ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΜΑΡΤΟΒΟΡΟΣ - - Κινηματογράφος -

- ΑΜΑΡΤΟΒΟΡΟΣ - - Κινηματογράφος -

Pupurun4 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
PupurunΝέο Μέλος
05/03/2004, 15:16:35

Οσοι παρακολουθήσατε την ταινία "The Sineater" του Χέλγκενλαντ σίγουρα θα αναρωτηθήκατε αν υπάρχει και στον παράδεισο "παράγκα"!Μπορούν τα χρήματα να εξαγοράσουν αυτό που αποτελεί το πιο πανάρχαιο και τελικώς πιο ουσιαστικό μέσο αυτοσυγκράτησης και αυτοκριτικής του ανθρώπου, την συνείδηση του? Ακόμα και αν υπήρχε ένας Αμαρτοβόρος στην Ελλάδα δεν θα προλάβαινε να "τακτοποιήσει" πολλούς γιατί θα τον τσάκωνε ο Τριανταφυλλόπουλος!!! Παρόλα αυτά πιστεύετε ότι ο Θεός θα επέτρεπε ένα τέτοιο "παραθυράκι" στη Θεία Κρίση?

12/03/2004, 12:07:01
Καλημέρα και καλώς ήρθες στην παρέα μας φίλε Pupurun.
Προχθές είδα την ταινία που αναφέρεις και τη βρήκα σχετικά ενδιαφέρουσα.Όσο για το δίλημμά σου, νομίζω πως και δύσκολο είναι να απαντηθεί και ίσως αυτό θα έπρεπε να γίνει σε κάποιο άλλο τόπικ..........

ΣΑΝ ΒΓΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΗΓΑΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ,
ΝΑ ΕΥΧΕΣΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ........

MarinerΝέο Μέλος
02/04/2004, 13:46:54
Χαίρετε!
Είδα την ταινία τυχαία μαζι με κάποιον φίλο και τονίζω το τυχαία γιατί δεν είχα καμία πρόθεση να δω κάτι το οποίο φοβόμουν ότι θα είχε πέσει στην τρύπα της εκλαϊκευμένης, πλήν όμως σωστής, έκφρασης: αμερικανιάς. Η άποψή μου ήτο και είναι ότι μετά τους Άγγελους του Σκότους με τον απίθανο Cristofer Woken, δύσκολο ήταν να βγούν καλές ταινίες που θίγουν θρησκευτικά θέματα. Δυστυχώς οι φόβοι μου βγήκαν αληθινοί. Η, εντός τω άκρων, φτωχή ερμηνεία του, κατά την προσωπική μου άποψη, καλού ηθοποιού Heath Ledger, σε συνδυασμό με το ρηχό και πλήρως γραμμικό σενάριο της ταινίας, επιβεβαίωσαν επακριβώς και πλέον τους φόβους τους δικούς μου, μα και άλλων.
Το να πάρεις κάτι το οποίο υφίσταται και να το εμπλουτίσεις με το φανταστικό είναι μια συνταγή που πάντα πιάνει. Το να δημιουργήσεις πανω σε μια υπαρκτή βάση (στην προκειμένη περίπτωση η καθολική εκκλησία) κάτι φανταστικό και συν τοις άλλοις να το εμπλουτίσεις με ακόμη περισσότερο φανταστικό καταντά κουραστικό και, αν μη τι άλλο, γελοίο.
Επί του θέματος λοιπόν, δεν πιστεύω , φυσικά, ότι υπάρχει κάποιο παρόμοιο τάγμα (που αντιμετωπίζει τους απεσταλμένους του Σατανά με τόση αδιαφορία και καυστικό "χιούμορ") ούτε επίσης και άνθρωποι που επί πληρωμή αφαιρούν τις αμαρτίες με λίγα χαζο αραμαϊκά με βαρύγδουπους τίτλους του στύλ "Blood in,Blood out" και λίγο ψωμάκι με αλάτι.
Το να γίνεται αυτό είναι τουλάχιστον ανήθικο και άδικο πέρα από κάθε κατανόηση γιά όλους αυτούς, και όχι μόνο, που (καλώς ή κακώς) ζούν έναν έκλιτο βίο με προοπτική την αγαθή μετά θάνατον "ζωή".

,σας ευχαριστώ για την υπομονή σας, με εκτίμηση, Mariner.

Four times fifty living men,
(And I heard nor sigh nor groan)
With heavy thump, a lifeless lump,
They dropped down one by one.

nefertityΜέλος
13/04/2004, 21:05:46
Είδα την ταινία και καθώς μου άρεσε το ύφος της,την παρακολουθούσα με υπομονή να δω που θα καταλήξει,αλλά το αποτέλεσμα δεν μου άρεσε...είναι μια αμερικάνικου τύπου παραλλαγή...
Πιστεύω πως η ύπαρξη του Αμαρτοβόρου εξαλείφει τον Παράδεισο και την Κόλαση...
Αν ύφίσταται η ύπαρξή του,τότε θα μπο΄ρούσαμε να διαπράξουμε οποιοδήποτε έγκλημα καθώς πριν πεθάνουμε,θα υπήρχε ένα ''θύμα'' εν ον'οματι Αμαρτοβόρος που θα μας ''έτρωγε'' όλες τις αμαρτίες...