Ναϊτών. Δεν θα μπορούσε ποτέ να ήταν κάτι το αγνό.
Εγώ δεν έχω τις γνώσεις για να το κρίνω αυτό. Θεωρώ πως δεν είναι έτσι, αλλά μπορεί και να είναι, δεν ξέρω.
quote:
Και στο κάτω κάτω εγώ αναρωτιέμαι - πώς μία ομάδα μυστικισμού βοηθάει την ανθρωπότητα;
Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το ανακαλύψεις μόνος σου..
Δες την ταινία μάτριξ και ίσως καταλάβεις κάποια πράγματα.
(Πάντως όσοι άνοιγαν το στόμα τους ή κατέληγαν να πιουν κώνειο ή κατέληγαν σταυρωμένοι)

quote:
Τη στιγμή που άλλοι έχουν ως όραμα να εξελίξουν την τεχνολογία ώστε να μειωθεί ο ανθρώπινος μόχθος και να έχουμε όλοι μας μία καλύτερη ποιότητα ζωής, αυτοί ασχολούνται με θέματα άλλων εποχών,
Κοίταξε, δε θέλω να σε απογοήτευσω, αλλά με ή χωρίς τεχνολογία κανένα από τα ουσιαστικά πρόβληματα της ανθρωπότητας δεν θα λυθεί. Το πρόβλημα της ανθρωπότητας δεν ήταν ποτέ το πόσο αναπτυγμένη είναι η τεχνολογία της.

Αν αναπτυχθεί και άλλο η τεχνολογία το μοναδικό πράγμα που μπορέι να συμβεί θα είναι να αλλησκοτωθούμε για την.. μείωση του πληθυσμού.

quote:
Κάποιος μπορεί να πει ότι εντάξει, κατέχουν αρκετά μυστικά και γνώσεις, ίσως γνωρίζουν και την πραγματική ιστορία της Γένεσης κ.λπ.
Το θέμα δεν είναι αν γνωρίζουν τι συνέβη στη γένεση. Αυτή θα μπορούσε να είναι μια άχρηστη πληροφορία. Ωραία, έμαθες ότι η γένεση έγινε με αυτόν και αυτόν τον τρόπο, και; Τι κέρδισες;
Το θέμα για μένα είναι, το αν έχουν γνώσεις που μπορείς να τις αξιοποιήσεις αυτή τη στιγμή, που κάθεσαι μπροστά στο υπολογιστή σου. Γνώσεις που δεν αφορούν ούτε το μέλλον, ούτε το παρελθόν, αλλά το τώρα, το τι μπορεί να κάνει κάποιος αυτή τη στιγμή που μιλάμε.
Αν υπάρχει μια τέτοια γνώση, εγώ προσωπικά θα την ήθελα.
quote:
Ό,τι και να ξέρουν οι πολύ υψηλά ιστάμενοι (και δεν εννοώ αυτούς στον 33ο βαθμό ή χ βαθμό της μασονίας, αλλά τα αφεντικά της διεθνούς μασονίας) τα υπόλοιπα μέλη ασχολούνται με πράγματα τα οποία δεν καταλαβαίνουν ελπίζοντας ότι θα φτάσουν κάποια στιγμή ψηλά και θα αποκτήσουν πρόσβαση σε κρυφή γνώση. Αμ δε.
Και εγώ αυτό έχω αντιληφθεί.
quote:
Οπότε τι ομάδα εσωτερισμού(;) είναι αφού κάποιοι λίγοι κατέχουν τη γνώση και οι υπόλοιποι χαραμίζονται και δεν έχουν πρόσβαση σ' αυτή;
Το ότι είναι τώρα έτσι δε σημαίνει ότι ήταν πάντα έτσι. Πάντως, όποιος ψάχνει βρίσκει.
quote:
Ο Ιγνάτιος Ντε Λογιόλα, Ναΐτης Ιππότης παρακαλώ, ίδρυσε τους Ιησουίτες με την ευλογία του Πάπα και οι Ιησουίτες, φαινομενικά, είναι και κοινωνία επιστημόνων (και ανάμεσα σε αυτά που κάνουν εκδίδουν επιστημονικά συγγράμματα) είτε επειδή είναι το μεράκι τους είτε επειδή εξ' αρχής είχαν πρόσβαση σε κρυφές γνώσεις.
Μα δεν το 'χεις καταλάβει; Η επιστήμη τρέχει συνέχεια πίσω απ' την σοφία που υπάρχει αιώνες τώρα μέσα στις θρησκείες, τις διδασκαλίες και τις παραδόσεις, και ακόμα δεν την έχει φτάσει.
Το θέμα για μένα είναι γιατί να περιμένεις την επιστήμη να επαληθεύσει τη σοφία του κάθε αρχαίου γκουρού, και δεν πηγαίνεις απευθείας στην πηγή της γνώσης;

quote:
Θεωρώ ότι τα έχουν κάνει όλα τόσα περίπλοκα και δυσνόητα κυρίως για να κρατάνε απασχολημένα τα μέλη τους και για να διατηρούν σκοτεινή την ατμόσφαιρα των στοών. Μία 'σκοτεινή' ατμόσφαιρα είναι απαραίτητη για να ριζώσει βαθειά στο μυαλό των μελών η σκέψη ότι η μασονία δεν είναι παίξε γέλασε.
Σωστά.
quote:
Πέφτει φακέλωμα.
Και αυτό είναι απαράδεκτο για (δήθεν) ομάδα εσωτερισμού.
quote:
Ναι, ούτε και εμένα... Εντάξει μπορεί να συμβούν όλα αυτά που λες, οπότε scrap plan A! Πάμε σε άλλο σενάριο. Να κρεμάμε τον κάθε προδότη πολιτικό; Να μαζευόμαστε έξω από τα σπίτια τους και να τα κάνουμε λίμπα; Τι λες ότι μπορεί να πάει στραβά
Σε καταστάσεις μαζικής βίας, τα πάντα μπορούν να πάνε στραβά. Γιατί τον πολύ κοσμάκι τον καθοδηγεί η προπαγάνδα, επομένως κάνει ότι το σύστημα του λέει να κάνει. Εσύ μπορεί να έχεις σκεφτεί καλά το τι θα κάνεις και το πώς θα το κάνεις, όμως εσύ ανήκεις στους λίγους, ενώ το σύστημα ελέγχει τους πολλούς.

Τώρα θα σου πω τη δικιά μου πρόταση, αυτήν την οποάι σκέφτηκα χάρη σε εσένα!

Πιστεύω ότι μόνο του το γεγονός ότι πηγαίνουμε και διαδηλώνουμε και φωνάζουμε σε μια πολιτική τάξη για τις επιλογές της, της παρέχει πολιτική νομιμοποίηση. Αν δηλαδή φωνάζεις σε κάποιον για τις επιλογές του ως ηγέτη, σημαίνει ότι τον αποδέχεσαι και ως τέτοιο.

Αυτό που προτείνω, είναι να συγκροτήσουμε μια άλλη κυβέρνηση, εκτός βουλής, και οποιαδήποτε εντολή έρχεται από την παλιά κυβέρνηση απλά να μην την αποδεχόμαστε, αφού υπακούμε στη νέα κυβέρνηση, ενώ η παλιά είναι για εμάς παράνομη.
Σκέψου το σαν επιχείρηση. Όταν για καιρό μια επιχείρηση έχει μονοπώλιο στον τομέα της, αν ξαφνικά εμφανιστεί κάποια άλλη επειχήρηση στον ίδιο τομέα με καλύτερες τιμές και παροχές, σιγά σιγά και με την κατάλληλη διαφήμιση το μονοπώλιο της πρώτης επιχείρησης χάνει την δύναμή του, και οι πελάτες φεύγουν και πάνε στη νέα επιχείρηση.

Φυσικά αυτό είναι κάτι πολύ δύσκολο να συμβεί. Αλλά είναι μια ιδέα, πιστεύω καλύτερη και λιγότερο επικίνδυνη απ' το να βγούμε με τα όπλα σοτυς δρόμους.

quote:
Ίσως επειδή όλες οι επαναστάσεις ήταν ανέκαθεν καθοδηγούμενες και του στυλ πάω και κάνω λίμπα το Πολυτεχνείο και το Σύνταγμα και όχι το σπίτι του Παπανδρέου;
Γιατί άμα πας στο σπίτι του Παπανδρεου τι θα γίνει; Μήμπως θα είναι καν εκεί;
Και πες ότι είναι εκεί και όντως τον σκοτώνεις. Κέρδισες κάτι; Μια μαριονέτα λιγότερο μόνο.
Και μετά θα πει το ΝΑΤΟ ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε εμφύλιο και θα φέρει τα βομβαρδιστικά του.. για να μας εξειρηνήσει.

"Ο Καπιταλισμός βασίζεται στην ψευδαίσθηση ότι μπορείς να κερδίσεις.
Ο Σοσιαλισμός βασίζεται στην ψευδαίσθηση ότι μπορείς φέρεις ισοπαλία.
Ο Μυστικισμός βασίζεται στην ψευδαίσθηση ότι μπορείς να βγεις από το παιχνίδι." (Freeman)

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 25/11/2011 22:05:27

25/11/2011, 22:44:11
RedArrowz

quote:
θα ξέρεις ότι η δική μου θέση είναι ότι δεν είχα ως σημείο εκκίνησης της έρευνάς μου την οποιαδήποτε τυχαία πηγή

Δεν έχω δει καμία πηγή ως τώρα. Ως εκ τούτου δεν μπορώ να θεωρήσω αν η πηγή αυτή είναι τυχαία ή όχι.

Σε κάθε περίπτωση, μια συζήτηση πάνω στους τέκτονες νομίζω ότι ξεφεύγει από το παρόν θέμα, αλλά:

1. Πιστεύω πως η θεωρία "φταίνε οι Μασόνοι" (όπου "Μασόνοι" μπορούμε να βάλουμε "ξένοι", "τράπεζες", "πολιτικοί", "εξωγήινοι", κτλ.) είναι τμήμα της θεωρίας "για όλα φταίνε οι άλλοι, ποτέ εμείς".

2. Είχα κάνει μια μεγάλη έρευνα για τον Τεκτονισμό, σαν τμήμα μιας ευρύτερης πανεπιστημιακής εργασίας μου, το 1981. Στο πλαίσιο αυτό έγινα δεκτός και μπήκα στον Φίλιππο Θεσσαλονίκης, όπου είδα το χώρο. Όχι πολλά πράγματα και όχι σε ώρα συγκέντρωσης. Τότε δεν έκαναν ακόμη ανοιχτές συγκεντρώσεις.

3. Η ιστορία του τεκτονισμού ξεκινάει ουσιαστικά τον 18ο αιώνα. Μεγάλοι επιστήμονες βρέθηκαν στις τάξεις τους, όπως π.χ. ο Ισαάκ Νεύτων (ο οποίος ηταν και Αλχημιστής). Στο έτος ίδρυσής του (1717-1719) συγκλίνουν όλες οι ιστορικές έρευνες (τουλάχιστον αυτές που διάβασα εγώ). Μάλιστα στο εξαιρετικό ιστορικό έργο "Η ιστορία του ελευθεροτεκτονισμού" των Mackay και Singleton, αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι "Η ιστορία του ελευθεροτεκτονισμού υποστηρίζεται από τα σχετικά έγγραφα - τα "παλιά συντάγματα" - ενώ οι διάφοροι θρύλοι, όπως η δημιουργία τους από τους Ναϊτες, από τους αρχιτέκτονες της Αγγλίας, κ.ά., δημιουργήθηκαν από τους ίδιους τους Τεκτονες για εσωτερική κατανάλωση".

Και παρακάτω: "Θα πρέπει να απορρίψουμε όλους τους θρύλους, και να κρατήσουμε μόνον την ιστορία, γιατί η ιστορία γράφεται με γεγονότα, και τέτοια έχουμε, ενώ για τους υποτιθέμενους θρύλους δεν έχουμε κανένα στοιχείο".

Τέλος πάντων, μπορούμε να κάνουμε μια συζήτηση πάνω στον Τεκτονισμό, όταν το θελήσεις. Ίσως όλοι μάθουμε πράγματα που ενδεχομένως αγνοούμε.

macedon

Edited by - macedon on 25/11/2011 22:45:34

RedArrowZΜέλος
26/11/2011, 19:52:14
quote:
Dr Jekyll Mr Hyde
Κοίταξε, δε θέλω να σε απογοήτευσω, αλλά με ή χωρίς τεχνολογία κανένα από τα ουσιαστικά πρόβληματα της ανθρωπότητας δεν θα λυθεί. Το πρόβλημα της ανθρωπότητας δεν ήταν ποτέ το πόσο αναπτυγμένη είναι η τεχνολογία της.

Αν αναπτυχθεί και άλλο η τεχνολογία το μοναδικό πράγμα που μπορέι να συμβεί θα είναι να αλλησκοτωθούμε για την.. μείωση του πληθυσμού.

Αποτελεί βασική προϋπόθεση η ύπαρξη ανεπτυγμένης τεχνολογίας και κατ' επέκταση η διαρκής ανάπτυξή της για την επίλυση των προβλημάτων της ανθρωπότητας, εάν η ηθική του ανθρώπου βελτιωθεί ώστε να μπορούμε να εφαρμόσουμε την τεχνολογία χωρίς να αλλησκοτωθούμε.

Το να παριστάνουν τους σταυροφόρους του Μεσαίωνα μέσα σε κτήρια του 21ου αιώνα και να ασχολούνται με σπαθιά, μπουρδοστιχομυθίες και τελετές του σκοταδισμού, σίγουρα δε βελτιώνει την ηθική και την ωριμότητα του ανθρώπου.

quote:
Dr Jekyll Mr Hyde
Το θέμα δεν είναι αν γνωρίζουν τι συνέβη στη γένεση. Αυτή θα μπορούσε να είναι μια άχρηστη πληροφορία. Ωραία, έμαθες ότι η γένεση έγινε με αυτόν και αυτόν τον τρόπο, και; Τι κέρδισες;
Το θέμα για μένα είναι, το αν έχουν γνώσεις που μπορείς να τις αξιοποιήσεις αυτή τη στιγμή, που κάθεσαι μπροστά στο υπολογιστή σου. Γνώσεις που δεν αφορούν ούτε το μέλλον, ούτε το παρελθόν, αλλά το τώρα, το τι μπορεί να κάνει κάποιος αυτή τη στιγμή που μιλάμε.
Αν υπάρχει μια τέτοια γνώση, εγώ προσωπικά θα την ήθελα.

Σύμφωνοι, αλλά το να γνωρίζεις τι πραγματικά συνέβη είναι δύναμη, γιατί θα μπορείς να ανιχνεύεις όλα τα ψέματα και τις πλάνες που υπάρχουν στις διδασκαλίες για το παρελθόν αλλά και σε αυτά που μας προτείνουν να κάνουμε στο παρόν, λόγω του παρελθόντος.

quote:
Dr Jekyll Mr Hyde
Τώρα θα σου πω τη δικιά μου πρόταση, αυτήν την οποάι σκέφτηκα χάρη σε εσένα!
.
.
.
Αυτό που προτείνω, είναι να συγκροτήσουμε μια άλλη κυβέρνηση, εκτός βουλής,
.
.
.
Φυσικά αυτό είναι κάτι πολύ δύσκολο να συμβεί. Αλλά είναι μια ιδέα, πιστεύω καλύτερη και λιγότερο επικίνδυνη απ' το να βγούμε με τα όπλα σοτυς δρόμους.

Προτείνεις δηλαδή να δημιουργήσουμε ένα κράτος εν κράτει με δικό μας σύνταγμα, όπως έχουν κάνει και οι Μασόνοι, και αν κατάλαβα καλά...στα φανερά;

Θα μας τσουβαλιάσουν όλους και πιθανόν να δολοφονήσουν τους πρωτεργάτες.

Είναι προτιμότερο να μεταφέρουμε όλες μας τις γνώσεις σε γνωστούς και φίλους παρακινώντας τους να τις μεταδώσουν με τη σειρά τους στους δικούς τους οι οποίοι θα συνεχίσουν με τη σειρά τους να τις μεταδίδουν. Να δημιουργήσουμε δηλαδή κρυφά σχολεία, ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή ο λαός θα γίνει αρκετά συνηδητοποιημένος και ότι οι Μασόνοι θα νιώθουν ανεπιθύμητοι μέσα στις κοινωνίες.

quote:
Dr Jekyll Mr Hyde
Γιατί άμα πας στο σπίτι του Παπανδρεου τι θα γίνει; Μήμπως θα είναι καν εκεί;
Και πες ότι είναι εκεί και όντως τον σκοτώνεις. Κέρδισες κάτι; Μια μαριονέτα λιγότερο μόνο.
Και μετά θα πει το ΝΑΤΟ ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε εμφύλιο και θα φέρει τα βομβαρδιστικά του.. για να μας εξειρηνήσει.

Ίσως τότε να του καταστρέφαμε το σπίτι; Είναι χειρότερο για τον ίδιο να βλέπει την περιουσία του να καταστρέφεται με την κάθε προδοσία του.

Πάμε, τα κάνουμε όλα λίμπα σε ιδιωτικό έδαφος και μετά το διαλύουμε επαναφέροντας μόνοι μας την ειρήνη πριν έρθει το ΝΑΤΟ. Ε ότι και καταθέσεις να έχει στη Σουηδία κάπου θα πρέπει να μείνει, αλλιώς θα πρέπει να αλλάξει χώρα. Θα έρθει πάλι το ΝΑΤΟ, τι πιστεύεις;

Αν πάλι, αντί για πολιτικούς βάζουμε στο στόχαστρο καναλάρχες ώστε να μη διαδίδουν ψευτιές τα κανάλια; Αν δε λένε τα κανάλια ότι βρισκόμαστε σε εμφύλιο, με ποια δικαιολογία θα έρθει το ΝΑΤΟ;

---

quote:
macedon
Δεν έχω δει καμία πηγή ως τώρα. Ως εκ τούτου δεν μπορώ να θεωρήσω αν η πηγή αυτή είναι τυχαία ή όχι.

Σε απατά η μνήμη σου γιατί τις χαρακτήρισες "αναπαραγωγή συγκεκριμένης φυλλάδας συγκεκριμένου πολιτικού χώρου που τα καθημερινά της φύλλα είναι για πέταμα και τα κυριακάτικα για περιτύλιγμα".

quote:
macedon
1. Πιστεύω πως η θεωρία "φταίνε οι Μασόνοι" (όπου "Μασόνοι" μπορούμε να βάλουμε "ξένοι", "τράπεζες", "πολιτικοί", "εξωγήινοι", κτλ.) είναι τμήμα της θεωρίας "για όλα φταίνε οι άλλοι, ποτέ εμείς".

Επειδή λοιπόν όντως αυτοί, οι άλλοι φταίνε, θα ήταν μεγάλη ηλιθιότητα να λέμε ότι φταίμε εμείς.

Εγώ με τη σειρά μου, πιστεύω ότι η θεωρία του "κυρίως εμείς φταίμε" ή η θεωρία του "φταίμε και εμείς σε μεγάλο βαθμό", όταν "εμείς" αντιπροσωπεύουμε το λαό όλου του πλανήτη και όχι απλά 2-3 εξαπατημένους, ειναι τμήμα της θεωρίας "μαζί τα φάγαμε" στην οποία "εμείς" τρώμε ένα ευρώ, όταν σε ένα κράτος δικαίου θα ήταν αυτονόητο να τρώμε 1000 ευρώ, και στην οποία "οι άλλοι" τρώνε τρισεκατομμύρια ευρώ.

quote:
macedon
2. Είχα κάνει μια μεγάλη έρευνα για τον Τεκτονισμό, σαν τμήμα μιας ευρύτερης πανεπιστημιακής εργασίας μου, το 1981. Στο πλαίσιο αυτό έγινα δεκτός και μπήκα στον Φίλιππο Θεσσαλονίκης, όπου είδα το χώρο. Όχι πολλά πράγματα και όχι σε ώρα συγκέντρωσης. Τότε δεν έκαναν ακόμη ανοιχτές συγκεντρώσεις.

Άρα δεν είδες - όπως λες - πολλά πράγματα εκτός από ένα μέρος του εσωτερικού του κτηρίου.

Μπορείς να μας εξηγήσεις βήμα-βήμα πώς σε δέχτηκαν και πώς έγινε η περιήγησή σου στο χώρο;

quote:
macedon
Τότε δεν έκαναν ακόμη ανοιχτές συγκεντρώσεις.

Κάνουν τώρα στο Φίλιππο και πώς ακριβώς είναι ανοιχτές;

quote:
macedon
...ενώ οι διάφοροι θρύλοι, όπως η δημιουργία τους από τους Ναϊτες, από τους αρχιτέκτονες της Αγγλίας, κ.ά., δημιουργήθηκαν από τους ίδιους τους Τεκτονες για εσωτερική κατανάλωση...

..."Θα πρέπει να απορρίψουμε όλους τους θρύλους, και να κρατήσουμε μόνον την ιστορία, γιατί η ιστορία γράφεται με γεγονότα, και τέτοια έχουμε, ενώ για τους υποτιθέμενους θρύλους δεν έχουμε κανένα στοιχείο"....

1. Ωραία λοιπόν, αφού όπως λες βρίσκεις εξαιρετικό το βιβλίο "Η ιστορία του ελευθεροτεκτονισμού" των Mackay και Singleton και άρα συμφωνείς ότι είναι θρύλος η δημιουργία της Μασονίας από τους Ναϊτες... ή από τους αρχιτέκτονες της Αγγλίας (LOL)...θα έχεις κάποια άλλη άποψη για το ποιος τους δημιούργησε. Ποια είναι η άποψή σου;

2. Και η Βίβλος γεμάτη θρύλους είναι. Ας την απορρίψουμε; Παρ' όλο που αρκετοί υποστηρίζουν ότι είναι γεμάτη από γεγονότα γραμμένα όπως τα αντιλήφθηκαν οι άνθρωποι εκείνων των χρονολογιών/εποχών;

...και όπως λέει ο Dr Jekyll Mr Hyde "Η επιστήμη τρέχει συνέχεια πίσω απ' την σοφία που υπάρχει αιώνες τώρα μέσα στις θρησκείες, τις διδασκαλίες και τις παραδόσεις,"

Το να υποστηρίζεις ότι "η ιστορία γράφεται με γεγονότα" είναι εξίσου ηλίθιο με το να υποστηρίζεις ότι "η ιστορία δεν γράφεται με γεγονότα".

Προφανώς για να λες ότι τμήμα της πανεπιστημιακής εργασίας σου ήταν μια μεγάλη έρευνα για τον Τεκτονισμό, είσαι της "θεωρητικής κατεύθυνσης" (αυτό θα λέγαμε σήμερα) και τολμώ να υποθέσω ότι Η Ιστορία ήταν κομμάτι της εξελικτικής σου ακαδημαϊκής πορείας.

Από διάφορες προτάσεις σου στο παρόν θέμα - και διόρθωσέ με αν κάνω λάθος - έχω καταλάβει ότι δεν αμφισβητήσεις Την Ιστορία. Για μένα είναι λάθος αυτό.

Ένα καλό παράδειγμα για το πώς μπορεί Η Ιστορία να βρωμάει να επαναλάβω ότι υπάρχει εδώ στο esoterica με τίτλο "Μια θεωρία που απαλλάσσει τους Ναζί " από τον Χ στο forum ".-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-."

3. Είναι θρύλος λοιπόν ότι η μασονία είναι παιδί των ζάμπλουτων Ναϊτών;

Για τους οποίους έχει καταγραφεί στην Ιστορία ότι έγιναν ζάμπλουτοι μέσω του πλιάτσικου κατα τις σταυροφορίες και μέσα από το διεθνές τραπεζιλίκι αλλά δεν έχει καταγραφεί πουθενά ότι αυτή η περιουσία εξανεμίστηκε, παρά μόνο ότι κάποια μέλη τους θανατώθηκαν και οι περιουσίες τους κατασχέθηκαν και ότι διαλύθηκε η τότε οργάνωση;

Θρύλος, τη στιγμή που είναι οι πιο πλούσιοι, της τότε εποχής, υποψήφιοι δημιουργοί μίας οργάνωσης που κατάφερε να (παρα)εξαπλωθεί παγκόσμια;

Θρύλος, τη στιγμή που οι διάφορες απεικονίσεις και μοντέρνα αντίγραφα της Σάντα Μαρίας, του πλοίου του Κολόμβου, έχουν στα πανιά της τον Κόκκινο Σταυρό του Τάγματος των Ναϊτών και όχι χμμ την ισπανική σημαία;

Θρύλος, τη στιγμή που τα διοικητικά συμβούλια του Ερυθρού Σταυρού παγκοσμίως απαρτίζονται από Μασόνους;

Θρύλος, τη στιγμή που η Μασονία είναι γεμάτη ιπποτικά τυπικά; Είναι τόσα πολλά που δε φαίνεται να είναι απλά "για εσωτερική κατανάλωση" όπως υποστηρίζεται στο βιβλίο που διάβασες, αλλά φαίνεται να προσδιορίζουν την ίδια την οργάνωση.

Θρύλος, τη στιγμή που στη μασονία διδάσκονται τη σοφία του Σολομώντα, του οποίου ο Ναός ήταν το αρχηγείο του Τάγματος των Ναϊτών;

Θρύλος, τη στιγμή που το Ισραήλ - το οποίο για διάφορους λόγους σχετίζεται άμεσα με τη μασονία - έχει στη σημαία του τη σφραγίδα του Σολομώντα (και όχι το άστρο του Δαβίδ όπως μας παραμυθιάζουν);

Θρύλος, τη στιγμή που το σημερινό τραπεζικό σύστημα μας καταληστεύει με παρόμοιους μεθόδους που χρησιμοποιούσαν οι Ναΐτες και χρεώνει μέχρι και πολιτικά κόμματα όπως οι Ναΐτες χρέωσαν το Φίλιππο τον 4ο;

Θρύλος, τη στιγμή που τα σημερινά ναϊτικά τάγματα (π.χ. οι ιππότες της Μάλτας http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%BF_%CE%A3%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C_%CE%A4%CE%AC%CE%B3%CE%BC%CE%B1_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%9C%CE%AC%CE%BB%CF%84%CE%B1%CF%82) που πολλοί υποστηρίζουν ότι εκτός από τα σύμβολά τους δεν έχουν καμία σχέση με τους Ναΐτες του Μεσαίωνα, έχουν άμεσες διασυνδέσεις με τον διεθνή ελευθεροτεκτονισμό;

Θρύλος, τη στιγμή που άλλες οργανώσεις που έχουν άμεσες διασυνδέσεις με τον διεθνή ελευθεροτεκτονισμό έχουν καταγραφεί στην Ιστορία ως παιδιά Ναϊτών; Π.χ. οι Ιησουΐτες με κύριο ιδρυτή τους τον Ναΐτη Ιγνάτιο Ντε Λογιόλα, που όπως πολλοί άλλοι της δικής τους μαφίας, πήρε τον τίτλο "άγιος" και έγινε γνωστός ως Άγιος Ιγνάτιος.

Θρύλος, τη στιγμή που στο πίσω μέρος του χαρτονομίσματος του ενός δολαρίου υπάρχουν λατινικά;

26/11/2011, 20:48:00
RedArrowz

Πριν προχωρήσω, θα ήθελα μια απάντηση. Θέλεις να κάνουμε συζήτηση ή να λέμε χαζομάρες του τύπου:

quote:
Σε απατά η μνήμη σου γιατί τις χαρακτήρισες "αναπαραγωγή συγκεκριμένης φυλλάδας συγκεκριμένου πολιτικού χώρου που τα καθημερινά της φύλλα είναι για πέταμα και τα κυριακάτικα για περιτύλιγμα".

Δεν με απατά η μνήμη μου. Υπέθεσα ότι προέρχονται από κεί, δεν κατέθεσες καμία πηγή. Μάζεψες (μάλλον) ένα αχταρμά από γραφτά της "ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΩΡΑΣ" (χωρίς να την κατονομάσεις σαν "πηγή"), δηλώσεις του κάθε πικραμένου καρεκλοθήρα του ΛΑΟΣ και σαν επιστέγασμα έβαλες τον Τριανταφυλλόπουλο.

Κι αυτό εσύ το λες "πηγές". Μάλιστα. Αν είναι έτσι, να παραθέσω και γω τι είπε ο γείτονάς μου.

quote:
Κάνουν τώρα στο Φίλιππο και πώς ακριβώς είναι ανοιχτές;

Δεν ξέρω αν κάνουν στο Φίλιππο, διαβάζω όμως ότι κάνουν σε διάφορες στοές.

quote:
Μπορείς να μας εξηγήσεις βήμα-βήμα πώς σε δέχτηκαν και πώς έγινε η περιήγησή σου στο χώρο;

Δεν έχει νόημα.

quote:
θα έχεις κάποια άλλη άποψη για το ποιος τους δημιούργησε. Ποια είναι η άποψή σου;

Όταν ξεκινήσουμε την κουβέντα και καταθέσεις τις πηγές σου γι'αυτό που υποστηρίζεις, θα σου καταθέσω και γω τις δικές μου για να κάνουμε συζήτηση. Τότε θα σου πω και ποιος τους δημιούργησε, σύμφωνα με τα ιστορικά στοιχεία που έχουμε και που αποδέχονται όλοι οι σοβαροί μελετητές.

quote:
Και η Βίβλος γεμάτη θρύλους είναι.

Η Βίβλος είναι γεμάτη μύθους. Άλλο ο θρύλος, άλλο ο μύθος άλλο το ιστορικό γεγονός.

quote:
Ας την απορρίψουμε;

Την έχουμε απορρίψει προ πολλού.

quote:
Το να υποστηρίζεις ότι "η ιστορία γράφεται με γεγονότα" είναι εξίσου ηλίθιο με το να υποστηρίζεις ότι "η ιστορία δεν γράφεται με γεγονότα".

Φοβερή θέση!

quote:
Από διάφορες προτάσεις σου στο παρόν θέμα - και διόρθωσέ με αν κάνω λάθος - έχω καταλάβει ότι δεν αμφισβητήσεις Την Ιστορία. Για μένα είναι λάθος αυτό.

Δεν ξέρω τι εννοείς αλλά προσωπικά προτιμώ τα ιστορικά γεγονότα και τις τεκμηριωμένες πηγές από τα ατεκμηρίωτα παραμύθια. Αν προτιμούσα το αντιθετο, θα ήμουν χριστιανός.

quote:
Ένα καλό παράδειγμα για το πώς μπορεί Η Ιστορία να βρωμάει να επαναλάβω ότι υπάρχει εδώ στο esoterica με τίτλο "Μια θεωρία που απαλλάσσει τους Ναζί " από τον Χ στο forum ".-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-."

Και στην περίπτωση αυτή προτίμησα τα ιστορικά γεγονότα από τα ατεκμηρίωτα παραμύθια. Το ότι τα παραμύθια αυτά αποτελούν την επίσημη εκδοχή, δεν αλλάζει το γεγονός ότι παραμένουν παραμύθια.

Η ιστορία στην περίπτωση αυτή δε "βρωμάει". Απλά απαγορεύεται σε κάποιον να τη δεχτεί.

quote:
Είναι θρύλος λοιπόν ότι η μασονία είναι παιδί των ζάμπλουτων Ναϊτών;

Τελείως. Σύμφωνα μάλιστα με τη βιβλιογραφία, ο θρύλος αυτός δημιουργήθηκε από τους ίδιους τους τέκτονες για εσωτερική κατανάλωση όπως σου είπα.

quote:
Για τους οποίους έχει καταγραφεί στην Ιστορία ότι....

Θα ήθελες να μας ενημερώσεις και μας σε ποια "ιστορία" καταγράφηκε; Για να μη μιλάμε στον αέρα.

quote:
Θρύλος, τη στιγμή που οι διάφορες απεικονίσεις και μοντέρνα αντίγραφα της Σάντα Μαρίας, του πλοίου του Κολόμβου, έχουν στα πανιά της τον Κόκκινο Σταυρό του Τάγματος των Ναϊτών και όχι χμμ την ισπανική σημαία;

Πώς το γνωρίζουμε αυτό;

quote:
Θρύλος, τη στιγμή που τα διοικητικά συμβούλια του Ερυθρού Σταυρού παγκοσμίως απαρτίζονται από Μασόνους;

Το ότι τα διοικητικά συμβούλια του Ερυθρού Σταυρού απαρτίζονται από μασόνους είναι ιστορικό στοιχείο ότι οι Μασόνοι ιδρύθηκαν από τους Ναϊτες; Δεν μπορώ να δω τη σύνδεση.

quote:
Θρύλος, τη στιγμή που η Μασονία είναι γεμάτη ιπποτικά τυπικά;

Γι' αυτό τα έφτιαξαν.

quote:
Είναι τόσα πολλά που δε φαίνεται να είναι απλά "για εσωτερική κατανάλωση" όπως υποστηρίζεται στο βιβλίο που διάβασες, αλλά φαίνεται να προσδιορίζουν την ίδια την οργάνωση.

Δεν διάβασα ένα βιβλίο. Απλά σου ανάφερα ένα απ' αυτά που διάβασα. Όλα τα ίδια λένε πάνω κάτω.

quote:
Θρύλος, ....

Θρύλος, τη στιγμή που το Ισραήλ ...

Θρύλος, ...

Θρύλος, τη στιγμή που τα σημερινά ναϊτικά τάγματα ...

Θρύλος, τη στιγμή που άλλες οργανώσεις ....

Θρύλος, ...

Ναι αγόρι μου, αυτός είναι ο θρύλος της ίδρυσης του τεκτονισμού. Αυτό λέει η βιβλιογραφία. Και λέει ακόμη ότι η ιστορία της ίδρυσης του τεκτονισμού είναι διαφορετική. Αν είχες ανοίξει κανένα σοβαρό βιβλίο, θα το είχες διαβάσει.

Όσο για το κορυφαίο που έγραψες:

quote:
Θρύλος, τη στιγμή που το σημερινό τραπεζικό σύστημα μας καταληστεύει με παρόμοιους μεθόδους που χρησιμοποιούσαν οι Ναΐτες και χρεώνει μέχρι και πολιτικά κόμματα όπως οι Ναΐτες χρέωσαν το Φίλιππο τον 4ο;

Το τραπεζικό σύστημα σε καταληστεύει γιατί στέλνεις στη βουλή απατεώνες που για να σου προσφέρουν αυτά που θέλεις, δανείζονται αφειδώς. Επίσης, δεν έχει καμία σχέση το πώς σε ληστεύουν οι τράπεζες με το πώς φτιάχτηκε ο τεκτονισμός.

Ελπίζω στο επόμενο μήνυμά σου να παραθέσεις κανένα σοβαρό στοιχείο (ή έστω στοιχείο) εκτός από προσωπικές ατεκμηρίωτες απόψεις και δηλώσεις του Τριανταφυλλόπουλου και του Βελόπουλου.

macedon

26/11/2011, 22:52:52
RedArrowZ
quote:
Αποτελεί βασική προϋπόθεση η ύπαρξη ανεπτυγμένης τεχνολογίας και κατ' επέκταση η διαρκής ανάπτυξή της για την επίλυση των προβλημάτων της ανθρωπότητας,
Εξαρτάται σε ποια προβλήματα αναφέρεσαι. Π.χ. αν αναπτυχθεί περισσότερο η τεχνολογία, θα πάψουν π.χ. οι γυναίκες να κάνουν εκτρώσεις; Ή π.χ. θα πάψουν οι οδηγοί να είναι αγενείς στους δρόμους; Ή π.χ. θα πάψει ο γείτονας να την πέφτει στην κοπέλα σου ή η κοπέλα σου να σε απατάει με τον γείτονα; Σε ποια προβλήματα αναφέρεσαι;
quote:
εάν η ηθική του ανθρώπου βελτιωθεί ώστε να μπορούμε να εφαρμόσουμε την τεχνολογία χωρίς να αλλησκοτωθούμε.
Δηλαδή, πρέπει να αρχίσουμε απο μικρή ηλικία την χειραγώγηση εγκεφάλου ώστε να καλλιεργείται η ηθική;
quote:
Το να παριστάνουν τους σταυροφόρους του Μεσαίωνα μέσα σε κτήρια του 21ου αιώνα και να ασχολούνται με σπαθιά, μπουρδοστιχομυθίες και τελετές του σκοταδισμού, σίγουρα δε βελτιώνει την ηθική και την ωριμότητα του ανθρώπου.
Οκ αυτή είναι μια αντίληψη.

quote:
Σύμφωνοι, αλλά το να γνωρίζεις τι πραγματικά συνέβη είναι δύναμη, γιατί θα μπορείς να ανιχνεύεις όλα τα ψέματα και τις πλάνες που υπάρχουν στις διδασκαλίες για το παρελθόν αλλά και σε αυτά που μας προτείνουν να κάνουμε στο παρόν, λόγω του παρελθόντος.
Σωστό αυτό, αλλά υπάρχει ένας άλλος τρόπος να καταλάβεις το αν ισχύει ή όχι μια διδασκαλία: Να την εφαρμόσεις
quote:
Ίσως τότε να του καταστρέφαμε το σπίτι; Είναι χειρότερο για τον ίδιο να βλέπει την περιουσία του να καταστρέφεται με την κάθε προδοσία του.

Πάμε, τα κάνουμε όλα λίμπα σε ιδιωτικό έδαφος και μετά το διαλύουμε επαναφέροντας μόνοι μας την ειρήνη πριν έρθει το ΝΑΤΟ. Ε ότι και καταθέσεις να έχει στη Σουηδία κάπου θα πρέπει να μείνει, αλλιώς θα πρέπει να αλλάξει χώρα. Θα έρθει πάλι το ΝΑΤΟ, τι πιστεύεις;

Δηλαδή λες να πάμε σε ξένη χώρα, να καταστρέψουμε το σπίτι κάποιου (αν το βρούμε) και αφού το καταστρέψουμε, με αυτόν τον τρόπο να εκβιάσουμε τον επόμενο που θα πάρει την θέση του, να κάνει αυτό που του λέμε. Είναι μια λογική και και αυτή.
Απο την άλλη, η βία, της οποίας η χρήση είναι καθαρά στα χέρια της μάζας, είναι αρκετά εύκολο να ξεφύγει απ' τα όρια και να πάρει περίεργες διαστάσεις. Πιστεύεις ότι είσαι σε θέση να ελένξεις τη μάζα;
quote:
Προτείνεις δηλαδή να δημιουργήσουμε ένα κράτος εν κράτει με δικό μας σύνταγμα, όπως έχουν κάνει και οι Μασόνοι, και αν κατάλαβα καλά...στα φανερά;
Οι μασόνοι είναι εντολοδόχοι δεν είναι κράτος, ούτε βουλή. Ακριβώς, μιλάω γι κράτος εν κράτη.
quote:
Θα μας τσουβαλιάσουν όλους και πιθανόν να δολοφονήσουν τους πρωτεργάτες.
Αυτό είναι πιθανό σενάριο για οτιδήποτε κάνουμε που θα τους πειράξει πραγματικά. Αν ασκήσουμε όμως βία, είναι σίγουρο σενάριο.
quote:
Είναι προτιμότερο να μεταφέρουμε όλες μας τις γνώσεις σε γνωστούς και φίλους παρακινώντας τους να τις μεταδώσουν με τη σειρά τους στους δικούς τους οι οποίοι θα συνεχίσουν με τη σειρά τους να τις μεταδίδουν. Να δημιουργήσουμε δηλαδή κρυφά σχολεία, ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή ο λαός θα γίνει αρκετά συνηδητοποιημένος και ότι οι Μασόνοι θα νιώθουν ανεπιθύμητοι μέσα στις κοινωνίες.
Ναι, τις γνώσεις πρέπει να τις μεταφέρουμε. Μην υπερτιμάς τους μασόνους. Πρέπει να αποφασίσεις επιτέλους τι είναι οι μασόνοι. Είναι τραπεζίτες-εντολοδόχοι μεγαλο-επιχειρήσεων ή είναι κάτι περισσότερο; Το να είσαι εντολοδόχος κάποιων κεφαλιών με παχιά τσέπη, δεν προϋποθέτει να είσαι μασόνος (το λέω αυτό γιατί φαίνεται να θεωρείς τους πάντες μασόνους).

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 26/11/2011 23:05:47