- ΤΑ ΙΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΟΥΝΑ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Θανασοπάνειε συγγνώμη, δεν κατάλαβα. Είπα κι εγώ, πώς γίνεται να μου ζητάς συμβουλές στα κομπιουτεροπράγματα κι ένοιωσα …κάπως. Δεν ξέρω πως το pathfinder σε μένα τρέχει κι σε σένα σέρνεται. Πιθανόν το κολλητάρι μου ο Λαμπράκης να με έχει φροντίσει ιδιαίτερα… Μήπως αν φτιάξεις καινούριο χαρτοφύλακα βελτιωθεί το πρόβλημα;
Κι επειδή ξεχαστήκαμε, ανατολή στα Τζουμέρκα…

Δ.Κ. ή ο άνθρωπος whisky
Ας παμε στην ορεινη Κορινθια και στο Καστρο Αγιονορι!!! (δηλαδη ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ.....ενδιαφερον)....οπου ελαβε χωρα και μια μεγαλη μαχη κατα την επανασταση του 21 .
ΠΑΝΕΙΟΣ
Ο μέγας ΠΑΝ δεν τέθνηκε..
"***"
* Kαι όποιος σας πει ότι βρήκε με τη σπηλαιολογία τα
όριά του, είναι μεγάλος παραμυθάς.
Γιατί όρια δεν υπάρχουν, παρά μόνο στο μυαλό μας και
στα παραμύθια!
Δ.Κ. ή ο άνθρωπος whisky
Edited by - dim.kar on 06/06/2005 11:53:25
ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΟΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ
amalia
Ξεχαστήκαμε λοιπόν... Να λοιπόν ένας ακόμη "νεραϊδότοπος". Πάρνωνας, φαράγγι Μάζι...

Δ.Κ. ή ο άνθρωπος whisky
Και γω είχα λίγο από Πάρνωνα το ΣΚ που πέρασε
Ξεκινώντας από το χωριουδάκι Τυρός και σε υψόμετρο περίπου 1000μ, σε οροπέδιο βρίσκεται η καταβόθρα Δέρσιος, κλιμακωτό βάραθρο με τελικό βάθος περίπου -160 μ.
Να ένα κομματάκι από Πάρνωνα:

Η αλήθεια είναι ότι αναστατώσαμε λίγο τους ντόπιους στην προσπάθειά μας να στήσουμε τις σκηνές το βράδυ...

...προς τα έγκατα του Βουνού

Edited by - Χείρων on 07/06/2005 21:44:10

και συνεχώς το τρίτο στοιχείο του Εμπεδοκλή, τον υγρό ,ομιχλώδη
"αήρ"

Edited by - Χείρων on 07/06/2005 21:52:50
...Προσέχαμε πολύ τα βήματά μας, και η πορεία μας ήταν κουραστική...

αλλά πρίν προλάβει να μας τη σπάσει το γαλακτικό οξύ,
παίρναμε συνεχώς μια αποζημίωση σαν την παρακάτω για την προσπάθειά μας...

Είπαμε και αλλού πως ο Πάρνωνας είχε το ΣΚ την τιμητική του! Επιφυλάσσομαι για φωτογραφίες από ανάβαση στο οροπέδιο του Πρ. Ηλία, λίγο πριν την κορυφή της Μεγάλης Τούρλας, όσο και για την πρώτη κατάβαση στο φαράγγι της Λεπίδας.
Δ.Κ. ή ο άνθρωπος whisky
Μια φωτογραφια απο την προσφατη επισκεψη μας στο σπηλαιο που γεννηθηκε ο ΕΡΜΗΣ στο ορος ΖΗΡΕΙΑ.
Χειρων πολυ καλες οι φωτο σου ειδα και τις αλλες στο φορουμ του ΣΕΛΑΣ..αντε και εις κατωτερα σου ευχομαι![]()
ΠΑΝΕΙΟΣ
Με θεα στο βαθος το ορος ΟΛΙΓΥΡΤΟΣ
ΠΑΝΕΙΟΣ
Πού χάθηκες ρε Vril και με άφησες μονάχο μου να προσπαθώ να απαντήσω κόσμια σε όσα πίου πίου διαβάζω; Άντε σάρωσε το forum να ανασάνω λιγάκι...
Το Εφτάστομο καλό; Καλό...
Φωτογραφίες - για να πάρει ο JbG μια ιδέα - είχα ανεβάσει πριν δυο βδομάδες... Περιμένω με αγωνία να δω και τις δικές σας!
Δ.Κ. ή ο άνθρωπος whisky
Edited by - dim.kar on 13/06/2005 11:33:13
quote:
Πού χάθηκες ρε Vril και με άφησες μονάχο μου να προσπαθώ να απαντήσω κόσμια σε όσα πίου πίου διαβάζω; Άντε σάρωσε το forum να ανασάνω λιγάκι...
Άδικα την ώρα σου χάνεις ....
quote:
Το Εφτάστομο καλό; Καλό...
Ποοοολύ καλό !
quote:
Φωτογραφίες - για να πάρει ο JbG μια ιδέα - είχα ανεβάσει πριν δυο βδομάδες... Περιμένω με αγωνία να δω και τις δικές σας!
Έχω την εντύπωση, οτι ίδιες θα είναι ...
Βάθος & Πάγος
Να, εδώ έχω δύο του Συλλόγου, που είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ότι είδαμε και κάναμε προχθές...
και είναι και καλύτερες από τις δικές μου !

quote:
Δ.Κ. ή ο άνθρωπος whisky
Ποτέ δε ρώτησα, αλλά με ενδιαφέρει...
Τι σημαίνει αυτή η φράση ή γιατί την επέλεξες ?
ο κακός Βρίλ
-από τη Δύναμη Βρίλ που χρησιμοποιεί η τεχνολογικά προηγμένη και επερχόμενη φυλή των Βρίλ-Για....
και καμία σχέση με χορταράκια ή γεφύρακια όπου παίζουν τα παιδάκια-
Edited by - Vril on 13/06/2005 12:38:17
Το πλήρες όνομα μου είναι: Δημήτρης Καραγιάννης. Το οποίο στα αγγλικά μεταφράζεται (κατά λέξη) ως Jim Black Johh. Οπότε έχουμε και λέμε: Jim (Beam)Black (& White) John (ie Walker). Συνδυάζω δηλαδή τρεις μάρκες whisky στο ονοματεπώνυμο μου. Οπότε είμαι ο Δ.Κ. ή άνθρωπος whisky! To κουφό είναι πως το whisky δεν το βάζω στο στόμα μου και γενικά πίνω από ελάχιστα έως καθόλου (οποιοδήποτε οινοπνευματώδες)!
Δ.Κ. ή ο άνθρωπος whisky
Edited by - dim.kar on 13/06/2005 16:43:29
quote:
Συνδυάζω δηλαδή τρεις μάρκες whisky στο ονοματεπώνυμο μου. Οπότε είμαι ο Δ.Κ. ή άνθρωπος whisky! To κουφό είναι πως το whisky δεν το βάζω στο στόμα μου και γενικά πίνω από ελάχιστα έως καθόλου (οποιοδήποτε οινοπνευματώδες)!
Που να πάει το μυαλό μου μέχρι εκεί ρε Μητσάρα ????
Λέω και γώ, θα πίνει κανα μπουκάλι μέχρι να κατέβει ... !
Αντί να αρπάξει ο καταβατήρας, ταχει πάρει ο Δημήτρης ??????
![]()
quote:για να πάρει ο JbG μια ιδέα
καλα μου παιδια, δεν με αφηνει Η Υπηρεσια (Υ.Α.Π.) να διακινδυνευω χωρις λογο. ![]()
ωστοσο αν χρειαστει να σας σωσω (εσας ή αλλον) θα κατεβω εκει που δεν φανταζεστε!
γι αυτο σας συμφερει να μου μαθετε τα βασικα. ![]()
.
παντα Ελληνας, παντα λησταρχος, παντα ετοιμος για ολα.
.
ΥΓ. μες το καλοκαιρι σχεδιαζω τον καθαρισμο μιας ιερης περιοχης της Παρνηθας.
ανταλλασω την συμμετοχη σας με μια καταβαση μου στην συκια χωρις σλιπαντ. ![]()
ναστε καλα.
.
.
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr
quote:
γι αυτο σας συμφερει να μου μαθετε τα βασικα.
Παρότι κάναμε μαθήματα Α βοηθειών, πιστεύω οτι είναι προτιμότερο να πάρεις το 166 ...
Α, και ανέκδοτα όπως γενιούνται μόνο σε σεμινάρια σπηλαιολόγων.
Ιατρός
-και πού είπαμε ότι κάνουμε την τραχειοεκτομή (τρύπα στον λάρυγγα για να πάρει αέρα ο ... γκρεμισμένος), πάνω ή κάτω από το λάρυγγα
Βρίλ
-δε θυμάμαι. Για να είμαι σίγουρος, εγώ θα κάνω μία κάτω και μία πάνω από το λάρυγγα.
Μετά απ αυτό δεν θέλει κανένας να του κάνω Α Βοήθειες !
...
Ρωτάει ο Χείρων
-τι κάνουμε άμα βρούμε ένα πτώμα μέσα στο σπήλαιο
Εκπαιδευτής
-καλούμε την αστυνομία και αυτοί θα ασχοληθούν μετά ...
Μετά από λίγο, στο θέμα, ρωτάει ο Χείρων, τι κάνουμε άμα σκοτωθεί κάποιος μέσα στο σπήλαιο
Βρίλ
-του παίρνουμε κράνος, ζώνη, καταβατήρα, φρένα κλπ, γιατί κάνουν και γαμώ τα λεφτά
Χείρων
-και το πτώμα ????
Βρίλ
-καλά ρε Χείρωνα, δεν είπαμε προηγουμένως τι θα κάνει κάποιος που θα βρεί το πτώμα ?????
....
Μετά το μάθημα των Α βοηθειών, ακούγεται ο Βρίλ
-λοιπόν παιδάκια, όποιος από εσας χτηπήσει, ξέρει τώρα. Του κόβω το σχοινί και τον αφήνω εκεί, γιατι εγώ τραχειοτομές και τέτοια εγώ δεν ξέρω να κάνω !
(λίγες στιγμές από τα σεμινάρια....)
Μια εκπληκτική "καταδρομική άσκηση", πραγματοποίηθηκε το ΣΚ που πέρασε. Επτάστομο-Πολύδροσο ήταν τα δύο σπήλαια-βάραθρα που επισκεφτήκαμε. Ο υπογράφων κατέληξε με περίπου 700ΜΒ video και φωτογραφιών. Αν και για το επτάστομο, ...σχεδόν με καλύψατε, θα ανεβάσω εν καιρώ και κάποιες φωτό από τα άλλα 2 σπήλαια.
Ωστόσο , για να τιμήσω λίγο το επίθετο "ΙΕΡΑ" του θέματος που μας φιλοξενεί , θα παραθέσω εδώ μερικές φωτό από τα περιξ των σπηλαίων.
Λοιπόν....
----------------------------------
Το παραπάνω μήνυμα υπέστει
κάποιες τροποποιήσεις σύμφωνα
με την επιθυμία του ίδιου του
συγγραφέα του. Admin
16/6/2005
----------------------------------
Η διαμόρφωση του μέρους μου έδωσε την εντύπωσε ότι έχει συμπλρωθεί
σε διαφορετικές χρονικές περιόδους.

Κάποιες πέτρες φαίνεται σαν να έχουν πελεκηθεί εδώ και πολλά-πολλά χρόνια, όπως αυτή η γούρνα

Σκέφτηκα, ότι ίσως κάποτε, το μέρος να χρησιμοποιούνταν για λουτρά κ.λ.π. Αν κάποιος φίλος γνωρίζει κάτι, ή μπορεί να διασταυρώσει πληροφορίες, θα τον παρακαλούσα να με διαφωτίσει
Στο σημείο που βγαίνει το νερό, "βούτηξε" με καταδυτικό εξοπλισμό (όχι για πρώτη φορά) ο αρχηγός της "καταδρομικής" Ν.Μ. . Το diving computer χειρός, του έδειξε -36 μέτρα.