ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Νέα Ακρόπολη... Νο.2 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Νέα Ακρόπολη... Νο.2 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

liamn30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
liamnΜέλος
14/04/2014, 22:41:54
Φυσικά και θέλω να συζητήσω, στο ξανα δηλώνω.
Γι'αυτο και εκθέτω τις απόψεις μου που στην ουσία εκτίθεμαι για να καρποφορήσει συζήτηση, αλλά δεν μπορώ από μόνη μου, ειδικά όταν το ρίχνετε στην απόρριψη και την κοροϊδία.

Edited by - liamn on 14/04/2014 22:43:58

14/04/2014, 22:45:04
Ωραία λοιπόν, αφού ξεκίνησες να ανοίγεσαι εξήγησέ μας αυτό:
Πώς μπορείς και ασχολείσαι με μια φασιστική -κατά τα λεγόμενά σου- ιδεολογία (σε έλλειψη καλύτερης λέξης) και μάλιστα μας προτείνεις και βιβλία πάνω σε αυτή;
liamnΜέλος
14/04/2014, 22:53:39
quote:
Ωραία λοιπόν, αφού ξεκίνησες να ανοίγεσαι εξήγησέ μας αυτό:
Πώς μπορείς και ασχολείσαι με μια φασιστική -κατά τα λεγόμενά σου- ιδεολογία (σε έλλειψη καλύτερης λέξης) και μάλιστα μας προτείνεις και βιβλία πάνω σε αυτή;

Αυτό σημαίνει ότι και εσύ έπειτα θα απαντάς αν σε ρωτάω εγώ; ή θέλεις να μου κάνεις ανάκριση εκ μεταλλεύοντας την καλή μου διάθεση;

Aπάντησε σε αυτό και μετά θα σου απαντήσω σε αυτό που ρώτησες. (Γιατί διάθεση για ανάκριση δεν έχω όπως δεν θα είχες και εσύ στην θέση μου)
Αν η απάντησή μου μας ωθήσει σε διάλογο, να σου απαντήσω, αλλά αν δεν μου δεσμευτείς και εσύ, τότε δεν θα έχει νόημα στο να σου απαντήσω.

Για να μην χάνεις ούτε εσύ τον χρόνο σου με εμένα ούτε εγώ με εσένα.

Edited by - liamn on 14/04/2014 22:56:26

14/04/2014, 23:13:19
quote:
Aπάντησε σε αυτό και μετά θα σου απαντήσω σε αυτό που ρώτησες.
Σε ποιο εννοείς;
liamnΜέλος
14/04/2014, 23:29:29
quote:
Σε ποιο εννοείς

Με ρώτησες κάτι και με τη σειρά μου σε ρωτάω και εγώ, θα μου απαντάς και εσύ σε ότι σε ρωτάω ή απλά θα με πλακώσεις στην ανάκριση. Σου ζητάω να δεσμευτείς ότι θα ξεκινήσουμε διάλογο και όχι ανάκριση γιατί το ύφος που είχες όταν με ρώτησες για την Fortune ήταν ανακριτικό.

Δες τι είπες "εξήγησέ μας αυτό" Απαιτείς! Εξάλλου Γιατί να σας εξηγήσω; Ένας δεν είσαι; Σε ποιους και σε πόσους πρέπει να εξηγηθώ; και γιατί να εξηγηθώ δεν έκανα κάτι κακό συζήτηση θέλω να ανοίξω. Λες και έχω χρέος σε κάτι τέτοιο! Μόνο ο φακός τις γκεστάπο λείπει.

Edited by - liamn on 14/04/2014 23:38:47

14/04/2014, 23:38:04
quote:
Σου ζητάω να δεσμευτείς ότι θα ξεκινήσουμε διάλογο και όχι ανάκριση γιατί το ύφος που είχες όταν με ρώτησες για την Fortune ήταν ανακριτικό.
Ναι, στα πλαίσια της ανταλλαγής θέσεων και απόψεων, προφανώς.

Σε ρωτάω γιατί το να προτείνεις βιβλία εσωτερισμού και να ισχυρίζεσαι μάλιστα οτι τον ξέρεις τόσο καλά που μάλιστα τον ξέρεις καλύτερα απ' τους άλλους (κάποιου είδους αυθεντία;) έρχεται σε αντίθεση με τη θέση σου οτι τον θεωρείς φασιστικό-παύλα-τον απορρίπτεις.

liamnΜέλος
14/04/2014, 23:42:24
quote:
Ναι, στα πλαίσια της ανταλλαγής θέσεων και απόψεων, προφανώς.

Δεν είναι προφανές καθόλου βάση της συμπεριφοράς σας.
Δεν έχω διάθεση να το διαιωνίσουμε άλλο όμως και προχωράω σε αυτό που με ρώτησες!

Gnostic StudentΜέλος
15/04/2014, 07:43:33
Δεν ορίζουν όλοι οι άνθρωποι το ίδιο πράγμα ως εσωτερισμό.
Για εμένα εσωτερισμός είναι αυτό που μας βοηθάει να γνωρίσουμε τον εσωτερικό μας κόσμο, με όλα του τα κατατόπια.
Σε συνδυασμό όμως με το να βοηθάει να αλλάξουμε τον εαυτό μας.
Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι οι οποίοι χρησιμοποιούν τη γνώση του εαυτού, για κακό.
Αυτοί μπορεί σε κάποιο βαθμό, δεν θα κρίνω σε ποιο, να γνωρίζουν τα εσωτερικά τους "κατατόπια" αλλά να το χρησιμοποιούν για να χειριστούν τους άλλους.
Κατα συνέπεια δεν αρκεί να γνωρίζουμε τον εαυτό μας αλλά πρέπει και να προσπαθούμε να τον αλλάξουμε. Όπως έλεγε ο Ιησούς "ἀπὸ τῶν καρπῶν αὐτῶν ἐπιγνώσεσθε αὐτούς"

Ο εσωτερισμός είναι η επιστήμη που αφορά στο κομμάτι του να αλλάζουμε τον εαυτό μας. Να τον μεταστοιχειώνουμε.

Αν σε ένα πανεπιστήμιο πηγαίνεις, ακολουθείς το σπουδαστικό πρόγραμμα και δεν μαθαίνεις τίποτα, δεν κερδίζεις τίποτα, τότε το αφήνεις για να μπεις σε κάποιο καλύτερο.
Αυτό δεν είναι προδοσία, είναι λογική.

Και αν εφαρμόζεις τίποτα περισσότερο απο την ίδια την λογική, δεν θα πέσεις στα δίχτυα ή έστω δεν θα *μείνεις* στα δίχτυα καμίας φασιστικής, καμίας ψευδο-εσωτεριστικής και καμίας κακόβουλης γενικά οργάνωσης. Είναι απλό.

Και αυτή τη στιγμή υπάρχουν τόσες οργανώσεις γύρω απο τόσους Δασκάλους (ή "Δασκάλους") και διδασκαλίες που άλλες είναι καλές και άλλες όχι. Αλλα εμείς αυτό - το αν είναι καλές ή κακές - μπορούμε να το ξέρουμε από την εμπειρία μας μέσα σε αυτές.

Εμείς πρέπει να εφαρμόζουμε τις διδασκαλίες καθημερινά, για να βρίσκουμε την αλήθεια ή το ψέμα τους.
Μερικές φορές (..πολύ συχνά) το πρόβλημα δεν είναι η διδασκαλία αλλά αυτός ή αυτοί που την εκπροσωπούν.
Εμείς πρέπει να διατηρούμε μια συνέχεια σκοπού όπως και να 'χει. Και αν σε αυτό βοηθάει μια ομάδα, ωραία.
Έτσι ανακαλύπτουμε τις αλήθειες ή τα ψέματα.

Με την απραξία, κανείς δεν κέρδισε τίποτα.

liamnΜέλος
15/04/2014, 09:25:50
quote:

Σε ρωτάω γιατί το να προτείνεις βιβλία εσωτερισμού και να ισχυρίζεσαι μάλιστα οτι τον ξέρεις τόσο καλά που μάλιστα τον ξέρεις καλύτερα απ' τους άλλους (κάποιου είδους αυθεντία;) έρχεται σε αντίθεση με τη θέση σου οτι τον θεωρείς φασιστικό-παύλα-τον απορρίπτεις.

Όχι δεν ισχυρίστηκα πουθενά ότι ξέρω κάτι καλύτερα, το μόνο που ισχυρίστηκα είναι ότι έφαγα χρόνια σε εσωτερικη οργανώση και κάνετε λάθος για την άγνοια μου στον χώρο.
Σου πρότεινα αυτό το βιβλίο διότι παλιά το θεωρούσα από τα ποιο κατατοπιστικά στον χώρο του εσωτερισμού και έτσι έκθετο κάποιες από τις επιρροές μου. Επίσης επέλεξα να σου προτείνω βιβλίο του εσωτερισμού γιατί θα ήταν έστω ένας τρόπος να ανοίξει η συζήτηση από εκεί, να πιαστούμε από κάπου βρε παιδάκι μου αφού μέχρι εκείνη την στιγμή αμπελοσοφούσαμε αόριστα. Ήθελα να γίνει ποιο συγκεκριμένο το πράγμα για να εμπλακούμε στον διάλογο και ίσως μετά θα μπορούσα αν εκθέσω και το γιατί θεωρώ φυσητικά πολλά στοιχεία.

Edited by - liamn on 15/04/2014 09:27:21

15/04/2014, 10:23:26

quote:
έφαγα χρόνια σε εσωτερικη οργανώση και κάνετε λάθος για την άγνοια μου στον χώρο.

Ενταξει αυτο που ανεφερες μπορει να το εχεις σαν εμπειρια

Μην κολλας ομως σε αυτο ,και επισης μην κολλας στην λεξη αγνοια που και εμεις ,και ειδικα εγω σε 'βοηθησαμε ''να υιοθετησεις

Εγω εκτοξευσα αυτη την ενοια ορμωμενος απο καπου ,ενδεχομενως ομως και να μην την ενοουσα ,και εσυ την εδεσες ''σχοινι'' κορδονι

Οσο αφορα εμενα με ενδιαφερει η ανταλαγη αποψεων , και η αποφυγη στειρας διαμαχης , οπως αλλωστε ,το ιδιο πιστευω ισχυει, και για τα ατομα,που σου εχουν μεχρι τωρα απευθυνθει

Και πολυ σωστα ανεφερθη παραπανω οτι ο εσωτερισμος εκφραζει ενα συγκεκριμενο κομματι του εαυτου του καθενος μας

Καποιος μπορει να ενδιαφερεται για τον αποκρυφισμο

Αλλος για να κατανοηση τον εαυτο του

Αλλος για να κατανοηση τον κοσμο

Η καποιος αλλος να ενδιαφερεται για ολα η μερος των παραπανω

Ο καθενας ομως πρεπει να ακολουθησει το καμματι που τον αντιπροσωπευει ,γιατι αλλιως τα αποτελεσματα θα ειναι ανυπαρκτα

Αυτη πιστευω ειναι μια απο τις αιτιες που υπαρχει συγχυση και αποτυχια σε πολλους ''εσωτεριστες ''

Απο την αλλη , το να μπει κανεις στηυν διαδικασια, να κατανοηση τον εαυτο του, δεν ειναι και το ευκολοτερο πραγμα , δεδομενου απο την μια οτι δεν υπαρχουν ατομα για να καθοδηγησουν - βοηθησουν στην κατανοηση ,και αν υπαρχουν ειναι λιγοστα , αλλα και το ιδιο σαν αντικειμενο θελει αφιερωση υπομονη και επιμονη

Εχεις επισης δικιο οτι καποιες φορες απογοητευεται κανεις να γνωριζει ατομα μεσα απο αυτους τους κυκλους , και την μια στιγμη να δινουν μια αγαθη εντυπωση [την οποια και τα ιδια εχουν την ψευδη εντυπωση οτι εχουν κατακτησει ]και την αμεσως επομενη στιγμη ,να βγαινει ο πραγματικος εαυτος και μαλιστα πολλες φορες καταπιεσαμενος και αρα χειροτερος

Για αυτο φταιει απλα το γετγονος που πιστεψαν , οτι απλα κατανοωντας καποιος την θεωρητικη γνωση αυτοματα μπορει να γινει και καλυτερτος

Και πιστεψε με ποιλλες φορες δεν ειναι σε θεση ουτε καν να παρατηρησουν κατι παρομοιο ,για διαφορους λογους

Να απογοητευτουμε επισης μπορουμε ,απο ατομα που ειναι πραγματικα μεσα στον εσωτερισμο , αλλα και αυτο δεν σημαινει οτι αυτο που αισθανθηκαμε και παλι ειναι το σωστο

Μπορει καποιοι να εχουν καλη κατανοηση γενικα ,ομως σε ενα η καποιοα συγκεκριμενα σημεια να μην πληρουν ,αυτο που εμεις θα περιμεναμε απο αυτους

Μην ξεχναμε ομως ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΕΜΕΙΣ δικη μας εντυπωση !!

Με ολα τα παραπανω θελω να πω οτι ,καλα θα ηταν πριν να περναμε σε κρισεις τυφλες ,πρωτα, αν ειναι δυνατον να βρισκουμε τι αιτιες για ποιο λογο συμβαινουν τα πραγματα