ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Τα συναισθήματα και ο ρόλος τους στην υγεία του σώματος. - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

- Τα συναισθήματα και ο ρόλος τους στην υγεία του σώματος. - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

alex2231 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
05/10/2012, 15:44:21
Θέλω να δώσω έμφαση σε κάτι που είπα και πριν:

Η συναισθηματική ανισορροπία του ανθρώπου, οφείλεται κατα βάση στον συνειδησιακό ύπνο.

Χωρίς συνειδησιακό ύπνο, δεν υπάρχει συναισθηματικά ανισόρροπια.
(ή σχεδόν δεν υπάρχει..)

05/10/2012, 17:18:16
serenite

quote:
Φίλε Alex,
Όσο αφορά την ενέργεια γενικά, ότι ο άνθρωπος είναι ένα ενεργειακό ον, ότι το μυαλό πρέπει να ελέγχετε, ότι το εγώ πρέπει να είναι ταπεινό και κατά πόσο επικίνδυνο είναι να προχωράς σε πράγματα τα οποία δεν είσαι έτοιμος το γνωρίζω. Έχω ακουστά το ταντρικό μονοπάτι, μόνο ακουστά όμως, και φανταζόμουν ότι είναι μια στιγμιαία εξύψωση όχι κάτι που έχει την δυνατότητα να σε μετατρέψει, όταν λοιπόν εσύ αναφέρθηκες σε αυτό:

quote: Ναι αυτό εννοώ,το ταντρικό μονοπάτι, που ουσιαστικά σε μετατρέπει σε κάτι άλλο.Μεγάλη υπόθεση.

Εγώ αναρωτήθηκα αυτό:

quote:Τι συμβαίνει στην ανθρώπινη συνείδηση όταν και αν επιτύχουμε μετατροπή

Και ο Dr μου εξήγησε αυτό:

quote:Ανεβαίνουμε δόνηση, η πιο εκλεπτυσμένη ενέργεια μπορει να γίνει τροφή για ανώτερα κέντρα του ανθρώπου και για τα σώματά μας

Και μου έδωσε μία πρακτική

quote:Αναπνέουμε βαθιά μέχρι να γεμίσουμε ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ τους πνεύμονες και παράλληλα "πιέζουμε" τον κόκκυγα σφίγγοντας τους σφιγκτήρες

Στην οποία δεν βλέπω πουθενά ταντρικό σεξ

quote: απο την μία χαίρομαι που το αναφέρεις,απο την άλλη το πάς μακρυά φίλε μου.Ταντρικό σέξ, μαντρας τα οποία δεν ξέρεις την προέλευσή τους και την δονητική τους ενέργεια... είναι επικύνδυνο.

Και δεν θεωρώ πως κινδυνεύω. Από εκεί και κάτω η αναφορά αφορά την στερεοποίηση της ενέργειας (το οποίο παρεμπιπτόντως με ενδιέφερε πάρα πολύ) και την αφύπνιση της συνείδησης.

Γιατί λοιπόν θυμώνεις;;;

Πρώτα απ'όλα δεν θυμώνω . Οταν ο dr. μιλάει για " γ) Με ειδικές πρακτικές για ζευγάρια" τι εννοεί ακριβώς? Γιατί εγω απ'όσο έχω διαβάσει Σ.Α.Β. το ταντρικό σεξ είναι το σημαντικότερο στην μετατροπή,χωρίς αυτό δεν γίνεται.Αν θέλει ο Dr. να ξεκαθαρίσει τί ακριβώς εννοεί όταν λέει για ειδικές πρακτικές για ζευγάρια,οκ. Ισως μου διαφεύγουν αρκετά,γιατί η συγκεκριμμένη διδασκαλία έχει και σχολή απο την οποία μαθαίνεις και άλλα πολλά εκτός απο αυτά που υπάρχουν στα e-books.

quote:
Ακριβώς σε σχέση με άλλους εδώ μέσα, γιατί να μην δοθεί λοιπόν και στους υπόλοιπους εδώ μέσα κάτι από αυτά που έχετε διαβάσει, θα μου πεις μπορεί ο καθένας να πάρει να το διαβάσει, και θα σου πω ότι δεν μπορεί γιατί όταν βρίσκεσαι στο Δημοτικό σε σχέση με ένα θέμα το να πάρεις να διαβάσεις βιβλίο του Λυκείου αυτό όντως μπορεί να είναι επικίνδυνο ως προς την παρερμηνεία των όσων αναφέρονται. Τουλάχιστον εδώ αν κάτι σε μπερδεύει κάποιον ρωτάς (ή όχι;)

Κοίτα,είναι εύκολο να μιλάς για αυτά που έχεις διαβάσει.Πρέπει όμως εκτός απο την γνώση που έχεις αποκτήσει,να έχεις και την σοφία για την μεταβίβασή της.Εγω δεν έχω μια τέτοια σοφία για να μιλάω με σκοπό να διδάξω,γιατί θέλοντας και μή,παίζουμε αυτους τους ρόλους όταν ρωτάμε για κάτι και μας απαντάνε.Ρε παιδί μου,ο εσωτερισμός δεν είναι κάτι το απλό για να μιλάμε για αυτόν και να ανταλάσουμε απόψεις χωρίς ειδικό βάρος.Παίζονται πολλά.Υπάρχουν και άλλα που μπορώ να σου πώ,αλλα μην το παρατραβάμε.

quote:
Τελος πάντων δεν ήθελα να σε βγάλω από το θέμα σου, γιατί στην πραγματικότητα εγώ είμαι υπεύθυνη για τα όσα αναφέρθηκαν, εγώ τα ζήτησα, ο Dr απλώς είχε την υπομονή και την ευγένεια να κάτσει να μου εξηγήσει, απλά θεώρησα ότι αφού δεν αναφέρθηκε κάτι παραπάνω από τις 28/09 χωρούσε να λυθούν κάποιες απορίες μου. Να με συγχωρείται Mr Alex σας αφήνω να επανέλθετε.

Οχι ελεύθερα,αλίμονο.Εδω πέρα κάνουμε κουβέντα.Η ενστασή μου είναι σε άλλα πράγματα που θα τα πώ στον dr.

Dr.

quote:
Η γνωστική διδασκαλία είναι πολλές άλλες διδασκαλίες μαζεμένες και αναδιατυπωμένες/ερμηνευμένες. Ουσιαστικά δε λέει κάτι καινούριο, απλά μαζεύει όλα όσα έχουν ειπωθεί ανα καιρούς και τους δίνει μια "δυτική" χροιά. Αν σταματήσω να αναφέρω οτιδήποτε αναφέρεται στη γνωστική διδασκαλία θα πρέπει να μη λέω τίποτα.

Και μόνο αυτό που λές,οτι δηλ. αν σταματήσεις να αναφέρεσαι σε εκείνη τότε δεν θα έπρεπε να λές τίποτα,αυτόματα την κάνεις την ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ αλήθεια,η οποία όμως φίλε μου πρέπει να καταλάβεις οτι είναι ΔΙΚΗ σου και όχι των άλλων.Αυτό που λέω είναι στοιχείωδης σεβασμός στα πιστεύω των άλλων. Γιατί όλοι μας έχουμε κάποια πιστεύω.όταν επιβάλεις τα δικά σου ώς τα απόλυτα και αληθή,τότε δεν κάνεις κάτι άλλο απο το να αυξάνεις την δύναμή των ΔΙΚΩΝ σου πιστεύω.Με βλέπεις εμένα,που πρέπει να σου πώ οτι μελετάω με πάθος τις κευλόντιες διδασκαλίες,να αναφέρομαι σε αυτές και να λέω οτι είναι η απόλυτη γνώση η οτι άλλη βλακεία θέλεις? Οχι φίλε μου,στις κευλόντιες διδασκαλίες,μας διδάσκουν να μην καταπατάμε τα πιστεύω των άλλων, με το να ενισχύουμε τα δικά μας όπου βρεθούμε και όπου σταθούμε.Spiritutal freedom.

quote:
Θα μπορούσα βέβαια να λέω τίποτα new age πράγματα, θετική σκέψη κλπ, αλλά δεν βρίσκω το νόημα σε αυτό, αυτά είναι κατώτερες "διδασκαλίες" για ανθρώπους που τους αρέσει ή θέλουν να μείνουν στο κατώτερο. Αφού υπάρχει η διάθεση για το ανώτερο δε βρίσκω το λόγο να περιοριστώ. Αλλά οκ, ειναι σαφές οτι δεν πρέπει να ξεφύγουμε και πολύ απ' το θέμα.

Δεν υπάρχουν ανώτερα και κατώτερα,οτι γνώση σου κάνει,σου κάνει.Τελεία και παύλα.Μπορεί τον ρόλο του δασκάλου σου να τον παίξει και ένας ταπεινός αγρότης με μια αλήθεια για την ζωή που θα σου πεί,και που μετέπειτα θα σου αποδειχθεί χρυσός. Και γω δεν συμφωνώ με την γνωστική διδασκαλία στο μεγαλύτερο μέρος της (για λόγους λεπτομερούς λειτουργίας των εσωτερικών σωμάτων και την ακριβή κίνηση της ενέργειας,υπάρχει μπόλικο σκοτάδι σε αυτό που το θεωρώ εσκεμένο) αλλα μπορώ να σου πώ οτι έχω μάθει σπουδαία πράγματα απο τον Σ.Α.Β. και τα οποία τα εκτιμώ βαθύτατα.

Τέλος πάντων,δεν έχω καμία πρόθεση να σου πώ τι να κάνεις.Ούτος η άλλως γραμμένο με έχεις.

quote:
Θέλω να δώσω έμφαση σε κάτι που είπα και πριν:

Η συναισθηματική ανισορροπία του ανθρώπου, οφείλεται κατα βάση στον συνειδησιακό ύπνο.

Χωρίς συνειδησιακό ύπνο, δεν υπάρχει συναισθηματικά ανισόρροπια.
(ή σχεδόν δεν υπάρχει..)

Dark attack,subconscious message, (με πρόθεση ή χωρίς,οφείλω να αναγνωρίσω την εξυπνάδα σου)

Edited by - alex22 on 05/10/2012 17:23:49

05/10/2012, 18:30:17
quote:
Και μόνο αυτό που λές,οτι δηλ. αν σταματήσεις να αναφέρεσαι σε εκείνη τότε δεν θα έπρεπε να λές τίποτα,αυτόματα την κάνεις την ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ αλήθεια,η οποία όμως φίλε μου πρέπει να καταλάβεις οτι είναι ΔΙΚΗ σου και όχι των άλλων.Αυτό που λέω είναι στοιχείωδης σεβασμός στα πιστεύω των άλλων.
Έχεις δίκαιο οτι συχνά γίνομαι απόλυτος, το έχω παρατηρήσει, προφανώς έχω ένα μακρύ δρόμο μπροστά στο ψυχολογικό έργο, καμία αντίρρηση, αλλά πρέπει επίσης να αντιλαμβάνεσαι, οτι δεν μπορώ να μην διατυπώσω την δικιά μου αλήθεια. Δηλ. μόνο εσύ θα διατυπώνεις την αλήθεια σου;
Πιστεύω όμως, οτι αν και όντως μιλάω κάπως, ας πούμε, "δυνατά" δεν έχω δείξει ασέβια προς την άποψή σου.

Εντούτοις, θα με βοηθούσε αν μου έδειχνες κάποιο παράδειγμα που το κάνω αυτό.

quote:
Με βλέπεις εμένα,που πρέπει να σου πώ οτι μελετάω με πάθος τις κευλόντιες διδασκαλίες,να αναφέρομαι σε αυτές και να λέω οτι είναι η απόλυτη γνώση η οτι άλλη βλακεία θέλεις?
Κοίταξε, δεν ισχυρίζομαι οτι έχω την απόλυτη αλήθεια. Όμως, μπορει να δίνω αυτή την έντυπωση. Ας πούμε όμως οτι το ισχυρίζομαι, γιατι πράγματι σε πολλά πράγματα, δεν θεωρώ οτι έχω λάθος. ΕΧΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟ ΙΣΧΥΡΙΖΟΜΑΙ, απλά εσύ δεν έχεις την υποχρέωση να δεχτείς ο,τι ισχυρίζομαι. Εγώ δεν μπορώ να σου επιβάλλω την άποψή μου. Μπορώ όμως να την εκφράσω ακόμα και αν είναι λάθος. Spiritual freedom, οπως είπες.

quote:
Δεν υπάρχουν ανώτερα και κατώτερα,
Ύπάρχουν καφετιέρες που φτιάχνουν καφέ και καφετιέρες που δεν φτιάχνουν καφέ.. η ζωή έχει απ' όλα.
quote:
οτι γνώση σου κάνει,σου κάνει.
Το δέχομαι, και έτσι έιναι (τελικά).
quote:
Μπορεί τον ρόλο του δασκάλου σου να τον παίξει και ένας ταπεινός αγρότης με μια αλήθεια για την ζωή που θα σου πεί,και που μετέπειτα θα σου αποδειχθεί χρυσός.
Η συνείδηση μπορεί να λάβει απο παντού σοφία. Και απο ένα δέντρο.
quote:
Και γω δεν συμφωνώ με την γνωστική διδασκαλία στο μεγαλύτερο μέρος της (για λόγους λεπτομερούς λειτουργίας των εσωτερικών σωμάτων και την ακριβή κίνηση της ενέργειας,υπάρχει μπόλικο σκοτάδι σε αυτό που το θεωρώ εσκεμένο)
Θα με ενδιέφερε πάντως να το συζητήσουμε αυτό σε κάποιο άλλο θέμα.

quote:
Και γω δεν συμφωνώ με την γνωστική διδασκαλία στο μεγαλύτερο μέρος της (για λόγους λεπτομερούς λειτουργίας των εσωτερικών σωμάτων και την ακριβή κίνηση της ενέργειας,υπάρχει μπόλικο σκοτάδι σε αυτό που το θεωρώ εσκεμένο) αλλα μπορώ να σου πώ οτι έχω μάθει σπουδαία πράγματα απο τον Σ.Α.Β. και τα οποία τα εκτιμώ βαθύτατα.
Οκ, καλώς
quote:
Τέλος πάντων,δεν έχω καμία πρόθεση να σου πώ τι να κάνεις.Ούτος η άλλως γραμμένο με έχεις.
Όχι. Για αυτό κάποια στιγμή θα φτιάξω ένα δικό μου θέμα για να μιλήσω πιο ανοιχτά για διάφορα πράγματα.

quote:
Dark attack,subconscious message, (με πρόθεση ή χωρίς,οφείλω να αναγνωρίσω την εξυπνάδα σου)
Βασικά αυτές οι τρεις γραμμές ήταν ένα μήνυμα άνω των πενήντα γραμμών, στο οποίο έλεγα για τον διαλογισμό, την αυτοεθύμηση και διάφορα τέτοια. Αλλά αποφάσισα να το διαγράψω και να ποστάρω μόνο τις τρείς πρώτες γραμμές, γιατί το υπόλοιπο είχε τουλάχιστον δύο αναφορές στην γνωστική διδασκαλία και δεν ηταν αυστηρα εντός θέματος. Θα το ποστάρω όμως κάπου αλλού.
quote:
Με βλέπεις εμένα,που πρέπει να σου πώ οτι μελετάω με πάθος τις κευλόντιες διδασκαλίες,να αναφέρομαι σε αυτές και να λέω οτι είναι η απόλυτη γνώση η οτι άλλη βλακεία θέλεις?
Ωραία, μελετάς μια διδασκαλία λοιπον, ωραία. Μίλας μας λοιπόν για πράγματα απο αυτή τη διδασκαλία. Δώσε μας πρακτικές, δώσε μας μεθόδους κλπ.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 05/10/2012 20:08:45

05/10/2012, 21:21:38
quote:
Έχεις δίκαιο οτι συχνά γίνομαι απόλυτος, το έχω παρατηρήσει, προφανώς έχω ένα μακρύ δρόμο μπροστά στο ψυχολογικό έργο, καμία αντίρρηση, αλλά πρέπει επίσης να αντιλαμβάνεσαι, οτι δεν μπορώ να μην διατυπώσω την δικιά μου αλήθεια. Δηλ. μόνο εσύ θα διατυπώνεις την αλήθεια σου;
Πιστεύω όμως, οτι αν και όντως μιλάω κάπως, ας πούμε, "δυνατά" δεν έχω δείξει ασέβια προς την άποψή σου.

Εντούτοις, θα με βοηθούσε αν μου έδειχνες κάποιο παράδειγμα που το κάνω αυτό.

Είσαι ελικρινής,στο αναγνωρίζω .Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να λέμε ο καθένας για την "αλήθειά" μας,το πρόβλημα είναι οταν υποσυνείδητα πάμε να περάσουμε την δική μας αλήθεια ώς την γενική αλήθεια.Δεν το αισθάνομαι ώς σωστό αυτό.Το βλέπω ώς ενα είδος βαμπιρισμού,ξέρεις,η δική μου θρησκεία είναι η αληθινη,η δική μου ομάδα είναι η καλύτερη,η δική μου φυλή είναι η ανώτερη κλπ.

Δεν έχεις δείξει καμία ασέβια προς κανέναν,αλλα ποιός είμαι είμαι εγώ που θα το κρίνω αυτό? Εγώ απλά λέω αυτό που αισθάνομαι οτι είναι το σωστό γενικότερα,και προσπαθώ όσο περισσότερο μπορώ να υποστηρίζω το δίκιο ανεξάρτητα αν θα το έχω ή όχι στην εκάστοτε περίπτωση.Δε λέω οτι τα καταφέρνω αξαίσια,αλλα προσπαθώ.

quote:
Κοίταξε, δεν ισχυρίζομαι οτι έχω την απόλυτη αλήθεια. Όμως, μπορει να δίνω αυτή την έντυπωση.

Ναι,ας πούμε οτι δεν κάνω την καλύτερη μετατροπή των εντυπώσεων.Μπορεί να συμβεί πολύ εύκολα αυτό.

quote:
Ας πούμε όμως οτι το ισχυρίζομαι, γιατι πράγματι σε πολλά πράγματα, δεν θεωρώ οτι έχω λάθος. ΕΧΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟ ΙΣΧΥΡΙΖΟΜΑΙ, απλά εσύ δεν έχεις την υποχρέωση να δεχτείς ο,τι ισχυρίζομαι. Εγώ δεν μπορώ να σου επιβάλλω την άποψή μου. Μπορώ όμως να την εκφράσω ακόμα και αν είναι λάθος. Spiritual freedom, οπως είπες.

Σωστότατα,έχεις το απόλυτο δικαίωμα.Με την ίδια λογική όμως έχεις και το δικαίωμα να βρίζεις κάποιον όσο θέλεις,ο άλλος δεν έχει την υποχρέωση να το δεχτεί.Θέλω να πώ,ανεξάρτητα με το δικαίωμα που έχεις,οτι δεν είναι ηθικά σωστό η προβολή των πεποιθήσεών σου σε τόσο γενικό παλαίσιο,γιατί επηρεάζει αρνητικά τους άλλους που ενδεχομένως δεν πιστεύουν το ίδιο. Π.χ. σε μια παρέα τριών ατόμων, μιλάνε για τις ομάδες που υποστηρίζουν,ο ένας είναι με τον ΟΣΦΠ, ο άλλος με τον ΠΑΟ και ο τρίτος με την ΑΕΚ. Φαντάσου τώρα ο ένας απο αυτούς να μιλάει μόνο για την ανώτερότητα της ομάδας του (αυτό που κάνουν εξάλου),χωρίς όμως να αναφέρει τις άλλες ομάδες.Πώς το βλέπεις αυτό? Δεν είναι προσβολή αυτό το πράγμα για το ίδιο το ποδόσφαιρο?Δεν χάνεται έτσι η ουσία? και δε λέω οτι το κάνει συνειδητά αυτό.Ανεβάζει την ομάδα του χωρίς να λογαριάζει τις άλλες,κατεβάζει όμως έτσι το ίδιο το ποδόσφαιρο.

Κοίτα,αυτή είναι η άποψή μου,αλλα και πάλι ποιός είμαι εγώ που να ισχυρίζομαι οτι έχω δίκαιο,απλά λέω αυτό που αισθάνομαι ως σωστό,μπορεί να κάνω χοντρό λάθος.Δεν έχω κάν όρεξη να γράφω και να σπαταλάω την ενέργειά μου,αλλα υπάρχει μια εσωτερική ανάγκη.Είναι κουραστικό.

quote:
Η συνείδηση μπορεί να λάβει απο παντού σοφία. Και απο ένα δέντρο.

Ναι,αρκεί να είναι έτοιμη.

quote:
Θα με ενδιέφερε πάντως να το συζητήσουμε αυτό σε κάποιο άλλο θέμα.

Ευχαρίστως,αλλα δεν έχω πρόθεση να κινηθώ ενάντια στα πιστεύω σου.Και αυτό αναγκαστικά γίνεται όταν υπάρχει διαφωνία.

quote:
Όχι. Για αυτό κάποια στιγμή θα φτιάξω ένα δικό μου θέμα για να μιλήσω πιο ανοιχτά για διάφορα πράγματα.

quote:
Ωραία, μελετάς μια διδασκαλία λοιπον, ωραία. Μίλας μας λοιπόν για πράγματα απο αυτή τη διδασκαλία. Δώσε μας πρακτικές, δώσε μας μεθόδους κλπ.

Δεν το θεωρώ σωστό να το κάνω,και επιπλέον δεν το αισθάνομαι κιόλας ώς σωστό, πράγμα που ενισχύει την πεποίθησή σου,αυτή η αίσθηση δηλαδή.

Edited by - alex22 on 05/10/2012 21:24:55

05/10/2012, 21:32:09
quote:
Σωστότατα,έχεις το απόλυτο δικαίωμα.Με την ίδια λογική όμως έχεις και το δικαίωμα να βρίζεις κάποιον όσο θέλεις,ο άλλος δεν έχει την υποχρέωση να το δεχτεί.Θέλω να πώ,ανεξάρτητα με το δικαίωμα που έχεις,οτι δεν είναι ηθικά σωστό η προβολή των πεποιθήσεών σου σε τόσο γενικό παλαίσιο,γιατί επηρεάζει αρνητικά τους άλλους που ενδεχομένως δεν πιστεύουν το ίδιο. Π.χ. σε μια παρέα τριών ατόμων, μιλάνε για τις ομάδες που υποστηρίζουν,ο ένας είναι με τον ΟΣΦΠ, ο άλλος με τον ΠΑΟ και ο τρίτος με την ΑΕΚ. Φαντάσου τώρα ο ένας απο αυτούς να μιλάει μόνο για την ανώτερότητα της ομάδας του (αυτό που κάνουν εξάλου),χωρίς όμως να αναφέρει τις άλλες ομάδες.Πώς το βλέπεις αυτό? Δεν είναι προσβολή αυτό το πράγμα για το ίδιο το ποδόσφαιρο?Δεν χάνεται έτσι η ουσία? και δε λέω οτι το κάνει συνειδητά αυτό.Ανεβάζει την ομάδα του χωρίς να λογαριάζει τις άλλες,κατεβάζει όμως έτσι το ίδιο το ποδόσφαιρο.
Σωστό, δεν το είχα σκεφτεί αυτό
quote:
Ευχαρίστως,αλλα δεν έχω πρόθεση να κινηθώ ενάντια στα πιστεύω σου.Και αυτό αναγκαστικά γίνεται όταν υπάρχει διαφωνία.
Κοίταξε, αυτό σε περιπτώσεις μπορεί να είναι εποικοδομητικό. Εξαιρείται το φόρουμ ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ
quote:
Ναι,αρκεί να είναι έτοιμη.
Νομίζω οτι η σοφία, υπάρχει παντού. Όλα τα πράγματα της φύσης κρύβουν μια μαγεία, μια λανθάνουσα σοφία, έτσι νιώθω τουλάχιστον πολλές φορές που πηγαίνω στη φύση. Και απλά περιμένω τη μέρα που δεν θα παρεμβάλλεται ο νους και το καρδιακό μου τσάκρα θα είναι "ανοιχτό", ώστε να μπροέσω να απορροφήσω όλη αυτή τη γνώση στη καρδιά μου. Μέσω της συνείδησής μου.
05/10/2012, 21:50:46
quote:
Είσαι ελικρινής,στο αναγνωρίζω .Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να λέμε ο καθένας για την "αλήθειά" μας,το πρόβλημα είναι οταν υποσυνείδητα πάμε να περάσουμε την δική μας αλήθεια ώς την γενική αλήθεια.Δεν το αισθάνομαι ώς σωστό αυτό.Το βλέπω ώς ενα είδος βαμπιρισμού,ξέρεις,η δική μου θρησκεία είναι η αληθινη,η δική μου ομάδα είναι η καλύτερη,η δική μου φυλή είναι η ανώτερη κλπ.

Δεν έχεις δείξει καμία ασέβια προς κανέναν,αλλα ποιός είμαι είμαι εγώ που θα το κρίνω αυτό? Εγώ απλά λέω αυτό που αισθάνομαι οτι είναι το σωστό γενικότερα,και προσπαθώ όσο περισσότερο μπορώ να υποστηρίζω το δίκιο ανεξάρτητα αν θα το έχω ή όχι στην εκάστοτε περίπτωση.Δε λέω οτι τα καταφέρνω αξαίσια,αλλα προσπαθώ.

Νομίζω Άλεξ, οτι το πρόβλημα είναι οτι όσο πιο πονηροί γινόμαστε εμείς, τόσο πιο πονηρό γίνεται το εγώ μας. Βλέπει οτι δεν μπορεί να στη φέρει απ' τη μια μεριά, και πάει να στη φέρει απ'την άλλη. Αν δεν προσέχεις, μπορεί εύκολα να χρησιμοποιήσει τα όπλα σου, εναντίον σου. Γιατί ένας εσωτεριστής ασχολείται με το να αποκτάει κατανόηση, θέληση, δύναμη κλπ, αυτά είναι τα όπλα του, αλλά όταν αυτά αντι για το εσωτερικό έργο τα αξιοποιεί το εγώ, τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα. Ως εκ τούτου δεν είναι και λάθος το όνομα που επέλεξα που υπονοεί μια ζυγαριά που μια γέρνει απο τη μια και μια απο την άλλη μεριά.
Αλλά συμβαίνει κιόλας συχνά, τα καλύτερα διαμάντια να πωλούνται απο τον μεγαλύτερο βρωμιάρη..
06/10/2012, 19:43:06
quote:
Κοίταξε, αυτό σε περιπτώσεις μπορεί να είναι εποικοδομητικό. Εξαιρείται το φόρουμ ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Ναι,μπορεί να είναι επικοδομητικό και ευχάριστο,σε πολύ σπάνιες πειρπτώσεις όμως.

quote:
Νομίζω οτι η σοφία, υπάρχει παντού. Όλα τα πράγματα της φύσης κρύβουν μια μαγεία, μια λανθάνουσα σοφία, έτσι νιώθω τουλάχιστον πολλές φορές που πηγαίνω στη φύση. Και απλά περιμένω τη μέρα που δεν θα παρεμβάλλεται ο νους και το καρδιακό μου τσάκρα θα είναι "ανοιχτό", ώστε να μπροέσω να απορροφήσω όλη αυτή τη γνώση στη καρδιά μου. Μέσω της συνείδησής μου.

Μητέρα φύση....

quote:
Νομίζω Άλεξ, οτι το πρόβλημα είναι οτι όσο πιο πονηροί γινόμαστε εμείς, τόσο πιο πονηρό γίνεται το εγώ μας. Βλέπει οτι δεν μπορεί να στη φέρει απ' τη μια μεριά, και πάει να στη φέρει απ'την άλλη. Αν δεν προσέχεις, μπορεί εύκολα να χρησιμοποιήσει τα όπλα σου, εναντίον σου. Γιατί ένας εσωτεριστής ασχολείται με το να αποκτάει κατανόηση, θέληση, δύναμη κλπ, αυτά είναι τα όπλα του, αλλά όταν αυτά αντι για το εσωτερικό έργο τα αξιοποιεί το εγώ, τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα.

Επιτηδευμένα έχουν στερηθεί απο τον άνθρωπο οι προαρχαίες του δυνάμεις που τον έκαναν ένα με τον κόσμο.Γιατί ετσι και τις είχε και τώρα,το σύμπαν όλο θα κινδύνευε!

08/10/2012, 15:05:51
quote:
Ναι,μπορεί να είναι επικοδομητικό και ευχάριστο,σε πολύ σπάνιες πειρπτώσεις όμως

Εντάξει, εγώ το ψαξα να σου πω, είδα κάποιες διαλέξεις απο τους κεϋλόντιους. Ειλικρινά, μου φάνηκαν πολύ πολύπλοκα.
quote:
Επιτηδευμένα έχουν στερηθεί απο τον άνθρωπο οι προαρχαίες του δυνάμεις που τον έκαναν ένα με τον κόσμο.Γιατί ετσι και τις είχε και τώρα,το σύμπαν όλο θα κινδύνευε!
Ναι...
10/10/2012, 20:30:27
quote:
Εντάξει, εγώ το ψαξα να σου πω, είδα κάποιες διαλέξεις απο τους κεϋλόντιους. Ειλικρινά, μου φάνηκαν πολύ πολύπλοκα.

Κοίτα,αυτοί στοχεύουν περισσότερο στην γνώση της ανατομίας και της λειτουργίας των εσωτερικών σωμάτων.Ωστόσο,για να κάνει κάποιος πρακτική τις τεχνικές που προτείνουν οι speakers της,δεν χρειάζεται να τα έχεις καταλάβει όλα αυτά τέλεια.Αρκεί να ξέρεις τα βασικά πράγματα.
Με την ίδια λογική που δεν χρειάζεται να μάθεις πώς λειρτουργεί ακριβώς ο υπολογιστής σου για να τον εκκινήσεις και να χρησημοποιήσεις το internet ή κάποιο άλλο πρόγραμμα.

Βέβαια,όσο περισσότερα ξέρεις για κάτι τόσο το καλύτερο,αλλα αυτό γίνεται σταδιακά και χωρίς βιασύνη.Αφήνεις την γνώση να ωριμάζει μέσα σου.

Edited by - alex22 on 10/10/2012 20:32:10

10/10/2012, 22:22:36
alex αυτές οι τεχνικές δίδονται δωρεάν; Μπορεί κάποιος να τις βρει κάπου δηλαδή;
11/10/2012, 09:59:57
Οι περισσότερες τεχνικές,βρίσκονται στα manuals με τα dvd απο τα workshops που δίνουν οι speakers,(που έδιναν μάλλον).Ωστόσο υπάρχουν και αυτές που βρίσκονται στην σελίδα τους: http://www.azuritepress.com/techniques/new_technique_outline.php

Ωστόσο,κατα την γνώμη μου,δεν είναι απαραίτητες οι τεχνικές τους.Γνωρίζοντας κάποια βασικά πράγματα,μπορείς μόνος σου να εξασκείσαι με τις ενέργειες που έρχονται στον πλανήτη.

Πολλές βασικές λεπτομέριες,δίνονται στο "kathara bio spiritual healing system level 1".