ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- O ΛΟΓΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- O ΛΟΓΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

Zadok30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
03/01/2004, 15:12:54
Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους!

Νομίζω ότι αρεσκόμεθα να βάζουμε ταμπέλες στους ανθρώπους κι όσο πιο μυστηριώδεις κι ακαταλαβίστικες δείχνουν, τόσο περισσότερο εξάπτουν τη φαντασία και το φόβο, που κρύβει γενικά το άγνωστο.

Αφού μας έχουν μάθει ότι κάθε έρευνα είναι για "κακό", αντί να προσπαθήσουμε να μάθουμε, μένουμε συνήθως σ' εκείνο το στάδιο...

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

Edited by - Zadok on 04/01/2004 22:28:53

ΑΝΑΛΥΩΝΜέλος
08/01/2004, 00:24:32
Αγαπητές φίλες και φίλοι γεια σας.
Αγαπητέ AVATAGR για να απαντήσω στο αρχικό σου ερώτημα.
Πιστεύω ότι το πρώτο ξεκίνημα έγινε από τις διάφορες ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ και
επαγγέλματα,που ήταν κλειστά στον πολύ κόσμο και οι γνώσεις μεταβιβάζονταν από πατέρα σε υιο και από συνάδελφο σε συνάδελφο,ώστε να παραμένουν μέσα στην "οικογένεια" ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ!!
Αυτός πιστεύω είναι ο αρχικός σκοπός κάθε μυστικής οργάνωσης ή τάγματος. Η αλληλοβοήθεια των μελών και η επίτευξη του στόχου "της Οργάνωσης"!! Βλέπεις αγαπητέ μου AVATARGR πόσο ...πλαταίνει η έννοια ;
Σήμερα λοιπόν με το ΙΔΙΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ έχουμε :
ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ
ΤΑΓΜΑΤΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
ΚΟΜΜΑΤΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ
ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ κλπ.
ΑΝΑΛΥΩΝ

+

09/01/2004, 12:24:01
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΝΑΛΥΩΝ ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΣΟΥ..
ΔΙΟΤΙ ΕΞΟΜΟΙΩΝΕΙΣ ΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ/ΜΥΗΤΙΚΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ,ΚΟΜΜΑΤΑ, ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ κλπ.

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΕΝΟΣ ΜΥΗΤΙΚΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ.

ΤΙ ΚΟΙΝΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΜΥΗΤΙΚΟ ΤΑΓΜΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ?????

ΜΙΑ ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ/ΔΙΑΔΑΣΚΑΛΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ ΜΙΑ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΓΝΩΣΗΣ (ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ ) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΓΝΩΣΗ ΑΦΟΥ ΜΥΗΘΟΥΝ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

09/01/2004, 17:23:32
Ο αγαπητός ΑΝΑΛΥΩΝ τα 'βαλε μάλλον όλα μαζί και τα ανέλυσε.

Όμως στο δημοτικό μάθαμε ότι αριθμητικές πράξεις σε ανόμοια πράγματα δε γίνονται...

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

ΚανέναςΝέο Μέλος
09/01/2004, 17:51:13
quote:
O ΛΟΓΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ.
POIA ANAGH, LOGOS, AITIA, EKANE TOUS ANTHROPOUS APO ARXAIOTATWN XRONWN NA DHMIOURGISOUN TIS MYSTIKES ATAIRIES.

Καλησπερα.
Πολυ ενδιαφερον θεμα.
Πριν αναφερθουμε στον λογο υπαρξεις αυτων των εταιρειων, μηπως πρωτα θα επρεπε να ορισουμε την ¨Μυστικη εταιρεια¨?
Τι ειναι Μυστικη Εταιρεια?

Φιλικα..... Κανενας.

ΓΛΥΚΙΑ Η ΖΩΗ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΜΑΥΡΙΛΑ.......

12/01/2004, 09:29:23
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ **ΚΑΝΕΝΑΣ** ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΡΙΣΜΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

ΔΥΝΑΜΕΘΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ.
ΠΟΙΑ ΑΝΑΓΚΗ ,ΛΟΓΟΣ ΑΙΤΙΑ ΕΚΑΝΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΩΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ.

ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΦΙΛΟΥ ΠΛΩΤΙΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΜΗ ΤΟΝ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟ.

quote:
Γι’ αυτό οι κατέχοντες την γνώση δεν αρέσκονται στους πολλούς ούτε οι πολλοί τους θέλουν. Τους θεωρούν μανιακούς και τους περιγελούν, και τους μισούν και τους καταφρονούν και σε ορισμένες περιπτώσεις τους φονεύουν”. Λόγοι, ΙΧ, 4
quote:
“Τις συζητήσεις με τους πολλούς να τις αποφεύγεις. Δεν θέλω να τους αποφεύγεις από φθόνο, αλλά διότι από τους πολλούς θα θεωρηθείς γελοίος. Και αυτά τα λόγια έχουν ελάχιστους ακροατές και σύντομα ούτε λίγους θα έχουν. Έχουν κάτι ιδιαίτερο μέσα τους αυτά τα λόγια, τους κακούς τους παρορμούν μάλλον προς την κακία, γι’ αυτό πρέπει να αποφεύγει κανείς τους πολλούς, επειδή αυτοί δεν αντιλαμβάνονται την αρετή των λόγω αυτών...

ΝΟΜΙΖΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΕΞΗΓΟΥΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΔΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΟΡΙΣΜΟ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

13/01/2004, 18:42:47
quote:
ΦΙΛΕ **ΚΑΝΕΝΑΣ** ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΡΙΣΜΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

ΔΥΝΑΜΕΘΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ.
ΠΟΙΑ ΑΝΑΓΚΗ ,ΛΟΓΟΣ ΑΙΤΙΑ ΕΚΑΝΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΩΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ.

Φίλε Avatargr, πιστευω πως πρεπει να πούμε τι ειναι μυστικη εταιρεια
και θα προσπαθησω να αιτιολογησω το γιατι.Οποτε:

Μυστικες εταιρειες ονομαζουμε ομαδες ή οργανωσεις χαρακτηριστικα των οποιων ειναι ο τροπος μύησης των μελών τους, με τελετουργίες ή ορκους
που απαγορευονται να κοινολογηθουν και που ως τροπο αναγνώρισης των
μελών τους εχουν ειδικες μορφες χειραψίας , διακριτικο τροπο ή
σημάδια στην υπογραφη.
Οι σκοποι των μυστικων εταιρειων μπορει να ειναι Θρησκευτικοι,
Πολιτικοι, Κοινωνικοι, Οικονομικοι, Εθνικοι ή και Εγκληματικοι.

Καταλαβαινεις τωρα οτι δεν μπορουμε να βαλουμε στο ιδιο τσουβαλι
αναλυσης μια μυστικη εταιρεια με Εθνικους σκοπους με μια που ειχε π.χ
Εγληματικους.
Καλο θα ειναι να πουμε για ποια κατηγορια αναφερομαστε ή καλύτερα
για καποια συγκεκριμενη μυστικη εταιρεια, οποτε και η αναλυση, των
αναγκών δημιουργιας της , θα ειναι σαφως αντικειμενικοτερη.

Φιλικια.....Κανένας.

Γλυκια η ζωη και ο θανατος μαυριλα!

13/01/2004, 20:27:39
Αγαπητέ .Κανένας.,

τί σε κάνει να πιστεύεις ότι ο ορισμός που έδωσες είναι ορθός;

14/01/2004, 09:54:01
quote:
Αγαπητέ .Κανένας.,

τί σε κάνει να πιστεύεις ότι ο ορισμός που έδωσες είναι ορθός;

Αγαπητη Zadok,τον ορισμο τον πηρα απο την Παπυρος Λαρους Μπριταννικα.
Οι 600 περιπου επιστημονικοι συνεργατες και συντακτες του συγκεκριμενου τομου δεν μου δινουν καποιο λογο να τους αμφισβητησω.
Εσενα τι σε κανει να πιστευεις οτι δεν ειναι σωστος?

Γλυκια η ζωη και ο θανατος μαυριλα!

14/01/2004, 12:08:23
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ .Κανένας. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΖΗΤΗΣΑΜΕ (ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΑ)ΕΝΑΝ
ΟΡΙΣΜΟ/ΛΟΓΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΦΑΝΗ MONO.

ΑΛΛΑ ΕΝΑΝ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ...
ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΝΙΩΘΟΥΜΕ.

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΦΟΡΑ...
ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ , ΛΟΓΟΣ ,ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ.

ΕΠΙΣΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ .Κανένας. ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΕΞΟΜΟΙΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ/ΜΥΗΤΙΚΑ ΤΑΓΜΑΤΑ (ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ)ΜΕ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ,ΚΟΜΜΑΤΑ, ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ κλπ.(ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ)

ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΔΥΝΑΜΕΘΑ ΝΑ ΕΚΦΕΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΓΝΩΜΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟ ΟΤΙ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ?????

ΠΟΣΕΣ ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΘΕΩΡΙΕΣ/ΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΘΕΩΡΟΥΣΑΜΕ ΣΧΕΔΟΝ ΘΕΣΦΑΤΑ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.