- Κάταγμα Κνήμης-Περονης - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.
ΠΡΟ 4.5 ΜΗΝΩΝ ΕΙΧΑ ΕΝΑ ΑΤΥΧΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ ΜΟΥ ( ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ) ΚΑΙ ΕΠΑΘΑ ΚΑΤΑΓΜΑ ΚΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΟΝΗΣ.ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ 4.5 ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΚΟΛΑΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΟΛΗΣΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ. ΕΧΩ ΛΑΜΕΣ ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΚΟΚΚΑΛΑ(ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ).ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΕΙΝΑΙ ( ΑΝΥΣΗΧΩ ΚΙΟΛΑΣ ) ΑΝ ΘΑ ΚΟΛΗΣΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ( ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ), ΑΠΛΑ ΕΝΑΣ ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ... ΕΧΩ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΑΠΕΛΠΙΖΟΜΑΙ...ΕΙΜΑΙ 24 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΟΜΑΔΑ ΧΟΚΕΥ. ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΑΤΙΝΑΖ ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΛΩ ΠΟΛΥ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΠΟΔΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΛΑ ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...
Σου εύχομαι να έχεις καλή συνέχεια.
Σου εύχομαι να έχεις μια ταχεία ανάρρωση όσον αφορά την περιπέτεια σου με το πόδι σου.
Σίγουρα θέλει υπομονή κι απαιτείται κάποιο χρονικό διάστημα - απ' όσο κατάλαβα κι από το μήνυμα σου αλλά κι από περιπτώσεις γνστών μου που γνωρίζω - για την πλήρη ανάρρωση.
Για να είμαι ειλικρινής, οι απόψεις που μπορεί να ακούσεις σχετικά με την ανάρρωση μπορεί να ποικίλλουν.
Κάποιος συνομιλητής μας πχ μπορεί να είχε ο ίδιος ή κάποιος δικός του άνθρωπος μια παρεμφερή εμπειρία και να ανάρρωσε σε 1 μήνα, κάποιος άλλος να είχε ένα πιο περίπλοκο ατύχημα και να χρειάστηκε 6 μήνες.
Οι απόψεις μπορεί λοιπόν να είναι αρκετές και διαφορετικές μεταξύ τους, κάποιες μπορεί να σε απογοητεύσουν άδικα κλπ.
Με κάθε φιλική διάθεση, θα σου πρότεινα να είσαι σε κάποια συχνή επικοινωνία με τον γιατρό σου ώστε νατου θέτεις τα ερωτήματα σου, να ζητάς την συμβουλή του, να ακολουθείς την όποια αγωγή σου χορηγεί κλπ.
Προσωπικά, εύχομαι να λήξει το συντομότερο δυνατόν αυτή η περιπέτεια. ![]()

In anticipation of my resurrection...
Εύχομαι κι εγώ να πάει καλά το πόδι σου.
Το πόσο χρονικό διάστημα χρειάζεται για να πωρωθεί ένα κάταγμα εξαρτάται και από τη σοβαρότητα του κατάγματος (διαφορετικά είναι τα πράγματα εάν σπάσει απλά και διαφορετικά εάν είναι συντριπτικό το κάταγμα), αλλά εξαρτάται και από την περιοχή: π.χ. κάποιες περιοχές έχουν καλύτερη αιμάτωση από άλλες, κάποιες περιοχές τείνουν να αναπτύσσουν ψευδαρθρώσεις (δηλαδή κολλάει μεν το οστό αλλά σε κάποιον βαθμό κουνιέται στο σημείο του πώρου) κ.λπ.
Για το πόσο χρόνο χρειάζεται το πόδι σου υπεύθυνος για να στο πει είναι ο ορθοπεδικός που σε παρακολουθεί. Από κει κει πέρα, όταν η πώρωση είναι σε καλά στάδια και ολοκληρώνεται, καλό θα ήταν πιθανώς να κάνεις και φυσικοθεραπεία, ιδιαιτέρως εάν θέλεις να μπορείς να συνεχίσεις να αθλείσαι. ![]()

επισης Το ποδι δεν εχει ναρθηκα ή γυψο απλα ειναι δεμενο με επιδεσμους που αλλαζονται σε συχνα χρονικα διαστηματα,απο τους επιδεσμους προεξεχουν 4 μεταλλικες ακιδες που με την παραμικρη επαφη ποναει πολυ..τι ακριβως ειναι..??