ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΜΑΓΟΥΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΜΑΓΟΥΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Satsangi19 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
SatsangiΜέλος
05/01/2005, 22:25:19
quote:

Γειά σου, Satsagi!

Ποιά είναι αυτή η κλασική μυστικιστική βιβλιογραφία; Μπορούμε να ξέρουμε;

Καλησπέρα σε όλους,
Καλησπέρα Zadok

Η μυστικιστική βιβλιογραφία, γενικά, είναι τα γραπτά που μας άφησαν μεγάλοι μύστες, άγιοι και πνευματικοί δάσκαλοι. Από αυτό το υλικό υπάρχουν μερικά γραπτά που έχουν έρθει μέχρι τις μέρες μας αυτούσια και άλλα που αντιγράφτηκαν ή αποδόθηκαν με διαφόρους τρόπους από ορισμένους αντιγραφείς ή μελετητές μέσα στους αιώνες.
Η εγκυρότητα των διαφόρων γραπτών αυτής της βιβλιογραφίας δεν μπορεί να εξασφαλιστεί καθώς κάθε μελετητής ή λάτρης του Θείου, παρατηρεί και αντιλαμβάνεται τις Εσωτερικές πραγματικότητες ανάλογα με το επίπεδο συνειδητότητας στο οποίο ο ίδιος βρίσκεται.
Γενικά στο μυστικισμό υπάρχει η αρχή, του να μη πιστεύει κανείς παρά μόνο «όταν δει με τα ίδια του τα μάτια»(αγαπητέ Filosofe1) και η μοναδική μέθοδος γι αυτό είναι ο διαλογισμός, κάτω από την επιτήρηση ενός ειδήμονα.
Η προσιτή σε μένα μυστικιστική βιβλιογραφία προέρχεται από την βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου του Δελχί, το Αγγλικό τμήμα της οποίας περιλαμβάνει περί τις 15.000 τόμους, βιβλία και φυλλάδια. Από τα βιβλία αυτά, με φορητό μηχάνημα, μπορεί κανείς ελεύθερα και χωρίς δαπάνη, να έχει αντίγραφα όλου ή μέρους κάθε βιβλίου ανάλογα με τη χρήση που προτίθεται να κάνει.
Στην Ελληνική αγορά υπάρχουν ελάχιστα βιβλία στον Πύρινο Κόσμο της σειράς των Διδασκάλων Κιρπάλ, Ντάρσαν κλπ. Μνημειώδες έργο ένα παλαιό βιβλίο του Κιρπάλ «Τα συστήματα της Γιόγκα». Όσον αφορά τις μαγικές ή Αστρικές δυνάμεις και άλλα θέματα που έχουν σχέση με πολλά από αυτά που βλέπω να απασχολούν τους ασχολούμενους με αυτό το site μπορεί να πάρει κανείς επιστημονικές και μεταφυσικές εξηγήσεις από το βιβλίο του Γ. Σιμονέτου «Η Έκτη Αίσθηση». Δειγματοληπτικά σου αναφέρω μερικά μυστικιστικά κείμενα.

Ιερά κείμενα και Γραφές από διάφορα θρησκεύματα, με δεδομένο ότι τα περισσότερα έχουν πολλαπλά αλλοιωθεί και διαστρεβλωθεί μέσα στους αιώνες, ακούσια ή εκούσια ενώ υπάρχουν και άλλα που έχουν μείνει αναλλοίωτα, όπως οι Βέδες, το Γκουρμπάνι, το Γκραντ Σαχίμπ κλπ.

Γραπτά μεγάλων αγίων και Πατέρων της Χριστιανικής πίστης όπως π.χ. του Οριγένη, του Αγίου Αυγουστίνου, του Ιωάννη του Σταυρού, της αγ. Τερέζας της Άβιλλα. κλπ.

Γραπτά και μυστικιστική ποίηση μεγάλων Σούφι Διδασκάλων όπως του Μαουλάνα Ρούμι, του Ράβι Ντας, της Μπάσια Μπάχρι, του Αμάρ Ντας, του Αρτζάν Ντεβ κλπ.

Αναλλοίωτα κείμενα μιας σειράς μεγίστων δασκάλων όπως του Καμπίρ, του Νάνακ, του Αγκατ κλπ.

Παραδοσιακών Διδασκάλων της Ινδικής παράδοσης και των μεταγενέστερων αιώνων όπως του Ινδού «Σωκράτη» Σανκάρα, του Σοαμίτζι της Άγκρα, του Γκομπίν Σινγκ, του Μπάμπα Σαουάν κλπ.

Κείμενα μαθητών των μεγίστων Μυστών της αρχαίας Ελλάδας, όπως του Ορφέα (αν υπήρξε), του Πυθαγόρα, του Πλάτωνα, του Πύρωνα, των Νεοπλατωνιστών κλπ.

Μυστικιστικά κείμενα όπως τα Ερμητικά, των Γνωστικών, των Καθαρών κλπ.

Υπάρχουν και άλλες νεότερες πηγές που κοσμούν τη μυστικιστική βιβλιογραφία, όπως τα γραπτά της Μπλαβάτσκυ, του Ορομπίντο, του Βιβεκανάντα, του Γιογκανάντα κλπ.

"One glance of the Master
can make our soul
dance in ecstasy"

06/01/2005, 03:02:13
Αγαπητή Satsagi, σε ευχαριστώ για την απάντηση!

Βέβαια, όταν ρώτησα περί της κλασικής μυστικιστικής βιβλιογραφίας με αφορμή το κείμενό σου, εννοούσα να μας διευκρινίσεις ποιά ήταν η δεδομένη πηγή ή πηγές από όπου άντλησες τα στοιχεία σου.

Τα υπόλοιπα στοιχεία, τα οποία τώρα μας παραθέτεις, αν και χρήσιμα, είναι μάλλον ευρέως γνωστά σε όσους ασχολούνται με τη θεματολογία αυτή.

Πάντως, η τεράστια εσωτερική βιβλιογραφία έχει και άλλες, κάπως διαφορετικές, απόψεις επί του παρόντος θέματος, τις οποίες απ' ότι αντιλαμβάνομαι, δεν υιοθετείς.

Δεν ξέρω λοιπόν, με ποιά κριτήρια έκανες αυτή την επιλογή.
Υπάρχει σχετική προσωπική εμπειρία;
.
.

3A

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)

SatsangiΜέλος
12/01/2005, 12:25:29
Καλημέρα αγαπητή Zadok,

Οι πηγές που χρησιμοποιώ είναι πολλές.
Οι πιο έγκυρες είναι της σειράς των Διδασκάλων του Σαντ Ματ.
Μπορείς να συμβουλευτείς το βιβλίο του ΚΙΡΠΑΛ ΣΙΝΚ - ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗς ΓΙΟΓΚΑ, εκδόσεις πύρινος κόσμος. Οι απόψεις του συγγραφέα είναι ίδιες με τις απόψεις του ύψιστου Καμπίρ (14ος αι.)και με τις απόψεις του Σοαμίτζι της Άγκρα στο βιβλίο Σαρ Μπατσάν (18ος αι.)
Για τους μεγάλους αυτούς μύστες πολύ λίγα πράγματα γνωρίζουμε στο Δυτικό κόσμο.

"Be spiritually
alive
in 2005"

Edited by - Satsagi on 12/01/2005 12:26:51

12/01/2005, 18:13:14
Σ' ευχαριστώ και πάλι, αγαπητή Satsagi!

Θα ήθελες να μας εξηγήσεις πώς προέκυψαν οι συγκεκριμένοι ως πιο "έγκυροι";

.
.

3A

SatsangiΜέλος
15/01/2005, 00:38:17
quote:

Σ' ευχαριστώ και πάλι, αγαπητή Satsagi!

Θα ήθελες να μας εξηγήσεις πώς προέκυψαν οι συγκεκριμένοι ως πιο "έγκυροι";

Καλησπέρα και πάλι αγαπητή Zadok

Πολλά πράγματα στη ζωή και κυρίως στη μεταφυσική αναζήτηση δεν μπορούν να περιγραφούν ή να εξηγηθούν μέσα σε λίγη ώρα και σε λίγες γραμμές. Είναι μόνο η συνεχής προσπάθεια για να γνωρίσει κανείς κάτι, που μπορεί να τον οδηγήσει σε κάποιο αποτέλεσμα. Η μεταφυσική μελέτη είναι τόσο απαιτητική που ζητάει να τη βάλεις σε πρώτη προτεραιότητα στη ζωή σου για να έχεις ορισμένα αποτελέσματα.
Έτσι για να σου πω για έγκυρους και μη έγκυρους πνευματικούς διδασκάλους θα έπρεπε να σου μιλάω για πολύ. Θα προσπαθήσω όμως να είμαι όσο πιο σαφής και πιο σύντομη.
Έγκυρος, είναι ο πνευματικός εκείνος δάσκαλος που δεν ομιλεί για πράγματα που δεν μπορεί να μας αποδείξει στο φυσικό πεδίο, αλλά μπορεί να μας υποδείξει τον τρόπο Εσωτερικής επικοινωνίας μαζί του προκειμένου να μας καταστήσει ικανούς το κάθε τι να το αντιληφθούμε με προσωπική εμπειρία.
Ο υλικός μας νους με την κρίση και τη λογική που διαθέτει δεν μπορεί να μας βοηθήσει να αντιληφθούμε πραγματικότητες που δεν στηρίζονται στους φυσικούς νόμους. Σαν παράδειγμα δεν μπορούμε με τη λογική και την επιστημονική έρευνα να αντιληφθούμε το θέμα της ακαϊας των αναστενάριδων. Ο άνθρωπος όμως που μπορεί να χρησιμοποιήσει τον Αστρικό του νου, μπορεί να γνωρίζει τους νόμους που διέπουν την ακαϊα (ένα Αστρικό φαινόμενο), όπως εμείς μπορούμε να γνωρίζουμε το νόμο της βαρύτητας και γιατί αν αφήσουμε από το χέρι μας ένα αντικείμενο αυτό θα πέσει κάτω.
Οι έγκυροι διδάσκαλοι είναι εκείνοι που μπορούν να μας οδηγήσουν Εσωτερικά στα Εσωτερικά επίπεδα γνώσης και τελικά στο σκοπό της ανθρώπινής μας ύπαρξης, που σύμφωνα με όλες τις θρησκείες και τις φιλοσοφίες, είναι η Αυτογνωσία και η Θεογνωσία (Θέωση)
Οι έγκυρες διδασκαλίες δεν βρίσκονται σε διαλέξεις, βιβλία και μεταφυσικές αντιπαραθέσεις αλλά μπορεί να τις πάρει κανείς Εσωτερικά από έναν έγκυρο διδάσκαλο ή όπως αλλιώς μπορεί να θέλει κανείς να τον ονομάσει.
Ο Εσωτερικός Διδάσκαλος της Χριστιανικής πίστης, ο Guru Dev της Ινδικής παράδοσης είναι ο εγκυρότερος των εγκύρων πνευματικών δασκάλων. Αυτοί που έχουν τη Χάρη να γνωρίσουν έναν τέτοιο Δάσκαλο είναι <<οι ευτυχέστεροι των θνητών>>.

"Be spiritually
alive
in 2005"

15/01/2005, 19:46:51
Αγαπητή Satsagi,

νομίζω ότι σε μεγάλο μέρος είναι αρκετά προφανή τα όσα μας παραθέτεις και κανονικά, δε θα έπρεπε να μπεις σε τόσο κόπο, αν και σ' ευχαριστώ και πάλι.
Εγώ ρώτησα εσένα πώς έκανες αυτές τις διαπιστώσεις και δε με ενδιαφέρει η αντικειμενικότητα ενός ζητήματος, το οποίο είναι αρκετά υποκειμενικό από τη φύση του.

Εν πάσει περιπτώσει, δικαιούται ο καθένας να έχει την άποψή του, αλλά η προσωπική μου εμπειρία με έχει διδάξει ότι η αρχική αναφορά σου (η οποία ήταν και η αφορμή γι' αυτήν εδώ την ωραία συζήτηση) είναι σε κάποια σημεία ανακριβής.

.
.

3A

PhoenixGRΜέλος
30/01/2005, 01:41:36
ΠΕΡΙ ΜΑΪΜΟΥΔΩΝ & ΠΙΘΗΚΟΕΙΔΩΝ

Χαίρετε και πάλι.
Έχτε αναρωτηθεί κάθε φορά που πάτε στον ζοωλογικό κήπο πως μας βλέπουν οι μαϊμούδες;
Έχετε αναρωτηθεί αν ποτέ ο άνθρωπος που κι' αυτός ανήκει στα πιθηκοειδή, έλθει κάποια στιγμή στην θέση της μαϊμούς;
Θέλω να πω πως η μαϊμού είναι πολλύ έξυπνη, ένα βήμα πριν τον άνθρωπο!
Δεν μπορεί όμως να εκτελέσει μαθηματικές πράξεις.
Δεν μπορεί να έχει την ανθρώπινη αντίληψη επειδή ο εγκέφαλός της δεν είναι τόσο εξελιγμένος όσο ο δικός μας και για αυτό και ΚΑΜΙΑ μαϊμου δεν πρόκειται ποτέ να κατασκευάσει αυτοκίνητο, ουρανοξύστη ή ηλεκτρική κουζίνα.
Στα μάτια και το μυαλό της μαϊμούς όμως εμείς οι άνθρωποι είμαστε ΜΑΓΟΙ, κάνουμε πράγματα που γι' αυτήν είναι μαγικά.
Σας ρωτάω λοιπόν κάτι απλό:
Βάση της φυσικής-βιολογικής εξέλιξης ο εγκέφαλος δυναμώνει και αποκτά καινούριες ικανότητες, ήδη έχουν παρατηρηθεί οι πρώτοι αλλά ελάχιστοι άνθρωποι που έχουν τηλεπαθητικές και τηλεκινητικές ικανότητες.
Έχετε φανταστεί τον απόγονο του ανθρώπου και το αν κάποια στιγμή εμείς καθήσουμε στην θέση της μαϊμούς;

31/01/2005, 02:51:56
Η μαϊμού όσο κι αν εξελιχθεί δε θα λύσει ποτέ μαθηματικές πράξεις και δε θα κτίσει ουρανοξύστες.

Ο κάθε άνθρωπος είναι τηλεπαθητικός ή/και τηλεκινητικός. Κανείς δεν έγινε τώρα ή ξαφνικά.
Είναι θέμα εξάσκησης...

Αν δε σε μάθει κάποιος κολύμπι και πέσεις μέσα στο νερό, θα πνιγείς...
Κανείς ποτέ δε θεώρησε το κολύμπι ιδιαιτερότητα, γιατί όλοι ξέρουμε ότι μπορούμε να μάθουμε να κολυμπάμε.

.
.

3A

think4alluΜέλος
31/01/2005, 05:39:08
quote:
Ο κάθε άνθρωπος είναι τηλεπαθητικός ή/και τηλεκινητικός. Κανείς δεν έγινε τώρα ή ξαφνικά.
Είναι θέμα εξάσκησης...

Λόγια....
Τι τηλεκινείς εσύ αγαπητή;
31/01/2005, 13:09:20
quote:
Λόγια....

Όταν δεν μπορείς να δεις τις πράξεις...

quote:
Τι τηλεκινείς εσύ αγαπητή;

Μα ήρθες εσύ.

.
.

3A

PhoenixGRΜέλος
31/01/2005, 23:40:00
Οι διδάσκαλοί μου είναι σκληροπυρηνικοί και παθιασμένοι, με την καλή έννοια, επιστήμονες.
Αφοσιωμένοι στον ορθολογισμό και την απόλυτη λογική.
Αν με έπιαναν να σας γράφω περι τηλεπάθειας και συναφών θα με αποδοκίμαζαν σφόδρα.
Παρ αυτά το βλέπω κι εγώ λίγο πιο φανταστικά το θέμα, του δίνω μια μελλοντική προοπτική με βάση την λογική της εξέλιξης.
Σίγουρα ο εγκέφαλός μας έχει παραπάνω δυνατότητες απ' αυτές που χρησιμοποιούμε.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ
Το καράβι που μπορεί να μεταφέρει χίλιους τόνους το φορτώνουμε με 700.
Αλλιώς...μπλουμ!
Και μια μαϊμού αν της δείξεις πως να φέρεται ανθρώπινα θα το κάνει.
Και ένας σκύλος αν του μάθεις να σου δίνει το χεράκι στο δίνει.
Οι ικανότητες όμως της τηλεκίνησης δεν είναι κάτι που μαθαίνεται.
Ας μην γελιόμαστε, ίσσως χρειαστούν εκατομμύρια χρόνια εξέλιξης για να φτάσουμε σε τέτοιο σημείο.
Ίσσως και να μην φτάσουμε ποτέ, να χρειαστούμε κάποιο εμφύτευμα για να κάνουμε τέτοια κόλπα.
Ίσσως ακόμα να χρειασθεί να φτιάξουμε ένα άλλης μορφής σώμα για να ζούμε τόσο δυναμικά.
Δεν ξέρω το ΤΙ μπορεί να φτιάξει μια εξελιγμένη τεχνολογία μετά απο 200 ή 500 ή 1.000 χρόνια.
Ας είμαστε καλά και βλέπουμε τι θα φτιάξουμε.
Γιατί αν η ανθρωπότητα συνεχίσει με το υπάρχον σύστημα...
Μάλλον τον λάκο μας θα φτιάξουμε, πράγμα που απέυχωμαι._
PhoenixGRΜέλος
31/01/2005, 23:44:59
Zadok
Η μαϊμού εξελίχθηκε ήδη και έγινε Zadok, Phoenix κ.λ.π. κ.λ.π.
Δεν πιστεύω πως έχει αντίρηση σ' αυτό.
Εκτός αν θες να μου πεις οτι είσαι σε θέση να διαψεύσεις την επιστήμη.
SatsangiΜέλος
01/02/2005, 00:06:09
quote:

Σίγουρα ο εγκέφαλός μας έχει παραπάνω δυνατότητες απ' αυτές που χρησιμοποιούμε.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ
Το καράβι που μπορεί να μεταφέρει χίλιους τόνους το φορτώνουμε με 700.
Αλλιώς...μπλουμ!

Λέγεται στο μυστικισμό ότι ο άνθρωπος έχει ένα υλικό νου που τον χρησιμοποιεί στο υλικό ή φυσικό επίπεδο, έναν αστρικό νου και έναν αιτιατό νου αντίστιχα.
Ο υλικός μας νους χρησιμοποιεί περίπου το 5% για να καταγράψει πληροφορίες που αφορούν στο επίπεδο που βρισκόμαστε αλλά αναρωτιέται κανείς, καλά ο Θεός είναι δυνατόν να έφτιαξε κάτι χωρίς να έχει κάποια χρησιμότητα?

Λέγεται λοιπόν ότι το υπόλοιπο 95% υπάρχει για να μπορεί να καταγράφει πληροφορίες από τα αμέσως ανώτερα πνευματικά επίπεδα, μπροστά στα οποία το υλικό(επίπεδο) φαντάζει σαν μια μικρή κουκίδα.

Η αλήθεια είναι ότι αν με αυτό τον υλικό νου καταφέραμε τόσα τεχνολογικά επιτεύγματα μπορείς να φανταστείς πόσες καταγραφές μπορούν να γίνουν από τον αστρικό νου.

Το φαινόμενο της τηλεκίνησης όπως και άλλα φαινόμενα δεν μπορούν να εξηγηθούν από τους σκληροπυρηνικούς διδασκάλους επιστήμονες, διότι αυτά τα φαινόμενα δεν υπόκεινται στους φυσικούς νόμους.

Φιλικά,

"be spiritually alive in 2005"

01/02/2005, 00:57:33
quote:

Zadok
Η μαϊμού εξελίχθηκε ήδη και έγινε Zadok, Phoenix κ.λ.π. κ.λ.π.
Δεν πιστεύω πως έχει αντίρηση σ' αυτό.
Εκτός αν θες να μου πεις οτι είσαι σε θέση να διαψεύσεις την επιστήμη.

PhoenixGR, από πότε έχεις να ασχοληθείς με την επιστήμη;

Πρώτη φορά συναντάς την άποψη ότι πρόγονος του ανθρώπου δεν είναι η μαϊμού (σημερινή).
Μα και είναι λογικό, αφού η λέξη κλειδί είναι αυτό το οποίο έγραψα στην παρένθεση.

Για ποιές μαϊμούδες γράφεις λοιπόν

Αν έχεις μείνει στη θεωρία του Δαρβίνου, νομίζω ότι χρειάζεσαι ένα καλό update.

Εν πάσει περιπτώσει, εδώ το θέμα δεν αναφέρεται σε αυτά τα οποία συζητάμε τώρα, αλλά οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι οι εμπειρίες δε μεταδίδονται μέσω διαδικτύου.

Αν οι δάσκαλοί σου ήταν ορθολογιστές (με την ακαδημαϊκή έννοια του όρου), πώς μπορείς να γνωρίζεις ότι η τηλεπάθεια δε διδάσκεται

Δεν είναι λίγο οξύμωρο;

Η πεποίθησή μου ταυτίζεται περισσότερο με την τελευταία τοποθέτηση της Satsangi.

.
.

3A

Edited by - Zadok on 01/02/2005 01:02:49

GothicΜέλος
01/02/2005, 15:42:12
quote:
Έγκυρος, είναι ο πνευματικός εκείνος δάσκαλος που δεν ομιλεί για πράγματα που δεν μπορεί να μας αποδείξει στο φυσικό πεδίο, αλλά μπορεί να μας υποδείξει τον τρόπο Εσωτερικής επικοινωνίας μαζί του προκειμένου να μας καταστήσει ικανούς το κάθε τι να το αντιληφθούμε με προσωπική εμπειρία.

Περαστικός αναφέρω ότι κατά τον μστικισμό ο οποίος δεν είναι "μία σχολή" με "συγκεκριμένη διδασκαλία",η έννοια του Διδασκάλου είναι πολύ αόριστη και ανάλογη με τον δρόμο που ο καθένας έχει διαλέξει έτσι,το παραπάνω σχόλειο,που έχει να κάνει βέβαια με όσους ασχολούνται με τις σχολές τις ανατολής,ΔΕΝ είναι αξίωμα.
Για άλλη σχολή διδάσκαλός σου είναι μόνον ο εαυτός σου και δεν χρειάζεσαι κανέναν άλλον.

SatsangiΜέλος
01/02/2005, 23:54:04
quote:

quote:

quote:
Περαστικός αναφέρω ότι κατά τον μστικισμό ο οποίος δεν είναι "μία σχολή" με "συγκεκριμένη διδασκαλία",η έννοια του Διδασκάλου είναι πολύ αόριστη και ανάλογη με τον δρόμο που ο καθένας έχει διαλέξει έτσι,το παραπάνω σχόλειο,που έχει να κάνει βέβαια με όσους ασχολούνται με τις σχολές τις ανατολής,ΔΕΝ είναι αξίωμα.

H έννοια του Διδασκάλου αγαπητέ Gothic δεν είναι καθόλου μα καθόλου αόριστη. Είναι πολύ συγκεκριμένη και να σε παραπέμψω στο Παράκλητο του Ευαγγελίου της θρησκείας μας. Άλλωστε η έννοια του Εσωτερικού Διδασκάλου αναφέρεται στα περισσότερα συστήματα. Όμως ό άνθρωπος πρέπει να διδαχτεί από τον άνθρωπο και γιαυτό και η χρησιμότητα ενός Δασκάλου και στο φυσικό επίπεδο.

[quote]Για άλλη σχολή διδάσκαλός σου είναι μόνον ο εαυτός σου και δεν χρειάζεσαι κανέναν άλλον

Εάν είσαι ικανοποιημένος από το στάδιο που μπορείς να επιτύχεις μόνος σου, πάω "πάσο"

GothicΜέλος
02/02/2005, 00:06:25
quote:
H έννοια του Διδασκάλου αγαπητέ Gothic δεν είναι καθόλου μα καθόλου αόριστη

Και όμως είναι,κοίτα τις διάφορες σχολές που αναπτύχθηκαν.
Ακόμα και αυτό που αναφέρεις από τον χριστιανισμό είναι κάτι που δεν έχει να κάνει με "φυσικό" Διδάσκαλο και σίγουρα δεν αντι προσωπεύει όλους.

Το ότι είπα αόριστη δεν σημαίνει δεν υπάρχει ή ότι είναι κάτι αμφιλεγόμενο.
Το "τι" είναι ήταν το σχόλιό μου.

Δεν διαφωνούμε,απλώς εγώ προσπαθώ να είμαι "αρεστός" σε όλους

SatsangiΜέλος
02/02/2005, 00:38:15

quote:
H έννοια του Διδασκάλου αγαπητέ Gothic δεν είναι καθόλου μα καθόλου αόριστη

quote:
Και όμως είναι,κοίτα τις διάφορες σχολές που αναπτύχθηκαν.
Ακόμα και αυτό που αναφέρεις από τον χριστιανισμό είναι κάτι που δεν έχει να κάνει με "φυσικό" Διδάσκαλο και σίγουρα δεν αντι προσωπεύει όλους.

Το ότι είπα αόριστη δεν σημαίνει δεν υπάρχει ή ότι είναι κάτι αμφιλεγόμενο.
Το "τι" είναι ήταν το σχόλιό μου.

Δεν διαφωνούμε,απλώς εγώ προσπαθώ να είμαι "αρεστός" σε όλους

Ο φυσικός Διδάσκαλος των τότε Χριστιανών ήταν ο Χριστός.
Συμφωνώ για τις σχολές που έχουν αναπτυχθεί. Ίσως γιατί στη Δύση ακόμα τους μόνους Δασκάλους που γνωρίζουμε είναι οι καθηγητές μας στα σχολεία!

Πάντως νομίζω ότι ο καθένας μιλά από τη βάση που ο ίδιος βρίσκεται.

Το να θέλεις να είσαι "αρεστός" υποδηλώνει έναν άνθρωπο με ευαισθησίες ως προς το συνάνθρωπο.

Φιλικά,

GothicΜέλος
02/02/2005, 01:06:20
quote:
Το να θέλεις να είσαι "αρεστός" υποδηλώνει έναν άνθρωπο με ευαισθησίες ως προς το συνάνθρωπο.

Με τιμάει αυτό και μάλιστα που το λες εσύ και σε ευχαριστώ.

Δεν μου αρέσει ούτε να απορρίπτω ούτε να προσβάλλω κανένα.
Πάντα υπάρχει η πιθανότητα να είμαι εγώ ο λάθος