ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Mora - Mola απλά παραίσθηση ή πραγματικότητα... - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- Mora - Mola απλά παραίσθηση ή πραγματικότητα... - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

gianipseftis32 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
revolousionΝέο Μέλος
09/07/2011, 18:16:22
Η Μόρα είναι ένα ανεξάρτητο πνεύμα. Σύμφωνα με τις περιγραφές είναι μία γυναίκα μαυροφορεμένη, η οποία εμφανίζεται στον ύπνο κάποιου συνήθως όταν κοιμάται ανάσκελα, του κρατάει τα χέρια και προσπαθεί να του πάρει την ανάσα.

Για την ακρίβεια, δεν μπορείς να κουνήσεις ούτε το μικρό σου δαχτυλάκι και ο πόνος στο στήθος σου όπου κάθεται, σου κόβει την ανάσα σε σημείο που αισθάνεσαι ότι αργοπεθαίνεις και όντως αργοπεθαίνεις, εκτός αν την νικήσεις. Αν την γλιτώσεις, για τις επόμενες περίπου 3 μέρες εξακολουθείς να αισθάνεσαι έναν αρκετά ενοχλητικό οξύ πόνο στο στήθος και δεν μπορείς να πάρεις βαθιά ανάσα. Από τα λεγόμενα ανθρώπων που έχουν σπάσει τα πλευρά τους, υποθέτω ότι το συναίσθημα είναι παρόμοιο.
Εμφανίζεται με πολλές μορφές η πιο συνηθισμένη είναι αυτή της άσχημης γριάς, αλλά πολύ είναι αυτοί που την έχουν δει σαν όμορφη κοπέλα ή ακόμα και με την μορφή φωτεινής σφαίρας ή μικροσκοπικού νάνου κ.α.
Η Μόρα φοράει ένα μαύρο σκουφάκι, ο μύθος λέει πως όποιος καταφέρει να της το πάρει θα έχει τρεις ευχές (κάτι παρόμοιο με τον μύθο των Νεράιδων), στην περίπτωση που η Μόρα καταφέρει να του το ξαναπάρει πίσω τότε αυτός πεθαίνει. Από όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα μόνο ένας είχε καταφέρει να της πάρει το σκουφάκι, η ευχή του ήταν, η Μόρα να γίνει πραγματική γυναίκα. Έτσι κι έγινε, αυτός παντρεύτηκε αυτή την γυναίκα και έκανε παιδία μαζί της. Φρόντισε να κρύψει το σκουφάκι κάπου πολύ καλά. Ώσπου μια μέρα η Μόρα ξαναβρίσκει το σκουφάκι της και μετά εξαφανίστηκε πάλι.
Λίγα λόγια για τον μύθο. Μία εκδοχή είναι ότι η Μόρα είναι η Λίλιθ (Lilith) η πρώτη γυναίκα του Αδάμ, ή μια από της τρεις κόρες της. Όπως αναφέρουν τα γνωστικά κείμενα και τα απόκρυφα της Παλαιάς Διαθήκης η Λίλιθ αποχώρισε από τον Παράδεισο για δύο πιθανούς λόγους:
1- Ήταν εκείνη που μύησε τον Αδάμ (μετά από προτροπή του Σατανά) στην απόλαυση του σεξ. Ήταν δηλαδή εκείνη που του δίδαξε ότι το σεξ δεν είναι μόνο για αναπαραγωγή αλλά και για ευχαρίστηση και αυτό εξόργισε τον Θεό και την εξόρισε. 2- Ο Αδάμ προσπάθησε να βιάσει την Λίλιθ, κι εκείνη τρομαγμένη έφυγε από τονΠαράδεισο.
Ο Αδάμ, λυπήθηκε για την φυγή της Λίλιθ και ζήτησε από τον Θεό να του τηνφέρει πίσω. Εκείνος έστειλε τους 3 αγγέλους να την βρούν και να την φέρουν πίσω, όπου την βρήκαν κάπου στην Μεσοποταμία. Την παρακάλεσαν επανειλημμένα να επιστρέψει αλλά εκείνη αρνήθηκε. Τους είπε επίσης ότι για τους αιώνες των αιώνων, θα επισκέπτεται τα μικρά παιδιά στον ύπνο τους και θα τα πνίγει, για να εκδικηθεί. Οργισμένοι οι άγγελοι, την απείλησαν ότι θα ξεσηκώσουν την θάλασσα να την πνίξουν. Η Λίλιθ άρχισε να κλαίει και να τους παρακαλάει να την λυπηθούν. Όντως οι άγγελοι υπέκυψαν στα παρακάλια της και εκείνη για «ανταμοιβή» ορκίστηκε ότι δεν θα πειράζει τα παιδιά που θα έχουν τα ονόματα των 3 αυτών αγγέλων γραμμένα πάνω στην κούνια τους (εξ' ου και το χαρτί/περγαμηνή).

Τώρα, γιατί την άφησαν να φύγει παρόλο που δεν πήρε τον λόγο της πίσω (ότι δηλαδή θα εκδικηθεί), είναι ένα ερώτημα χωρίς απάντηση. Αλλά η Βίβλος βρίθει από τέτοια ερωτήματα έτσι κι αλλιώς. Για να ολοκληρώσω την ιστορία, στην συνέχεια λέγεται ότι ο Σατανάς την έκανε γυναίκα του και αρχόντισσα όλων των σκοτεινών υπάρξεων. Λέγεται επίσης ότι η Λίλιθ είναι και το πρώτο Βαμπίρ. Από τότε στοιχειώνει τα όνειρα των ανδρών και κάνει έρωτα μαζί τους, επιτίθεται στις έγκυες γυναίκες και τελικά τις σκοτώνει. Σύμφωνα με τα κείμενα εμφανίζεται και αυτή μαυροφορεμένη.

Μία πιο ορθολογική εξήγηση είναι πως η Μώρα είναι "ψυχικός βρικόλακας" δηλαδή μια σκεπτομορφή που δημιουργεί κάποιος και την στέλνει στον ύπνό κάποιου άλλου. Μία μορφή ενέργειας που προσπαθεί να πάρει την ενέργεια του θύματος (ή το αίμα του όπως γνωρίζουμε στις γνωστές ιστορίες με του βρικόλακες) και τελικά το θύμα πεθαίνει. Μία μορφή Voodoo ή κάτι τέτοιο.

Το να προστατευτεί κάποιος από την Μόρα είναι πολύ δύσκολο. Για προστασία υπάρχουν πολλά ξόρκια, αλλά λέγεται ότι το πιο αποτελεσματικό είναι να γράψεις σε ένα χαρτί τα ονόματα των τριών αγγέλων που έστειλε ο Θεός να την καταδιώξουν (την Λίλιθ) όταν έφυγε από τον Παράδεισο, ο Σανβί, ο Σανσαβί και ο Σαμενγκελάφ. Τα ονόματά τους γράφονται κατά προτίμηση σε ενοχιανή ή αγγελικανή γραφή, με καθαγιασμένη πένα σε παρθένα περγαμηνή. Την περγαμηνή την βάζεις πάνω από το κρεβάτι. Υπάρχει και μία προσευχή που σε προστατεύει. Η προσευχή αυτή δεν έχει γραφτεί σε κανένα βιβλίο και η διάδοσή της γίνετε από στόμα σε στόμα εδώ και πολλούς αιώνες. Η προσευχή είναι η εξής:
Μόρα - Μόρα κακαβού μέτρα τα'στρα του'ρανού, την φακή του κιλού, τα βότσαλα της θαλάσσης και τις πέτρες της γης και μετά έλα σε'μένα
Tην προσευχή αυτή την λες τρεις φορές όταν πέσεις για ύπνο και ως που να τα μετρήσει όλα αυτά η Μόρα, εσύ έχεις ξυπνήσει.
Πάντως, άπαξ και σε επισκεφτεί, κανένα ξόρκι δεν πρόκειται να πιάσει. Το μόνο που θα σε σώσει είναι το θάρρος και το θράσος. Πρέπει να την κοιτάξεις ίσια στα μάτια και να της δείξεις ότι δεν την φοβάσαι.
Η Μόρα δεν εμφανίζεται μόνο μία φορά αλλά για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ή ακόμα και για μια ολόκληρη ζωή. Γνωρίζουμε ακόμα ότι το φαινόμενο αυτό είναι κληρονομικό και μπορεί να εμφανιστεί σε άτομα της ίδια οικογένειας και στους απογόνους τους.
Μύθος ή πραγματικότητα; Κανείς δεν ξέρει. Εκατοντάδες άτομα τα οποία δεν σχετίζονται καθόλου με τον κόσμο του απόκρυφου έχουν αναφέρει παρόμοια περιστατικά σαν αυτό της Μόρα.

ΝΑ ΟΜΩΣ ΚΑΙ Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΠΟΞΗ:

Η Υπνική Παράλυση είναι μια κατάσταση που λαμβάνει χώρα μόλις πριν αποκοιμηθούμε (υπναγωγικό στάδιο) ή ακριβώς πριν ξυπνήσουμε πλήρως από τον ύπνο ( υπνοπομπικό στάδιο). Η κατάσταση αυτή χαρακτηρίζεται από την αδυναμία ομιλίας ή κίνησης. Συχνά ακολουθείται από μια αίσθηση ότι υπάρχει κάποια παρουσία στο δωμάτιο, μια αίσθηση που συχνά προκαλεί φόβο η οποία συνοδεύεται και από την ανικανότητα του να φωνάξει κάποιος. Η παράλυση αυτή μπορεί να διαρκέσει μερικά δευτερόλεπτα. Η περιγραφή των συμπτωμάτων της υπνικής παράλυσης ομοιάζει με την περιγραφή που δίνουν πολλά θύματα απαγωγής από εξωγήινους, όταν ανακαλούν την εμπειρία τους. Η υπνική παράλυση θεωρείται από πολλούς ότι δεν εξηγεί μόνο τις απαγωγές από τους εξωγήινους αλλά και πολλές άλλες παραισθήσεις που σχετίζονται με παραφυσικές ή υπερφυσικές εμπειρίες.
Η Υπνική Παράλυση είναι κάτι που βιώνουν οι περισσότεροι άνθρωποι μια ή δυο φορές στην ζωή τους.

mixalhsathΝέο Μέλος
24/08/2011, 15:27:21
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΕΙΜΑΙ ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ.ΕΓΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ - ΞΟΡΚΙ Η ΟΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.ΑΝ ΤΟ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΑΡΕΙ Ο ΥΠΝΟΣ ΠΧ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΕΧΕΙ ΤΥΧΗ ΝΑ ΤΟΝ ΠΙΑΣΕΙ ΜΟΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ???

mixalhsathΝέο Μέλος
24/08/2011, 15:37:53
ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑ...ΟΛΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΠΡΙΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 16 ΧΟΝΙΑ ΟΤΑΝ ΤΟΤΕ ΗΜΟΥΝ 12 ΧΡΟΝΩΝ ΓΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΠΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΠΝΟ ΚΑΙ ΕΝΙΩΘΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΑΚΩΜΑ ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΠΝΟΗΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΚΟΥΝΗΘΏ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΣΗΚΩΝΟΜΑΙ ΝΑ ΤΡΕΧΩ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΑΝΩ ΠΟΤΕ ΝΑ ΦΩΝΑΖΩ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΓΥΡΙΖΩ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΕΝ ΑΜΑΥΡΟ ΠΡΑΓΜΑ ΝΑ ΜΕ ΚΥΝΗΓΑΕΙ.ΠΑΝΤΑ ΞΥΠΝΟΥΣΑ ΟΤΑΝ ΕΒΡΙΣΚΑ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ Η ΝΑ ΣΤΡΕΦΟΜΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΙΝΟΥΜΕ ΑΝΤΙΘΕΤΑ Η ΝΑ ΛΕς ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΚΑ ΣΚΟΡΠΑ.Η ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΣΗ ΟΛΩΝ ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΗΜΟΥΝ ΜΟΝΟΣ ΣΠΙΤΙ (ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΥΛΗ) ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΙΧΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΩ ΕΝΙΩΣΑ ΝΑ ΜΕ ΠΛΑΚΩΝΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΟΒΕΤΕ Η ΑΝΑΣΑ ΜΟΥ ΜΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΕΝΑ ΕΔΙΝΑ ΜΑΧΗ ΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΔΩ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΜΑΥΡΑ. Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΓΥΡΙΣΑ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΟΥ ΣΑΝ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΥΝΗΓΩ
ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΑ ΟΣΟ ΠΙΟ ΚΑΛΟ ΜΠΟΡΟΥΣΑ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΒΛΕΠΑ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΟΥ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΕΝΑΣ ΜΟΝΑΧΟΣ ΜΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΝ ΗΡΕΜΗΣΕΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

SkyFallingΝέο Μέλος
28/08/2011, 13:44:32
Eγω,Μια μερα ξυπνησα αποτομα και χωρις λογο,μετα απο λιγα δευτερολεπτα ακουω μια γυνεκεια φωνη να μουρμουραει..σηκωνομε και βλεπω μια σκια να φευγει απο την μπαλκονοπορτα μου..τρομαξα και πηγα να πιω λιγο νερο και ειδα οτι ηταν 2 η ωρα..Ηταν η μορα Η μια παρεσθηση λογο υπνου..??

Lo>>

emmanou_elaΝέο Μέλος
15/10/2011, 15:02:30
Χθές το βράδυ μου συναίβει κατι παρόμοιο .. Είχα ακούσει διάφορες ιστορίες περί Μόρας , αλλά ποτέ δεν πίστεψα σ' αυτές .. Κοιμήθηκα κατά τις δύο .. Στις 4 ξύπνησα έχοντας δει ένα άσχημο όνειρο , πήγα μέχρι την κουζίνα να πιω νερό , και 5 λεπτά αργότερα πήγα και ξάπλωσα . Είχα το ένα μου χέρι κάτω απ' το μαξιλάρι και το άλλο ακουμπούσε πάνω απο το στήθος .. Ώσπου ένιωσα ότι κάποιος μου πίεζε το χέρι αυτό πολύ δυνατά , και ένιωθα όλο μου το σώμα να έχει παραλήσει. Άνοιξα τα μάτια μου και είδα στο πλάι του κρεβατιού μου μια γυναίκα με πολύ άσχημο και τρομακτικό πρόσωπο , με κοιτούσε στα μάτια και θυμάμαι ότι τα μάτια της ήταν κατάμαυρα γύρω-γύρω. Προσπάθησα να φωνάξω τον αδερφό μου δύο φορές όμως δεν μπορούσα , ήταν σαν κάτι να με έπνιγε και απλά ψιθύριζα , ενώ ένιωθα ότι φώναζα με όλη μου τη δύναμη. Στην τρίτη προσπάθεια φώναξα δυνατά το όνομα του αδερφού μου και τότε εκείνη εξαφανίστηκε. Δεν σηκώθηκα απ'το κρεβάτι γιατί φοβόμουν, απλά κουκουλώθηκα .. Λιγα δευτερόλεπτα αργότερα ακουσα κάτι σαν ψίθυρο μέσα στο δωμάτιο , και τίποτα αλλο .. Περίπου μισή ωρα αργότερα κατάφερα να ξανακοιμηθώ .. Δεν ηταν όνειρο , γι' αυτό είμαι 100% σίγουρη ..

opanosΝέο Μέλος
30/10/2011, 01:27:51
Δεν χρειάζεται να φοβάστε! Απλά ο εγκέφαλος ξυπνάει πιο νωρίς από το σώμα. Δεν έχει προλάβει ακόμα δηλαδή να δώσει εντολή στο σώμα να ξυπνήσει (για να το πω πιο απλά). Κι εγώ το πάθαινα και επειδή για ένα διάστημα τα χρειάστηκα επειδή έβλεπα τρελά πράγματα (ότι πάνε να με πνίξουν κλπ), μίλησα με ψύχολόγο και μου είπε ότι για το φαινόμενο σαν φαινόμενο δεν μπορεί να κάνει κάτι εκτός από το να με συμβουλέψει να κάνω πιο υγιεινή ζωή και να κοιμάμαι περισσότερο. Για τον φόβο μου είπε πριν κοιμηθώ να φαντάζομαι ότι τελικά καταφέρνω και σηκώνομαι και πιάνω την σκιά! Όλα στο μυαλό μας είναι τελικά! Ένα από τα επόμενα βράδια το έπαθα πάλι και αισθάνθηκα να με πιάνει κάποιος από πίσω και να μου λέει "μη φοβάσαι θα φύγει" και μετά κοιμήθηκα και είδα ότι κοιτούσα την θάλασσα και μου όρμηξε από πίσω η σκιά και εγώ την έπιασα και την πέταξα στην θάλασσα. Αυτό ήταν από τότε δεν ξαναφάνηκε. Πίστη στις δυνάμεις σας θέλει και τίποτα άλλο. Ο καθένας ας βρει τον τρόπο του και προπάντων να κοιμάστε καλά και να σέβεστε το σώμα σας γιατί δεν θα είστε πάντα νέοι.

anna999Μέλος
30/10/2011, 13:36:26
"Όχι με την δύναμή* σου,όχι δια της ισχύος σου,μα δια του Πνεύματός Μου,σου λέει ο Θεός.*
*"Εαν ο Θεός είναι μεθ' ημών ουδείς καθ' ημών".
Οι προγενέστεροι μας έλεγαν: "χωρισμένα τα κλαδιά (απ'τον Χριστό),όποιος τα βρήκε τα 'σπάσε,
ενωμένα τα κλαδιά (με το Χριστό) ούτε που λυγίστηκαν.."(που να σταθεί η μόρα εξαφανίζεται δια παντός από τη χώρα)...
Μας έλεγαν λοιπόν πριν κοιμηθούμε (όχι νοερά)δια του λόγου να λέμε: "ο Ιησούς Χριστός Nικά κι όλα τα κακά σκορπά"..
να σταυρώνουμε το μαξιλάρι μας τρεις φορές, και να λέμε τον πιο δυνατό λόγο: "Κύριε Ημών, Ιησού Χριστέ, Υιέ του Θεού, ελέησον με τον αμαρτωλό".. Διότι έχουμε Σωτήρα μεταξύ ημών και του Πατέρα.."Ενας Μεσίτης μεταξύ Θεού και ανθρώπων,κι αυτός είναι ο Χριστός..
Εσείς είστε τα κλαδιά τού δένδρου, σε σας εναπόκειται να φέρετε τα άνθη και τους ευωδιαστούς καρπούς.
*Ρωμ. η'31,Ζαχ.δ'6.

anahs

lazarossΝέο Μέλος
29/11/2011, 02:41:02
Να πω και εγω τις πιο προσφατες εμπειριες μου. Καταρχιν να πω οτι τοσο ο παππους μου, οσο και η μητερα μου ειχαν διαφορες εμπειριες μικροι, που ποτε δε μου εχουν μιλησει για αυτα, ισως γιατι δε θελουν να με επηρεασουν. Η αληθεια ειναι οτι ειμαι αρκετα δεκτικος σε τετοια θεματα. Πολλες φορες οταν μιλαω για αυτα που περασα ( που ειναι και Light πραματα ) ανατριχιαζω ολοκληρος και δακρυζω..

Και μιας που ειπα ανατριχιαζω, παντα οταν ειμαι σε σκοταδι και σκεφτομαι περιεργα πραγματα, παντα ανατριχιαζω, ακομα και τωρα που γραφω ανατριχιαζω. Τι ακριβως συμβαινει και ανατριχιαζουμε; Βρισκονται διπλα μας πνευματα, ειμαστε αρκετα ευαλωτοι εκεινη τη στιγμη, ή ειναι κατι τελειως ασχετο;

Να πω οτι εχω ζησει οχι μια και δυο φορες αυτο που αποκαλουμε μορα ή υπνικη παραλυση, αλλα δεκαδες! Μονο μια νυχτα το επαθα τεσσερις φορες! και μαλιστα οι δυο ηταν συνεχομενες ή ετσι μου φανηκε!

Δε μπορω να εξηγησω τι ακριβως παθαινω, δε θυμαμαι κιολας πολυ καλα.. Δε ξερω εαν ειναι μορα, υπνικη παραλυση ή εξαναγκασμενη αστρικη προβολη.. Δε ξερω, ειμαι πολυ προβληματισμενος, αλλα προσπαθω να μη τα σκεφτομαι, γιατι χανω τον υπνο μου..

Καταρχας, οταν παθαινω αυτο που παθαινω, το καταλαβαινω λιγο πριν μου γινει, γιατι δονειται ολο το σωμα μου, ισως να ειναι και ανατριχιασμα, δε μπορω να καταλαβω. Μετα ανοιγω τα ματια μου και αμεσως λεω το Πατερ Ημων ( απο μεσα μου, γιατι δε μπορω να μιλησω ) και μετα περναει.. Στην αρχη φοβομουν, μετα απλα ελεγα την προσευχη και περιμενα να περασει.

Μια φορα παθαινω αυτο το πραγμα, παω να κοιμηθω και αμεσως ερχονται παλι οι δονησεις και στο καπακι ξαναπαθαινω αυτη την παραλυση!

Ενα αλλο παλι που ειχε γινει, ενιωσα το σωμα μου να αιωρειται, παω να γυρισω να δω τον εαυτο μου στο κρεβατι, αλλα δε προλαβαινω, πεφτω κατω και παθαινω παλι υπνικη παραλυση.

Ενα τελευταιο που εγινε πριν λιγες ημερες, ενω ειχα να παθω αρκετο καιρο υπνικη παραλυση και τρομαξα παρα πολυ. Νιωθω τις δονησεις, και ενω ημουν ξαπλωμενος πλαγια δεξια, μια δυναμη μου μετακινει τα χερια προς τα αριστερα. Δε θυμαμαι τι ακριβως εγινε, αλλα ειπα την προσευχη και μετα νομιζω οτι σηκωθηκα και περπατησα μεχρι το σαλονι ( εχω δακρυσει τωρα που γραφω.. ειναι απιστευτο.. ). Φυσικα τιποτα απο ολα αυτα δεν εγιναν, γιατι οταν ξυπνησα αμεσως μετα ημουν πλαγια δεξια, οταν ακριβως θυμαμαι να ημουν. Δε μπορω να το εξηγησω καθολου.. Κατι σαν εξαναγκασμενη αστρικη προβολη μου φαινεται..

Τελος θα ηθελα να πω και μια αλλη εμπειρια που μου ειχε συμβει παλαιοτερα. Πολλες φορες εχουμε δει σε ταινιες να κοιμαται καποιος, να ξυπναει, αλλα να το βλεπει στο ονειρο του οτι ξυπνησε και να μην εχει ξυπνησει στα αληθεια. Ε λοιπον, εγω αυτο το επαθα στο ιδιο ονειρο 4,5 φορες, δε θυμαμαι ακριβως. Απο την 2η φορα και μετα καταλαβαινα οτι ημουν εγκλωβισμενος στο ονειρο και αυτο επειδη καθε φορα που ξυπνουσα, ανοιγα το φως πατωντας το διακοπτη που βρισκεται λιγο πανω απο το κεφαλι μου και πλαγια. Αλλα αυτος ο διακοπτης μεσα στο σκοταδι ειναι δυσκολο να τον πετυχεις με την μια. Ε στις 5 φορες που ξυπνησα τον πετυχαινα αμεσως και ετσι καταλαβαινω οτι ημουν ακομα στο ονειρο. Αφου θυμαμαι οτι τις 2 τελευταιες φορες ξυπναω και παρακαλω τον εαυτο μου να μη βρει τον διακοπτη με την πρωτη, αλλα το βρισκω αμεσως.. Ειναι πολυ παραξενη εμπειρια, δε εχω ξαναζησει κατι παρομοιο..

Οποιος εχει παρομοιες εμπειριες και μπορει να με βοηθησει, θα του ημουν ευγνωμων!

Οποιος εχει παρομοια εμπειρια και μπορει να με βοηθησει θα του ημουν ευγνωμων!

Sofia AndonyΝέο Μέλος
18/06/2014, 20:55:41
καλησπερα φιλε μου..διαβαζα προσεκτικα και με τοση αγωνια το διηγημα σου μεχρι που ανεφερες την σκια!!εκει παγωσα!το ιδιο ακριβως συνεβει και σε μενα!!!πολυ συχνα ξυπναω μη μπορωντας να κινηθω.εψαξα το φαινομενο αυτο στο ιντερνετ και ονομαζεται υπνοπαραλληση.ολα οκ.ελα ομως που δεν μπορουσα να βρω εξηγηση για την σκια που ειδα μια στις τοσες φορες και που εντελως τυχαια οπως ανεφερες ηταν τοσο εντονη ανω δεν υπηρχε αρκετο φως στο δωματιο.εμαθα οτι εκτος απο παραληση αν και εχουμε αισθηση του τι συμβαινει παραλληλα μπορουμε να βλεπουμε ονειρα η μαλλον να εχουμε παραισθησεις.ελα ομως που αυτη η παραισθηση της σκιας ηρθε κ σε εσενα!τυχαιο!δεν νομιζω!!κοιμαμαι παντα χωρις ιχνος φως! πως τα ξημερωματα εμφανιστηκε αυτη η σκια στον τοιχο πανω απο το κρεβατι μου?της ελεγα να φυγει..εφυγε αλλα ξανα ηρθε..επεμενα και τελικα εφυγε..η φωνη βεβαια δεν εβγαινε ηταν απο μεσα μου..φιλε τιποτα δεν ειναι τυχαιο τελικα!το σταυρο μας να κανουμε και να μη φοβομαστε...να σαι καλα

19/06/2014, 02:45:20
quote:

καλησπερα φιλε μου..διαβαζα προσεκτικα και με τοση αγωνια το διηγημα σου μεχρι που ανεφερες την σκια!!εκει παγωσα!το ιδιο ακριβως συνεβει και σε μενα!!!πολυ συχνα ξυπναω μη μπορωντας να κινηθω.εψαξα το φαινομενο αυτο στο ιντερνετ και ονομαζεται υπνοπαραλληση.ολα οκ.ελα ομως που δεν μπορουσα να βρω εξηγηση για την σκια που ειδα μια στις τοσες φορες και που εντελως τυχαια οπως ανεφερες ηταν τοσο εντονη ανω δεν υπηρχε αρκετο φως στο δωματιο.εμαθα οτι εκτος απο παραληση αν και εχουμε αισθηση του τι συμβαινει παραλληλα μπορουμε να βλεπουμε ονειρα η μαλλον να εχουμε παραισθησεις.ελα ομως που αυτη η παραισθηση της σκιας ηρθε κ σε εσενα!τυχαιο!δεν νομιζω!!κοιμαμαι παντα χωρις ιχνος φως! πως τα ξημερωματα εμφανιστηκε αυτη η σκια στον τοιχο πανω απο το κρεβατι μου?της ελεγα να φυγει..εφυγε αλλα ξανα ηρθε..επεμενα και τελικα εφυγε..η φωνη βεβαια δεν εβγαινε ηταν απο μεσα μου..φιλε τιποτα δεν ειναι τυχαιο τελικα!το σταυρο μας να κανουμε και να μη φοβομαστε...να σαι καλα

Σιχαμερες φιγουρες στο αστρικο πεδιο.
Οποιος σου λεει εχει να κανει με προβληματα σου,δεν ξερει τι του γινεται.
Αυτα τα πραγματα δεν προερχονται απο τους απλους ανθρωπους.

Ο ανθρωπος η μαλλον η ψυχη στον πυρηνα της ειναι κατι το φωτεινο και αθανατο.Ασχετα αν στο ανθρωπινο σωμα περναμε μια σκοτεινη φαση εγωισμου.

ΤΑΟΜέλος
04/04/2005, 20:06:12
Perfection

A universe,
Strong as a thousand stars,
Quiet as a Summer night

spiritΜέλος
28/03/2011, 00:07:13
http://www.youtube.com/watch?v=XStomhRg1_M