- Περί ΑΝΕΜΩΝ και ΥΔΑΤΩΝ 2 ! - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
Η συναισθηματική κατάσταση των περισσότερων Ελλήνων δεν είναι κι η καλύτερη εξαιτίας των πυρκαγιών.
Το μυαλό μας σίγουρα πηγαίνει στους ανθρώπους που πέθαναν, στα χωριά που κάηκαν, στους ανθρώπους που έχασαν το σπίτι τους, τα κτήματα που τους έδιναν τα προς το ζην, τις εκτάσεις δασών που κάηκαν, στις οικονομικές επιπτώσεις που θα εμφανιστούν σιγά - σιγά.
Συνειρμικά το μυαλό μας μπορεί να ταξιδέψει πίσω στις πυρκαγιές της Πάρνηθας αλλά κι άλλων τόπων που γνώρισαν την καταστροφική επίδραση της φωτιάς.
Κάποια στιγμή όμως θα πρέπει να σκεφθούμε το τι μπορεί να γίνει για να μην έχουμε στο μέλλον τέτοια φαινόμενα.
Την ανάγκη για καλύτερη οργάνωση, για καλύτερη προστασία των δασών και των ανθρώπων της χώρας μας που δυνητικά θα μπορούσαν να απειληθούν από μια πυρκαγιά και μια κινητοποίηση του καθένα μας για δραστικές λύσεις.

In anticipation of my resurrection...
Το μέτωπο στην Αρκαδία αναζωπυρώθηκε χτες.Τι να πω πια...
Μιλούσα με έναν συνεργάτη στην Αρκαδία χτες,μου είπε ότι μαζί με τις προηγούμενες φωτιές σε Αιγιαλεία και Κόρινθο,πλέον είναι καμμένα τα 3/4 της Πελοποννήσου...

καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη
Μόλις τώρα έχω αρχίσει να συνέρχομαι από όλο αυτό το κακό.
Δεν ξέρω τι να σκεφτώ πια...
Να πάω σε άλλη χώρα για να ξεφύγω από την γελοιότητα των ελλήνων "υπευθήνων";
Να βρω κανένα καινούριο ιό για να εξοντώσω τουλάχιστον το 50% αυτού του γελοίου είδους που ονομάζεται άνθρωπος;
Τα καμένα δάση ΔΕΝ θα ξαναγίνουν δάση - θα πλακώσουν όλοι οι χρηματοθύρες και στον βωμό του κέρδους του τώρα, θα κάνουν τα δάση βίλες και εξοχικά...
Έχω αηδιάσει ειλικρινά - δεν θέλω να λέγομαι πια άνθρωπος, δεν ανήκω σε στην ίδια συνομοταξία με αυτούς τους "ανθρώπους".
Γελοίοι, ηλίθιοι, εμετικοί, σκατάνθρωποι...
Έχω αρχίσει να κυκλοφορώ ανάμεσα τους και να θέλω μπάνιο όταν μπαίνω στο σπίτι. Και εκεί που δεν έπερνα το αμάξι μου και κυκλοφορούσα με συγκοινωνία δεν θέλω ούτε να έχω δίπλα μου αυτούς τους "ανθρώπους"...
Τελικά ίσως είναι καλύτερα έτσι, χωρίς δάση, χωρίς νερό, χωρίς οξυγόνο, χωρίς καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Να πεινάσουν, να διψάσουν, να αρρωστήσουν από πνευμονικά ειδήματα όλοι αυτοί οι δήθεν άνθρωποι και στο τέλος να ψοφήσουν, από την πείνα, από την δίψα, από τις αρρώστιες, από τον πόλεμο που θα έρθει για να αντιμετωπιστούν όλα αυτά τα προβλήματα...
Ίσως τελικά η εξέλιξη να πρέπει να περάσει από την καταστροφή της γης και την αυτοεξόντωση μεγάλου μέρους του πληθυσμού της για να προχωρήσουμε στην εξέλιξη και να γίνουμε ΑΝΘΡΩΠΟΙ με μυαλό και μάτια προς το μέλλον και όχι καρφωμένα στο γελοίο τώρα...
quote:
Καλημερούδια και από εμένα...
Μόλις τώρα έχω αρχίσει να συνέρχομαι από όλο αυτό το κακό.
Δεν ξέρω τι να σκεφτώ πια...
Να πάω σε άλλη χώρα για να ξεφύγω από την γελοιότητα των ελλήνων "υπευθήνων";
Να βρω κανένα καινούριο ιό για να εξοντώσω τουλάχιστον το 50% αυτού του γελοίου είδους που ονομάζεται άνθρωπος;
Τα καμένα δάση ΔΕΝ θα ξαναγίνουν δάση - θα πλακώσουν όλοι οι χρηματοθύρες και στον βωμό του κέρδους του τώρα, θα κάνουν τα δάση βίλες και εξοχικά...
Έχω αηδιάσει ειλικρινά - δεν θέλω να λέγομαι πια άνθρωπος, δεν ανήκω σε στην ίδια συνομοταξία με αυτούς τους "ανθρώπους".
Έχω αρχίσει να κυκλοφορώ ανάμεσα τους και να θέλω μπάνιο όταν μπαίνω στο σπίτι. Και εκεί που δεν έπερνα το αμάξι μου και κυκλοφορούσα με συγκοινωνία δεν θέλω ούτε να έχω δίπλα μου αυτούς τους "ανθρώπους"...
Τελικά ίσως είναι καλύτερα έτσι, χωρίς δάση, χωρίς νερό, χωρίς οξυγόνο, χωρίς καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Να πεινάσουν, να διψάσουν, να αρρωστήσουν από πνευμονικά ειδήματα όλοι αυτοί οι δήθεν άνθρωποι και στο τέλος να ψοφήσουν, από την πείνα, από την δίψα, από τις αρρώστιες, από τον πόλεμο που θα έρθει για να αντιμετωπιστούν όλα αυτά τα προβλήματα...
Ίσως τελικά η εξέλιξη να πρέπει να περάσει από την καταστροφή της γης και την αυτοεξόντωση μεγάλου μέρους του πληθυσμού της για να προχωρήσουμε στην εξέλιξη και να γίνουμε ΑΝΘΡΩΠΟΙ με μυαλό και μάτια προς το μέλλον και όχι καρφωμένα στο γελοίο τώρα...
Ορισμενες "καμενες περιοχες" δεν προοριζονται για οικοπεδα (οπως πχ στις κορυφογραμμες) αλλα και γενικοτερα, στην κατακαμενη κεντρικη Πελοποννησο, δεν μπορουν να κτιστουν βιλλες... ΑΠΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΒΟΣΚΟΤΟΠΙΑ!!!!! Αυτο ειναι τρις χειροτερο...
Φιλε Oannhsea, ενα μενει να κανουμε για να σταματησουν οι "συγκεκριμενοι πολιτικοι" να μας δουλευουν γενικοτερα!!! ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ στις εκλογες... Αν και τωρα, ποιος εχει μυαλο για αυτες, ειδικοτερα οι πληγεντες!!! Ποιος απο αυτους εχει την ψυχικη δυναμη να το κανει???

quote:
Ίσως τελικά η εξέλιξη να πρέπει να περάσει από την καταστροφή της γης και την αυτοεξόντωση μεγάλου μέρους του πληθυσμού της για να προχωρήσουμε στην εξέλιξη και να γίνουμε ΑΝΘΡΩΠΟΙ με μυαλό και μάτια προς το μέλλον και όχι καρφωμένα στο γελοίο τώρα
Το κακό της υπόθεσης είναι ότι όλες αυτές τις συνέπειες που έγραψες δεν θα τις
Υποστούν αυτοι που ευθύνονται αλλα τα θύματα της καταστροφής οι οποίοι
Δεν φταίνε σε τίποτα.
quote:
quote:
Φιλε Oannhsea, ενα μενει να κανουμε για να σταματησουν οι "συγκεκριμενοι πολιτικοι" να μας δουλευουν γενικοτερα!!! ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ στις εκλογες...

Λέω να κατεβώ μια βόλτα προς την Ηλεία...

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
- Εσείς εδώ τι περιμένετε;
- Εχμ, το επίδομα για τις φωτιές.
- Είσαστε από δω;
- Ε, ναι, από δω πιο πάνω.
- Από ποιο χωριό είσαστε;
- Από αυτό, εκεί πιο πέρα.
- Δεν ξέρετε πως το λένε το χωριό σας;
- Ε, από δω είμαι, έξω απ' τον Πύργο.
- Κι εσείς για το επίδομα;
- Ναι, ναι.
- Κάηκε το σπίτι σας;
- Κάτι χωράφια.
- Σε ποιο χωριό είναι τα χωράφια;
- Εχμ, από δω κοντά.
- Από ποιο χωριό;
- Εμ, δεν ξέρω, από δω απ' τον Πύργο.
- Για το επίδομα περιμένετε;
- Ναι, ναι, καταστραφήκαμε.
- Σε ποιο χωριό είσασταν;
- Εμ, στο Λάτετζι, έξω απ΄τον Πύργο, κοντά στη Ζαχάρω, εκεί πέρα.
Κρίμα...

Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
amalia μου, προσωπικά θεωρούσα κι αναμενόμενη σε κάποιο βαθμό την εμφάνιση τέτοιων περιστατικών.
Σε θεομηνίες, μεγάλες καταστροφές κλπ εμφανίζονται και περιστατικά αετονύχηδων, επιτήδειων κλπ οι οποίοι κοντά σ' αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη, προσπαθούν να επωφεληθούν κι οι ίδιοι.
Δεν πιστεύω ότι σε ανάλογη περίπτωση κάποιας άλλης χώρας δεν θα γινόταν αυτό που έγινε εδώ στις τράπεζες της Ηλείας.
Μερικά πράγματα δυστυχώς δεν γνωρίζουν σύνορα κι ο άνθρωπος είναι ένα πολύ "ανεξήγητο" πλάσμα... ![]()

In anticipation of my resurrection...
Δεν ξέρω αυτά είναι φαινόμενα που θα γίνονταν και σε άλλες χώρες,όμως εδώ ήταν σαφέστατα αναμενόμενα.Θα έπρεπε να τιμωρηθούν παραδειγματικά αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν την τραγωδία για να τσεπώσουν τρία χιλιάρικα.
Καλημέρα μας!!!

καμιά καλή πράξη δεν μένει ατιμώρητη