ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ελεύθερη Σκέψη, Φιλοσοφία, και…. Πινελιές Ομορφιάς - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Ελεύθερη Σκέψη, Φιλοσοφία, και…. Πινελιές Ομορφιάς - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

ΠΛΑΤΩΝΑΣ31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
19/05/2003, 10:01:35
ΦΙΛΟΙ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΙΑ.
ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΦΙΛΟΣΟΦΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΛΛΑ ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΡΜΟΝΙΑ ΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΥΡΟ ΜΑΣ ????????

ΕΝΑΡΜΟΝΙΖΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΥΡΟ ΜΑΣ....
ΟΡΑΤΟ Η ΑΟΡΑΤΟ...
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΥΝΑΣΑΙ ΝΑ ΝΙΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ..
ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΣΕΝΑ ... ΝΑ ΠΕΤΑΣ ....
ΙΣΩΣ ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙΣ ΠΙΝΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...
ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΠΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΙΓΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΛΕΩ ΝΑ ΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΜΕΝΑ.
ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ...

ΑΠΟΔΕΧΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΜΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ ΑΡΜΟΝΙΑ.

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ.

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**

19/05/2003, 16:18:35
Εξηγώ καλύτερα αυτό που είχα αναφέρει περί αδράνειας του Νου. Αδράνεια δε σημαίνει μη λειτουργία. Σημαίνει μη-δράση αλλά όχι απαραίτητα νέκρωση. Αρκεί η παρατηρητικότητα του νου για να εξηγεί κάποια απλά πράγματα για τα υπόλοιπα μόνο μπέρδεμα μπορεί να προκαλέσει.
Ο Νούς στους περισσότερους ανθρώπους υπερλειτουργεί προσπαθώντας να καταλάβει ό,τι έπλασε ο Θεός. Απο τη στιγμή όμως που δε δύναται να τα καταφέρει περιπέφτει σε αδιέξοδα και αυταπατάται ο ίδιος αλλά και αυταπατά. Πιστεύω πως μόνο αυτό που υπάρχει μέσα μας (καρδιά,ψυχή,ενέργεια) μπορεί να φτάσει τη θέωση (στο ΦΩΣ, όπως θέλεις πέστο) και όχι μέσα απο σκέψη αλλά απο ζήση. Δε πρέπει να σκεφτόμαστε περι φωτός και να προσπαθούμε να το αναλύσουμε διαλλεκτικά. Μπορούμε μόνο να το ζήσουμε με την καρδιά μας γιατί το ΦΩΣ είναι η ενέργεια, η αλήθεια και δεν κατανοήται με τον απατηλό Νού.
Μπορούμε μόνο να το αισθανθούμε και όχι να το καταλάβουμε.
~Γρηγόρης~

Once you were wild, don't let them tame you

Edited by - reptilesalonica on 19/05/2003 16:21:00

19/05/2003, 17:54:58
Μέσα σε αυτή τη σελίδα φίλε Γρηγόρη, αυτά αναφέρω….Υπάρχει μεγάλο χάσμα στην λεκτική αντίληψη του Νου και την κατανόηση της καρδιάς!

quote:
Κατανόηση… είναι της καρδιάς
εκεί πετάς…

Κόβω σημαίνει για μενα, φτιάχνω μια εντύπωση… και είναι τελείως διαφορετικό, από το κατανοείς.

Χρειάζεται να ακούς και να βλέπεις συγχρόνως…με την καρδιά!

Φαντάσου τι ησυχία χρειάζεσαι για την βαθιά κατανόηση, που όπως έγραψα, είναι της ΚΑΡΔΙΑΣ!

Τέλος για την αδράνεια που αναφέρεις, προσωπικά το βιώνω σαν κάτι που τελειώνει! Πχ Ζηλεύω, Μισώ, κλπ… κατάλαβα Αιτία και Αποτέλεσμα, (πως κινείται αυτή η ενέργεια)… άρα μέσα μου δεν συσσωρεύω… Ζήλια και Μίσος από μόνα τους δεν υπάρχουν, είναι σε σχέση με τον Εαυτό μας. Αν έχω επίγνωση της αντίδρασης….τι θα αντιδράσει?..... αν πάλι δεν προσθέτω ψυχολογικό γίγνεσθαι (μίσος ζήλια)…την θέση που είχαν μέσα, (αυτό το αντιδραστικό μέρος μου), ίσως να υφίσταται μια ριζική αλλαγή…μια πραγματική μεταμόρφωση!

Αυτά είναι βασικά βήματα στην κατανόηση της λειτουργίας του Νου και του Εαυτού…

Φιλε Αβαταρ ευχαριστώ για τα Λόγια σου. Το να μαθαίνει κάποιος, σημαίνει πως έχει ανοιχτό μυαλό!

Αμόρφωτος για μένα δεν είναι όποιος δεν γνωρίζει πολλά, μα όποιος δεν γνωρίζει τον εαυτό του.
Γνώσεις, δίχως αυτή την κατανόηση, αυτη τη βαθεια κίνηση της καρδιάς... γίνονται τα τείχη, για ένα μικρό ΝΟΥ!

Τα είχα γράψει και στον Αλέξανδρο ορισμένα…μα ισχύουν παντου! Για τους καινούργιους φίλους μας…

Άνθρωπε,….…το ταξίδι σου μια διαρκή άφιξη…μα η άφιξη, χωρίς νέο ταξίδι… είναι πόνος, αποσύνθεση, θάνατος!

Άνθρωπε,….…αν βρήκες λιμάνι μείνε λίγο, ….…. μέσα εκεί, η απόσταση του έξυπνου και του φαύλου… είναι μικρή!

Άνθρωπε,….…Ίσως σου συμβαίνει ….να βρίσκεσαι σε μια κατάσταση απαθεiας…με πολλά πράγματα… έτσι ψάχνεις για ένα λιμάνι, που ΝΟΜΙΖΕΙΣ... πως θα βρεις ευτυχία….η ότι ονομάζεις ευτυχία…

ΆΝΘΡΩΠΕ,….…Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΠΛΟΚΗ….

Αχ πόσους ανεκπλήρωτους πόθους έχεις ακόμα Άνθρωπε,….…και η μη ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ, φέρνει ΠΟΝΟ και Θλίψη..

Μα πες μου Άνθρωπε,….……τι είναι η ζωή? Δεν είναι ίσως ΕΠΑΦΗ? ΣΧΕΣΗ? ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ? Και αν ξεφύγεις από τη μια σχέση, θα ξεφύγεις μήπως από τις άλλες?

Και Ο Εαυτός σου Άνθρωπε,….…, σχέση είναι…και μάλιστα από τις δυσκολότερες!

Όσο απομακρύνεσαι από τις σχέσεις σου,….……τόσο μεγαλύτερη είναι η αντίσταση και η σύγκρουση που νοιώθεις... Χρειάζεται μεγάλη κατανόηση, και όχι απομόνωση…για να καταλάβεις τι θα πει ΣΧΕΣΗ, όσο οδυνηρή, όσο δύσκολη και αν είναι…

Μπορεί να γράψεις και να πεις χίλιες δυο όμορφες κουβέντες Άνθρωπε,….… μπορεί να βοηθήσεις κόσμο με διάφορους τρόπους…μα το ταξίδι, αυτό της ανακάλυψης, το κάνεις πάντα ΜΟΝΟΣ! Η προσέγγιση γίνεται απλά στη ζωή, γιατί Άνθρωπε,….…, το πρόβλημα δεν είναι η ΖΩΗ, μα ΕΜΕΙΣ!!!

Μόνο σαν μάθεις να προσεγγίζεις το ΠΡΟΒΛΗΜΑ, τον ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ…Θα υπάρξει ελευθερία, και είναι ΑΥΤΗ που θα ελευθερώσει….όχι ΕΣΥ…ΚΑΠΟΙΟΣ…. η ΚΑΤΙ!!!

Ω Άνθρωπε,….…....Μην τρέχεις μακριά….ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙΣ, ! Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ….ΠΑΝΤΟΥ!

19/05/2003, 18:14:22
Μα ούτε εγώ διαφώνησα φίλε μου. Κοινή κτίση το forum τούτο.
"Υπάρχουν τόσοι δρόμοι να ακολουθήσεις όσοι και οι άνθρωποι αυτού του κόσμου. Υπάρχει ενας δρόμος που δεν μπορείς να ακολουθήσεις, μόνο να τον βρείς. Απο κει και πέρα αρχίζει το ταξίδι..." Τάδε Εφη εγώ
~Γρηγόρης~

drumx13Μέλος
19/05/2003, 18:16:17
ειναι πολυ καλυτερα τωρα που κατεβηκες λιγο και προσπαθεις να βοηθεισεις τα ανθρωπινα
και παντως πολυ καλυτερα απο
quote:
Πετάω μόνος,
ελπίζοντας να μην σε τραυματίσω,
με ότι γράφω…
Δεν αφορά άμεσα η έμμεσα, εσένα και κανένα.

Αν θέλεις, πέταξε και εσύ δίπλα, αθόρυβα, αρμονικά…

και ελπιζω να μην σε τραυματισω και εγω και να μην παρεις τα γραφομενα μου ως κριτικη αλλα ως επαινο απο εμενα τον αναξιο

love for what is comming and forgivness for the past...

19/05/2003, 22:19:18

ΛΕΕΙ...

ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΠΕΙΣ ΠΟΤΕ, και στην αλλη σελιδα Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΑΠΑΤΗ...

Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 21/05/2003 14:47:41

21/05/2003, 10:34:09
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΠΛΑΤΩΝΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ Η ΦΩΤΟ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙΣ......
ΣΚΕΨΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΠΙΝΕΛΙΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ...

ΕΝΑΣ ΩΡΑΙΟΣ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ.....

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ...
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΒΛΕΠΑ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΚΟΤΕΙΝΙΑ.
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΡΟΣΠΑΘΩ....

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ...

** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**

21/05/2003, 12:40:56
Τι είναι όμορφο αληθινά
Μπορείς να το γνωρίσεις?
Σαν πεις γνωρίζω δεν σταματά
η έρευνα αμέσως?
Κοιτα στο άσχημο πως αντιδράς
γιατί κάποιος…. το διώχνει,
θα αντιληφτείς πως είναι κλειστός
χωρίς ευαισθησία…..

Μπες στο χώρο λοιπόν αυτής
Και ψάξε τι την σκοτώνει
Ευαίσθητος…ίσον ελεύθερος
από περιορισμούς και τείχη
Σαν δεις τι τα υψώνει και τα κρατά
Φιτίλι………δυναμίτη,
Κατανόησε….. πυροδότησε,
Του εγωισμού τον κτίστη.

Σύγχυση γεννά σύγχυση,
προωθούνται οι εντυπώσεις
κατανόηση, είναι αναλαμπές
που ακολουθούνε παύσεις…
ο νους ο ευαίσθητος δύναται
να πράττει και να μην πράττει
μα είναι ζωντανός, λουσμένος με φως
της ομορφιάς η δράση….

Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 21/05/2003 12:46:06

FotiniΜέλος
21/05/2003, 15:31:41
Σαν τα κυματα είμαστε Αγάπη μου
Σαν Αιωνες
Που περνανε πανω από τη Γη
Κι αφηνουν μικρα, ευλογημενα Αστερια

Θα μπορουσα να ήμουν κοχύλι των Αγγελων
Θα μπορουσα να μιλω τόσο ψιθυριστα
όσο μια κουκιδα Αγαπης
που στο Πελαγος ταξιδεύει

ακου τα βλεφαρα του Αερα
πως αγαπανε την Αυγή
ακου την Καρδια
και παρε με

21/05/2003, 15:42:40
Φίλοι συνταξιδευτές...
Η ομορφιά βρίσκεται παντού. Πρώτα πρέπει να δείς το μέσα για να καταλάβεις το έξω. Βιώνοντας κάτι τέτοιο δεν υπάρχει άσχημο γιατί όλα και το κακό και το καλό είναι δημιουργήματα της Ανωτερης Διάνοιας.
Το έξω αντλεί απο το μέσα για να σταθεί και το μέσα είναι κομμάτι τ' ουρανού...
~Γρηγόρης~

22/05/2003, 09:55:24
Ένας Ρηχός Νους παραμένει Ρηχός, ακόμα και αν ασχοληθεί με τα πλέον άξιου λόγου θέματα, αν παραμείνει στο γίγνεσθαι…. που θέλει δηλ. να γίνει Χριστός, Βούδας, Σωκράτης.

Η Γνώση μας καθορίζει… σε ένα επίπεδο είναι αναγκαία… μα δεν ελευθερώνει! Αν την χρησιμοποιήσεις σαν μέσο αυτό αυξήσεως, απλά φουσκώνεις, δημιουργείς χωρισμό και εχθρότητα, δεν υπάρχει ποτέ κατανόηση.

Η Αλήθεια είναι Δράσης, και όχι μικρό δραστηριότητες της κάθε μορφής… η αλήθεια είναι η καλοσύνη, το ωραίο, όχι ο σχεδιαστής των λέξεων…. η αλήθεια ελευθερώνει από τη ρηχότητα, και όχι τα σχέδια του νου για εμβάθυνση η απελευθέρωση!