ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΤΑΡΟ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΜΙΚΡΗ ΑΡΚΑΝΑ - ΕΙΚΟΝΕΣ

- ΤΑΡΟ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΜΙΚΡΗ ΑΡΚΑΝΑ - ΕΙΚΟΝΕΣ

thoth31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
notis_29Μέλος
08/02/2003, 22:19:32
18 Σελήνη. Η Σελήνη συμβολίζει τη ζωή της φαντασίας που περιπλανάται στο άγνωστο. Συμβολίζει ακόμα το φως που αντανακλάται και που προέρχεται από μια εκθαμβωτική πρώτη πηγή. η οποία παραμένει κρυφή - μια αναλογία, ίσως, με το φως του διανοούμενου που αντανακλά αμυδρά μια πιο απόλυτη πνευματική αλήθεια. Η Σελήνη φωτίζει τη ζωική φύση της ανθρωπότητας. Προμηνύει έλλειψη ικανοποίησης, σφάλμα, ψέματα, απογοήτευση, συκοφαντία, τρόμο.

Θεέ μου συχώρεσε με τοσο όσο συχωρώ και εγώ τους άλλους

notis_29Μέλος
08/02/2003, 22:21:26
19 Ήλιος. Ο ήλιος συμβολίζει το πέρασμα από το φως αυτού του κόσμου στο φως του επόμενου. Ένα μέρος από το συμβολισμό αυτού του χαρτιού έχει να κάνει επίσης με τη φώτιση μέσα από την αυτογνωσία, πράγμα που οδηγεί στη διάσωση της ανθρωπότητας από τη ζωική της φύση και σε ένωση με μια υπερβατική συνείδηση. Οι μαντικές σημασίες του ήλιου περιλαμβάνουν πλούτη, κέρδος, δόξα, υλική ικανοποίηση, ένα καλό γάμο. Αν κάποια δυσοίωνα χαρτιά περιβάλλουν τον ήλιο κατά την ανάγνωση, παίρνει αρνητικές όψεις.

notis_29Μέλος
08/02/2003, 22:23:15
20 Κρίση. Το χαρτί αυτό λέγεται και έσχατη κρίση και κατά μία έννοια απεικονίζει πράγματι τη συνηθισμένη χριστιανική άποψη αυτού του γεγονότος. 'Έχει όμως και μυστικιστική σημασία, γιατί εμπεριέχει τη μεταμόρφωση της ψυχής σαν ανταπόκριση σε πρόσκληση του βαθύτερου είναι. Επιπλέον, περιλαμβάνει την έννοια της ανάστασης και της αιώνιας ζωής. Στη μαντική, η Κρίση δηλώνει τελικές αποφάσεις, κρίσεις και καταδίκες, την έσχατη και τελεσίδικη διευθέτηση μιας υπόθεσης.

notis_29Μέλος
08/02/2003, 22:24:59
21 Σύμπαν. Σε πολλές άλλες τράπουλες Ταρό, το χαρτί αυτό λέγεται και Κόσμος. Συνήθως θεωρείται ευνοϊκό όταν εμφανίζεται σε μια πρόβλεψη, και προλέγει επιτυχία και δίκαιη αμοιβή. Αν όμως η θέση του στην πρόβλεψη είναι δυσμενής, μπορεί να σημαίνει στασιμότητα και αδράνεια. Συνήθως συμβολίζει αυτόν που θέτει το ερώτημα αλλά καμιά φορά και το πρόσωπο που αφορά η ερώτηση.

09/02/2003, 00:02:15
ΩΡΑΙΑ,ΝΟΤΗ!
ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟ 'DECK',ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ Ο ΓΚΟΥΡΤΖΙΕΦ ΤΟΠΟΘΕΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ ΠΑΝΩ ΤΗΝ ΑΤΡΑΠΟ...ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΣ...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΜΟΥΣΑ ΝΑ ΠΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΟΥ...()..."ΒΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΡΑΠΟ"...(ΘΑ ΨΑΞΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΗΝ ΑΛΧΗΜΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ...)

ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ DECK ΤΟΥ Grev Kafi ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΚΑΡΤΑ...(ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ,ΙΣΩΣ +ΟΧΙ,ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ +ΣΕ ΑΛΛΟ DECK...)

Η ΚΑΡΤΑ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ...

ΦΩΣ+ΑΓΑΠΗ
ΑΤΜΑ

'manava seva, madhava seva'

notis_29Μέλος
09/02/2003, 01:29:57
Γεια σου ΑΤΜΑ θα παρακολουθήσω το θέμα σου "ΒΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΡΑΠΟ" όπως παρακολουθώ και όλες τις πρωτότυπες απαντήσεις και ερωτήματα σου.
Θα ήθελα και εγώ να προσθέσω για το συγκεκριμένο «'DECK'» (όπως το αναφέρεις), ότι ονομάζετε Τα Ταρό της «Χρυσής Αυγής»

"Τα πρώτα Ταρό της Χρυσής Αυγής εμφανίστηκαν, καθώς θρυλείται, με μαγικό τρόπο στον αρχηγό του Τάγματος, τον Μακ Γκρέκορ Μέιδερς, Η αλήθεια είναι πως τα χαρτιά, πιθανόν να τα σχεδίασε και να τα ζωγράφισε η γυναίκα του Μέιδερς, η Μόινα, Απευθύνονταν, όμως, μόνο στους μυημένους και δεν εμφανίστηκε τράπουλα της Χρυσής Αυγής για το κοινό μέχρι το 1978, οπότε ο αποκρυφιστής μελετητής Ρόμπερτ Ουάνγκ, χρησιμοποιώντας παλιές σημειώσεις μελών του Τάγματος, συνεργάστηκε με το συνάδελφο Ίσραελ Ριγκάρντι για να ξαναφτιάξει την τράπουλα που βλέπουμε εδώ.
'Ενα γνωμικό στο Τάγμα της Χρυσής Αυγής έλεγε: «Οπως άνω, έτσι και κάτω»,. Εννοούσε πως ο άνθρωπος
είναι ένας μικρόκοσμος του σύμπαντος και προσπαθώντας να κατανοήσει τον εαυτό του, καταλάβαινε τα πάντα. Για τα μέλη της Χρυσής Αυγής, η μαντεία ήταν δευτερογενής προοπτική, δίπλα στον πραγματικό στόχο: να γνωρίσει στους μυημένους τα βαθύτερα μυστικά του σύμπαντος,"

Όσο για το πρόβλημα:

quote:
ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ DECK ΤΟΥ Grev Kafi ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΚΑΡΤΑ...(ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ,ΙΣΩΣ +ΟΧΙ,ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ +ΣΕ ΑΛΛΟ DECK...)

Θα προσπαθήσουμε να το διορθώσουμε (αν διορθώνετε).

09/02/2003, 03:25:32
!ΑΓΑΠΗΤΕ ΝΟΤΗ!
Η ΚΑΡΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΔΩ,ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ +ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ... ΤΟ ΕΧΩ ΨΑΞΕΙ...ΣΝΙΦ!ΕΧΩ ΜΕΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ..ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΜΟΥ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ,ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ...
ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΒΡΑΔΥ!

'manava seva, madhava seva'

notis_29Μέλος
09/02/2003, 21:59:19
Σχηματισμός με δέκα χαρτιά. Ο σχηματισμός αυτός είναι γνωστός και σαν κέλτικος σταυρός. Χρησιμοποιήθηκε για πολλά χρόνια και είναι πολύ δημοφιλής σ' όσους ασκούν τη χαρτομαντεία Ταρό. Αφού ο ενδιαφερόμενος ανακατέψει και κόψει τα χαρτιά, ο χαρτομάντης τ' απλώνει σ' ένα σχηματισμό που φαίνεται στο μικρό διάγραμμα. Με τη σειρά, αντιπροσωπεύουν τα εξής:
1) το άτομο που ρωτά,
2) αυτό που σκέφτεται,
3) μελλοντικοί στόχοι,
4) το παρελθόν του ατόμου που ρωτά,
5) το πιο πρόσφατο παρελθόν του,
6) το άμεσο μέλλον,
7) πάλι το άτομο που ρωτά,
8) αλλαγές στο περιβάλλον του
9) συναισθηματική κατάσταση, και
10) έκβαση σκέψεων και κατάστασης,

notis_29Μέλος
10/02/2003, 01:12:12
Η παρακάτω σειρά των Ράβδων, γνωστή επίσης σαν σειρά Βακτηριών, Μπαστουνιών ή Σκήπτρων, είναι η λεγόμενη σειρά της Φωτιάς. Από αποκρυφιστική άποψη, αντιπροσωπεύει τον αρχέτυπο κόσμο του γνήσιου πνεύματος. Οι Ράβδοι εξουσιάζουν την ανάπτυξη, την αυτοεξέλιξη, τη δημιουργικότητα, την ευφυΐα, την ενεργητικότητα, τις ιδέες, την
έμπνευση, το πάθος.

notis_29Μέλος
10/02/2003, 01:14:12
Άσσος των Ράβδων (ή Μπαστούνι). Χαρτί για τη θηλυκή γονιμότητα. Δηλώνει δημιουργία, γένεση, ένα καινούριο εγχείρημα, εργατικότητα, τύχη, όφελος, κληρονομιά, γέννα. Το χαρτί ανάποδα, συμβολίζει κενότητα.

notis_29Μέλος
10/02/2003, 01:15:47
Δύο Ράβδοι. Το χαρτί αυτό αντιπροσωπεύει ένα επιβλητικό άτομο, ώριμο, γοητευτικό και γενναίο. Σημαίνει ακόμα προσέγγιση στόχων και ικανοποίηση αναγκών. Ανάποδα, δηλώνει σύγχυση, απώλεια πίστης.