ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- 2012 - ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ; Νο1 - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- 2012 - ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ; Νο1 - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

ΠρολέγωνΝέο Μέλος
04/09/2004, 02:24:56
Εις απάντησην του αγαπητού Thios.

Κατ’ αρχήν αισθάνομαι υπόχρεος και επιθυμώ να σε ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου, διότι με την καλώς εννοούμενην αντιπαράθεσην απόψεων, καθίσταται εφικτός ο γόνιμος διάλογος μεταξύ των ανθρώπων, ο οποίος αν και στην συγκεκριμένην περίπτωσην διεξάγεται γραπτώς, με διαφορά ακόμη και ωρών από ερώτηση σε απάντηση και το αντίστροφο, εξακολουθεί να διαθέτει όλα τα στοιχεία ενός ζωντανού διαλόγου, με σημαντικότερο όλων την καλοδεχούμενην, τουλάχιστον εκ μέρους μου, περιπαικτικήν διάθεσην μεταξύ Ελλήνων, των οποίων η γνησιότητα της καταγωγής των, αποδεικνύεται εις κάποιον βαθμόν όταν αμφισβητούν τους πάντες και τα πάντα, θέτοντες σωστά, κατά την γνώμην αλλήλων, επιχειρήματα και αντεπιχειρήματα, εις τις συζητήσεις που διεξάγουν.
Με την σειρά μου λοιπόν, επιθυμώ να δηλώσω, ότι απογοητεύτηκα ολίγον, με το λεξαριθμικόν σύνολον το οποίο παρέθεσες, διότι οι έως τώρα επισημάνσεις σου, είναι μία καθαρή απόδειξις, ότι είσαι άριστος γνώστης της Ελληνικής γλώσσης και εκ του λόγου αυτού, θα περίμενε καθείς προσεκτικότερην προσέγγισην εις το θέμα.
Θα έχεις παρατηρήσει, εις την έως και σήμερα ζωήν σου, ότι η βιασύνη για μίαν γρήγορην αποστομωτικήν απάντησην, εις τα γραφόμενα ή τα λεγόμενα των άλλων, είναι πάρα πολύ κακός σύμβουλος για όλους μας και μας οδηγεί εις λανθασμένα αποτελέσματα από εκείνα τα οποία επιθυμούμε να επιτύχουμε δια της αρχικής μας σκέψης.
Προσέθεσες βιαστικά λοιπόν το γράμμα «Δ», δια να υπάρξει ισοψηφία εις τις δύο αυτές προτάσεις, ώστε να στηρίξεις την έως τώρα αντίθετην άποψην σου περί των γραφομένων μου.
Ενώ φαινομενικά η πρόταση σου είναι λάθος αφού το «Δ» δεν ταιριάζει εις την θέσην που το τοποθέτησες και ουδέν σωστόν νόημα επιτυγχάνεται, εντούτοις όμως είναι άκρως σωστή και είμαι σε θέσην να συμφωνήσω απολύτως μαζί σου ότι:

Η ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΚΟΣΜΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ = Ο Δ΄ ΠΡΟΛΕΓΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΓΡΙΩΣ = 4032

Εφόσον το ψευδώνυμο μου είναι «Προλέγων», χωρίς ουδεμίαν γραμματικήν αρίθμησην ως πρόθεμα, θα αναμένω εις το μέλλον τον «Δ΄ Προλέγοντα», εδώ ή αλλού, να αποκαλύψει επιτέλους την υπέρτατην κοσμικήν αλήθειαν.
Με τιμά βεβαίως, ότι ακόμη και η γελοιοποίησις των απόψεων μου, τυγχάνει βαρύνουσας σημασίας, εις την υπέρτατην κοσμικήν αλήθειαν, η οποία επιτέλους αποκαλύπτεται.
Επιθυμώ να δηλώσω όμως, ότι δεν διεκδικώ δάφνες από κανέναν, ουδέποτε υποστήριξα ότι κατέχω το αλάθητον διά ότι γράφω και εις καμίαν περίπτωσην δεν είμαι προφήτης, επομένως τον βαρυσήμαντον αυτόν συμπαντικόν ρόλον δεν τον αποδέχομαι.
Όμως με καλόπιστα περιπαικτικήν διάθεσην παραθέτω τα εξής :

Η ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΚΟΣΜΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ = 4032
ΕΚ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟΥ ΠΡΟΛΕΓΩΝ = 4032
Ο ΔΙΑΜΕΣΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΜΕ ΟΝΟΜΑ ΠΡΟΛΕΓΩΝ = 4032
ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΠΡΟΛΕΓΩΝ = 4032

Τέλος θέλω να σημειώσω, ότι μόνον έναν τρόπον διαθέτω προς το παρόν, προς επαλήθευσην ορθότητος ή μη, όσων πληροφοριών ήδη γνωρίζω, εκ άλλων πηγών, περί των επερχόμενων καλών ή κακών, ιδιαιτέρως μεγάλων γεγονότων, μερικών εξ αυτών πολύ κοντινών, δηλαδή εντός του μηνός του οποίου τις ημέρες ήδη διανύουμε.
Αυτός είναι ο πανάρχαιος τρόπος της συναρίθμησης των λέξεων, ο οποίος δεν έχει καμίαν σχέσην με την αριθμολογίαν και δεν αποτελεί εις καμίαν περίπτωσην απόδειξην, αλλά ιδιαιτέρως και άκρως σοβαρήν ένδειξην, «προβλεπτικότητος» της Ελληνικής γλώσσης, η οποία φαίνεται να διαθέτει εντός της, ένα αρχείον καταγραφής σημαντικών ή μη γεγονότων, ιδιοτήτων, φυσικών νόμων κ.τ.λ. ολοκλήρου του σύμπαντος κατ’ εμέ, γνωστών ήδη σε αυτήν, αφού στο υλικόν σύμπαν δεν υφίσταται η έννοια παρελθόντος παρόντος ή μέλλοντος.
Ο έχων απόδειξην περί του αντιθέτου, πρώτος τον λίθον βαλέτω, αλλά με σωστά επιχειρήματα.
Επειδή και εγώ ακόμη το ερευνώ, δεν θα γράψω ουδέποτε τίποτα, αν δεν έχω ικανό αριθμό προτάσεων κοινού νοήματος, ως ελάχιστη δικλίδα ασφαλείας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έτσι παρέχονται 100% ασφαλή συμπεράσματα.
Το ποσοστόν επαλήθευσης, που εγώ έχω καταφέρει έως τώρα, ανέρχεται εις το 84,8% ακριβώς, όμως βαθιά μέσα μου θέλω να πιστεύω, ότι κάποτε κάποιος άλλος θα αγγίξει το 100%, με πιθανότερον όλων τον Ελευθέριο Αργυρόπουλο, ο οποίος ως σκοπόν της ζωής του, διεξαγάγει την συγκεκριμένην έρευνα.
Τέλος παραθέτω ξανά τις προτάσεις.

ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΤΟΣ ΤΟΥ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΩΔΕΚΑ = 4205

ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΤΟΥ ΔΙΑ ΕΤΟΣ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΩΔΕΚΑ = 4205

Ο ΑΝΑΡΧΟΣ ΤΟ ΕΤΟΣ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΩΔΕΚΑ = 4205

Ο ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ = 4205

ΟΝΟΜΑΣΙΑ – ΚΩΔΙΞ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ « ΑΔΕΛΦΟΣ » = 4205

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ « ΑΔΕΛΦΟΣ » ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΧΘΩΝ = 4205

ΠΥΡΦΟΡΟΝ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΗΠΑ = 4205

ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΗΠΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΣ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ = 4205

ΒΕΒΑΙΗ Η ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΙΣ ΕΛΛΑΝΙΩΝ ΕΨΙΛΟΝ ΑΒΛΑΒΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΓΑΙΑ = 4205

ΒΕΒΑΙΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΑΝΙΩΝ ΕΙΣ ΓΑΙΑΝ = 4205

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΔΙΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ = 4205

ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΕΛΕΙΑ ΕΡΕΙΠΩΣΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ = 4205

ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΗΠΑ = 4205

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΙΣ ΕΛΛΑΝΙΩΝ ΕΨΙΛΟΝ = 4205

ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΑΝΙΩΝ ΕΨΙΛΟΝ ΕΙΣ ΓΑΙΑΝ = 4205

ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΩΣ ΚΥΡΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΕΙΣ ΓΑΙΑΝ = 4205

Η ΓΑΛΗΝΗ ΕΝΔΕΚΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΩΔΕΚΑ = 4205

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ « ΑΔΕΛΦΟΣ » = 4205

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΩΔΕΚΑ = 4206

ΑΦΙΞΗ ΤΩΝ ΕΛΛΑΝΙΩΝ ΕΨΙΛΟΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΓΑΙΑ = 4206

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΔΙΟΣ ΕΝΔΕΚΑ Η ΩΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ = 4206

ΕΝΔΕΚΑΤΗ ΝΥΚΤΕΡΙΝΗ ΕΝΔΕΚΑ ΟΓΔΟΟΥ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΩΔΕΚΑ = 4206

ΕΚΔΟΣΗ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟΥ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ = 4206

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ = 4206

ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΕΠΙΘΕΣΙΣ ΕΤΟΣ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΩΔΕΚΑ = 4206

ΕΛΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΛΙΚΗ ΕΡΕΙΠΩΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ = 4206

Η ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΗΠΑ = 4206

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΑΝΙΩΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΙΣ ΕΙΣ ΓΑΙΑΝ = 4206

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΝΔΕΚΑ ΟΓΔΟΟΥ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΩΔΕΚΑ = 4206

Έσεται Ήμαρ.

04/09/2004, 11:59:14
quote:

Αλλά όταν λέω "λεπτομέρεια που διαφεύγει από ερευνητές" ξέρω τι
λέω. Γιατί μόλις προχθές διάβασα το σχετικό με τους Μάγια
κεφάλαιο από το "Fingerprints of the Gods" του Graham Hancock.
Εκεί το τυπάκι παραθέτει σχεδόν αυτούσιους τους μύθους πώς
ξαναδημιουργείται το σύμπαν στην αλλαγή κάθε κύκλου,
αναφέρει ότι ο τελευταίος κύκλος άρχισε το 3114π.Χ. και στη
συνέχεια αφιερώνει τα κέρατά του τα τράγια για το τέλος του κύκλου,
αγνοώντας παντελώς την αρχή του
. Και γενικά ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως
όσοι ασχολούνται με τους Μάγια προσπερνούν το γεγονός ότι
ο ήλιος και η γη ΠΡΟΦΑΝΩΣ δε δημιουργήθηκαν το 3114π.Χ. και
κάθονται και ασχολούνται με το τι θα γίνει το 2012μ.Χ.

Μου φαινεται οτι το βιβλιο δεν το διαβασες καλα.
Το "Fingerprints of the Gods" ειναι ενα βιβλιο που διαβαζεται απο την αρχη και οχι πηδωντας κεφαλαια, γιατι εχει μια συνεχεια στα λεγομενα του.
Το οτι την παραδοση των Μαγια περι "Νεων Ηλιων" πρεπει να την παιρνουμε κυριολεκτικα σαν ολικη καταστροφη της Γης και ολοκληρου του ηλιακου συστηματος και παλι θα πω οτι πρωτη φορα το ακουω απο εσενα.
Συγκεκριμενα για τη φραση σου "Και γενικά ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως
όσοι ασχολούνται με τους Μάγια προσπερνούν το γεγονός ότι
ο ήλιος και η γη ΠΡΟΦΑΝΩΣ δε δημιουργήθηκαν το 3114π.Χ. και
κάθονται και ασχολούνται με το τι θα γίνει το 2012μ.Χ." να πω πως, λαμβανοντας φυσικα οτι ΔΕΝ ΕΝΝΟΟΥΝ ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, αλλα καταστροφη του πολιτισμου επι Γης και κοσμογονικες αλλαγες πανω στη Γη, η εξηγηση που δινουν ειναι οι Κατακλυσμοι που αποδεδειγμενα "χτυπουν" τη Γη περιοδικα. Ειναι επιβεβαιωμενο οτι καταστροφες οπως κατακλυσμοι, παγετωνες, κτλ "χτυπουν" τη Γη καθε 3000 χρονια περιπου. Περιπου το 10.000πχ, το 7.000πΧ, το 3.000 πΧ.
Γιατι αυτη η περιοδικοτητα να μην ειναι οι "Νεοι Ηλιοι" των Μαγια???
Αυτο καταλαβα εγω διαβαζοντας το βιβλιο "Fingerprints of the Gods".
Και ειναι μια απολυτα κατανοητη θεωρια, μιας και βασιζεται σε επιστημονικα δεδομενα (περι προηγουμενων κατακλυσμων, κτλ)
Εκτος πια και αν τα αναιρουμε ολα και αρχισουν εδω μεσα στο forum οι ερωτησεις του στυλ "και που ξερουμε οτι εγινε κατακλυσμος?", "για ποια παγετωνια περιοδο μιλας??", "ποιες περιοδικες καταστροφες συνεβησαν στη ΓΗ, δεν ξερω τιποτα..." και αλλα τετοια!

Εκτος αυτου, να ενημερωσω καποιους συνομιλητες, οτι η ανακαλυψη των ημερολογιων των Μαγια δεν εγινε πριν 5 χρονια αλλα γυρω στο 1900 περιπου, οποτε απο τοτε ειναι γνωστο το θεμα του 2012...
Αρα δεν ειναι μια καινουρια ημερομηνια που μπηκε στο προσκηνιο. Ο πατερας μου που εζησε για πολυ καιρο στην Αμερικη μου εχει πει οτι ειχε πεσει σε συζητησεις για το συγκεκριμενο θεμα απο τη δεκαετια του 1960 ακομα...

junk95Μέλος
04/09/2004, 13:40:54
quote:

ΟΚ. Ίσως ήμουν λίγο σκληρός με τους κακομοίρηδες τους Μάγια. Σχετικά με τους κύκλους της ιστορίας, έχετε σκεφτεί ότι μπορεί αυτό που καταστρέφεται κάθε Χ χρόνια να μην είναι ο ίδιος ο κόσμος, αλλά η αντίληψη που έχουμε γι' αυτόν;

Μια και το 'φερε η κουβέντα, ας δούμε τι αντίληψη είχαν οι Μάγια
για τον κόσμο:

Η Γη (κατά Μάγια) ήταν ένα τεράστιο επίπεδο σεντόνι που το
κράταγαν τέσσερις ιαγουάροι. 'nough said.

Φίλε Χρήστο-Ρ, φυσικά και οι ημερομηνίες των Μάγια αποκρυπτογραφήθηκαν
πολύ νωρίς. Άλλωστε σε οποιαδήποτε γραφή το πιο εύκολο μέρος
στην αποκρυπτογράφηση είναι το αριθμητικό σύστημα και ό,τι συνδέεται
με αυτό (π.χ.... ημερομηνίες).

Παρομοίως, οι μύθοι και η κοσμοθεωρία των Μάγια ήταν γνωστοί
πολύ πιο πριν,
αφού μερικοί διατηρήθηκαν από Ισπανούς καλόγερους (ελάχιστοι βέβαια,
οι Ισπανοί καλόγεροι σε γενικές γραμμές προτιμούσαν να καταστρέφουν
παρά να διασώζουν) και άλλοι επιβιώνουν ακόμα και σήμερα στο λαό
της Κεντρικής Αμερικής.

Η αποκάλυψη όμως για τους Μάγια ήρθε μόλις το 1960, όταν άρχισε
να προχωρά σοβαρά η αποκρυπτογράφηση της γραφής τους (πέρα από
τους αριθμούς). Στις αρχές των '90s, είχε αποκρυπτογραφηθεί
ικανοποιητικά μεγάλο μέρος ώστε να μπορούμε να διαβάσουμε τα
βιβλία τους και τις επιγραφές τους. Έτσι μάθαμε ότι οι φιλειρηνικοί
και ήσυχοι Μάγια, κληρονόμοι της Ατλαντίδας κλπ κλπ ήταν στην
πραγματικότητα από τα πλέον αιμοσταγή και προληπτικά καθάρματα
που έχουν πατήσει ποτέ το ποδάρι τους στον πλανήτη. Όπως οι Αζτέκοι
πίστευαν ότι αν δε θυσιάσουν καμιά χιλιάδα άτομα τη μέρα ο ήλιος
δε θα ανατείλει, έτσι και οι Μάγια πίστευαν ότι αν δε θυσιάσουν με
φρικώδη βασανιστήρια τους αντιπάλους του Άρχοντά τους ο κόσμος
θα καταστραφεί. Οι Αζτέκοι για αυτό το λόγο έγιναν εξαιρετικά
αντιπαθητικοί στους γείτονές τους (γεγονός που βοήθησε ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ
στην πτώση τους από τους Ισπανούς), ενώ οι Μάγια έφαγαν μόνοι τους
τα μούτρα τους σε ατελείωτες συγκρούσεις μεταξύ αρχόντων (γεγονός
που τους οδήγησε στην παρακμή).

Τώρα λες "γιατί οι νέοι ήλιοι να μη συμβολίζουν...". Συγνώμη, αλλά
αδυνατώ να καταλάβω γιατί ο οποιοσδήποτε μύθος πρέπει να συμβολίζει
ό,τι γουστάρει ο Hancock. Οι άνθρωποι ήταν σαφείς: "νέος ήλιος".
Όχι "κατακλυσμός", ούτε "εποχή των παγετώνων" ούτε τίποτα. Σε κάθε
κύκλο το σύμπαν επαναδημιουργείται. Όχι σε κάθε κύκλο γίνεται
κατακλυσμός. Και εν πάσει περιπτώσει, γιατί να την πάρουμε μεταφορικά
ως προς αυτά που περιγράφει που θα συμβούν και κυριολεκτικά
ως προς το πότε θα συμβούν; Επειδή έτσι μας γουστάρει; Αρνούμαι
να παρακολουθήσω αυτή τη λογική.

Και άλλωστε έγινε κανένας κατακλυσμός το 3114π.Χ. και δεν το
πρόσεξε κανείς άλλος; Γιατί αν είχε γίνει κατακλυσμός
(και φυσικά και επιμένω στο "αν"), αυτός στάνταρ δεν
έγινε το 3114π.Χ., την εποχή που όλοι οι μεγάλοι πολιτισμοί
(Αιγύπτιοι, Σουμέριοι, Μινωίτες, Κινέζοι) είχαν αρχίσει να
παίρνουν τα πάνω τους και παρεμπιπτόντως οι Μάγια ήταν ένα
μάτσο πιθηκάνθρωποι που ζούσαν στις σπηλιές.

Η ημερομηνία 2012 δεν είναι έτσι ξεκάρφωτη, ούτε
μεταφορική. Είναι μέρος ενός πρώιμου επιστημονικού
μοντέλου χωρίς επιστήμη:
α) Το Σύμπαν επαναδημιουργείται περιοδικά
β) Η περίοδος είναι 5126 χρόνια
γ) Αυτό έχει γίνει 4 (ή 5, δε θυμάμαι) φορές
δ) Η γη είναι ένα σεντόνι που το κρατάνε 4 ιαγουάροι
ε) Το τρέχον Σύμπαν ξεκίνησε το 3114π.Χ.
στ) Το τρέχον Σύμπαν θα τελειώσει το 2012π.Χ.
ζ) Ή το πολύ 52 χρόνια αφού οι Μάγια πάψουν να ασκούν τα
θρησκευτικά τους καθήκοντα σωστά.

Τη στιγμή που για τα α,β,γ,δ,ε,ζ δεν έχουμε κανένα στοιχείο
και μάλλιστα τα περισσότερα είναι ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ αλλού για αλλού,
ε όχι, αρνούμαι να ασχοληθώ με το (στ) και να το δω ανεξάρτητα.
Αρνούμαι να το δω κυριολεκτικά ενώ όλα τα άλλα (που δε μας
βολεύουν) "πρέπει" να ιδωθούν μεταφορικά.

Τώρα για το Hancock, εννοείται ότι δεν τον διαβάζω αποσπασματικά.
Χθες τον τελείωσα. Η γνώμη μου είναι ότι ο άνθρωπος έχει ξεφύγει.
Δηλαδή αν κατάλαβα καλά, επειδή οι Πυραμίδες και ο Νείλος
ευθυγραμμίζονται με τρία αστέρια του Ωρίωνα και το Γαλαξία όπως
θα φαίνονταν μια βραδυά του 10.450π.Χ., αυτό σημαίνει[*] ότι
υπήρξε ανώτερος πολιτισμός στην Ανταρκτική που τις έφτιαξε!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δε θέλω ΚΑΝ να κάτσω να γράφω όλες τις αντιφάσεις στις οποίες πέφτει
αυτός και οι άλλοι καταστροφολόγοι. Σχεδόν κάθε σελίδα του είναι
τραγικά λανθασμένη.

[*] Με τη βοήθεια κάθε καρυδιάς καρυδιού

ThiosΜέλος
04/09/2004, 14:57:07
Φίλε Προλέγοντα:
Μετά το μήνυμά σου σχετικά με την λεξαριθμική αξία της λέξης "μπούρδας", συνειδητοποίησα ότι πολύ απλά κάνεις πλάκα μαζί μας, ή για να το θέσω με μεγαλύτερη ακρίβεια "you are making fun of us". Και από την στιγμή που κάνεις πλάκα, αποφάσισα να σου απαντήσω στην πλάκα.

Πέραν τούτου, δεν καταλαβαίνεις ωρέ τι κάνει το "δ'" μπροστά από το "όλους"; Περίεργη απορία από κάποιον που νομίζει ότι γράφει στην καθαρεύουσα. Δεν θα σου το εξηγήσω όμως (μολονότι μπαίνω στον πειρασμό), διότι πιστεύω ότι θα χρησιμοποιήσεις ακόμα και αυτό το ελάχιστο κομματάκι γνώσης για να δουλέψεις περισσότερο κόσμο. Θα μου πεις όμως, τι κακό έχει το να δουλεύεις κόσμο; Σε γενικές γραμμές κανένα κακό δεν βρίσκεται σε αυτού του είδους την συμπεριφορά, υπό δύο, όμως προϋποθέσεις σε διάζευξη:

1.Κανείς δεν θα ξεγελαστεί.
2.Η αλήθεια θα αποκαλυφθεί σε αυτούς που ξεγελάστηκαν.

Από αυτήν την οπτική γωνία, το δούλεμα κάνει καλό, μιας και μας κρατά εν εγρηγόρσει. Δεν σκέφτεσαι όμως τον καημένον εκείνον που θα σε πάρει στα σοβαρά;

Τέλος, δεν πρόκειται να παρασυρθώ από περαιτέρω γλωσσικά παιχνιδάκια, όσο αυτά έχουν την ταμπέλα του "σοβαρού". Όταν τελειώσει το αστείο, μπορούμε να συναντηθούμε στο θέμα του φίλου Ερμή "ΑΛΧΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΗΣΗ" και να συνεχίσουμε.

Φίλοι Χρήστος-Ρ και junk95 γιάτι με γράφετε; Εγώ ο καημένος προσπαθώ να φωτίσω με άλλο φως το ζητηματάκι των Μάγια κι εσείς με αγνοείτε...

There's actually no cutlery to speak of at all...

HermesΜέλος
04/09/2004, 15:38:07

quote:

Φίλε Ερμή:
Σε περίπτωση που αναφέρεσαι σ' εμένα και στην φρασούλα μου, θα ήθελα να σου πω ότι πέφτεις μέσα. Δεν ξέρω την τύφλα μου από αριθμολογία. Χτες πρωτοασχολήθηκα. Αν μάλιστα δεν έχεις πρόβλημα, είμαι πρόθυμος να μου μάθεις κάποια πράγματα. Την φρασούλα παρέθεσα μόνο και μόνο για να καταστήσω σαφές ότι δεν είναι καθόλου δύσκολο να βρει κανείς ζεύγη συνδυασμών λεξουλών με την ίδια "αξία".

Δεν κατάλαβα τι σημαίνουν τα υπόλοιπα στο μήνυμά σου. Θες να μας πεις ότι ο Crowley ήξερε αριθμολογία; OK. Και;

Η λέξη "Αγάπη" δεν είναι ακατάλληλη για εφημερίδα. (Νομίζω.)

There's still no spoon.

Αγαπητε Φιλε...Thios,Δεν αναφερομουν σε εσενα φυσικα...
Σιγα μην ειχα το θρασος...να σου το "παιξω" εξυπνος...Συγνωμη αν αυτο καταλαβες...Φιλικα Ερμης....
tO MYNHMA MOY ANAFEROTAN SE ALLON.

ΠΡΟΛΕΓΩΝ...ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΜΕ ΕΣΤΕΙΛΕΣ, ΑΔΙΑΒΑΣΤΟ...
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ...

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΑΓΑΠΗ" ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΣΑ...ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ
ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ORDO.TEMPLI.ORIENTIS.

... Κι είπε ο Ερμης ο φτερωτός θερμά και λυπημένα: Ελα
καλή μου Καλυψώ, μη τα'χεις πια χαμένα ...

Edited by - Hermes on 04/09/2004 15:45:50

ΕφιάλτηςΝέο Μέλος
04/09/2004, 17:20:28
Καλησπερα σε ολους/ολες...
Ειμαι καινουργιος εδω.
Θα μπορουσε να μου πει καποιος/α την αριθμολογια με τους αριθμους και την ελληνικη αλφαβητο?
Μπορειτε να μου την στειλετε στο Ε-mail μου.
Ευχαριστω!

Πάλι με Χρόνια με Καιρούς πάλι Δικιά μας θα Είναι!

ThiosΜέλος
04/09/2004, 17:20:49
quote:
Αγαπητε Φιλε...Thios,Δεν αναφερομουν σε εσενα φυσικα...
Σιγα μην ειχα το θρασος...να σου το "παιξω" εξυπνος...Συγνωμη αν αυτο καταλαβες...Φιλικα Ερμης....
tO MYNHMA MOY ANAFEROTAN SE ALLON.

Δεν χρειάζονται συγνώμες φίλε Ερμή! Δεν ήμουν σίγουρος σε ποιον αναφερόσουν και με το προηγούμενό μου μήνυμα απλώς ήθελα να καλύψω όλες τις πιθανότητες.
Εξάλλου, δεν έχω κανένα πρόβλημα με το να μου το παίξει έξυπνος οποιοσδήποτε... (αλήθεια)

quote:
ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ
ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ORDO.TEMPLI.ORIENTIS.

Ε, πες το απ' την αρχή ντε! Είχα αρχίσει να ανησυχώ, γιατί καλά να μην πιάνω τα περί "σύμπαντος κόσμου", αν όμως αρχίσω να μην καταλαβαίνω και τους υπολοίπους τότε...

ThiosΜέλος
04/09/2004, 17:41:04
α=1 ι = 10 ρ =100
β=2 κ = 20 σ =200
γ=3 λ = 30 τ =300
δ=4 μ = 40 υ =400
ε=5 ν = 50 φ =500
ς=6 ξ = 60 χ =600
ζ=7 ο = 70 ψ =700
η=8 π = 80 ω =800
θ=9 κόππα=90 σάμπι =900

Φίλε Εφιάλτη:

Απ' ό,τι έχω καταλάβει, για να βρεις την "αξία" μιας φράσης ή λέξης πρέπει να αθροίσεις την "αξία" των γραμμάτων που την αποτελούν, με βάση το παραπάνω πινακάκι. Μην λάβεις υπόψιν το "ς", αφού, αν κρίνω από τα του προλέγοντος, αντί για την "αξία" του τελικού σίγμα χρησιμοποιείται αυτή του κανονικού.

Τα κόππα και σάμπι είναι σύμβολα που χρησιμοποιούνται στο ελληνικό αριθμητικό σύστημα και που δεν νομίζω ότι σου χρειάζονται στην "αριθμολογία". Αν σε ενδιαφέρει με τι μοιάζουν, θα ανεβάσω κάποιο σχέδιο.

Επειδή δεν είμαι ειδικός σε αυτά, αν κάνω οποιοδήποτε λάθος, παρακαλώ ας με διορθώσει κάποιος. Αν έχω κάποια έλλειψη, παρακαλώ ας με συμπληρώσει κάποιος.

ΕφιάλτηςΝέο Μέλος
04/09/2004, 17:54:05
Ευχαριστω,ρε φιλε...Τhios!
Αμα ηξερες ποσο καιρο το εψαχνα αυτο!
Αμα χρειαστητε τιποτα,απλα πες το!

A critical view of Linear Apocalyptic Thought, and how Linearity makes a sneak appearance in Timewave Theory's fractal view of Time...

HermesΜέλος
05/09/2004, 10:43:26
Φιλε Thios...χαιρομαι πραγματικα...εισαι φιλος...!!!
Εφιαλτη καλως ηρθες...αγαπητε,ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΟΥΣ ΤΡΕΛΟΥΣ!!!

... Κι είπε ο Ερμης ο φτερωτός θερμά και λυπημένα: Ελα
καλή μου Καλυψώ, μη τα'χεις πια χαμένα ...

aftermathΝέο Μέλος
03/11/2008, 17:08:20
σασ παρακαλω, ψαχνω τα εξησ παιδικα και θα ηθελα να με βοηθησετε να τα βρω.
α)ο χανσ και το χρυσο πουλι. αυτο το παιδικο ειχε σχεση με ενα παιδακι που με ενα σπαθι προσπαθουσε να σωσει ενα χρυσο πουλι απο μια μαγισσα που κατασκευαζε κατι ρομποτ. στο τελοσ η μαγισσα γινεται δεντρο
β)ενα παιδικο τησ ντισνευ με κατι σπιρτα που καιγονταν
γ)ενα γιαπωνεζικο με ενα παιδακι και κατι δρακουσ που ελεγχουν τον καιρο και που το σκοτωνουν. στη συνεχεια το παιδακι αναστενεται και εχει μια κορδελα και κατι πατινια.
ευχαριστω για την βοηθεια

.
04/11/2008

04/11/2008, 07:29:30
ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ μια βοηθεια παρακαλω ΣΕ μια βοηθεια παρακαλω (Σχετικά με παιδικά
προγράμματα)
.

===========================================================

Αγαπητέ aftermath, καλώς ήλθες κοντά μας.
Σου εύχομαι να έχεις καλές συζητήσεις στα Forums του Esoterica.

Δεδομένου ότι υπάρχει ήδη ένα σχετικό θέμα με τα παλιά παιδικά προγράμματα στα οποία γίνεται μια ανταλλαγή πληροφοριών αλλά κι υποβάλλονται στα σχετικά ερωτήματα των μελών που έχουν ένα ενδιαφέρον για αυτά, θα ήταν καλύτερο να κατέθετες εκεί τα ερωτήματα σου ώστε να αποφύγουμε τα διπλά θέματα.

Το σχετικό θέμα είναι το (κλίκαρε στον παρακάτω τίτλο για να μπεις κατευθείαν):

ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΑΛΙΑ ΠΑΙΔΙΚΑ!

Οπότε το παρόν θέμα απενεργοποιείται εφόσον η συζήτηση μπορεί να συνεχιστεί στο προτεινόμενο θέμα.

In anticipation of my resurrection...