- Λυκάνθρωποι: μύθος ή πραγματικότητα; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Η λυκανθρωπία ως ασθένεια υπάρχει αλλά δεν πιστεύω πως αν κάποιος βγάλει περρισότερες τρίχες στο σώμα του μπορεί να λέγεται λυκάνθρωπος.
Αν το πάρουμε απο την μεριά του υπερφυσικού, όπως όλοι ξέρουμε λυκάνθρωπος είναι αυτός που κάτω απο την επιρροή του φεγγαριού μεταμορφώνεται σε λύκος.
Άρα, λυκάνθρωπος δεν μπορεί να λέγεται αυτός που βγάζει λίγες τρίχες στο σώμα του. Πρέπει να πιστέψουμε σε μερικά πράγματα. Άσχετα αν δεν τα βλέπουμε.
------------------------
Όσοι έκτισαν κάτω από τα αστέρια, έκτισαν πολύ χαμηλά.
quote:
Καλησπερα φιλοι μου
σχετικα με το θεμα εχω διαβασει για τον Ζιλ Γκαρνιε που εκτελεστηκε σαν λυκανθρωπος το 1574.Φαινεται πως εκανε την επιθεση εναντια στα παιδια με μορφη ανθρωπου η λυκου.Η κατηγορια που διατυπωθηκε στην Ντολ, υπεθετε πως ειχε πιασει ενα 12χρονο κοριτσι και το ειχε σκοτωσει σ'ενα αμπελι με τα χερια και τα δοντια του και υστερα το ειχε συρει στο εδαφος μετα δοντια του ως το δασος του Λα Σε οπου εφαγε το μεγαλυτερο μερος του.το υπολοιπο το κρατησε για τη γυναικα του.300 χρονια αργοτερα στην ιδια περιοχη ενασ χωρικοσ με το ονομα Μαρτεν Ντυμολαρ ειχε τη συνηθεια να σκοτωνει κοπελες και να πηγαινει τα ρουχα τους στη γυναικα του.σκοτωσε ενα δωδεκαχρονο αγορι σ'ενα δασος και ετρωγε το κρεαςτου ν τον διεκοψαν μερικοι ανδρες.βεβαιωσαν οτι ειχε ανθρωπινη μορφη και ο Γκαρνιε συμφωνησε ομωσ επεμενε οτι οταν στραγγαλισε ενα 10χρονο αγορι ειχε τη μορφη λυκου.Ειχε επιτεθει και σε μια κοπελα παλι με τη μορφη λυκου.η κοπελα πεθανε λιγο αργοτερα απο τα τραυματα της.Εκεινη τη φορα οι χωρικοι που τον διεκοψαν τον ειδαν σαν λυκο αλλα αναγνωρισαν το προσωπο του Γκαρνιε.Καταδικαστηκε και καηκε ζωντανος.Οσα γραφω αναφερονται στο βιβλιο ΤΑ ΑΠΟΚΡΥΦΑ του ΚΟΛΙΝ ΓΟΥΙΛΣΟΝ 1978.
Εχω αρκετα βιβλια για το θεμα αλλα θα προσπαθησω να βρω περισσοτερεσ πληροφοριες.Θα ηθελα την αποψη σας.
Αποφάσησα να "ξεθάψω" αυτό το θέμα γιατί θα ηθελα αν μπορεί και με ακουει η Κατια, η οποιοσδήποτε άλλος που ξέρει για το θέμα, να μου πεί ότι πληροφορίες έχει και ότι βιβλίο ξέρει σχετικό με την λυκανθρωπία (όχι ως ασθένια).
Όποιος ξέρει τιποτα να στείλει mail στο: bodark@mailbox.gr, ή να απαντήσει εδώ.
Φιλικά bodark

quote:
απο οσο εχω ακουσει, η πανσεληνος κανει τους ψυχασθενεις ιδιαιτερα επικινδυνους. ορισμενοι συναθρωποι μας "σεληνιαζονται" κατα την παραδοση και μπορει να κανουν τρομαχτικα πραγματα.
Μερικοί δεν την χρειάζονται, τα κάνουν και χωρίς αυτήν.
Edited by - _ on 28/06/2004 23:54:43
Φιλικά...
Welcome to the KolimataClub Man. ![]()
To Hollywood Έχει Κάψει!
quote:
Φιλικά bodark
Οι λυκάνθρωποι αν υπήρχαν με την μορφή που τους απεικονίζει αυτή η φωτο τότε θα ειχαν επικρατήσει αντί του ανθρώπινου είδους...και θα τους φοβόμασταν εμείς όχι αυτοί εμας...!
Λογικό δεν είναι?
Φιλικά, Νότης Σκορπιός!
Όταν θελήσεις κάτι πολύ, όλο το σύμπαν θα συνωμοτίσει μαζί σου για να το πετύχεις...(το είπε και η Τατιάνα)!
Edited by - Σκορπιός Νότης on 05/07/2004 19:51:31
Βεβαια , τη δυσμορφια αυτη δε νομιζω να τη δειτε πουθενα ,τωρα τουλαχιστον ,γιατι εδω και δεκαετιες , το παιδι με αυτο το "προβλημα" χειρουργειται ωστε να ερθει το χειλος στη θεση που θα επρεπε να εχει .
Αυτα !Αυτο το διαβασα σε μια ιατρικη εγκυκλοπαιδεια οταν πηγαινα δημοτικο .Ελπιζω να μη με απατα η μνημη μου . Μου ειχε κανει μεγαλη εντυπωση αυτο το προβλημα !
Ad astra per Aspera
χαχαχα Και πάλι είναι αδύνατον δεν υπάρχει συμβατότητα.
To Hollywood Έχει Κάψει!
Ειναι μια επικη ταινια! (Προσωπικα απο τις καλυτερες που εχω δει τα τελευταια χρονια)
Βασιζεται σε μυθους και αληθινες ιστοριες για την ζωη του Ασοκα, Ο Ασοκα στην πραγματικοτητα ηταν αυτος που διεδωσε την θρησκεια του βουδισμου σε πολλα μερη της Ασιας και ενωσε κατω απο μια κυριαρχια την Ινδια.

Η ταινια περιεχει πολυ δραση, αλλα συνδιαζει και δραμα, συγκινησεις, ερωτες και αρκετο χιουμορ! Φοβερα χρωματα σκηνες τοπια και μουσικη
Ειναι ινδικης παραγωγης αλλα μην σας ξαφνιαζει, δεν εχει να ζηλεψει σε τιποτε απο τις κοινες αμερικανικες βλακιες που βλεπουμε στα σινεμα
Κυκλοφορει σε DVD και σε ολα τα γνωστα video clubs απο οτι νομιζω

-=Rabigh , D4 lost C1ty in Da D3sert o Ar4bia=-
Χθές τυχαία είδα την ταινία αυτή στο filmnet. Πολύ καλή και για ινδική παραγωγή δεν το περίμενα. Φοβερή σκηνοθεσία, ωραία μουσική, χορευτικά. Πιστεύω ότι και το saoundract θα είναι πολύ καλό. Άραγε κυκλοφορεί στην αγορά;
Μαζί με το Τίγρης και Δράκος και τον Ήρωα είναι από τις καλύτερες επικές ταινίες που έχω δει εκτός Χόλιγουντ.
Η μουσικη οπως ειπες και ειδικα το saoundract ειναι καταπληκτικο! Δεν εχω ψαξει αν κυκλοφορει σε CD, παντος μπορεις πολυ ευκολα να τα βρεις σε mp3. Εγω το βρηκα στο kazaa οπως και τα αλλα τραγουδια της ταινιας "Asoka - Asoka Theme.mp3" ειναι το theme της ταινιας ετσι κανε search! και καποια αλλα: Roshni Se , SanSana , O Re Kanchi
Ευχαριστώ πολύ για τους τίτλους. Οπωσδήποτε θα το ψάξω στο kazaa. Το είχα σκεφτεί αλλά δεν το είπα, γιατί εμείς δεν κάνουμε τέτοια πράγματα !!
![]()
Είμαι λίγο άσχετη ιστορικά αλλά μου έκανε εντύπωση στην ταινία ο ρατσισμός εις βάρος των βουδιστών. Ο πατέρας του Ασόκα δεν ήθελε με τίποτα να δεχθεί ως διάδοχο το παιδί του Ασόκα επειδή η μητέρα του ήταν βουδίστρια. Εκτός από αυτό το περιστατικό νομίζω ότι γενικά ζούσαν αρμονικά βραχμάνοι και βουδιστές. Επίσης δεν ήξερα ότι ο βουδισμός ήταν διαδεδομένος στην Ινδία.
Είδες πόσα μπορείς να μάθεις από μία καλή ταινία;
Το τέλος δεν ήταν απίστευτα συγκινητικό; Με είχε πιάσει ένα άγχος για το αν θα βρει την Καουράκι!
ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΜΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΕ ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ. ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΑΙΝΙΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
I am no human now
because I choose to know..
Όντως πολύ ωραία ταινία, με καθαρά ινδική ερμηνεία (πολύ χορός και τραγούδι σαν τις ελληνικές ταινίες του 50).
Αλλά όλες οι ινδικές ταινίες δεν είναι καλές, τείνουν να μοιάσουν το Χόλυγουντ (στην Ινδία έχουν το Μπόλυγοοντ και στο Πακιστάν έχουν το Λόλυγουντ).
Εχετε στα προσεχώς και μία άλλη ταινία που έρχεται σύντομα η οποία είναι υπερπαραγωγή και είναι βασισμένη σε έναν παραδοσιακό θρύλο της Σρι Λανκα. Πρόκειται για μια παρόμοια ιστορία με τον Ερωτόκριτο, Ρωμαίο & Ιουλιέτα κτλ.
Είναι με τον ίδιο ηθοποιό που που παίζει στο ΑΣΟΚΑ αλλά δεν θυμάμαι τον τίτλο.
Μόλις το βρώ θα σας το πώ...
Θα αναμένω για την καινούρια ταινία.
Πάντως για να δεις κάτι διαφορετικό τουλάχιστον στην Ελλάδα πρέπει να έχεις συνδρομητικό κανάλι. Δεν λέω κι εκεί η αναλογία είναι 1 προς 10 με τα αμερικάνικα, αλλά τουλάχιστον βλέπεις Γαλλικές ταινίες, Κινέζικες, Ισπανικές, Ταιλανδέζικες, Τσέχικες, Γερμανικές... Αλλιώς πρέπει να περιμένεις κάτι χρόνια να τα δείξει η κρατική τηλεόραση μεταμεσονύκτια.
Πολύ χαίρομαι που μπήκε και μία ινδική στο πρόγραμμα.
Δεν σημαίνει ότι όλες οι ξένες ταινίες είναι καλές, αλλά από κάτι χαζοαμερικανιές που βλέπουμε...
narya οπως ειπες και συ, το τελος οντως ηταν απίστευτα συγκινητικό και συγκλονιστικο! Οταν ο Ασοκα βρηκε την Καουράκι... πειρα μια βαθια ανασα!
Το νέο ινδικό έργο είναι το πιο ακριβοπληρωμένο που έχει παραχθεί ποτέ στην Ινδία...!!
Λέγεται...."DEVDAS"!
Θα το δώ σε ΄λίγες μέρες και το συνιστώ και σε σας
Διόρθωση:
Το έργο είναι θρύλος του Μπαγκλαντές και όχι της Σρι Λάνκα
Θα το ψάξω το έργο σε DVD.
Αγαπητέ saudi σε ευχαριστώ και εσένα. Κατάφερα να κατεβάσω το theme και βρήκα κι άλλα κομμάτια, σιγά σιγά θα φτιάξω CD.