ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Σκύλος, ψυχές και πνεύματα! - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Σκύλος, ψυχές και πνεύματα! - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

MagicalDog30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
01/03/2004, 15:36:40
Καλή μου φίλη narya,θέλω να σου πω πως νιώθω όπως ακριβώς κι εσύ για τα ζώα.
Με θλίβει όμως όταν αυτό παρεξηγείται.
Ειλικρινά με πονάει όταν διαπιστώνω πως αυτή η αγάπη δεν μπορεί να κατανοηθεί και δίνονται άλλες διαστάσεις:
quote:
οχι κοπελα μου..... ο σκυλος σε λατρευει και θελει τα καλυτερα μπισκοτακια στην καλυτερη συσκευασια τα ποιο ακριβα παιχνιδια την καλυτερη εκπαιδευση...τα καλυτερα μπιφτεκια....την ποιο ακριβη τροφη θελει επισης να βλεπεις μαζι του ταινιες με την Λασι και τον ασπροδοντη... θελει παπουτσακια το χειμωνα και πουλοβερακια ...καιτο καλοκαιρι που πας διακοπες θελει να τον πας στο καλυτερο ξενοδοχιο σκυλων με πισηνα και κουρεα με πιστολακι και πλακακι στο κλουβι με αιρκοντισιον ...θελει τα καλυτερα σαμπουαν για να μην λαδωνει το μαλι του και τα καλυτερα αρωματα για να μην βρωμαει.....

Τι να κανουμε και εμεις οι εκπαιδευτες....;

κλεφτες θα γινουμε;;;

Καταλαβαίνω ακόμα αν θες,ότι αυτοί οι άνθρωποι που ασχολούνται επαγγελματικά με τα ζώα εξισσοροπούν καλύτερα ανάμεσα στο συναίσθημα-λογική,από ότι εμεις που βαδίζουμε περισσότερο με αυτό που νιώθουμε για τα ζώα.
Παρόλα αυτά οφείλω να ευχαριστήσω τον drumx, για τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες.
(Όχι πρόβλημα με το να μην ανοίγει το site,εγώ δεν είχα)

<<Διότι η άγνοια φέρνει αλόγιστο θάρρος, ενώ η γνώση δισταγμό>>

MagicalDogΜέλος
01/03/2004, 21:40:56
Και εγώ στα ίδια πλαίσια κινούμε όταν αναφέρομαι στα σκυλάκια μου πάντα λέω ο γιος κ η κόρη μου αλλά πολλοί το παρεξηγούν όποτε όταν μιλάω με κόσμο που δεν γνωρίζω προσωπικά προσπαθώ να το μειώσω . Επειδή και τα παιδία μου είναι καθαρόαιμα σας ενημερώνω ότι δεν τα έχω για να λέω να δες έχω καθαρόαιμο και ούτε τα εμπορεύομαι βλέπε Pet shop στο παρελθόν είχα μπασταρδάκια σκυλάκια όπως έχω αναφέρει σε κάποια σελίδα . Θέλω να ξεκαθαρίσω επίσης για να μην παρεξηγούμε ότι είμαι εκτροφέας Όχι για να βγάζω χρήματα αλλά για να κάνω ευρέως γνωστή αυτήν την όχι τόσο γνωστή ράτσα αν ήθελα να εκμεταλλεύομαι τα σκυλάκια θα ανήγα ένα Pet shop και θα έβαζα τα σκυλιά να ζευγαρώνουν σαν κουνέλια ( γιατί υπάρχουν πολλοί που το κάνουν αυτό ) τέλος θα ήθελα να σας πω πως όσοι ασχολούνται με σκυλάκια εκτροφής εκπαιδευτές κτλ δεν σημαίνει ότι βλέπουν αλλιώς τα ζωάκια αλλά πάντα υπάρχουν και εξαιρέσεις .

Να θυμάσαι πως κάθε άνθρωπός που συναντάς κάτι φοβάται, κάτι αγαπά και κάτι έχει χάσει.

02/03/2004, 20:09:27
quote:
Όχι για να βγάζω χρήματα αλλά για να κάνω ευρέως γνωστή αυτήν την όχι τόσο γνωστή ράτσα αν ήθελα να εκμεταλλεύομαι τα σκυλάκια θα ανήγα ένα Pet shop και θα έβαζα τα σκυλιά να ζευγαρώνουν σαν κουνέλια ( γιατί υπάρχουν πολλοί που το κάνουν αυτό ) τέλος θα ήθελα να σας πω πως όσοι ασχολούνται με σκυλάκια εκτροφής εκπαιδευτές κτλ δεν σημαίνει ότι βλέπουν αλλιώς τα ζωάκια αλλά πάντα υπάρχουν και εξαιρέσεις .

Αγαπητέ Μαγικέ σκύλε,καταρχήν να πω ότι σε τιμά αυτό!!
Δεν είπα ότι βλέπετε αλλιώς τα σκυλάκια,αλλά ότι κατορθώσατε να ισσοροπήσετε το συναίσθημα.
Πράγματι,κάποιοι ζευγαρώνουν συγκεκριμμένες ράτσες,ακόμα και για τις γνωστές αλλά απαράδεκτες σκυλομαχίες..

vavavoumakiΝέο Μέλος
03/03/2004, 02:39:18
Γεια σας και από μένα, ενδιαφέρον το θεματάκι που επιλέχτηκε.
Προσωπικά δεν έχω ζωάκι αλλά τα αγαπώ. Πίστευω πως το να έχεις
ζώο και να αποκαλείς τον εαυτό σου σωστό ιδιοκτήτη απαιτεί και
σωστή συμπεριφορά απέναντι στο ζώο σου, να σέβεσαι τις ανάγκες
του για βόλτα, καθαρό αέρα, τρέξιμο, παιχνίδι, σωστή διατροφή,
ιατρικές εξετάσεις κτλ, πράματα που προσωπικά λόγο έλλειψης όρεξης
περισσότερο, δεν μπορώ να κάνω οπότε... Αυτό που διάβασα σε ένα ποστ:
λόγω αδέσποτων δε βγάζω το σκυλί μου έξω δεν μπορώ να το δεχτώ ως
αγάπη απέναντι στο ζώο. Η ανάγκη του να τρέξει, να ξεσκάσει πώς ακριβώς ικανοποιείται; Εφόσον όπως δηλώνει ο ιδιοκτήτης βρίσκεται σχεδόν πάντα μέσα στο σπίτι καλό θα ήταν να σηκωθεί να βγάλει τα ζωντανά για ένα μεγάλο περίπατο και αυτό όχι μία το τόσο αλλά σε καθημερινή βάση.
Όσο αφορά την ερώτηση αν τα ζώα διαισθάνονται το υπερφυσικό ή όχι: όπως ειπώθηκε από άλλους πιο έμπειρους μάλλον, το ότι ένα ζώο διαισθάνεται ένα σεισμό ή αντιδρά περίεργα σε κάτι που εμείς δεν κατανοούμε ενδεχομένως να έχει να κάνει με τις διαφορές που έχουν στις αισθήσεις τους, έχουν διαφορετικό εύρος ακοής, βλέπουν διαφορετικά, νιώθουν διαφορετικά. Ίσως για παραδείγμα μία οντότητα πνεύμα...) να κινείται σε διαφορετικό φάσμα οπτικής συχνότητας που να μπορεί να γίνει αντιλυπτεί από ένα σκύλο. Ίσως ο ήχος μιας τέτοιας οντότητας κινείται σε άλλο ακουστικό μήκος κύματος από αυτό της ανθρώπινης ακοής. Ίσως όλα όσα λέω είναι χαζά, όπως και να έχει νομίζω οι περισσότεροι μας δεν έιμαστε ειδικοί, απλά υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε.
Τέλος να συγχαρώ το φίλο MagicalDog για το λειτούργημα που επιτελεί! Keep on!

ΥΓ: Με το καλό τα εγγονάκια :)

naryaΜέλος
03/03/2004, 08:06:41
Αγαπητέ vavavoumaki καλώς ήλθες

Πάρε γατούλα αντί για σκυλάκι. Οι γάτες είναι ιδανικοί σύντροφοι των τεμπέληδων (σαν εμένα). Το τι ύπνους ρίχουμε παρέα δεν λέγεται. Δυστυχώς πάντα με κερδίζει !
Δεν θέλουν τόση φροντίδα όσο τα σκυλιά αν και τη βολτίτσα του στο παρκο την εκτιμά δεόντως ο δικός μου.

03/03/2004, 13:14:59
vavavoumaki,καλωσόρισες στην παρέα μας.
Συμφωνώ με την narya,που προτείνει μια γατούλα για σένα.
Εννοείται φίλε/η μου,αυτό που λες για τις βολτίτσες.
Είναι αναγκαίο.
Όταν παραπάνω ανέφερα το γνωστό:<ή μέσα ή έξω>, δεν εννοούσα σε καμμιά περίπτωση να κοπούν οι βόλτες.
Στη βόλτα όμως το ζώο το ελέγχεις,το παρατηρείς.
Αναφερόμουν λοιπόν,σε σκύλους και γάτες που όλη μέρα ή και για μέρες τριγυρνούν μόνα τους,και κάποτε επιστρέφουν μέσα στο σπίτι.
Εκεί κινδυνεύει το ίδιο το ζώο αλλά και οι άνθρωποι.
Ιδίως μικρά παιδιά.
Ένα πρόβλημα τώρα σε αυτό υπάρχει με τις γάτες.
Που ως πιο ανεξάρτητα ζώα από θέμα ιδιοσυγκρασίας,δεν ελέγχονται εύκολα στη βόλτα.
Εκτός και αν τις βγάλεις με λουρί.
Από προσωπική πείρα όμως ξέρω,πως και το λουρί δεν το θέλουν.Αρνούνται να περπατήσουν.
Εκεί κανείς δεν ξέρει πραγματικά τι να κάνει.
Να αφήσει το ζώο να τριγυρνά ελεύθερα? Ή να μένει αποκλειστικά στο σπίτι?
Η δική μου τελικά έμαθε,βγαίνει για πολύ λίγο (είμαι κοντά και την παρακολουθώ),δεν απομακρύνεται από το σπίτι,και ξαναγυρνά γρήγορα μέσα.Πιο πολύ της αρέσει το σπίτι,από ότι ο δρόμος.
Εδώ παίζει ρόλο και η στείρωση.Αφού συνήθως βγαίνουν από το ένστικτο της αναπαραγωγής.

naryaΜέλος
03/03/2004, 14:46:18
Καλή μου Ελευθερία,

τις γάτες δύσκολα τις ελέγχεις και φυσικά δεν μπορείς να τις βγάλεις έξω με λουρί. Όμως από το δικό μου τερατάκι διαπίστωσα ότι του αρέσει να το πηγαίνεις στο πάρκο. Όταν βγαίνει βόλτα μόνος του είναι πολύ προσεκτικός και επιφυλακτικός. Άμα τον πάω βόλτα εγώ κάνει τις απίστευτες βλακείες, κυλιέται στο γκαζόν, τρέχει, κρύβεται, σκαρφαλώνει και φυσικά κοιτάει να δει αν τον βλέπω. Δεν ξέρω αν είναι φυσιολογική συμπεριφορά γάτας πάντως το απολαμβάνει !

MagicalDogΜέλος
03/03/2004, 18:42:14
Για τη βόλτα που ανέφερα σε άλλο post ότι δεν τα βγάζω είναι τον τελευταίο μήνα και οι λόγοι είναι: 1.Τα αδέσποτα 2.Είναι σε κατάσταση εγκυμοσύνης και 3.Τα Pug είναι σκυλάκια με ένα μικρό πρόβλημα με την αναπνοή τους και κουράζονται με το παραμικρό.. οπότε μια μικρή βόλτα τους είναι αρκετή.

quote:
ΥΓ: Με το καλό τα εγγονάκια :)

ευχαριστώ.

Να θυμάσαι πως κάθε άνθρωπός που συναντάς κάτι φοβάται, κάτι αγαπά και κάτι έχει χάσει.

04/03/2004, 00:10:17
Αγαπημένη μου narya,ναι,το λουράκι δυσκολεύει πολύ.
Αν και έχω δει γατούλες με λουράκι στο δρόμο.
Δεν ξέρω..μου φαίνεται αρκετά βάναυσο,όσον αφορά τις γάτες πάντα.
Μαγικέ μας σκύλε,θα ήθελα να σου ζητήσω μια χάρη.
Αν μπορείς κι εχεις χρόνο περιέγραψε λίγο την ράτσα που άναφέρεις.(Pug).
Δεν την έχω ξανακούσει.
Ευχαριστώ

MagicalDogΜέλος
04/03/2004, 00:37:36
Ελευθερία έβαλα μια φωτογραφία να δεις....
Για τις γάτες και τα λουράκια..ξέρω πως στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Γερμανία..τις γατούλες τις κυκλοφορούν με λουράκι..όπως ακριβώς εμείς εδώ τα σκυλάκια