- ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑΣ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΑΣ 2008 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Για πρώτη φορά ο ΦΟΣ δίνει την ευκαιρία σε ανθρώπους που αγαπούν τα σπήλαια, αλλά δεν επιθυμούν να ασχοληθούν με τα βάραθρα ή θέλουν μία ηπιότερη γνωριμία με την σπηλαιολογία, να γνωρίσουν κάποια από τα σπήλαια της Ελλάδας πρίν περάσουν στα σεμινάρια της «κάθετης σπηλαιολογίας», μέσω των σεμιναρίων Οριζόντιας Σπηλαιολογίας που ξεκινούν τον Μάρτιο.
Περιλαμβάνουν πρακτικά και θεωρητικά μαθήματα με σκοπό οι επισκέψεις μας στα σπήλαια να γίνονται με ασφάλεια και σεβασμό στον υπέροχο αυτό κόσμο.
Τα θεωρητικά μαθήματα θα διεξάγονται στα γραφεία του Φ.Ο.Σ, Αγκύλης και Εκαταίου 26-28, Νέος Κόσμος, ενώ στα πλαίσια των πρακτικών θα γίνουν επισκέψεις σε αρκετά οριζόντια σπήλαια, με σκοπό οι νέοι σπηλαιολόγοι να αποκτήσουν μία όσο το δυνατόν ευρύτερη εικόνα για την σπηλαιολογία και τα γνωστικά αντικείμενα που εμπεριέχει (γεωλογία, βιολογία, ανθρωπολογία, αρχαιολογία κτλ).

Πρόγραμμα Σεμιναρίων Οριζόντιας Σπηλαιολογίας 2008
Τεταρτη 12-3 εισαγωγή - 1η διάλεξη
Σαββατο 15-3 Σπήλαιο Αρχέδημου, Σαλίγκαρος, Κολώνες
Κυριακη 16-3 Σπήλαιο Λόρδου Βύρωνα
Δευτερα 17-3 2η διάλεξη
Τεταρτη 19-3 3η διάλεξη
Τεταρτη 26-3 4η διάλεξη
Σαββατο 29-3 Σπήλαιο Ιεράς Μονής Αυγού, Δολίνες, Σπήλαιο Διδύμων, Σπήλαιο Φράχθι - Αργολίδα
Κυριακη 30-3 Σπήλαιο Περιστεριών, Ηφαιστειο Μεθάνων - Μέθανα (διήμερο με κατασκήνωση)
Δευτερα 31-3 5η διάλεξη
Τεταρτη 2-4 6η διάλεξη
Δευτερα 7-4 7η διάλεξη
Τεταρτη 9-4 8η διάλεξη
Σαββατο 12-4 Καταβόθρα Κωπαϊδας
Κυριακη 13-4 Σπήλαιο Αγίας Τριάδας - Κάρυστος
Δευτερα 14-4 9η διάλεξη
Τεταρτη 16-4 10η διάλεξη - εξετάσεις - απονομή
http://www.foscaving.gr/smf/index.php?topic=855.msg6469" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=oLbxMQrnXtQ&eurl=http://www.foscaving.gr/smf/index.php?topic=855.msg6469
Στα θεωρητικά μαθήματα των σεμιναρίων περιλαμβάνονται οι παρακάτω διαλέξεις:
Εισαγωγή στην Σπηλαιολογία (κάθετη, υποβρύχια, οριζόντια) – Υλικά/Εξοπλισμός Γιάννης Τριανταφύλλης
Βιολογία Σπηλαίων Στέλιος Ζαχαριάς
Παλαιοανθρωπολογία και Σπήλαια Δρ. Μερδενισιάνος Κωνσταντίνος
Αρχαιολογία και Σπήλαια Λυμπερόπουλος Σπύρος
Προστασία Σπηλαίων Χάρης Λάμπρου
Χαρτογράφηση – Μετεωρολογία Δρ. Νικόλας Βολάκος
Φωτογραφία Φάνης Έλληνας
Διατροφή - Πρώτες Βοήθειες Κατερίνα Μαλαμά
Γεωλογία – Σπηλαιογένεση Κώστας Αδαμόπουλος
Κίνδυνοι στα Σπήλαια Δημήτρης Καραγιάννης
Τιμή συμμετοχής 60 ευρώ.
Ο σύλλογος θα διαθέσει τα απαραίτητα κράνη και φακούς στους εκπαιδευόμενους για τη διάρκεια των σεμιναρίων.
Ελπίζουμε να μπορέσουμε με αυτά τα σεμινάρια να σας κάνουμε να αγαπήσετε και εσείς την σπηλαιολογία, τόσο όσο κατόρθωσαν κάποιοι άλλοι να μας κάνουν να την αγαπήσουμε εμείς!
Υπεύθυνος εκπαίδευσης: Δημήτρης Καραγιάννης
Πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής: Γιάννης Τριανταφύλλης,
τηλ. :6972859784
ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: info@foscaving.gr
ιστοσελίδα: http://www.foscaving.gr
ότι λάμπει δέν είναι χρυσός
Καταρχήν, οφείλω να σε ενημερώσω - όπως γίνεται σε κάθε νέο μέλος που επιλέγει να κάνει την είσοδό του στα forums αναρτώντας ως πρώτο μήνυμα τη διαφήμιση ή ανακοίνωση κάποιας δραστηριότητας - πως ο παρών χώρος φιλοξενεί πρώτιστα συζητήσεις σχετικές με το θεματικό περιεχόμενο του ESOTERICA και κατά πολύ δεύτερο λόγο, μέλη των συζητήσεων μπορεί να αναρτήσουν κάποια ανακοίνωση ή διαφήμιση για μια δραστηριότητα. Θα πρέπει βέβαια, και όπως έχουμε γράψει πάμπολλες φορές, να υπάρχει κάποια σχετικότητα της ανακοίνωσης με ένα συζητούμενο θέμα, αλλά ακόμα και αν αναρτηθεί η ανακοίνωση ή διαφήμιση από μόνη της ως ξεχωριστό θέμα, αυτό γίνεται στα πλαίσια μιας μακρόχρονης συμμετοχής του μέλους στις συζητήσεις των forums.
Σου γράφω τα παραπάνω, στην περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψή σου αυτή η συχνότατη επισήμανσή μας, που αποτελεί επίσης λόγο για να παραμένουν τέτοια θέματα ανενεργά για συζήτηση, ή ακόμα και κάποιες φορές, να μεταφέρονται σε άλλους χώρους του forum, όπως έχει γίνει με ανάλογα (κυρίως όχι και τόσο σχετικά με τη θεματολογία μας) θέματα που έχουν ανοίξει στο παρελθόν και που μεταφέρθηκαν στο 'Μουσείο'. Όσον αφορά στην ανακοίνωση ή διαφήμιση για τα μαθήματα σπηλαιολογίας, η σχέση τους με τη θεματολογία του παρόντος χώρου δεν είναι άμεση.
Βέβαια, και κατά δεύτερον, δεν ξέρουμε κατά πόσον γνωρίζεις ότι ο πατέρας σου (Γιάννης Τριανταφύλλης), του οποίου το όνομα αναφέρεται και στην ανακοίνωση που έβαλες, έχει εδώ και αρκετό καιρό αφιερωθεί σε ενέργειες συκοφάντικής δυσφήμισης και κιτρινισμού της προσπάθειας του ESOTERICA και πολλών από τους ανθρώπους που συμμετέχουν ή συμμετείχαν σ' αυτό, κόβοντας και ράβοντας κείμενα που υπάρχουν στα forums και παρουσιάζοντάς τα με αλλαγμένο νόημα, προσβάλλοντας και εξευτελίζοντας ανθρώπους που συμμετέχουν στις συζητήσεις και ακόμα... διασύροντας το ESOTERICA στον χώρο όπου παραπέμπει η ανακοίνωσή σου. Συγκεκριμένα, έχει αναφερθεί από εκείνον, καθώς και από τον φίλο του που χρησιμοποιούσε το urername Βριλ, πως το ESOTERICA είναι αντίθετο με τις δραστηριότητες που διοργανώνει ο Φ.Ο.Σ. ή και με τους σπηλαιολόγους γενικότερα, πράγμα το οποίο εντάσσεται στο γενικότερο κλίμα συκοφαντίας που έχουμε υποστεί εδώ και πάρα πολύ καιρό, στο αφιερωμένο για το σκοπό της συκοφάντησής μας, προσωπικό διαδικτυακό χώρο που διατηρεί ο πατέρας σου, σε άλλον παρόμοιας σκοπιμότητας διαδικτυακό χώρο του φίλου του στον οποίο επίσης συμμετείχε, αλλά και στα forum του ίδιου του Φ.Ο.Σ. όπου είχε ανοίξει η κιτρινιστική αυτή παρέα, θέμα που μας συκοφαντούσε (για να αναφέρω μόνο κάποιες περιπτώσεις των εν λόγω ενεργειών).
Εσύ Φρύνη, μπαίνεις στα forums ως ξεχωριστή προσωπικότητα και όχι ως η κόρη του πατέρα σου, ως τέτοια λοιπόν σε αντιμετωπίζουμε. Αλλά δεν ξέρουμε καν αν όλα όσα σου έγραψα πιο πάνω τα γνωρίζεις. Γι' αυτό και η παρακάτω ερώτηση:
Τα γνωρίζεις όλα αυτά;
Θα θέλαμε μια ειλικρινή απάντηση από σένα, εφόσον είσαι αυτή που δηλώνεται στο username και στο profile σου, δηλαδή η Φρύνη (όπως αναγράφεται στο προφίλ) Τριανταφύλλη (βλ. σχετικό link)
Διότι, θεωρούμε πως σε κάθε άνθρωπο θα φαινόταν τουλάχιστον περίεργο, εφόσον γνωρίζει όλα όσα σου ανέφερα παραπάνω, να κάνεις ως κόρη του κ. Τριανταφύλλη την είσοδό σου στα forums, χωρίς καν να μας πεις ένα 'Γεια σας' και αναρτώντας την διαφήμιση για τα σεμινάρια οριζόντιας σπηλαιολογίας. Αν μη τι άλλο, ο ίδιος ο πατέρας σου μας συκοφαντούσε ευθαρσώς, πως ο χώρος μας είναι αντίθετος με τις προσπάθειες των σπηλαιολόγων και ιδιαίτερα του συλλόγου Φ.Ο.Σ...
Σε κάθε άλλη περίπτωση και ισχύοντας όλα όσα σου ανέφερα στο πρώτο σκέλος του μηνύματός μου, το θέμα αυτό θα παρέμενε ενεργό μόνο για ανάγνωση για οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο. Θα παραμείνει ωστόσο ενεργό και για μηνύματα, για σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε να μας γράψεις αν θέλεις την άποψή σου σχετικά με όσα σου γράφω στο μήνυμα αυτό.

<Γεια σου Φρύνη
Καταρχήν, οφείλω να σε ενημερώσω - όπως γίνεται σε κάθε νέο μέλος που επιλέγει να κάνει την είσοδό του στα forums αναρτώντας ως πρώτο μήνυμα τη διαφήμιση ή ανακοίνωση κάποιας δραστηριότητας - πως ο παρών χώρος φιλοξενεί πρώτιστα συζητήσεις σχετικές με το θεματικό περιεχόμενο του ESOTERICA και κατά πολύ δεύτερο λόγο, μέλη των συζητήσεων μπορεί να αναρτήσουν κάποια ανακοίνωση ή διαφήμιση για μια δραστηριότητα. Θα πρέπει βέβαια, και όπως έχουμε γράψει πάμπολλες φορές, να υπάρχει κάποια σχετικότητα της ανακοίνωσης με ένα συζητούμενο θέμα, αλλά ακόμα και αν αναρτηθεί η ανακοίνωση ή διαφήμιση από μόνη της ως ξεχωριστό θέμα, αυτό γίνεται στα πλαίσια μιας μακρόχρονης συμμετοχής του μέλους στις συζητήσεις των forums.>
Γειά σου Αμαλία.Σε ευχαριστώ για την ενημέρωση όμως δεν είμαι νέο μέλος.Δεν γράφω επειδή έχω φορτωμένο πρόγραμμα λόγω σχολείου και λόγω σπηλαιολογίας.
<Σου γράφω τα παραπάνω, στην περίπτωση που δεν έχει πέσει στην αντίληψή σου αυτή η συχνότατη επισήμανσή μας, που αποτελεί επίσης λόγο για να παραμένουν τέτοια θέματα ανενεργά για συζήτηση, ή ακόμα και κάποιες φορές, να μεταφέρονται σε άλλους χώρους του forum, όπως έχει γίνει με ανάλογα (κυρίως όχι και τόσο σχετικά με τη θεματολογία μας) θέματα που έχουν ανοίξει στο παρελθόν και που μεταφέρθηκαν στο 'Μουσείο'. Όσον αφορά στην ανακοίνωση ή διαφήμιση για τα μαθήματα σπηλαιολογίας, η σχέση τους με τη θεματολογία του παρόντος χώρου δεν είναι άμεση.>
Ζητώ συγνώμη από τα μέλη αν ενοχλήθηκαν από την ανακοίνωση για τα σεμινάρια του συλλόγου μου.Σκέφθηκα ότι ίσως ενδιέφερε κάποιους να ασχοληθούν με μία ήπιας μορφής σπηλαιολογία.
<Βέβαια, και κατά δεύτερον, δεν ξέρουμε κατά πόσον γνωρίζεις ότι ο πατέρας σου (Γιάννης Τριανταφύλλης), του οποίου το όνομα αναφέρεται και στην ανακοίνωση που έβαλες, έχει εδώ και αρκετό καιρό αφιερωθεί σε ενέργειες συκοφάντικής δυσφήμισης και κιτρινισμού της προσπάθειας του ESOTERICA και πολλών από τους ανθρώπους που συμμετέχουν ή συμμετείχαν σ' αυτό, κόβοντας και ράβοντας κείμενα που υπάρχουν στα forums και παρουσιάζοντάς τα με αλλαγμένο νόημα, προσβάλλοντας και εξευτελίζοντας ανθρώπους που συμμετέχουν στις συζητήσεις και ακόμα... διασύροντας το ESOTERICA στον χώρο όπου παραπέμπει η ανακοίνωσή σου.>
Θα μου επιτρέψεις να μην με ενδιαφέρουν τα προσωπικά σας.Με ενδιαφέρουν τα μέλη του φόρουμ που διαβάζουν την ανακοίνωση.Το όνομα του πατέρα μου βρίσκεται στην αφίσα επειδή είναι ο υπεύθυνος οργάνωσης των σεμιναρίων.Εγώ έβαλα την ανακοίνωση επειδή είμαι σπηλαιολόγος και αγαπώ τα σπήλαια.
<Συγκεκριμένα, έχει αναφερθεί από εκείνον, καθώς και από τον φίλο του που χρησιμοποιούσε το urername Βριλ, πως το ESOTERICA είναι αντίθετο με τις δραστηριότητες που διοργανώνει ο Φ.Ο.Σ. ή και με τους σπηλαιολόγους γενικότερα, πράγμα το οποίο εντάσσεται στο γενικότερο κλίμα συκοφαντίας που έχουμε υποστεί εδώ και πάρα πολύ καιρό, στο αφιερωμένο για το σκοπό της συκοφάντησής μας, προσωπικό διαδικτυακό χώρο που διατηρεί ο πατέρας σου, σε άλλον παρόμοιας σκοπιμότητας διαδικτυακό χώρο του φίλου του στον οποίο επίσης συμμετείχε, αλλά και στα forum του ίδιου του Φ.Ο.Σ. όπου είχε ανοίξει η κιτρινιστική αυτή παρέα, θέμα που μας συκοφαντούσε (για να αναφέρω μόνο κάποιες περιπτώσεις των εν λόγω ενεργειών).>
Δεν γνωρίζω.Φαντάζομαι ότι είναι εύκολο να δείξει το ESOTERICA το αντίθετο.
<Εσύ Φρύνη, μπαίνεις στα forums ως ξεχωριστή προσωπικότητα και όχι ως η κόρη του πατέρα σου, ως τέτοια λοιπόν σε αντιμετωπίζουμε. Αλλά δεν ξέρουμε καν αν όλα όσα σου έγραψα πιο πάνω τα γνωρίζεις. Γι' αυτό και η παρακάτω ερώτηση:
Τα γνωρίζεις όλα αυτά;
Θα θέλαμε μια ειλικρινή απάντηση από σένα, εφόσον είσαι αυτή που δηλώνεται στο username και στο profile σου, δηλαδή η Φρύνη (όπως αναγράφεται στο προφίλ) Τριανταφύλλη (βλ. σχετικό link)>
Απάντησα νομίζω σε όλα.
<Διότι, θεωρούμε πως σε κάθε άνθρωπο θα φαινόταν τουλάχιστον περίεργο, εφόσον γνωρίζει όλα όσα σου ανέφερα παραπάνω, να κάνεις ως κόρη του κ. Τριανταφύλλη την είσοδό σου στα forums, χωρίς καν να μας πεις ένα 'Γεια σας' και αναρτώντας την διαφήμιση για τα σεμινάρια οριζόντιας σπηλαιολογίας. Αν μη τι άλλο, ο ίδιος ο πατέρας σου μας συκοφαντούσε ευθαρσώς, πως ο χώρος μας είναι αντίθετος με τις προσπάθειες των σπηλαιολόγων και ιδιαίτερα του συλλόγου Φ.Ο.Σ...>
Ζητώ συγνώμη γιατί θεώρησα ότι δεν χρειάζεται να πώ τίποτα για τα σεμινάρια οριζόντιας σπηλαιολογίας.Πρόκειται για ένα μαγικό κόσμο στον οποίο μαθαίνουμε να μπαίνουμε με ασφάλεια και να τον προστατεύουμε.Υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν τα σπήλαια το κενό όμως τους τρομάζει.Έτσι κάνουμε για πρώτη φορά σεμινάρια οριζόντιας σπηλαιολογίας.
<Σε κάθε άλλη περίπτωση και ισχύοντας όλα όσα σου ανέφερα στο πρώτο σκέλος του μηνύματός μου, το θέμα αυτό θα παρέμενε ενεργό μόνο για ανάγνωση για οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο. Θα παραμείνει ωστόσο ενεργό και για μηνύματα, για σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε να μας γράψεις αν θέλεις την άποψή σου σχετικά με όσα σου γράφω στο μήνυμα αυτό.>
Η αργοπορία μου οφείλεται στην έλειψη χρόνου και στο οτι οι σελίδες σας αργούν πολύ.Μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε το θέμα και αν θέλετε να έρθετε στα σεμινάρια μας.
Φρύνη
ότι λάμπει δέν είναι χρυσός
quote:
Γειά σου Αμαλία.Σε ευχαριστώ για την ενημέρωση όμως δεν είμαι νέο μέλος.Δεν γράφω επειδή έχω φορτωμένο πρόγραμμα λόγω σχολείου και λόγω σπηλαιολογίας.
...
Ζητώ συγνώμη από τα μέλη αν ενοχλήθηκαν από την ανακοίνωση για τα σεμινάρια του συλλόγου μου.Σκέφθηκα ότι ίσως ενδιέφερε κάποιους να ασχοληθούν με μία ήπιας μορφής σπηλαιολογία.
...
Θα μου επιτρέψεις να μην με ενδιαφέρουν τα προσωπικά σας.Με ενδιαφέρουν τα μέλη του φόρουμ που διαβάζουν την ανακοίνωση.Το όνομα του πατέρα μου βρίσκεται στην αφίσα επειδή είναι ο υπεύθυνος οργάνωσης των σεμιναρίων.Εγώ έβαλα την ανακοίνωση επειδή είμαι σπηλαιολόγος και αγαπώ τα σπήλαια.
...
...
Απάντησα νομίζω σε όλα.
...
Ζητώ συγνώμη γιατί θεώρησα ότι δεν χρειάζεται να πώ τίποτα για τα σεμινάρια οριζόντιας σπηλαιολογίας.Πρόκειται για ένα μαγικό κόσμο στον οποίο μαθαίνουμε να μπαίνουμε με ασφάλεια και να τον προστατεύουμε.Υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν τα σπήλαια το κενό όμως τους τρομάζει.Έτσι κάνουμε για πρώτη φορά σεμινάρια οριζόντιας σπηλαιολογίας.
...
Η αργοπορία μου οφείλεται στην έλειψη χρόνου και στο οτι οι σελίδες σας αργούν πολύ.Μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε το θέμα και αν θέλετε να έρθετε στα σεμινάρια μας.
Φρύνη
Φρύνη,
το αν είσαι νέο ή παλιό μέλος, δε σχετίζεται με το πότε έχεις κάνει την εγγραφή σου. Σχετίζεται βέβαια και μ' αυτό, αλλά πολύ περισσότερο με την ενεργό συμμετοχή σου στις συζητήσεις - η δική σου λοιπόν ενεργός συμμετοχή ξεκίνησε με τη ανάρτηση της ανακοίνωσης/διαφήμισης για τα σεμινάρια της σπηλαιολογίας. Αν διάβαζες τα forums εδώ και καιρό, θα ήξερες τι είθισται με τις ανακοινώσεις και δε θα υπήρχε ούτε λόγος, ούτε και αφορμή για να σε ενημερώσουμε.
Επίσης, είναι περιττό να ζητάς συγνώμη για κάποια "ενόχληση" στα "μέλη", εφόσον δεν σου αναφέρθηκε ότι υπήρξε ενόχληση των 'μελών' από την ανακοίνωση. Εκτός και αν επικαλείσαι τη 'συμπάθειά' τους, οπότε αλλάζει το πράγμα ![]()
Όσον αφορά την παρακάτω απάντησή σου, στην ερώτησή μας σχετικά με το εάν είσαι ενήμερη των συκοφαντικών επιθέσεων που έχει δεχθεί ο παρόντας χώρος καθώς και πολλά από τα μέλη του, από τον πατέρα σου (γεγονός που έχει λάβει χώρα και στο διαδικτυακό χώρο του σπηλαιολογικού συλλόγου όπου και αναφέρεται η ανακοίνωση ή διαφήμιση που ανάρτησες)
"Θα μου επιτρέψεις να μην με ενδιαφέρουν τα προσωπικά σας."
Πιθανότατα έχεις μπερδέψει τη σημασία της λέξης "προσωπικά". Ίσως ακόμα και τη λέξη "σας", διότι δεν μπορούμε να ξέρουμε εάν ο πατέρας σου βλέπει το θέμα από προσωπική σκοπιά, το esoterica πάντως δεν ενδιαφέρεται για οποιεσδήποτε προσωπικές προεκτάσεις του αναφερόμενου ζητήματος, ενδιαφέρεται ωστόσο για την ειλικρίνια της οποιασδήποτε συμμετοχής και πρωτοβουλίας.
quote:
amalia:
Συγκεκριμένα, έχει αναφερθεί από εκείνον, καθώς και από τον φίλο του που χρησιμοποιούσε το urername Βριλ, πως το ESOTERICA είναι αντίθετο με τις δραστηριότητες που διοργανώνει ο Φ.Ο.Σ. ή και με τους σπηλαιολόγους γενικότερα, πράγμα το οποίο εντάσσεται στο γενικότερο κλίμα συκοφαντίας που έχουμε υποστεί εδώ και πάρα πολύ καιρό, στο αφιερωμένο για το σκοπό της συκοφάντησής μας, προσωπικό διαδικτυακό χώρο που διατηρεί ο πατέρας σου, σε άλλον παρόμοιας σκοπιμότητας διαδικτυακό χώρο του φίλου του στον οποίο επίσης συμμετείχε, αλλά και στα forum του ίδιου του Φ.Ο.Σ. όπου είχε ανοίξει η κιτρινιστική αυτή παρέα, θέμα που μας συκοφαντούσε (για να αναφέρω μόνο κάποιες περιπτώσεις των εν λόγω ενεργειών).frinirose:
Ακόμα, το esoterica δεν ενδιαφέρεται να δείξει σε οποιονδήποτε κακόβουλο και αναξιοπρεπή οτιδήποτε, ούτε και να διαψεύδει συκοφαντίες και κιτρινισμούς.
Από κει και πέρα, είναι ευχάριστο - πρωτίστως για σένα - που ασχολείσαι με κάτι που σου αρέσει. Καλή επιτυχία λοιπόν και καλή πρόοδο στις σπηλαιολογικές εξερευνήσεις σου.
Το θέμα αυτό θα κλειδωθεί σε 1-2 ημέρες, σε περίπτωση που θέλεις να προσθέσεις κάτι σε όσα μας έγραψες.

Δηλαδή δεν επιτρέπεται γενικά η συζήτηση γι' αυτό το θέμα εδώ ή σε κάποιο άλλο τόπικ, έτσι;