ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΝΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ, Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ Η "ΟΥΣΙΑ" - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- ΑΝΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ, Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ Η "ΟΥΣΙΑ" - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
helios2012Μέλος
26/07/2009, 22:54:06
quote:

alex22:
Πάντως υπάρχουν τεχνικές να αντιληφθούν οι άλλες διαστάσεις.

Ε και?

Άντε και αντιλαμβάνονται κάποιοι, μερικές απ'τις διαστάσεις και τους παράλληλους κόσμους. Άντε σου λέω εγώ και πως τους μαθαίνουν απ'εξω κ'ανακατωτά! Και?

Για να κάνω πιό κατανοητό το σκεπτικό μου πάλι θα φέρω ένα απλό παράδειγμα που μπορεί να γίνει κατανοητό απ'όλους.
Ας υποθέσουμε λοιπόν πως εγώ γεννιέμαι και μεγαλώνω στην Αθήνα, χωρίς να έχω πάει ποτέ στην εξοχή. Στο σχολείο μαθαίνω τα πάντα για τη φύση, τον κόσμο κ.τ.λ. (Ας πούμε ότι είμαι και άριστος μαθητής) αλλά μόνο θεωρητικά. Ξαφνικά μια μέρα πάω εκδρομή στην ύπαιθρο και κεί που κάνω βόλτα και εξερευνώ τη φύση, να σου μπροστά μου ένα άλογο. Σαν άριστος μαθητής που είμαι έχω μάθει τα πάντα και για το άλογο. Το παρατηρώ και το θαυμάζω. Ίσως να έχω το θάρρος, να το πλησιάσω και τελικά να το καβαλικέψω και να κάνουμε μαζί μια βόλτα.
Δυστυχώς όμως, επειδή είμαι παιδί της Πόλης και μένω στην Αθήνα, δεν μπορώ να πάρω μαζί μου το άλογο στο γυρισμό. Δεν μπορώ να γίνω ένα μαζί του, ούτε να μείνω στην ύπαιθρο...Οπότε γυρνώ στην Πόλη μου, με την ανάμνηση αυτής της εμπειρίας και με όνειρο να καταφέρω κάποτε ν'αγοράσω μια φάρμα στην εξοχή και να ξεφύγω απ'την Πόλη, ώστε να μπορώ να καλπάζω παρέα με το άλογό μου.
Το μόνο σίγουρο στην όλη ιστορία είναι ότι το άλογο δεν μπορεί να έρθει στην Πόλη, ούτε η πόλη να γίνει ένα με την εξοχή. Θα παραμείνουν δύο ξεχωριστοί κόσμοι, ο καθένας με τα πλάσματά του.
Παραλληλίστε την πόλη και την εξοχή με τις διάφορες διαστάσεις, το άλογο με τον εαυτό μας ως κάτι περισσότερο από τρισδιάτατο ον και την ιππασία με την εξερεύνηση άλλων διαστάσεων με το ζεύγος αναβάτη-αλόγου ως ενοποίηση ενός ατόμου με ένα κομμάτι του που βρίσκεται σε κάποια άλλη διάσταση και θ'αντιληφθείτε το σκεπτικό μου.

Ντόκτορ: όχι, δεν επιλέγουμε...μας επιλέγουνε...
Αυτά εν ολίγοις.

27/07/2009, 00:21:48
Φίλε helios2012 Θα σου φέρω ένα μικρό διανοητικό αντίλογο που θα μπορούσε να υποστηρίξει ότι οι διαστάσεις παρόλο που μπορεί φαίνονται ότι είναι ξεχωριστές στην πραγματικότητα είναι αλληλένδετες.

Λες

quote:
Λυπάμαι που το λέω αλλά πρός το παρόν δεν γίνεται, πολύ απλά διότι οι διαστάσεις είναι ξεχωριστές και διαιρεμένες.
Αν ποτέ ενοποιηθούν όλες αυτές οι διαστάσεις τότε μόνο θα έχουμε πλήρη συνείδηση της ουσίας μας, του ποιοί είμαστε δηλαδή.

Αυτή είναι μια άποψη ως προς το παρών. Γιατί πως τεκμηριώνεις ότι είναι ξεχωριστές; Και λες «αλλά προς το παρόν δεν γίνεται» Δηλ τι είναι αυτό που μπορεί να αλλάξει και να γίνει κάτι άλλο; Ή αν θέλεις γιατί για εμένα αυτό έχει περισσότερη σημασία …ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΕΝΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ Τις ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ;

Και φέρνω ένα παράδειγμα διαφορετικό για το ότι η διαστάσεις δεν είναι ξέχωρες.

Αν οι διαστάσεις είναι σαν το πρίσμα του φωτός τότε έχουμε ένα φως και ένα μέσο από οπού τα φως χωρίζετε σε 7 διαφορετικά χρώματα. Είναι αδύνατων να ξεχωρίσουμε ή να διακρίνουμε που σταματά το κόκκινο και που ξεκινά το πορτοκαλί. Το ίδιο και με το πορτοκαλί και το κίτρινο και τα αλλά χρώματα (τα ορατά) Γιατί υπάρχουν συχνότητες που είναι πέρα από αυτό που λεμέ ορατό φως.

Τα σύνορα το πού σταματάει το κόκκινο και που αρχίζει το πορτοκαλί, δεν υπάρχουν επειδή η ανάμιξη ανάμεσα στα χρώματα είναι αδιάσπαστη και αδιαίρετη. Συνυπάρχουν και τα δυο μαζί. Αλλά δεν μπορούμε να πούμε πως είναι χώρια.

Το ίδιο και η διαστάσεις. Υπάρχει ένα σημείο που οι διαστάσεις ενώνονται σαν ένα κομβικό σημείο. Είναι σαν να στεκεσαι ανάμεσα σε δυο δωμάτια.

Παρο όλο που τα δυο δωμάτια φαίνονται να είναι ξεχωριστά Ο ΧΩΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΙΑΙΟΣ. Όπως και τα 7 χρώματα φαίνονται να είναι διαφορετικά αλλά όλα υπάρχουν μέσα στο φως. Το άσπρο φως είναι η «σύνθεση» όλων των χρωμάτων.

Επίσης πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι οι αισθήσεις μας μας επιτρέπουν να αντιλαμβανόμαστε μια «πραγματικότητα» Και ας πούμε ότι η πραγματικότητα είναι το φως και το μέσω της αντίληψης είναι ένα πρίσμα.

Καθένας όμως έχει ένα διαφορετικό πρίσμα. Κάποιοι βλέπουν μονό το κόκκινο φως. Άλλοι βλέπουν λίγο παραπάνω δηλ το κόκκινο και το πορτοκαλί. Άλλοι πολύ περισσότερο και κάποιοι έχουν γίνει αυτό το φως!!!!

Αυτό δηλ η ικανότητα να μπορούμε να βλέπουμε περισσότερα λέγετε ανέλιξη.

Και θα σας πω κάτι σοκαριστικο.
Πως ξέρουμε ότι έχουμε ψυχή; Το έχουμε επιβεβαιώσει με κάποιο τρόπο στον εαυτό μας;

Πως μπορούμε να λέμε με βεβαιότητα ότι υπάρχει η δεν υπάρχει ανέλιξη της ψυχής όταν δεν έχουμε μια πειραματική απόδειξη ότι πράγματι υπάρχει ψυχή;

Και αν η ψυχή υπάρχει αλλά είναι σε μια κατάσταση που πρέπει να την ενεργοποιήσουμε με το να αποκτήσουμε επίγνωση της ψυχής και αν δεν το κάνουμε παρά μείνουμε στις υποθέσεις και στα λόγια και τελικά αντί να αποκτήσουμε επίγνωση της ψυχής χάσουμε και την ευκαιρία να έχουμε ψυχή ; Ποιος μας το επιβεβαιώνεις ότι δεν γίνετε και αυτό;

Και αν είναι δυνατόν να γίνει αυτό τότε μιλάμε για καθελιξη.
Ποιος μας λέει ότι η ψυχή δεν πέρασε από κατώτερα βασίλεια όπως το ορυκτό το φυτικό, το ζωικό και μετά να εισέρθει στο ανθρώπινο. Να μια ανέλιξη της ψυχής.

Και ποιος μας λέει ότι η ψυχή δεν μπορεί να πέσει από το ανθρώπινο στο ζωικό και από εκεί στο φυτικό και από εκεί στο ορυκτό.

Και αυτή η καθελιξη που είναι μια κόλαση ένα ταξίδι στις υποδιαστασεις του Δαντη επιφέρει κάποια στιγμή την οριστική διάλυση της ψυχής;

Στο δεύτερο σου μήνυμα σου έχω να πω ότι όλα φαίνονται να είναι ξεχωριστά επειδή είναι διαφορετικοί κυματισμοί της ιδίας θάλασσας. Όταν δεν έχουμε επίγνωση της θάλασσας τότε το κάθε κύμα είναι κάτι ξεχωριστό.

Υπάρχουν κάποιες εμπειρίες στις ανώτερες διαστάσεις που ίσως να έχεις μια σαν αυτή που θα πω… που μπορείς να έχεις ταυτόχρονα την αίσθηση ή την επίγνωση ότι το σώμα σου είναι στο κρεβάτι και ταυτόχρονα είσαι με «επίγνωση» στο αστρικό και παράλληλα να έχεις χωριστεί στο αστρικό σε δυο παρουσίες.

Έτσι να έχεις μια επίγνωση του φυσικού και δυο επιγνώσεις στο αστρικό που είναι σαν να βλέπεις τον εαυτό σου στο καθρέπτη και να είσαι ταυτόχρονα αυτός που κοιτά το καθρέπτη και το είδωλο που κοιτά αυτόν που τον κοιτάει και το σώμα που κοιμάται!!!

Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να είναι στο φυσικό και παράλληλα να είναι στο αστρικό, στο νοητικό, στο αιτιατό, στο βουδικό κ.λ.π.

Καταλαβαίνω τι λες.. απλά εκφράζω κάτι άλλο.Και περιμενω τον τροπο.Γιατι για να λες

quote:
Αν ποτέ ενοποιηθούν όλες αυτές οι διαστάσεις τότε μόνο θα έχουμε πλήρη συνείδηση της ουσίας μας, του ποιοί είμαστε δηλαδή.
Κατι θα εχεις κατα νου. ΤΙ;

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ

Edited by - ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ on 27/07/2009 00:23:28

Edited by - ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ on 27/07/2009 00:25:38

helios2012Μέλος
27/07/2009, 01:51:33
Υπηρέτη.
Μιας και μίλησες για χρώματα, έχω να σου φέρω ένα απλό παράδειγμα για το πόσο λανθασμένα λειτουργούμε όλοι οι άνθρωποι ανεξαιρέτως.
Όταν βλέπουμε ένα κόκκινο τριαντάφυλλο δεν γνωρίζουμε ότι το κόκκινο είναι το μοναδικό χρώμα που δεν απορροφούν τα τριαντάφυλλα.Το αντανακλούν γι'αυτό και μείς τα βλέπουμε κόκκινα.
Οπότε, όποτε βλέπουμε ένα κόκκινο τριαντάφυλλο, θα πρεπε να ξέρουμε ότι αποτελείται απ'όλα τ'άλλα χρώματα εκτός του κόκκινου.
Αλλά άντε πές σε κάποιον ότι το κόκκινο τριαντάφυλλο που βλέπει δεν είναι στην πραγματικότητα κόκκινο...Θα σου πεί, "αχρωματοψία έχεις ρε φίλε? τράβα σε κανάν οφθαλμίατρο να σε κοιτάξει". Αν δε επμείνεις και αρχίσεις να λές για διαθλάσεις και πρίσματα και ίριδες κ.ο.κ. θα σε περάσει και για τρελό! Αλλά ακόμα και αν κατανοήσει το μηχανισμό, θα εξακολουθεί να βλέπει το τριαντάφυλλο κόκκινο!!!

Τώρα, όσον αφορά το θέμα των διαφορετικών διαστάσεων, μάλλον δεν έγινα κατανοητός ή σαφής...
Σαφώς και η πόλη όπως και η εξοχή είναι τμήματα ενός ενιαίου χώρου.
Το θέμα είναι ότι εμείς οι άνθρωποι τα διαχωρίζουμε, όπως και όλα τα πράγματα είτε υλικά είτε άυλα, προκειμένου να τα επεξεργαστούμε καλύτερα.Είναι ο μηχανισμός της ανθρώπινης φύσης που ακολουθεί τις οδηγίες του γνωστού "διαίρει και βασίλευε".
Να στο πώ πιό απλά ακόμα: απ'τη στιγμή που ο άνθρωπος θεωρεί,νομίζει και καταλαβαίνει πως είναι τρισδιάστατο όν και όχι πολυδιάστατο, οι διαστάσεις θα είναι και αυτές διαιρεμένες στην αντίληψή του, άρα και στην "πραγματικότητά" του.
Απ'την άλλη πάλι, αν όλες οι διαστάσεις ήταν ενιαίες τότε θα βλέπαμε στον ίδιο χώρο και την ίδια στιγμή, ταυτόχρονα με μας και τόσους κόσμους, όσες είναι οι διαστάσεις, με ό'τι περιλαμβάνει ο καθένας τους στο συγκεκριμένο σημείο τη δεδομένη χρονική στιγμή.
Το διανοείσαι αυτό?
Τα όριά τους είναι σαφή αλλά υπάρχουν σημεία όπου ο "τοίχος" λεπταίνει ή είναι διάτρητος και μπορούμε να ρίξουμε μια ματιά ή ακόμα και να περάσουμε σε έναν άλλο κόσμο, αλλά αυτό δεν αφορά το συγκεκριμένο θέμα.
Ρωτάς αν έχουμε ψυχή...
Ήδη έχω απαντήσει σ'αυτό σε προηγούμενο μήνυμά μου όταν είπα ότι ενδέχεται να είμαστε και σκέτα αρνητικά φωτογραφιών που στη καλύτερη των περιπτώσεων θα καταφέρουν να γίνουν φωτογραφίες για να κρεμαστούν σε κάποιον τοίχο...
Τέλος με ρωτάς τον τρόπο για να ενοποιηθούν οι διαστάσεις.
Σου απαντώ ότι κατά την άποψή μου, αυτό θα γίνει μονάχα όταν καταργηθούν τα σύνορα μεταξύ των διάφορων κόσμων. Αλλά επειδή τα συμφέροντα της ύπαρξης των ορίων, είναι πολλά και εξυπηρετούνται πολλοί απ'την ύπαρξη διαφορετικών δημιουργιών,αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να πηγαίνουμε στα κρυφά και στα κλεφτά να ρίχνουμε μια ματιά στους άλλους κόσμους και να γυρνάμε πίσω στον δικό μας. Τρομάρα μας!...και νομίζουμε ότι κάναμε και κάτι το σπουδαίο και χαιρόμαστε τα Ζωντόβολα του Διαστήματος!
Και ξέρεις γιατί δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο?
Φαντάσου το εξής...όλοι οι άνθρωποι βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο, με τα κεφαλάκια τους το ένα δίπλα στο άλλο. Αν ένα κεφαλάκι αρχίσει να σηκώνεται πιό ψηλά, αμέσως γίνεται αντιληπτό καθώς ξεπροβάλλει μιας και εξέχει...Ε αυτό το κεφάλι θα πατηθεί από κάποιους, μέχρι να
ξαναβρεθεί στο ίδιο επίπεδο με τα υπόλοιπα.
Χμμμ...βέβαια αυτό το κεφαλάκι έχει δεί κάτι περισσότερο απ'τα υπόλοιπα.Οπότε αρχίζει να τρώγεται για το πώς θα τα καταφέρει να ξαναρίξει μια ματιά και να δεί περισσότερα.
Ε λοιπόν αφού φάει αρκετές καρπαζιές και καταλάβει το ανούσιο του όλου θέματος μπορεί να κάνει το εξής.
Να "χαθεί" μέσα στο πλήθος, ώστε να μη γίνεται στόχος, να συγκεντρώσει όλες του τις δυνάμεις και την κατάλληλη στιγμή που θα επιλέξει, να δώσει μιά και να εκτοξευτεί πάνω απ'όλους και απ'όλα, τρυπώντας αυτή τη δημιουργία προτού κάν προλάβουν να το πάρουν χαμπάρι.Τώρα το πού θα πάει είναι άλλο θέμα...
Βέβαια υπάρχει και το άλλο ενδεχόμενο που δεν είναι στο χέρι μας...
Μπορεί να παιχτεί σκλαβοπάζαρο ή πιό κομψά, αν το θέλετε, ανταλλαγή αιχμαλώτων. (Κάποιος έλεγε ότι ο θεός παίρνει πίσω τις ταλαιπωρημένες ψυχές...)
Ίσως αυτό να σημαίνει ότι γίνονται συμφωνίες και παζάρια ή ακόμα και πλιάτσικα για το πόσες ψυχές θ'απελευθερωθούν απ'το μάταιο τούτο κόσμο...Ποιός ξέρει...είναι και αυτό ένα σενάριο όπως όλα τ'άλλα!!!

27/07/2009, 08:42:28
helios2012
Αν και το nick name σου δίνει ενδείξεις ότι μάλλον δεν θα έπρεπε να σε ρωτήσω (δεν είμαι υπέρ της συνωμοσιολογίας) λέω να το επιχειρήσω, ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί ο άλλος να απαντήσει.

Τα τριαντάφυλλα αντανακλούν το κόκκινο και απορροφούν όλα τα υπόλοιπα χρώματα? Ή τα κόκκινα αντανακλούν το κόκκινο, τα κίτρινα το κίτρινο, κλπ

Ποιοι εξυπηρετούνται από την ύπαρξη διαφορετικών δημιουργιών?

Ποια είναι τα συμφέροντα ύπαρξης ορίων?

Πως είσαι τόσο σίγουρος ότι υπάρχουν άλλοι κόσμοι?

Και μια ερώτηση από το προηγούμενο μήνυμά σου, τι εννοείς όταν λες «μας επιλέγουνε». Ποιοι μας επιλέγουνε, γιατί, που το ξέρεις

27/07/2009, 10:13:34
Απο τα γραφόμενα του helios2012 προκύπτει μια αίσθηση οτι υπάρχει μια αυτοκρατορία στο σύμπαν και δέν μας αφήνουν ελεύθερους.

Με βάση της νέες θεωρείες(που στην πραγματικότητα είναι πανάρχαιες) ισχύει κάτι τέτοιο σε κάποιο βαθμό. Υπάρχει το λεγόμενο "time matrix" του οποίου είμαστε φυλακισμένοι. Το time matrix εκτείνεται ώς την 11η διάσταση.

Σύμφωνα με την θεωρεία, τα 2/3 του time matrix κυριαρχούνται απο τους fallen angels, δηλαδή τους πεσμένους αγγέλους,αυτούς που αποκόπηκαν απο την πηγή.

Και αυτό εμφανίζεται σε ότι βλέπουμε,π.χ. τα δύο τρίτα (απ'ότι διάβασα) των σημερινών παιδιών λειτουργούν ώς αντίχριστοι, ακόμα και αν δέν το ξέρουν.

Δέν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς οτι ισχυεί κάτι τέτοιο σε όλο το σύστημα.Παράδειγμα η πολιτική, κανείς δεν αφιβάλει οτι είναι ένα σύστημα <<πλήρως δημοκρατικό>> και γενικά η κοινωνία μας είναι <<αγγελικά πλασμένη>>. Συμφωνώ με αυτό που λέει ο helios2012, αλλά δέν συμφωνώ στην απαισιοδοξία,αυτό να μας λείπει, γιατί είναι "προιόν" του συστήματος.

27/07/2009, 10:43:13
Alex
Εάν πετύχεις πουθενά αυτόν που έγραψε ότι τα 2/3 των παιδιών σήμερα λειτουργούν ως αντίχριστοι να του πεις ότι είναι για σφαλιάρες και να με ειδοποιήσεις να του ρίξω μερικές.

Για τα υπόλοιπα θα περιμένω να τοποθετηθεί και ο helios εάν βεβαίως το επιθυμεί.

27/07/2009, 10:51:05
Μου φένεται δέν καταλαβαίνεις τον όρο "αντίχριστος".Ο Αντίχριστος δέν είναι ένα τέρας που ξαφνικά θα εμφανιστεί και θα κυριαρχήσει.

Αντιχριστικό είναι αυτό που παραβιάζει τους νόμους του θεού.

Η περισσότερς συνήθεις των παιδιών είναι αντιχριστικές.
Π.χ. ναρκωτικά, σεξ πριν απο τα 15(έλεος), και άλλα πολλά. Σου φένονται αυτά σωστά?

27/07/2009, 11:03:43
Φίλε helios2012

quote:
helios2012Ρωτάς αν έχουμε ψυχή...
Ήδη έχω απαντήσει σ'αυτό σε προηγούμενο μήνυμά μου όταν είπα ότι ενδέχεται να είμαστε και σκέτα αρνητικά φωτογραφιών που στη καλύτερη των περιπτώσεων θα καταφέρουν να γίνουν φωτογραφίες για να κρεμαστούν σε κάποιον τοίχο...

Αυτό είναι μια διανοητική απάντηση που ένα υλιστής θα μπορούσε να αντίκρουση με ένα άλλο διανοητικό επιχείρημα. Και κάποιος άλλος με ένα άλλο τρόπο. (ενδέχεται).

Το θέμα είναι ότι κανένα θεώρημα δεν έχει μια πραγματική απόδειξη.

Αυτό που θέλω είναι τον τρόπο για να βρω αυτή την απόδειξη.

Δεν σου ζητώ να μου δήξεις την εμπειρία σου ή τον πόνο σου. Είναι παράλογο .Μπορείς να μου δήξεις που πονάς αλλά δεν μπορείς να μου δήξεις τον πόνο. Δεν ζητώ κάτι τέτοιο. Αυτό που ζητώ είναι να μου πεις πως θα βιώσω αυτή την εμπειρία για το αν έχουμε ψυχή ή οχι.

Θέλω να δω, να ζήσω την εμπειρία ότι είμαι μια φωτογραφία στον τοίχο και επίσης θέλω τον τρόπο να πάψω να είμαι μια φωτογραφία. Δείξε μου.

Επειδή το παράδειγμα σου είναι μια μεταφορά θα σε ρωτήσω μεταφορικά σε ποιανού τον τοίχο θα κρεμαστούν αυτές οι φωτογραφίες;

quote:
helios2012 Τέλος με ρωτάς τον τρόπο για να ενοποιηθούν οι διαστάσεις.
Σου απαντώ ότι κατά την άποψή μου, αυτό θα γίνει μονάχα όταν καταργηθούν τα σύνορα μεταξύ των διάφορων κόσμων.

Φίλε helios2012 τον τρόπο θέλω πως γίνετε αυτό; Αυτή είναι απάντηση. Δείξε μου τον τρόπο. Δεν θέλω μια άποψη που μπορεί να καταργηθεί από μια άλλη άποψη αλλά τον τρόπο να ζήσω αυτή την εμπειρία.(συγνώμη που επαναλαμβάνομαι)

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να προσδιορίσω με έναν τρόπο τι είναι η γνώση; και αν μπορεί να μεταδοθεί; Με πολύ λίγα λόγια.

Υπάρχει μια λεξη στα σανσκριτικά που λέγετε ΑΒΙΝΤΙΑ.

Η ΑΒΙΝΤΙΑ είναι η έλλειψη επίγνωσης. η έλλειψη επίγνωσης της ΟΥΣΙΑΣ , η έλλειψη επίγνωσης της ΨΥΧΗΣ , η έλλειψη επίγνωσης της ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ, η έλλειψη επίγνωσης του ΕΙΝΑΙ, η έλλειψη επίγνωσης της ΤΡΙΑΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ, η έλλειψη επίγνωσης της ΚΑΘΑΥΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ.

Αυτή η ΑΒΙΝΤΙΑ συντηρεί την ΣΑΜΣΑΡΑ ή τον κόσμο της ΠΛΑΝΗΣ.

Έτσι μπορώ να πω ότι υπάρχουν τριών ειδών γνώσεις. (Δυο έμμεσες και μια άμεση)

Μια γνωση λοιπών αυτή που παίρνουμε από τους άλλους, αλλά συντηρεί την ΑΒΙΝΤΙΑ οπως η γνώση που μπορούμε να πάρουμε από ένα εκπαιδευτικό σύστημα, από ένα πολιτικό ή θρησκευτικό ή μηχανολογικό ή αποκρυφιστικο και κ.λ.π.

Την γνωση που παίρνουμε από τους άλλους ,αλλά μας οδηγεί στην κατάργηση της ΑΒΙΝΤΙΑ!!

Και η τρίτη είναι αυτή που έχει να κάνει με την επίγνωση η οποία είναι μια άμεση γνώση.

Αυτή η γνώση δεν δίνετε, πρέπει κάποιος να την αποκτήσει άμεσα . Το αυθεντικό βρίσκετε σε εμάς τους ιδίους.

Το εσωτερικό μονοπάτι ξεκινά ,όταν κάποιος αποκτά επίγνωση, και αυτή την επίγνωση την αυξάνει και την αυξάνει. Με αυτό το σκεπτικό αποκτάμε την εμπειρία ή κάποια επίγνωση και παράλληλα αποκτούμε μια γνώση που έχει δοθεί από άλλους ανθρώπους ,οι οποίοι έχουν προχωρήσει την επίγνωση τους πέρα από το γνωστό.

Τα λόγια αυτών των οντων έχουν βγει μέσα από την επίγνωση και όχι από μια άποψη ή μια θεωρία ή μια κάποια ιδέα. Τα λόγια αυτά μεταφέρουν μια εμπειρία που μας καλούν να ζήσουμε εμείς οι ίδιοι.

ή ζούμε..., ή καθόμαστε και συζητάμε εκφράζοντας απόψεις και ιδέες ,μέχρι να γεράσουμε χωρίς ποτέ να αποκτήσουμε μια άμεση γνώση.

Μιλάμε για την ΨΥΧΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ , ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΟΥΔΙ ΤΟ ΑΤΜΑ και πολλά αλλά . Τι αξία έχει να μιλάμε για κάτι που δεν ξέρουμε και να ορίζουμε για το αν υπάρχει ή δεν υπάρχει με λόγια.

Φίλε helios2012 Ξεκινησες μετα από 17 σελίδες και λες.

quote:
Καλησπέρα σε όλους...
Μετά από 17 σελίδες λέω να καταθέσω και γω τη δική μου άποψη για το συγκεκριμένο θέμα.
Ξεκινώντας απ'τον τίτλο θα πιαστώ απ'αυτήν την περιβόητη ανέλιξη της ψυχής για να πώ ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει ποτέ, ν'ανελιχθεί δηλαδή η ψυχή ούτε φυσικά ν'αποκτήσουμε πλήρη συνείδηση, εκτός και αν γίνει κάτι πολύ συγκεκριμένο που αφορά ολόκληρη την ανθρωπότητα και όχι το κάθε άτομο ξεχωριστά.

Πια εμπειρία ή αποδείξει σου μαρτυρεί ότι δεν μπορεί το άτομο να αποκτήσει πλήρη συνείδηση.

Έχουμε έρθει σε αυτό τον κόσμο γιατί κάποια εκατομμύρια σπερματοζωάρια κολυμπούσαν με όλη τους την δύναμη μέσα σε μια μήτρα με σκοπό να φτάσουν το ωάριο. Ένα από αυτά ειρθε στο κόσμο όχι όλα μαζί.

Η φύση καλός η κακός έχει κάποιους νόμους αν τους δούμε θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε Πολλά πράγματα που έχουν τους ιδίους κανόνες απλά φαίνονται διαφορετικά.

Η φύση δεν κοιτά την ισότητα. Δεν γεννιόμαστε όλοι μαζί και πεθαίνουμε όλοι μαζί .Ούτε ζούμε τον ίδιο χρόνο και πολλα αλλα.

Αυτό που θέλω να πω κοιτώντας το πώς λειτουργεί η φύση ,από το μικρό ηλεκτρόνιο έως τους γαλαξίες, φαίνεται να έχει τους ιδίους νόμους. Στο άπειρα μικρό είναι πολύ γρήγορη η εξέλιξη. Στο άπειρα μεγάλο πολύ αργή.

Όλα είναι κάτω από ένα ή πολλούς κοσμικούς νόμους οι οποίοι είναι μηχανικοί. Και ότι είναι μηχανικό είναι πάντα κάτω από την επιρροή της μηχανικοτητας . Δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο. Αν το συμπαν γεννιέται ακολουθεί αν το συμπάν πεθαίνει ακολουθεί. Αν τίποτα δεν γίνετε ακολουθεί.

Έτσι μπορούμε να έχουμε αιώνια πολλές κοσμικές δημιουργίες που έρχονται και παρέρχονται. Αυτό λέγετε ΜΑΧΜΒΑΤΑΡΑ ή η αυγή της δημιουργίας και ΠΡΑΛΑΓΙΑ η δύση της δημιουργίας.

Ποιος όμως μας λέει ότι μέσα από αυτή την μηχανικοτητα η ανθρωπότητα θα αφυπνιστεί όλοι μαζί; Μήπως αυτό είναι αδύνατον και η ψυχές στην δύση της δημιουργίας ή μετά από πολλά ΜΑΧΑΜΒΑΤΑΡΑ χάνονται και αφομοιώνονται μέσα στην ύπαρξη χωρίς καμιά ΕΠΙΓΝΩΣΗ;

Μηχανική αφύπνιση φαίνεται ότι δεν υπάρχει. Δεν μπορεί να αφυπνιστεί η ανθρωπότητα μηχανικά, χρειάζεται η ατομική προσπάθεια.

Επίγνωση και μηχανικοτητα δεν πάνε μαζί. Για να περάσουμε από την μηχανικοτητα στην επίγνωση χρειάζεται ένα «ουπς» Και αυτό είναι αποτέλεσμα της αφυπνίσεις της συνείδηση.

Φαίνεται ότι αυτό που μας βγάζει έξω από την μηχανικοτητα του τροχού της ΣΑΜΣΑΡΑΣ ή της πλάνης είναι η απόκτηση της επίγνωσης ή η ΑΦΥΠΝΙΣΗ Της ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ

27/07/2009, 11:05:55
Φίλε alex22

Αυτή την στιγμή η μηχανική ανθρωπότητα εκφυλίζετε και όλοι μηχανικά ακολουθούν αυτόν το εκφυλισμό. Επίσης υπάρχουν κάποιοι που έχουν επιλέξει να είναι εκφυλισμένοι και εναντιώνονται απίστευτα στην επανάσταση και την απελευθέρωσης της συνείδηση από την πλάνη. Κάνουν τα πάντα για να διαφθείρουν και να οδηγήσουν την ανθρωπότητα στον εκφυλισμό.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ

27/07/2009, 13:02:19
Alex
Έχω την γνώμη ότι η προσωπικότητά μου θα αντέξει αυτή την έλλειψη αντίληψης, σχετικά με τον αντίχριστο, που μου καταλογίζεις.

Δεν θα συζητήσω το θέμα των παιδιών.
Θεωρώ ότι οι ενήλικες πρέπει να κοιτάξουν τα χάλια τους και να αφήσουν τα παιδιά στην ησυχία τους.

ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ αυτοί οι εκφυλισμένοι που έχουν επιλέξει να είναι έτσι και εναντιώνονται στην απελευθέρωση από την πλάνη τι είναι, εξωγήινοι?