- ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ ή ΜΑΣΟΝΙΑ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
Το να κατσω και να ψαξω στα χιλιαδες μηνυματα των προηγουμενων topic για να βρω την απαντηση ειναι σαν να ψαχνω ψιλους στ'αχυρα! Μηπως θα σoυ ηταν ευκολο να μου τα υπενθυμισεις?

''Confirmo o Deus potentissimus''
Η πρώτη μου αναζήτηση απέδωσε τα εξής, από το τόπικ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ :
quote:
1)Μεγάλη Στοά της Ελλάδος ( αμιγής )
2)Εθνική Μεγάλη Στοά της Ελλάδος ( αμιγής )
3)Μεγάλη Μικτή Στοά της Ελλάδος ( μικτός )
4)Ύπατη Μικτή Στοά της Ελλάδος ( μικτός )
5)Droit-Humain ( μικτός )
Σου παραθέτω και τους σχετικούς συνδέσμους:
- Grand Lodge of Greece
- Εθνική Μεγάλη Στοά της Ελλάδος
- Διεθνές Τεκτονικόν Τάγμα "ΔΕΛΦΟΙ" (όπου ανήκει η Μεγάλη Μικτή Στοά της Ελλάδος)
- (δεν έχω βρει σχετική ιστοσελίδα)
- Le Droit Humain - Hellenic Federation

"Virtus Junxit Mors Non Separabit"(Whom virtue unites, death will not separate)
Κοιταζοντας στο site της ΕΜΣτΕ στον συνδεσμο http://www.nglgreece.org/additionalinfo.asp παρατηρησα πως υπαρχουν αυτα τα Τεκτονικα Σωματα. Γνωριζει καποιος τι πρεσβευουνε? Ειναι ξαχωριστα Ταγματα?

''Confirmo o Deus potentissimus''
Πληροφορίες μπορείς να βρεις στα εξής βιβλία:
- Α Χ. Ριζόπουλος, Ελληνικό Τεκτονικό Εγχειρίδιο, Αθήνα: εκδ. Τετρακτύς, 2002,
- Κ.Β. Jackson, Beyond the Craft, Lewis Masonic Books, 1998,
- E Saunier, Encyclopedie de la Francmaçonnerie, Paris, 2000,
- A E Waite, The Secret Tradition of Freemasonry,
- W.L. Wilmshurst, The Masonic Initiation, William Rider & Sons Ltd.,
- W.L. Wilmshurst, The Meaning of Masonry, Gramercy Books.
καθώς και στα εξής, τα οποία έχω ήδη αναφέρει:
- Ν.Κ. Λάος, Άνθρωπος - Το Μέγα Σύμβολο του Μυστικισμού, Αθήνα: εκδ. Παρασκήνιο, 2003,
- Α Pike, Morals and Dogma of the Ancient and Accepted Scottish Rite of Freemasonry, Kessinger Publishing, 2002,
- A E Waite, The New Encyclopedia of Freemasonry, Gramercy Books.

Edited by - Zadok on 20/08/2004 00:41:40
--------------------------------------------------------------------------------
Τωρα, αυτοι οι οποιοι εχουν βιωσει μια κατασταση (δλδ ειναι μελη ενος Ταγματος) δεν προκειται να μιλησουν και δικαιολογημενα αφου δεσμευονται απο ορκο σιωπης. Το οποιο γεγονος ομως δεν ειναι κατακριτεο, αφου συμφωνα με ενα ρητο: «τα εν οικο, μη εν δημο».
Αρα καταληγουμε στο συμπερασμα οτι για να μπορεις να εχεις μια ολοκληρωμενη γνωμη σε ενα τετοιο θεμα θα πρεπει να εχεις προσωπικα βιωματα, δλδ να εισαι μελος. Καταληγοντας εχω να σου κανω την απλουστατη ερωτηση. Εσυ φιλε steelspring που με τοσο παθος διακυρητεις τη γνωμη σου εχεις προσωπικα προσχωρησει σε μια Τεκτονικη Στοα και κατεληξες σ'αυτα τα συμπερασματα?
--------------------------------------------------------------------------------
Aμα είναι να μιλάμε αλλά συγχρόνως να μην ανακοινώνουμε τα εν οίκω, τότε γιατί ενοχλείστε απο τα "σχόλιά" μου;
Τι δεν σας άρεσε; Που ο Τεκτονισμός είναι οργάνωση για την εξουσία και το χρήμα;
Ποιός νοήμων δεν το γνωρίζει;
Ακούστε και το ωραίο τώρα.
Ένας άνθρωπος με ποιό τρόπο αποφασίζει αν μπεί σε μια οργάνωση ή όχι;
Ένας που είναι απέξω πώς θα ενημερωθεί για το τι γίνεται μέσα αν δεν του μιλήσει ένας απο τους μέσα ;
Μα ένας απο τους μέσα πως μπορεί να μιλήσει όταν δεσμεύεται με τον νόμο της σιωπής;
Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι κάποιοι μπαίνουν μέσα ενώ έχουν πλήρη άγνοια.
Αυτό που προσωπικά εγώ ξέρω είναι ότι στον υποψήφιο τάζουν ασφάλεια σε θέματα υγείας, σπουδές για τα παιδιά του, θέσεις σε υπηρεσίες και οργανισμούς κλπ.
Γιατί αυτά δεν τα είπατε πρώτα ; Δεν τα ξέρετε;
Ο τεκτονισμός κάνει καλό στα μέλη του και κακό στους υπόλοιπους;
Οι τεκτονικές στοες και τα "τάγματα" κάνουν καλό ή κακό στη χώρα που ζούμε;
Ο νόμος της σιωπής και της μυστικοπάθειας δεν μας κάνει να πονηρευτούμε ότι κάτι περίεργο μπορεί να συμβαίνει;
Όλα αυτά δεν είναι τα πρώτα που πρέπει να ερωτηθούν;
Όσο δεν παίρνω σαφείς απαντήσεις είμαι ελεύθερος να κρίνω και να σχολιάζω ελεύθερα οτιδήποτε και οποιονδήποτε .
"""Την Ορθόδοξη Εκκλησία διαδέχθηκε στο ρόλο του εμπνευστή και ουσιαστικού υπέρμαχου της «Ελληνοτουρκικής φιλίας» μετά τη δεκαετία του 1870 ο Τεκτονισμός, ταυτόχρονα με την έξαρση του Ανατολικού ζητήματος και τις πιέσεις που άρχισε να δέχεται η Ελλάς λόγω αυτού από τη Δύση, τη Ρωσία και τα Βαλκάνια. Ο μεγαλοτραπεζίτης Στέφανος Σκουλούδης (επικεφαλής του αγγλικού τεκτονικού δόγματος στην Πόλη), ο Γεώργιος Ζαρίφης (τέκτονας, προσωπικός τραπεζίτης του Σουλτάνου) και ο Καραθεοδωρής Πασάς μεταξύ άλλων (επίσης τέκτονας, εκπρόσωπος της Πύλης στο συνέδριο του Βερολίνου) επιθυμούσαν διακαώς την επανένταξη του ελληνικού κράτους στην οθωμανική αυτοκρατορία. Ο «πρώιμος αντιτουρκικός βενιζελισμός» ήταν ο μεγάλος αντίπαλος αυτών των προσπαθειών και έτσι οι δύο «Μεγάλες Στοές» (της Αθήνας και της Πόλης) δημιούργησαν την «Οργάνωση Κωνσταντινουπόλεως» υπό τον Αθ. Νικολαϊδη - Σουλιώτη (με σκοπό την ενοποίηση του Ελληνοτουρκικού χώρου) και οραματίσθηκαν μία ελληνοτουρκική τελωνειακή ένωση. Τέλος σ’ αυτές τις προσπάθειες δόθηκε με τους Βαλκανικούς Πολέμους (1912-1913)."""
Κανονικά θα έπρεπε να το θεωρήσω σαν πληροφορία "εν οίκω" και να μήν αποκαλύψω την πηγή.
Αλλά είναι:
Νικόλαος Π. Τσοκανάς, Δικηγόρος,
LLM, Υπ. Διεθνούς Δικαίου Πάντειου Πανεπιστημίου
quote:
Aμα είναι να μιλάμε αλλά συγχρόνως να μην ανακοινώνουμε τα εν οίκω, τότε γιατί ενοχλείστε απο τα "σχόλιά" μου;
Απλά χάνεις το δάσος και βλέπεις το δέντρο.
Ε, για κάποιον που θέλει να δει το δάσος, είναι ενοχλητικό...
quote:
Που ο Τεκτονισμός είναι οργάνωση για την εξουσία και το χρήμα;
Ποιός νοήμων δεν το γνωρίζει;
Αυτό δε μας το απέδειξες, απλά το ισχυρίζεσαι.
quote:
Μα ένας απο τους μέσα πως μπορεί να μιλήσει όταν δεσμεύεται με τον νόμο της σιωπής;
Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι δε θέλεις να ξεστραβωθείς.
Μήπως δεν αντιλαμβάνεσαι τη διαφορά μεταξύ "μουγκαμάρας" και "εχεμύθειας";
quote:
Αυτό που προσωπικά εγώ ξέρω είναι ότι στον υποψήφιο τάζουν ασφάλεια σε θέματα υγείας, σπουδές για τα παιδιά του, θέσεις σε υπηρεσίες και οργανισμούς κλπ.
Αυτό πάλι πώς το γνωρίζεις;
Εκκρεμεί το ερώτημά μου:
quote:
Σύμφωνα με το σκεπτικό σου και εφόσον με τιμήσεις με την απάντησή σου, γνωστοποίησέ μας και με ποιά ιδιότητα γράφει ο steelspring: του ειδήμονα (ήτοι υψηλόβαθμος Τέκτων), της "πλέμπας" (ήτοι χαμηλόβαθμος Τέκτων), του αδαή (ήτοι άσχετος)
το οποίο εντέχνως αποφεύγεις και συμπληρώνω:
ζήτησες ποτέ να ενταχθείς σε Στοά;
quote:
"Ο μεγαλοτραπεζίτης Στέφανος Σκουλούδης (επικεφαλής του αγγλικού τεκτονικού δόγματος στην Πόλη), ο Γεώργιος Ζαρίφης (τέκτονας, προσωπικός τραπεζίτης του Σουλτάνου) και ο Καραθεοδωρής Πασάς μεταξύ άλλων (επίσης τέκτονας, εκπρόσωπος της Πύλης στο συνέδριο του Βερολίνου) επιθυμούσαν διακαώς την επανένταξη του ελληνικού κράτους στην οθωμανική αυτοκρατορία. Ο «πρώιμος αντιτουρκικός βενιζελισμός» ήταν ο μεγάλος αντίπαλος αυτών των προσπαθειών και έτσι οι δύο «Μεγάλες Στοές» (της Αθήνας και της Πόλης) δημιούργησαν την «Οργάνωση Κωνσταντινουπόλεως» υπό τον Αθ. Νικολαϊδη - Σουλιώτη (με σκοπό την ενοποίηση του Ελληνοτουρκικού χώρου) και οραματίσθηκαν μία ελληνοτουρκική τελωνειακή ένωση. Τέλος σ’ αυτές τις προσπάθειες δόθηκε με τους Βαλκανικούς Πολέμους (1912-1913)."
Μήπως αγνοείς ότι ο Βενιζέλος ήταν επίσης Τέκτων;
Νομίζω ότι η ιστορία, αν κάνεις τον κόπο να τη μελετήσεις, δίνει επαρκείς απαντήσεις.
Το όραμα για τη Μεγάλη Ελλάδα ποιανού ήταν;
Γιατί άραγε υπήρχαν τόσο αντιφατικές θέσεις στα μέλη του Τεκτονισμού, γνωρίζεις;

Edited by - Zadok on 20/08/2004 13:20:59
για να καταλάβουμε λίγο Σεβαστούλα το πως "βαφτίστικαν" κάποιοι τέκτονες.
Και για να σε βοηθήσω να "ξελαμπικάρεις" τη μνήμη σου ,είναι στο <<Τεκτονικό Δελτίο>> υπ' αριθμόν 4 του 1976.
Αμ το άλλο το ξέρεις; Εκείνο με τον μεγάλο Λασκαράτο
quote:Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι δε θέλεις να ξεστραβωθείς.
Μήπως δεν αντιλαμβάνεσαι τη διαφορά μεταξύ "μουγκαμάρας" και "εχεμύθειας";
Tι είναι όλα αυτά τα ανιστόριστα Σεβαστή μου;
quote:
Μήπως αγνοείς ότι ο Βενιζέλος ήταν επίσης Τέκτων;
Νομίζω ότι η ιστορία, αν κάνεις τον κόπο να τη μελετήσεις, δίνει επαρκείς απαντήσεις.
Το όραμα για τη Μεγάλη Ελλάδα ποιανού ήταν;
Γιατί άραγε υπήρχαν τόσο αντιφατικές θέσεις στα μέλη του Τεκτονισμού, γνωρίζεις;
multi - persona
Edited by - Zadok on 20/08/2004 13:20:59
Από το υπ'αριθμόν 62 του 1965 τεκτονικό δελτίο που γράφουν οι ιδιοι:
Βλέπεις Σεβαστή zadok τι γράφουν τα στοιχεία σας;
Η, άλλα γράφει ο ποιητης;
Δε μου λες: όταν κάποιο στοιχείο κατακρίνει την δράση των Τεκτόνων είναι αληθές, όταν κάποιο άλλο τους δικαιώνει, τότε μιλάμε για "βαφτίσια";
Συνέχισε... καλά πας.

http://www.jackassthemovie.com
gK

Τί έγινε ρε παιδιά;Δε σας αρέσουν τα Μέγαρα;
Ο,ΤΙ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ!!
gK
Ο,ΤΙ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ!!
gK
http://www.jackassthemovie.com
gK
!!!