- ΠΕΡΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ/ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
ΕυστράτιοςΜέλος
quote:
EPAITHS
Τί σόι κανόνες είναι αυτοί που ισχυρίζεσαι φίλε μου Στράτο, ποιός τους δημιούργησε, τους καθιέρωσε πού ακριβώς αναφέρει ρητά οτι απαγορεύεται αυτό, εκείνο ... το τάδε και απο ποιούς τελοσπάντων τηρήθηκε;;
Φίλε μου, αυτό ακριβώς λέω και πιστεύω.
Ότι είναι δικό μας δημιούργημα, από πιο "έξυπνους" για να ελέγχονται οι πιο αφελείς και να τηρούνται από αυτούς που τους πιστεύουν και τους αποδέχονται.
quote:
EPAITHS
Απο την στιγμή που παρατηρείς στους εκπροσώπους του κλήρου τους σημαιοφόρους των υποτιθέμενων "ιερών κανόνων" να οργιάζει η ομοφυλοφιλία, η απάτη, η ληστεία να φτάνουμε ακόμα και μέσα στα μοναστήρια να παρατηρούμε φαινόμενα παιδαρεστιών και βιασμών είναι δυνατόν να λέμε τώρα για τήρηση ιερών κανόνων;;
Όχι βέβαια !
Γι’ αυτό και παραπάνω αν διάβασες, είπα για θρησκεία που την κάνουμε λάστιχο σύμφωνα με τις ορέξεις μας.
quote:
EPAITHS
Και δέν νομίζω να αμφιβάλλεις οτι πάντοτε υπήρχαν τα συγκεκριμένα φαινόμενα, στους ανθρώπους που το μεγάλο χριστιανικό είδαλμα Κοσμάς ο Αιτωλός είπε να τους κατατάξουμε στην αμέσως επόμενη βαθμίδα μετά τον Θεό. Μήπως θα μπορούσες να μας εξηγήσεις ΕΣΥ ΣΑΝ ΑΥΣΤΗΡΟΣ ΤΗΡΗΤΗΣ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ πώς θα τους εμπιστευθείς τα πάντα γύρω απο την ζωή σου;;
Πρώτα απ’ όλα φίλε μου, εγώ αυστηρός κριτής είμαι μόνο με τον εαυτό μου.
Α !! και με την ομάδα μου.
Και δεν τους εμπιστεύομαι τίποτα, πόσο μάλλον τα πάντα γύρο από τη ζωή μου.
Η εμπιστοσύνη κερδίζεται...
Στράτος