ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΠΥΡΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΠΥΡΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

IOLH13 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
IOLHΝέο Μέλος
28/10/2003, 21:28:27
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ

ΕΙΜΑΙ ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ.
θΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ....
ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΟΙΤΗ ΥΠΑΡΧΕΙ (ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΜΕΝΟΣ ΦΥΣΙΚΑ) ΕΝΑΣ ΑΡΧΑΙΟΣ ΝΑΟΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ. θΕΩΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΤΟΥ 3ου Π.Χ ΑΙΩΝΑ, ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΘΕΩΣΗ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ.
ΚΑΤΑΔΙΩΚΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΦΡΙΚΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ (ΑΦΟΥ ΦΟΡΕΣΕ ΤΟΝ ΧΕΙΤΩΝΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ Η ΔΑΝΙΕΙΡΑ) ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ, ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ ΝΑ ΚΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ Η ΠΥΡΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΚΑΠΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΡΑΠΕΣ Ο ΔΙΑΣ ΤΟΝ ΠΗΡΕ ΣΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΗΜΙΘΕΟ.
ΩΣ ΕΔΩ ΟΛΑ ΚΑΛΑ....
ΕΛΑ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΣΤΟΥΣ ΛΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΒΩΜΟ ΔΕΝ ΦΥΤΡΩΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ! Η ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΧΟΥΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΒΛΑΣΤΗΣΗ?ΕΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΤΟΥΣ ΠΛΕΥΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΦΥΤΟΙ...
ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΦΥΤΕΥΤΕΙ ΚΑΤΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΚΤΙΝΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 1 ΧΙΛΟΜΕΤΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΑΟ ΕΊΝΑΙ ΑΚΑΡΠΗ...

ΠΟΛΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΓΝΩΜΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

(ΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΧΕΙ ΔΙΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ TOPIC)

28/10/2003, 23:09:02
Καλησπερα φιλη Ιολη καλως ηρθες στο site και εγω καινουργιος ειμαι θα ηθελα να σου κανω μια ερωτηση επανω στο θεμα που εθιξες!Δεν θελω να με πεις αγεωγραφιτο αλλα επειδη οντως δεν μπορω να πω οτι τα παω καλα με την γεωγραφια αυτο το ορος Οιτη που βρισκετε επειδη μου αρεσει να εξεταζω τετοια περιεργα φαινομενα!!
Σε ευχαριστω πολυ και παλι καλως ηρθες!

endoramaΜέλος
29/10/2003, 20:43:55
μηπως η ολη ιστορια με τον μανδυα που κολησε στο δερμα του Ηρακλη και οι σαρκες που εβγαιναν σαν αυτοκολητο θελει να μας πει κατι? λεμε τωρα.

Don't try to take our dreams away
from us
We will never be like you

hrismigΜέλος
30/10/2003, 14:07:18
quote:

...αυτο το ορος Οιτη που βρισκετε;

...μεταξύ Ευριτανίας και Φθιώτιδας (πάνω από την Λαμία).

AnounakisΜέλος
01/11/2003, 14:19:04
Φίλη IOLH γεια σου.

Έχω πάει στην ΠΥΡΑ ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ.

Εκεί κοντά είναι το χωριό ενός πολύ καλού μου φίλου και ξέρω την περιοχή καλά.

Στο συγκεκριμένο σημείο πηγαίνω κάθε χρόνο , δυστυχώς όχι για αυτό , αλλά επειδή ακριβώς από μπροστά περνάει τα τελευταία χρόνια η 1η ειδική διαδρομή του Ράλι Ακρόπολις.

Μάλιστα την τελευταία φορά - τον περασμένο Ιούνιο - ήθελα να μπω στον χώρο - αλλά δεν τα κατάφερα αφού η υπόλοιπη παρέα δεν είχε τέτοιες αναζητήσεις και έτσι η επίσκεψη αναβλήθηκε για λίγο καιρό ακόμη.

Δεν έχω δει , όσες φορές έχω περάσει από εκεί , κάποιον αρχαίο ναό. Υπάρχει ένα σύγχρονο κτίσμα κάτι σαν μουσείο , μικρό σε διαστάσεις και ίσως μέσα σε αυτό να βρίσκονται τα υπολείμματα του ναού που αναφέρεις.

Αν κάποιος φίλος ή φίλη έχει πάει ας μας ενημερώσει.

Σίγουρα την επόμενη φορά που θα βρεθώ στην περιοχή θα επισκεφτώ τον χώρο , αλλά αυτό δεν προβλέπεται να γίνει σύντομα.

Επιβεβαιώνω πάντως το γεγονός της μη βλάστησης και σε επόμενο μήνυμα μου θα παραθέσω φωτογραφίες της περιοχής.

Φιλικά ,

AnounakisΜέλος
01/11/2003, 22:57:25
Η περιοχή Πυρά Ηρακλέους είναι μεταξύ των χωριών Παύλιανη και Μαυρολιθάρι. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι σε απόσταστη περίπου 500 μέτρων από το κτίριο που περιγράφω στο πιο πάνω μηνυμά μου.

http://www.sitemaker.gr/gantinis/assets/pyra1.jpg

http://www.sitemaker.gr/gantinis/assets/pyra2.jpg

http://www.sitemaker.gr/gantinis/assets/pyra3.jpg

http://www.sitemaker.gr/gantinis/assets/pyra4.jpg

Φιλικά ,

IOLHΝέο Μέλος
02/11/2003, 22:56:33
Ευχαριστω για την ανταποκριση σας.
Ο ναος φίλοι μου βρίσκεται ακριβως πάνω απο το # μουσείο# 20 μέτρα περίπου ( επρεπε να είναι μουσείο), και είναι Δωρικου ρυθμου.
Υπαρχει ο βωμος καθως #πυρα# και ο κυριος ναος.

Ακριβως εκει ειναι η ωραια ειδικη του Ακροπολις, και μερικα μετρα πιο κατω η περιφημη # καταβοθρα#. Μια εισοχη στον βραχο αρκετα μεγάλη, η οποια ρουφαει όλα τα νερα των χιονιων την Ανοιξη και τα εκβράζει στον Γοργοπόταμο στην Λαμία.
Το βουνό είναι Εθνικός δρυμος και πραγματικά πολύ όμορφο όλες τις εποχές.

Φίλε endorama δεν καταλαβαίνω πραγματι τι θες να πείς. Αν θέλεις με βοηθάς λίγο¨.

Ευχαριστώ πάρα πολύ.

IOLHΝέο Μέλος
10/11/2003, 23:12:14

Προφανως δεν υπαρχει αρκετο ενδιαφερον για το θεμα..

AnounakisΜέλος
10/11/2003, 23:39:25
Μην απογοητεύεσαι. Έτσι συμβαίνει με πολλά topics και ξαφνικά παίρνουν φωτιά....

Το θέμα είναι ωραίο αλλά ιδιαίτερο και δύσκολο.

Δεν μιλάμε για την Ακρόπολη.
Πόσοι να το ξέρουν το θέμα και πόσοι από αυτούς να έχουν πάει εκεί;

Κάνε υπομονή.

Edited by - Anounakis on 10/11/2003 23:40:17

endoramaΜέλος
11/11/2003, 15:49:04
quote:
πόσοι από αυτούς να έχουν πάει εκεί;
εγω δεν εχω παει αρα τι αποψη να εχω? τον παπα να παιξω?

το θεμα με ενδιαφερει ομως και απλα περιμενω καποια απαντηση

from us

Edited by - endorama on 11/11/2003 15:50:19

IOLHΝέο Μέλος
14/11/2003, 21:24:01
Φίλοι μου καλησπέρα.
Βρήκα μερικά νεα στοιχεία

Δίπλα στο όρος Οιτη βρίσκεται ένα άλλο μεγάλο και γνωστό βουνό. Η οροσειρά Γκιώνα . Η αρχαία ονομασία της ήταν # Ασελεινα Ορη # επειδή η κορυφογραμή της ο προσανατολεισμός της, και το υψος της (οροσειράς) είναι σε τέτοιο σημείο που το φως της Σελήνης δεν τη φωτίζει επαρκώς.
Ακόμη και κατα την πανσέληνο η κορυφή της δείχνει σκοτεινή.
Κατα τον μύθο λοιπον εκει ζούσαν οι Νυμφες οπου εβγαιναν καθε βραδυ και περιτριγυριζαν τα βουνα.
Ηταν τοσο φοβερος ο ηχος και τρομερη η λαμψη την στιγμη της #Θεωσης# του Ηρακλή που τα πάντα καηκαν γύρω, και οι Νυμφες χαθηκαν.....
¨Πηγή : Μύθοι και Θρίλοι της Ρουμελης (λαογραφικό Μουσείο )

endoramaΜέλος
16/11/2003, 00:06:32
ενδιφεροντα αυτα φιλη Ιολη δηλαδη μεσα απο αυτον τον μυθο βλεπουμε μια πολυ μεγαλη καταστροφη

ο μυθος οπως εχω ξαναπει δεν εχει σχεση με το παραμυθι

αν εχεις και αλλο υλικο θα σε παρακαλουσα μας τα πεις γιατι προσωπικα με ενδιαφερει αρκετα το θεμα

from us

IOLHΝέο Μέλος
17/11/2003, 01:02:19
Καλησπέρα .
Απο την ιδιομορφία του χώρου προφανως εχει γίνει καταστροφή εκεί. Το θέμα είναι τι είδους καταστροφή;
Επίσης πρέπει μα πώ οτι ο Ναος αυτός θεωρείται Δωρικός.
Οι Δωριεις κατα την επισημη;; ιστορία εφθασαν στον χώρο τον 11ο Π,χ αιώνα, οπου εγκατασταθηκαν και εφτιαξαν την Δωρική Τετραπολη.
Η περιοχή ηταν και παραμένει φτωχη , σε καλιεργεια και παραγωγή, διατηρωντας μονο ελεφρα κτηνοτροφία. Γιαυτο οι Δωριεις αποκαλουνταν και # λιμοδωριεις#. Δηλ λαος πολυ φτωχος. Δεν είναι δυνατον λοιπον ο ναος να εχει κατασκευασθει απο αυτην την φυλή, που ουτε τα μέσα ουτε υην ανεση είχαν.
Προφανως ειναι πολυ παλαιοτερος, και απο ανεπισημες ερευνες, που όμως θελω να ψαξω, ειναι ναος αφιερωμένος στον Δια.

Μήπως έχουμε; Δια - Οιτη/οροπεδιο - καταστροφη/καμενο εδαφος - ανοδο Ηρακλή στον Ολυμπο - Ουρανο ;;;
Πραγματικά δεν γνωρίζω...