ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η ΥΠΑΡΞΗ ΜΑΣ ΣΤΗ ΖΩΗ!!!!!!!!! - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- Η ΥΠΑΡΞΗ ΜΑΣ ΣΤΗ ΖΩΗ!!!!!!!!! - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

ΝΙΚΙ31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
05/08/2005, 17:39:08
Μπορεί να είπα και κάτι σωστό κι εγώ, ποιός ξέρει?
Πάντα να ελπίζουμεσε θαύματα!

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

ΝΙΚΙΝέο Μέλος
06/08/2005, 00:51:46
ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΛΥ. ΙΔΙΕΤΕΡΑ ΕΣΕΝΑ RYCHE!!!!. ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΣΚΟΤΟΜΟΥΣ,ΔΕΝ ΣΕΒΟΜΑΣΤΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΘΡΟΠΟ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΙΑ ΣΤΙΓΜΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΓΩ ΜΑΣ ΙΣΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΝΘΡΟΠΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑΣ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ!!!!!!!!1
06/08/2005, 23:25:19
NIKΙ, μακάρι να γινόταν αυτό που λές.
Είναι όμως πολύ δύσκολο έως ανέφικτο. Ο καθένας μας λίγο πολύ κοιτάει τον εαυτό του κα το πως θα ζήσει καλύτερα την ζωή του.
Πόλεμοι γίνονται, τρομοκρατικά χτυπήματα κτλ κτλ κι η βαθύτερη αιτία είναι το χρήμα κι η εξουσία.
Αυτά τα 2 ως έννοιες μπορεί να είναι πολύ ωφέλιμα αλλά μπορούν και να αποβούν μοιραία...

08/08/2005, 23:03:00
Καλησπέρα σε όλους.
Ο ανθρωπος είναι το μόνο ον στον πλανήτη που έχεισυνείδησητης ύπαρξής του.
Αυτό ΄σε συνάρτηση με την λογικη, του δίνει την επαρση και την διαφορά,ως πρός τα άλλα πλάσματα .
Εχει εξελιχθεί μεν βιολογικά, αλλά ψυχικα που είναι?
Η ψυχική εξέλιξη είναι μη μετρήσιμο μέγεθος.
Μπορεί να λέμε για ''επίπεδα'' αλλά ποιος θα είναι ο κριτής,εκτός του εαυτού μας.
Κανένα αλλο''ζώο ''δεν σκοτώνει για διασκέδαση οπως ο άνθρωπος,
κανένα δεν έχει εμπορικές συναλλαγες,με την μορφη του <<οτι μπορούμε να μαζέψουμε>> οπως εμείς.
Εντέλει ποιός είναι πιο
εξελιγμένος?
Φιλικα
08/08/2005, 23:21:56
quote:
Κανένα αλλο''ζώο ''δεν σκοτώνει για διασκέδαση οπως ο άνθρωπος,

Ένα ζώο που σκέφτηκα (για την ακρίβεια ψάρι) είναι ο γαλάζιος καρχαρίας...)

quote:
κανένα δεν έχει εμπορικές συναλλαγες,με την μορφη του <<οτι μπορούμε να μαζέψουμε>> οπως εμείς.
Εντέλει ποιός είναι πιο
εξελιγμένος?

Εντάξει, έχεις δίκιο σε όλα αυτά αλλά μην ξεχνάς και τα επιτεύγματα του ανθρώπου.
Δημιούργησε πόλεις, μνημεία, ποίηση, φιλοσοφία, επιστήμες, ίαση σε πολλές ασθένειες κι ανέπτυξε τον χαρακτήρα του και τον ψυχικό του κόσμο.
Κάνουμε λάθη αλλά δεν είμαστε και τέρατα.

09/08/2005, 11:17:29
Οι καρχαρίες και τα αλλα ζώα σκοτώνουν για να φάνε ή όταν αισθάνονται απειλή.
Εμείς σκοτώνουμε για το χρήμα,μερικοί και με σαδιστικη επιθυμία.
Δεν ξέρω αν είμαστε τέρατα αλλα αν δεν τοποθετήσουμε την τεχνολογία στη θέση της υπηρεσίας και μετατραπούμε εμεις σε υπηρέτες φοβάμαι οτι θα γίνουμε σίγουρα.
φιλικά
09/08/2005, 11:27:56
nst, σου ανέφερα το παράδειγμα του γαλάζιου καρχαρία που σκοτώνει για την ευχαρίστηση του, επειδή είναι στη φύση του.
Στο είπα επειδή μου ήρθε πρώτο στο μυαλό.
Δε λέω οτι όλα είναι ωραία και ρόδινα κι οτι η τεχνολογική εξέλιξη έχει μόνο οφέλη αλλά δεν είναι μονομερή τα πράγματα.
Μας έχει κάνει κακό επειδή σε πολλές πριπτώσεις έχουμε γίνει υπηρέτες της αλλά σε πολλές περιπτώσεις μας έχει βοηθήσει και μας έχει βοηθήσει να κάνουμε τεράστια άλματα.

09/08/2005, 16:54:51
ΝεραιδαΝέο Μέλος
10/08/2005, 12:50:42
καλημερα σε ολους.! προσφατα ειχα μια κουβεντα με καποιον ο οποιος με ρωτησε το εξης: δεν υπαρχει διλαδη περιπτωση ο ανθρωπος να μην προερχεται απ τον ανθρωπο των σπηλαιων? ο σημερινος ανθρωπος δηλαδη να ειναι ενα αλλο ειδος κι οχι η εξελιξη καποιου αλλου?

πες μου ποιον θαχεις να τα λες...

10/08/2005, 13:30:38
Νεράιδα, δεν σου αιτιολόγησε την άποψη του αυτή?
Δεν είπε δηλαδή τι πιστεύει εκείνος σχετικά με την προέλευση του ανθρώπου?

ΝεραιδαΝέο Μέλος
10/08/2005, 19:45:45
βασικα... ναι. μου ειπε. εκεινος πιστευει πως θα ηταν πολυ πιθανο πριν καποια χιλιαδες χρονια να μας ειχαν φερει εδω απο αλλο πλανητη και να μας αφηναν να εξελιχθουμε. !

πες μου ποιον θαχεις να τα λες...