- Ελεύθερη Σκέψη, Φιλοσοφία, και…. Πινελιές Ομορφιάς - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
~Γρηγόρης~
Once you were wild, don't let them tame you
Σκεψεις... απο τον Ηρακλειτο.
![]()
Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 04/06/2003 09:24:15
Κάπως έτσι και ο Στοχασμός … είναι το άνθισμα της καλοσύνης….και όχι η καλλιέργεια της (καλοσύνης)… γιατί η καλλιέργεια περνά…. και χρειάζεσαι ξανά και ξανά!

Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 10/06/2003 21:54:48
ΥΠΕΡΟΧΟΟΟΟΟΟΟΟ
!!!!!!!!!!!!!!!!
dsm
quote:
ΥΠΕΡΟΧΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!!!!!!!!!!!!!!
ενοιωσα την αναγκη να κανω....
την
ηχω...

Let there be Light!
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ ΣΤΟ ΩΡΑΙΟ ΣΟΥ ΤΟΠΙΚ.....
ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ ΔΕΝΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ......
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ ΛΟΙΠΟΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΠΙΝΕΛΙΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ....
ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ .....
ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙΣ ΤΟ ΧΑΟΣ ??????????
ΠΟΙΟ ΧΑΟΣ ?????
ΤΟ ΧΑΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΣΚΕΨΕΙΣ..........
ΘΑ ΤΟ ΤΟΛΜΙΣΟΥΜΕ ???????
ΑΥΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΕΟ......
ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΣΤΕΡΙΕΣ ΣΕ (ΝΕΟΥΣ) ΓΑΛΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΙΕΣ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ...
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΠΛΑΤΩΝΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ....
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**
![]()
quote:
ΥΠΕΡΟΧΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!!!!!!!!!!!!!!
~Γρηγόρης~
Edited by - reptilesalonica on 11/06/2003 00:22:01
Και εσείς καλοί μου φίλοι!!!!![]()
Α……. Τι θα μπορούσε να αφήσει κάποιος σε φίλους, (πλησιάζοντας οι διακοπές, γνωρίζοντας πως για μέρες δεν θα ανοίξεις το PC, ούτε θα κοιτάξεις τίποτα άλλο)….Διακόπτω, σημαίνει σταματώ με ότι κάνω, ….σταματώ με τη συνήθεια. Μάλιστα στην Ιταλική και Αγγλική, η λέξη Vacanza… Vacation, από το VACUO είναι ακόμα πιο ενδεικτική! Αδειάζω…κάνω κενό!
Α/2…….όπου υπάρχει καθαρότητα, τελειώνει η κάθε Αυθεντία!![]()

…..Έλεγε πως ήταν μόνη, με την έννοια της μοναξιάς… μα αν τυχόν άκουγες καλύτερα….η μοναξιά ήταν το πρόσχημα…..μέσα της... ήταν περήφανη!

-Πως το κάνεις πηγάδι μου κι έχεις πάντα τόσο καθαρό πρόσωπο;
-Λέω πάντα την αλήθεια..
Να σου κάνω κι εγώ μια ερώτηση, αν επιτρέπεται;
Τόσος ουρανός γιατί παίρνεις πάντα τον ίδιο δρόμο;
-Δεν θα το πιστέψεις! Γιατί ακόμα δεν τον έμαθα.
Χαιρετίσματα στη βροχή και καλό ταξίδι, φεγγάρι μου!
Δεν ξέρω ποιος το έγραψε...το βρηκα ομορφο, μου θύμισε την απλότητα του Σωκράτη…. να λέει αληθεια.....και πως δεν γνωρίζει.

quote:
Caught In Front Of The Light 26 May 2002
When i fell from the sky, was barely move to a more distant place. My feet were heavy clouds that rain thought they would be and the inner runner began to run.
Shades of life scattered in front of the eyes of me and lived apart from the next time of my life. When he felt more sluggish, clouds gathered and had a court.
They asked to find the truth, that burried little stone from our childhood memory, filled with forthcoming lies.
Ancient rhythms travelled through my colorful soul and waving the flowers that was unable to feel.
Beyond the untold trip, the people sense nothing and give none.
Only the men with lightnin' in their eyes will seek and find, will hope and dream, will live and die. As endless rivers won't stop from floating, countless dreamers just keep on dreaming.
The rivers of belief are closer than they seem to be.
~Γρηγόρης~
~Γρηγόρης~
Αν η αρχή ψυχής είναι αριθμός, και του σώματος η γεωμετρία…
Αν η ψυχή είναι η ιδέα του πνεύματος…
και έχει έδρα η λογική.. στο κεφάλι…
ο θυμός στην καρδιά…
και επιθυμία κάπου στον αφαλό… και στο συκώτι…
Αν περιβάλει το σώμα από μέσα και αποτελείται από στοιχεία...
Αν διαιρείται ομόκεντρα και αρμονικά σε κύκλους….
Αν υπάρχουν επτά κύκλοι στο σώμα… πως δουλεύουν, αν είναι, η όχι αρμονισμενοι...
Αν ένας από δαύτους είναι η κίνηση της ψυχής…*(Εαυτός)
Και οι άλλοι έξη μοιάζουν με την κίνηση του Σύμπαντος…. και των Πλανητών…(Άλλοι)
Αν από των ένα προέρχεται η επιστήμη..
Αν από τους (άλλους)… οι απόψεις….
Αν οι Αρχές, είναι ο Θεός και η ύλη….
Αν Νους Αίτιο Θεός….. είναι συνώνυμα….
Αν η ύλη κάποτε ήταν ασχημάτιστη…..άπειρη….και από αυτή ήρθαν όλα τα σύνθετα….
Αν υπάρχουν δυο είδη κίνησης…. με τάξη και δίχως τάξη…
Αν κάποια από τις δυο είναι σπουδαιότερη και γιατί…..
Αν από την τάξη ξεπήδησαν φωτιά, νερό, αέρας και γη…
Αν από αυτά τα στοιχεία…. έγινε ο κόσμος….
Σταματησα να ρωτάω….
Άδειασα το μυαλό μου από κάθε ερώτηση… και έγειρα το κεφάλι μου.
Βρέθηκα ψηλά, πολύ ψηλά….όλοι ήταν μαζωγμένοι εκεί….άλλοι με τις γενειάδες τους…άλλοι με τα αυστηρά πρόσωπα…Όσους είχα μέσα στο μυαλό μου σαν γνώσεις, Φιλόσοφοι, Μύστες, Άγιοι…φιλοι...όλοι ήσαν εκεί!
Γύρισαν προς το μέρος μου…
Τους κοίταξα… μα δεν ρώτησα τίποτα….
Άρχισαν ένας ένας…. να φεύγουν….
Τι ησυχία!! Τι ομορφιά!!…. στο βάθος….η Δημιουργία…χρώμα… ήχος…. αρμονία….λόγος…
Ένοιωσα κάτι να με ακουμπάει….μισάνοιξα τα μάτια…. το μικρό χεράκι του ανιψιού μου με τράβαγε να ξυπνήσω…
Θειε τι θα παίξουμε?
Τι θέλεις να παίξουμε καρδιά μου?
Ότι θέλεις Θειε….φτάνει να παίξουμε…
Ναι καρδιά μου…έλα, να μάθουμε μαζί…... να ζωγραφίζουμε…
Έχεις καθαρό τετράδιο?

quote:
Ευαίσθητος…ίσον ελεύθερος
ίσως ευαίσθητος να είναι αυτός που θα είναι ικανός να δακρύσει βλέποντας ένα παιδάκι να έχει αυτό το βλέμμα της απορίας στο προσωπάκι του καθώς κοιτάει το κοματιασμένο απο΄μία βόμβα ποδαράκι του αλλά και ταυτόχρονα αυτός που θα κοιτάξει μετά από λίγο έξω από το παράθυρο και θα χαμογελάσει βλέποντας ένα μπουμπούκι νανθίζει...
"Οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει ο ανθρώπινος νους μπορεί και να το καταφέρει"
quote:
Σταματησα να ρωτάω….
...δεν είναι όμως και αυτό ένα είδος παραίτησης ?... ή ίσως να είναι απλά η παραδοχή της σχετικλής μας "μικρότητας" μπροστα στο άπειρο που ερευνούμε...
μήπως και αυτό όμως δεν είναι μια παραίτηση ?
ξέρω ότι αισθάνεσαι τόσο μπερδεμένος όπως και εγώ...τόσο κατακλυσμένος απόλα αυτά όσο κι εγώ , μα... για κάθε ερώτηση θα υπάρχει καπου και μιαν απάντηση ,
έτσι δεν είναι ?
δύναμη δεν είναι να σταματήσεις να ρωτάς ... δύναμη είναι να συνεχίσεις να ρωτάς ξέροντας ότι το πιθανότερο είναι να μην λάβεις μίαν απάντηση.
ταυτόχρονα όμως αυτό το κυνήγι της απάντησης να είναι "μαγικο","χαλαρωτικο"και όχι εξωθενωτικό και μανιώδες .
δύναμη είναι να ζεις τη μαγεία της ζωής , " το φιλί της φύσης " , τους άλους , το εμείς και κάπου κάπου να κοιτας κατάματα τις ερωτήσεις και να αναζητάς ... παρότι στο τέλος να προστεθεί λίγη ακόμη απελπισία απο την συναίσθηση της άγνοιάς σου .
όμως εσύ στο τέλος ακόμη κι αν δεν βρεις μία απαντηση θα έχεις την ικανοποίηση να κοιτάξεις τον εαυτό σου στον καθρεύτη και να τον αγαπήσεις.
άλλωστε στο τέλος ίσως να συνειδητοποιήσεις ότι...το ταξίδι ήταν εξίσου "γεμάτο" όσο θα ήταν και η ιθάκη , αν τελικα την έβρισκες
"Οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει ο ανθρώπινος νους μπορεί και να το καταφέρει"
Αν ότι γράφω δίνει έμπνευση σε σένα, είναι καλό σημάδι θα έλεγα…![]()
Καλέ μου φίλε όταν παρουσίασα κάτι κάποτε, μάλιστα πάνε χρόνια και σε ξένη γλώσσα, μου είπαν πως είναι για πολύ λίγους…. και δεν ενδιέφερε τον κόσμο. Δεν σταμάτησα να γράφω, αν και δυστυχώς δουλεύοντας… δεν έχεις την πολυτέλεια του ελευθερου χρόνου, ώστε να μπορέσεις να δημιουργήσεις, η τέλος πάντως να φέρεις σε λέξεις κάτι που βλέπεις μέσα σου….
Ευχαριστώ πάντως για τα λόγια σου, ίσως να έχει ωριμάσει και ο τρόπος γραφής, ώστε να γίνει κατανοητότερος…
Το τελευταίο που διάβασες…τα Αν….είναι ένα κομμάτι (Remake) από τον Μπαμπά Πλάτωνα...
Είναι τα διάφορα ερείσματα που παίρνεις από κάποιον ώστε να μπει μπροστά η ενεργή δημιουργική σκέψη....που είναι συνδεδεμένη σίγουρα με πνευματικότητα, και όχι την μηχανικοτητα…τις στερεότυπες δηλαδή απαντήσεις ενός ρουτινιάρικου... γεμάτο συνήθειες Νου!
Για αυτό σταμάτησα να ρωτάω…και μαζί με το παιδί, άρχισα να μαθαίνω, να δημιουργώ *(ζωγραφίζω) σε καθαρό τετράδιο…![]()
Για το αν αισθάνομαι μπερδεμένος, η απάντηση είναι.. Όχι! χάριν της φιλοσοφίας....
έχει έρθει κάτι στη ζωή… που δίνει απεριόριστη γαληνή και ομορφιά τόσο μέσα όσο και έξω...
Η Ομορφιά είναι Αγάπη, Ευαισθησία, Τάξη, η μαγεία της Ζωής που γράφεις… και δεν είναι μόνο λόγια… ούτε τα γράφω για να σε εντυπωσιάσω. ….Συγχρόνως υπάρχει το κατά δύναμη (γνώθι εαυτόν), η συναίσθηση όχι της αγνοίας σου, μα απλά στο ότι δεν τα ξέρεις όλα, στο ότι συνεχώς μαθαίνεις... και στο ότι το μυαλό, όσο το κουράζουμε (γυμνάζουμε) με ερωτήσεις…τόσο το προδιαθέτουμε για απαντήσεις…που έρθουν… δεν έρθουν, *(η Ιθάκη δηλαδή) δεν έχει και τόσο σημασία, μιας και το παιχνίδι, η ένταση του ταξιδιού…είναι αυτό που μετράει…(Θειο.. πάει να πει κάτι που κινείται)
Αναρωτήθηκα αυτό που διάβασα σε κάτι που εσύ έγραψες, σε άλλο τοπικ…όσο αφορά τη δημιουργία του Θεου/Θεων από εμάς… με τη σκέψη. Απλά, το θεώρησα μέσα μου….χωρίς να το δεχτώ η να το απορρίψω. Δεν έχω προς το παρόν κάτι να πω…για αυτο δεν απαντησα, γνωριζω πως η σκέψη είναι κίνηση….κάπου υπάρχει….μιας και αν σκεφτώ κάτι…είμαι σε θέση, *(αν και όχι πάντοτε να το πραγματοποιήσω)Αν σκεφτούμε λοιπόν,,,, τα εκατομμύρια των πιστών… που προσεύχονται σε κάτι….
Ίσως ο Θεός των ΙΣΜΟΝ… να είναι δημιούργημα της ανθρώπινης σκέψης, μα πέραν αυτού…. αξίζει σε εμάς τους ερευνητές να πάμε σε(βαθος/υψος)... και να ανακαλύψουμε αν υπάρχει κάτι πραγματικό…

Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 28/06/2003 08:11:19
Edited by - ΠΛΑΤΩΝΑΣ on 28/06/2003 17:01:24
quote:
Παρασκευή 03 Ιανουαρίου 2003 07:02
"Thinκ of the life as a lake. In life, you either live below the water, with it's silent world, sounds etc. unable to contact with the outside world, either you live in the surface, with your body half sub-merged in the water and able to move closely, or you live outside the lake, deciding whenever you like to go and have a bath in the silent waters, or seat peaceful in the shore and see the other fishes swimming"
~The electricity in my head~Γρηγόρης

~Γρηγόρης~
Once you were wild, don't let them tame you![]()
Edited by - reptilesalonica on 28/06/2003 20:09:03

Καλο καλοκαιρι... εσωτερικα!!![]()
![]()
quote:
Η Ομορφιά είναι Αγάπη, Ευαισθησία, Τάξη, η μαγεία της Ζωής
να ευχηθώ και εγώ με τη σειρά μου...
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ