ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Βοηθήστε στην ερευνά να βρω την γή των ονείρων μου - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- Βοηθήστε στην ερευνά να βρω την γή των ονείρων μου - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

freemann8 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
freemannΝέο Μέλος
21/03/2004, 00:49:42
Θέλω να αγοράσω ένα κομμάτι γης 10 - 20 στρέμματα να χτίσω το σπίτι μου και να δημιουργήσω μία μικρή αγροτική κοινότητα και θέλω την συμβουλή σας για την επιλογή των περιοχών που θα εστιάσω την ερευνά μου. Αν βρεθήκατε κάπου πού είπατε εδώ θέλω να ζήσω αν το έχετε ψάξει και εσείς πες τε μου την γνώμη σας, φυσικά όλες οι παρακάτω προϋποθέσεις είναι επιθυμητές και τίποτα δεν είναι απόλυτο.

Προϋποθέσεις:
-Μακριά από μεγάλες πόλεις, χώρους οικιστικής η τουριστικής ανάπτυξης, βιομηχανικές, βιοτεχνικές περιοχές.
-Κοντά σε χωριά, μικρές πόλεις, κωμοπόλεις με σχολεία (δημοτικά γυμνάσια λύκεια) αλλά μακριά από μάτια που παρακολουθούν τα πάντα (3 χιλιόμετρα από κοντινότερους συνοικισμούς το ελάχιστο).
-Λογική τιμή στο στρέμμα.
-Επίπεδη γή η γή με ελαφριά κλίση υψόμετρο από 100 μέχρι 400 μέτρα όχι παράκτιες εκτάσεις.
-Γόνιμη γή χωρίς πέτρες με καλό water drainage με όσο το δυνατόν περισσότερη περίοδο αγρανάπαυσης πριν την αγορά της.
-Γενικά περιοχή μη εντατικής αγροτικής καλλιέργειας με υπερλίπανση και τις συνέπειες της (μικρή αγροτική κοινότητα).
-Υπόγεια αμόλυντα επιφανειακά νερά για πηγάδι με αρκετή παροχή που να μην στερεύει σε όλη την διάρκεια του χρόνου για ύδρευση στο σπίτι και υπόγεια νερά μεγάλου βάθους σε λογικό βάθος (γύρω στα 60 μέτρα) για γεώτρηση χωρίς υπερβολικά γεωθερμικά στοιχεία και μόλυνση από αγροτικές δραστηριότητες.
-Περιοχή που δεν γίνεται βούρκος (πλημμυρίζει) τους χειμερινούς μήνες (γούβα, παλιά αποξηραμένη ελώδης περιοχή.
-Περιοχή που δεν βρίσκεται ανάμεσα σε βουνά και είναι ανήλια, κάπου με ανοιχτό ορίζοντα πρώτιστα στην νότια διεύθυνση.
-Δυνατότητα για μεταφορά ρεύματος τηλεφώνου (το δεύτερο μπορεί να γίνει και ασύρματα.

-Λογική απόσταση από νοσοκομείο.
-Κλίμα με χαμηλή ετήσια υγρασία (αποπνικτική ατμόσφαιρα) μέση μηνιαία θερμοκρασία Ιανουαρίου όχι λιγότερο από 5-6 Κελσίου λίγους παγετούς τον χειμώνα η δυνατόν μικρόκλιμα με κάποια ικανότητα ανάδρασης στο Green House Effect (good air drainage κοινώς καλή κυκλοφορία αέρα).
-Όχι χαμηλές κοιλάδες και κορυφογραμμές.
-Κοντά σε φυσικές ομορφιές και η δυνατόν δασώδη περιοχή.
-Βασικό οδικό αγροτικό δίκτυο πρόσβασης στην περιοχή της αγροικίας με σχετικά φαρδιούς δρόμους που μένουν ανοιχτοί τον χειμώνα και ασφαλτοστρωμένο η καλό χωμάτινο οδικό δίκτυο από την ευρύτερη περιοχή πρός τις πόλεις.
-Όσο το δυνατόν φιλικότερους, προοδευτικούς κατοίκους που θα "αγκαλιάσουν" καινούργιους ανθρώπους (δεν μπορούμε να ονειρευόμαστε???).
-Όχι στην Κρήτη στα μικρά νησιά, στην Θράκη στην βόρεια Μακεδονία και στο νομό Αττικής.
-Aν έχει και κανα δύο ξωτικά στην περιοχή δεν με χαλάει. :)
Ζητάω πολλά? !!
Γιαυτό ρωτάω.

Παύλος

Edited by - freemann on 21/03/2004 00:51:58

21/03/2004, 14:15:34
ΡΑΨΑΝΗ (τονίζεται Ραψάνη).
Χωριό στα σύνορα νομών Λαρίσης και Πιερίας.
Βρίσκεται στο βόρειο άκρο της κοιλάδας των Τεμπών(δυστυχώς εκεί έγινε το φριχτό πολύνεκρο δυστύχημα με τους άμοιρους μαθητές στο λεωφορείο).
Από ποιότητα εδάφους σκίζει κυριολεκτικά,εφόσον όλες οι καλλιέργεις δέχονται άπλετο φως σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Υγρασία σχεδόν μηδενική(περίπου στο στυλ Ελούντα Κρήτης).
Στα 15-20 χιλιόμετρα αρχίζει το μονοπάτι που οδηγεί καρφί στον¨Όλυμπο.
Το κακό είναι ότι δεν θα είσαι μακριά από αδιάκριτα βλέμματα μιας και η περιοχή έχει παράδοση στους αγροτικούς συνεταιρισμούς αλλά και στον διερχόμενο τουρισμό.
Το κρασί Ραψάνης είναι άλφα ποιότητας.
Με τις βροχές δε θα έχεις πρόβλημα στο συγκεκριμένο σημείο,σίγουρα όμως θα έχεις αν πας περί τα 20 χιλιόμετρα νοτιότερα,στα Μεσάγγαλα.
Α,ναι και η θέα του Ολύμπου είναι μοναδική.
Για ξωτικά δεν έχω πληροφορίες,αλλά θα ρωτήσω και θα σου πω!Αν θέλεις πάντως φίλε μου ελευθεράνθρωπε,ψάξε προς τα κει.
Ίσως να βρεις αυτό που ζητάς.
ΥΓ-Ξέχασα να σου πω ότι σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται ο Πλαταμώνας,το Λιτόχωρο και η Λεπτοκαρυά.
Το Λιτόχωρο είναι από τα πιο όμορφα μέρη στην Ελλάδα.

21/03/2004, 14:57:50
Σωστόοοος ο ασπριγια

21/03/2004, 23:13:25

Υπέροχα αυτά τα μέρη και μόνο η επαφή με την "σκιά" του Ολύμπου... θεϊκή... όσο για τα ξώτικά... υπάρχει καλύτερη κατοικία γι' αυτά?

Το Σεπτέμβρη επισκευτηκα την περιοχή και ανυπομονώ να ξαναπάω... έμεινα στην Πλάκα Λιτοχώρου, την επόμενη φορά στο Λιτόχωρο... μια ανάσα μακρυά από την Πέλλα... ότι καλύτερο!

Αγαπητέ ελεύθερε, όπου και να βρίσκεσαι αν νιώθεις πραγματικά ελεύθερος μπορείς να βρείς παντού την γή των ονείρων σου...

"Ορώ γαρ ημάς ουδέν πλήν είδωλα..."
Σοφοκλής

Ναι, σε εσένα το λέω, που με τα δήθεν πάνσοφα μάτια σου, με κοιτάς περίεργα!

freemannΝέο Μέλος
22/03/2004, 00:20:40
Ασπρίγια ευχαριστώ για την πληροφορία μπορεί να αποβή πολύτιμη.
Ομολογώ ότι η κοιλάδα των Τεμπών μου είχε διαφύγει. Παρακαλώ κάθε ιδέα μπορεί να είναι χρήσιμη σε εμένα και σε πολλούς άλλους που αισθάνονται ότι η λύση πλέον είναι εκεί έξω.
Θα το βρώ Ασπρίγια θα το βρώ.

spiritΜέλος
22/03/2004, 01:00:40
Βλεπωντας τον τιτλο του υποσχομενου ομολογουμενος θεματος μπηκα κι εγω η ψυχη να γραψω κατι για την γη του ονειρουαλλα τι να πω τωρα σε αυτην την ακρως σοβαρη αναζητηση παρα καλη τυχη και προσοχη μεγαλη.
Τι θα ελεγες για ΠΗΛΙΟ Ας πουμε Τσαγκαραδα;
oM

coperroloΜέλος
22/03/2004, 04:50:10
Ντε και καλά στην Ελλάδα;

My Karma ran over your Dogma

22/03/2004, 12:48:32
Σίγουρα θα το βρεις αλλά θέλει επιστάμενη έρευνα.
Περίμενε πάντως να ακούσεις και άλλες γνώμες
για να διαλέξεις την πιο συμφέρουσα.
Αισθητικά μιλώντας,η περιοχή που σου προτείνω,συνδυάζει-σχεδόν-τα πάντα.
Αλλά κάνε λίγο υπομονή να συλλέξεις περισσότερα στοιχεία.
Καλή τύχη anyway.