ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- H AΓΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ & ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΗΣ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- H AΓΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ & ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΗΣ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

gretel31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
01/10/2004, 15:11:08
ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ Η ΦΙΛΗ ΓΚΑΛΑΝΤΡΙΕΛ:

νομίζω πως όταν εδώ βάζει η φίλη μας το θέμα του αγνού εννοεί αυτόν που δεν μπαίνει καν σε πειρασμό, που το φως είναι μέσα του τόσο ισχυρό που δεν βλέπει καν τους δαίμονες... ή ίσως δεν βλέπουμε εμείς πως τους βλέπει... ή απλώς δεν βλέπει αυτούς που βλέπουμε κι εμείς.

ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ -ΦΡΟΝΤΟ, ΣΑΜ, ΣΑΡΟΥΜΑΝ- ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ "ΥΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ" ΑΓΝΟΤΗΤΑ, ΕΝΩ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΑΛΛΟ ΕΑΥΤΟ.

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΕ ΔΙΑΦΩΤΙΣΑ...

"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΕΝΑ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
02/10/2004, 01:24:23
quote:

Και ποιος μας λέει, φίλοι μου, πως αυτός που εξωτερικά φαίνεται άγιος, δεν κρύβει τον αμαρτωλό μέσα του,

όπως κι αυτός που φαίνεται αμαρτωλός, δεν κρύβει έναν άγιο;

Ζήσε τη στιγμή!

..θυμηθηκα κατι που μου ειχε πει μια φιλη καθως κουβεντιαζαμε για οσα μπορει η ζωη να φερει και μου ανεφερε κατι που σαν μου δινεται η ευκαιρια δινω παραβολικα σε αλλες κουβεντες με φιλους..

[[[Ενας παπας --που ειχε κορη--..ελεγε πως ειναι προτιμοτερο για εκεινον, να γινει "πορνη"!
-σιγουρα καποτε θα μετανοουσε:)-
παρα "σιγανοπαπαδια" + να μην "αγιασει" ποτε...
απο τα "κρυφα παθη":]]]

Ερρωσθε:)

υγ --Συνταξιδιωτισσα Gretel,χαιρομαι που ειναι η αγαπημενη σου καρτα ο Ερημιτης//αν+ "δυσκολη" στην αποδοχη της//χαιρομαι επισης που ηταν ευστοχη η τοποθετηση μου σχετικα με τον προβληματισμο σου/το θεμα δηλαδη:)
..παραυτα καθως εκανα τον συνειρμοστο προηγουμενο ποστ ειχα μια συγκεκριμενη αποδοση της αρκανας του Ερημιτη-αν δεν καταφερω να τη βρω on line θα επιστρατευσω "προσωπικα δεδομενα"μου :Ρ---

clickonmebabe..
02/10/2004, 21:38:27
Δεν ξέρω αν το ακόλουθο απόσπασμα θα βοηθήσει στο συλλογισμό μας gretel, το παραθέτω όμως γιατί το ένιωσα σχετικό...

"Καθήκον μας είναι να καταλάβουμε τους λόγους για τους οποίους δεχόμαστε τις επιθέσεις και υποφέρουμε. Ολοι οι άνθρωποι που μετράνε, και στο πεδίο μας είναι εκείνοι που έχουν κατανοήσει σε βάθος τις πολλαπλές πραγματικότητες της, πρέπει να διαθέτουν ιδιαίτερο θάρρος : να δείξουν τη Σκιά τους. Οποιος περιφρονεί τους κανόνες, εκφράζοντας τις ιδέες του, δεν επιδεικνύει μονο το εσωτερικό του φως αλλά και τη Σκιά του . Πρέπει να έχουμε το θάρρος να ζήσουμε αληθινά κι άρα να αφήσουμε τον εαυτό μας να εκτεθεί στις επιθέσεις, όπως τα βρέφη που μόλις γεννηθούν δέχονται την επίθεση παθογενών παραγόντων.
Πρέπει να έχουμε την τόλμη να ζήσουμε συνειδητά και τη Σκιά μας, ξέροντας ότι έτσι η ζωή είναι πιο ολοκληρωμένη και πιο πλούσια απ' όσο θα ήταν αν σεβόμασταν τους συλλογικούς κανόνες που είναι δομημέμοι με τέτοιο τρόπο ώστε να καθιστούν ουδέτερη την πιο κρυφή, την πιο ιδιαίτερη διάσταση του ατόμου....
...Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η Σκιά, η πιο κρυφή μας διάσταση, εγκυμονεί κινδύνους. Δεν ξέρω όμως μέχρι ποιου σημείου δεν πρέπει να δεχτούμε ότι τα ομορφότερα πράγματα που αποκτούμε είναι εκείνα που στην αρχή μας τρομάζουν. Ο Γκαίτε γράφει στον Φάουστ :"Ενα μέρος της δύναμης που θέλει πάντοτε το κακό και κάνει πάντοτε το καλό". Είναι σαν συναντούμε στο δρόμο μας τον Μεφιστοφελη και να πρέπει να τον κοιτάξουμε στο πρόσωπο. Αυτό το θάρρος είναι που γεννάει, απ' την πλευρά των άλλων, μια σειρά "ζηλόφθονων επιθέσεων". "

...για όλα υπάρχει καιρός και τρόπος...

03/10/2004, 00:09:53
quote:
νομίζω πως όταν εδώ βάζει η φίλη μας το θέμα του αγνού εννοεί αυτόν που δεν μπαίνει καν σε πειρασμό, που το φως είναι μέσα του τόσο ισχυρό που δεν βλέπει καν τους δαίμονες... ή ίσως δεν βλέπουμε εμείς πως τους βλέπει... ή απλώς δεν βλέπει αυτούς που βλέπουμε κι εμείς.

...ποιος αλλος εκτος το ιδιο...και αλλους που "βλεπουν" μπορει να γνωριζει;..
κανεις:)

---το τι βλεπει αυτος λοιπον...δεν κρινεται με μετρα και σταθμα αυτων που δεν βλεπουν...!

--"αθωα αθωα!"επιτελους...-αυτο +αν ηταν..επιβεβαιωση!---

quote:
Είναι σαν συναντούμε στο δρόμο μας τον Μεφιστοφελη και να πρέπει να τον κοιτάξουμε στο πρόσωπο. Αυτό το θάρρος είναι που γεννάει, απ' την πλευρά των άλλων, μια σειρά "ζηλόφθονων επιθέσεων". "

..θυμασαικαλη μου οταν αναφερθηκα στο χορο με τη σκια μου που αποκοπηκε-μου +εγινε η μορφη του θανατου...μου;....
ε λοιπον δεν φοβηθηκα...οχι μονο κοιταξκα αλλα χορεψα με τη σκια μου,..
και ο διαβολος ο ιδιος να ερθει εχμ...το ιδιο θα πραξω...θα παιξω.

σαν η ψυχη ειναι αγνη δαμαζεται και το πιο ποταπο "καθετι"...
σαν ειναι ειναι αγνη η ψυχη..το κεφαλι ανετα αναπαυεται στο στομα του λιονταριου..:)

η δυναμη ειναι στην ψυχη...

clickonmebabe..
03/10/2004, 23:54:23
quote:

υγ --Συνταξιδιωτισσα Gretel,χαιρομαι που ειναι η αγαπημενη σου καρτα ο Ερημιτης//αν+ "δυσκολη" στην αποδοχη της//χαιρομαι επισης που ηταν ευστοχη η τοποθετηση μου σχετικα με τον προβληματισμο σου/το θεμα δηλαδη:)
..παραυτα καθως εκανα τον συνειρμοστο προηγουμενο ποστ ειχα μια συγκεκριμενη αποδοση της αρκανας του Ερημιτη-αν δεν καταφερω να τη βρω on line θα επιστρατευσω "προσωπικα δεδομενα"μου :Ρ---

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΕΝΑΓΩΝΙΩΣ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΑΡΚΑΝΑΣ ΤΟΥ ΕΡΗΜΙΤΗ...

04/10/2004, 00:07:48
quote:
---το τι βλεπει αυτος λοιπον...δεν κρινεται με μετρα και σταθμα αυτων που δεν βλεπουν...!

...έτσι είναι, αλλά καμμιά φορά βάζουμε κι αυτή την παράμετρο για να καταλαβαίνουν όλοι... τώρα πως ακριβώς καταφέρνουν μερικοι να μπερδεύονται μου είναι άγνωστο....φτάνει που αυτοί που πρέπει καταλαβαίνουν...

quote:
--"αθωα αθωα!"επιτελους...-αυτο +αν ηταν..επιβεβαιωση!---

...το ξέρω και γι'αυτό άφησα κι αυτή την τελευταία φράση από το κομμάτι που έγραψα... όμως την χρειαζόσουν από εμάς ή από αυτούς που έκαναν το λιοντάρι? και τελικά έχει μια οποιαδήποτε αξία αυτή η επιβεβαίωση? όταν ακριβώς μπορείς να ξεκουραστείς στο στόμα του λιονταριού δεν σε νοιάζει πια για το αν είναι λιοντάρι ή πίθηκος... γνωρίζεις (όπως όλα) ότι ξεκουράζεσαι...

06/10/2004, 16:01:58
ΑΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ, ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ, ΤΗ ΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΠΟΤΕ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ.
ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΝΥΨΩΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ, ΤΟ ΘΕΟ, ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΦΥΣΙΚΟΤΗΤΑ?

06/10/2004, 16:50:19
Το ερώτημα περιέχει την απάντηση του καλή μου gretel, η λέξη κλειδί είναι η "φυσικότητα"....

Η πέτρα με την μητέρα της και μητέρα όλων μας βρίσκονται στο ίδιο πεδίο....

Η ψυχή απ' την άλλη πρέπει να ταξιδέψει ανάμεσα από τα εφτά πεδία, που τόσο καλά κατέγραψες πιο πάνω, να κυριαρχήσει πάνω τους, να τα ξεπεράσει για να φτάσει στο Θεό της...

06/10/2004, 17:09:44
"ΦΥΣΙΚΟΤΗΤΑ" ΧΜΜΜ... ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΤΙ ΕΝΟΟΥΜΕ Μ'ΑΥΤΟ -ΜΠΑΓΑΣΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΤΙ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕΣ-.
Η ΠΕΤΡΑ ΠΕΦΤΕΙ ΑΠΛΩΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΛΞΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΤΗ ΓΗ.
Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΘΕΟΣ, ΟΣΟ ΜΑΓΝΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ Η ΨΥΧΗ -Ο ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ ΠΟΛΟΣ ΜΑΛΛΟΝ ΜΑΣ ΤΡΑΒΑΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΠΟΤΕ Η ΡΟΠΗ, Ή Η ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΜΑΣ ΤΡΑΒΑΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ- ΕΝΩ ΤΟ ΝΑ "ΑΝΕΒΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΦΩΣ" ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΡΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΟΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.

06/10/2004, 20:00:14
Μην ξεχνάς καλή μου ότι αυτοί που εκπέμπουν το πιο δυνατό Φως είναι κι αυτοί που δημιουργούν τις πιο σκοτεινές Σκιές....
Κάνει το ανέβασμα πιο δύσκολο, πιο επίπονο αν θες, αλλά δεν μας φταίει ο Πατέρας γι'αυτό....
Είναι στη δική μας "φυσικότητα" και στην επιλογή που κάναμε...

Πάντως κουράγιο...μην ξεχνάς πως όλοι είμαστε εδώ για κάποιο λόγο και η πέτρα για τον δικό της.... αυτό που καμμιά φορά μοιάζει εύκολο μπορεί και για την πέτρα να κρύβει τη δυσκολία του...

06/10/2004, 20:18:59
quote:

Μην ξεχνάς καλή μου ότι αυτοί που εκπέμπουν το πιο δυνατό Φως είναι κι αυτοί που δημιουργούν τις πιο σκοτεινές Σκιές....
Κάνει το ανέβασμα πιο δύσκολο, πιο επίπονο αν θες, αλλά δεν μας φταίει ο Πατέρας γι'αυτό....
Είναι στη δική μας "φυσικότητα" και στην επιλογή που κάναμε...

Πάντως κουράγιο...μην ξεχνάς πως όλοι είμαστε εδώ για κάποιο λόγο και η πέτρα για τον δικό της.... αυτό που καμμιά φορά μοιάζει εύκολο μπορεί και για την πέτρα να κρύβει τη δυσκολία του...

ΦΙΛΗ ΓΚΑΛΑΝΤΡΙΕΛ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΔΕ ΦΤΑΙΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ. ΠΑΝΤΑ ΑΠΑΝΤΑΣ "ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ".
ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΛΕΣ "...ΟΛΟΙ ΕΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ" (ΤΥΧΑΙΑ ΕΓΡΑΨΑ "ΛΟΦΟ" ΤΟ ΕΙΔΑ ΕΓΚΑΙΡΑ -ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΤΙΤ- ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΙΣΩΣ Ο ΙΕΡΟΣ ΛΟΦΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ-) ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΙΣΩΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΦΤΟΥΝΕ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ, ΙΣΩΣ ΟΜΩΣ ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ.