ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Λίγους φίλους...να μιλήσουμε! - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Λίγους φίλους...να μιλήσουμε! - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

karpoc530 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
ahlobarΜέλος
19/07/2012, 23:56:27
quote:
Σε αυτό, σε αυτή τη τελευταία φράση, θα συμφωνίσουμε απόλυτα.
Επειδή η τέχνη του εσωτερισμού, είναι η τέχνη του να ζεις σωστά, πρέπει να μάθουμε να ζούμε σωστά

Και ποιος εισαι εσυ που θα το καθορισεις αυτο?Και ο καθενας δεν ειναι προσωπικο.Τι θα πει να μαθουμε να ζουμε σωστα?Αυτο ειναι υποκειμενικο για καθε ανθρωπο?Δεν πιστευετε οτι ο ανθρωπος θα πρεπει να ζει ελευθερος?Χωρις δεσμα και περιορισμους?

someone to hear your prayers

karpoc5Νέο Μέλος
20/07/2012, 00:27:50

"Should I get married?"
"We are a generation of men raised by women, I wonder if another woman is really the answer we need"

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 19/07/2012 11:48:33

Η μετάφραση έδωσε αυτό:

«Να παντρευτώ;"
"Είμαστε μια γενιά ανδρών που προέβαλε γυναίκες, αναρωτιέμαι αν κάποια άλλη γυναίκα είναι πραγματικά η απάντηση που χρειαζόμαστε"

karpoc5Νέο Μέλος
20/07/2012, 01:15:58
quote:

quote:
Στην τελική, είναι απλά μια διαδικασία της εξέλιξης.

Στην τελική ας δούμε και αυτή την άποψη,

"..αυτός που θέλει να αναρριχηθεί τα σκαλιά της ατραπού, οφείλει πριν από όλα να κατέχει και το κλειδί των επτά αρετών.
Τότε το πρώτο που θα συμβεί είναι η αναζωογόνηση του αίματος του, διότι μέσω της Πίστης θα φτάσει στη Γνώση.
Να είμαι, (να είσαι,) ενάρετος σημαίνει, ακολουθείς αυθόρμητα την κατεύθυνση της Γνώσης στη βάση μιας νέας κτήσης του αίματος.
Αν δεν κατέχεις αυτή τη βάση του αίματος στην καλύτερη περίπτωση απασχολήσου με τη σφυρηλάτηση του κλειδιού, για την ατραπό, δηλαδή την Πίστη. Αυτός που έχει Αρετή μιλάμε πάντα για αυτή τη βάση, να γνωρίζει ότι άλλαξε ο χημισμός του αίματος του μέσω της Πίστης αποκτά επίσης Γνώση.."
Πάντα όμως μεσολαβεί χρόνος για την συνειδητοποίηση όλων αυτών.

20/07/2012, 01:23:06
quote:

quote:
Σε αυτό, σε αυτή τη τελευταία φράση, θα συμφωνίσουμε απόλυτα.
Επειδή η τέχνη του εσωτερισμού, είναι η τέχνη του να ζεις σωστά, πρέπει να μάθουμε να ζούμε σωστά

Και ποιος εισαι εσυ που θα το καθορισεις αυτο?Και ο καθενας δεν ειναι προσωπικο.

Κάνω απλά κάποιες υποδείξεις. Αν θέλεις τις παίρνεις, αν θέλεις τις αφήνεις (όχι εσύ προσωπικά, ο κάθε αναγνώστης δηλ.). Υποδείξεις κατα 90% μέσα απο την εμπειρία μου όμως.
quote:
Τι θα πει να μαθουμε να ζουμε σωστα? Αυτο ειναι υποκειμενικο για καθε ανθρωπο?
Ερώτημα: Αν έρθει κάποιος και σου κάψει το σπίτι, (έτσι χωρίς λόγο) αυτό για σένα θα είναι κάτι υποκειμενικά σωστό ή αντικειμενικά λάθος;
quote:
Δεν πιστευετε οτι ο ανθρωπος θα πρεπει να ζει ελευθερος?Χωρις δεσμα και περιορισμους?
Όταν ο άνθρωπος είναι ελεύθερος, τότε ζει σωστά. Όταν δεν είναι, τότε δεν ζει σωστά. Με απλά λόγια ο άνθρωπος δεν ζει σωστά οταν υπάρχουν μια σειρά απο εξαρτήσεις και δεσμά που τον περιορίζουν. Φυσικά μπορεί να κάνω και λάθος, και ο άνθρωπος να μην έχει κανένα δεσμό και καμιά εξάρτηση, ή ακόμα και αν έχει, αυτές να μην καθορίζουν τον τρόπο που ζει.

Πάντως, το πώς ζει κάποιος, και το πώς αξιοποιεί την "ελευθερία" του, εξαρτάται σε τεράστιο βαθμό, από την αντιληπτική του ικανότητα.

quote:
«Να παντρευτώ;"
"Είμαστε μια γενιά ανδρών που προέβαλε γυναίκες, αναρωτιέμαι αν κάποια άλλη γυναίκα είναι πραγματικά η απάντηση που χρειαζόμαστε"
Το google translator δεν παύει να με εντυπωσιάζει
Προσπάθησε να κοιτάς και τις εναλλακτικές ερμηνείες των λέξεων (κάνοντας κλικ πάνω στη λέξη) γιατί γενικά.. δεν το πολύ έχει.. με τη μετάφραση.
Η σωστή μετάφραση είναι:
"(Άραγε) Να παντρευτώ;"
"Είμαστε μια γενιά από άνδρες που τους ανέθρεψαν γυναίκες, αναρωτιέμαι αν μια ακόμα γυναίκα είναι πραγματικά η απάντηση που χρειαζόμαστε"

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 20/07/2012 01:30:46

ahlobarΜέλος
20/07/2012, 02:22:28
quote:
Ερώτημα: Αν έρθει κάποιος και σου κάψει το σπίτι, (έτσι χωρίς λόγο) αυτό για σένα θα είναι κάτι υποκειμενικά σωστό ή αντικειμενικά λάθος;

Λαθος...Που θες να καταληξεις?

Οι υποδειξεις σου ειναι δεκτες φιλε μου.Παντα μεσα απο τις εμπειριες σου.

Στο τελευταιο συμψωνουμε.

someone to hear your prayers

karpoc5Νέο Μέλος
20/07/2012, 09:12:03

-Να παντρευτώ;
-Γιατί να παντρευτείς τώρα;
Από στιγμή σε στιγμή αναμένουμε να ανοίξει η συνείδησή μας στο Φως, όταν συμβεί αυτό, θα ξέρεις μέσα σου την απάντηση, τότε θα θυμηθεί κι εκείνη, θα αρχίσει να σε τρέφει με Φως, τότε θα έχει αυτήν την ικανότητα, αυτές οι υποδείξεις έχουν πιστεύω βαρύτητα. Είμαστε σε αναμονή.

Όσοι πραγματικά το επιθυμούν θα πραγματώσουν τη νέα Ψυχή, αυτή σήμερα, είναι μια δυνατότητα για κάθε άνθρωπο.
Είναι ο αληθινός σκοπός μας στην εποχή που έχει έρθει τώρα.
Όλες οι παραδόσεις περιγράφουν τις πέντε ιδιότητες της ψυχής:

* η πρώτη είναι : γαλήνη. Αν είμαστε πολωμένοι και σε κατάσταση αρμονίας με τη θεϊκή φύση, επιθετικότητα, επιθυμία, ψέματα, εκδικητικότητα, φόβος και κριτική απουσιάζουν

* η δεύτερη είναι: ευσπλαχνική κατανόηση, οι άλλοι σε εκτιμούν και κατανοείσαι όταν κυβερνά η αρμονία με τους νόμους της θεϊκής φύσης

* η Τρίτη είναι η αγάπη: Από τη νέα Ψυχή πηγάζει ένα ρεύμα αγάπης που δεν αποκλείει τίποτα και κανέναν και προσφέρει χωρίς υπολογισμούς

* η τέταρτη είναι: η επίγνωση του καλού και του κακού. Η αντικειμενική ικανότητα να διακρίνεις τους αληθινούς και τους ψετικούς, ανάμεσα στις αλήθειες και τα ψέματα

* η Πέμπτη είναι χαρά. Η ύψιστη δημιουργικότητα του νέου ανθρώπου βιώνεται μέσα στο Πνεύμα.

karpoc5Νέο Μέλος
20/07/2012, 09:31:51

Αυτές οι πέντε ιδιότητες σχηματίζουν το πεντάγραμμο, το προ αμνημονεύτων χρόνων σύμβολο της νέας ψυχής.

Αντιστοιχούν στα πέντε ψυχικά ρευστά για τα οποία μιλούν όλες οι παραδόσεις:

* γαλήνη - το ανανεωμένο αίμα συντονισμένο στις δονήσεις του θεϊκού κόσμου (ο νέος χημικός αιθέρας)
* ευσπλαχνική κατανόηση - το νέο ορμονικό ρευστό (ο νέος ζωτικός αιθέρας)
* αγάπη - το νέο νευρικό ρευστό (ο νέος φωτεινός αιθέρας)
* επίγνωση του καλού και του κακού - το νέο πυρ (ο νέος νοητικός αιθέρας)
* χαρά - η νέα και ένδοξη λογική συνείδηση (ο νέος πύρινος αιθέρας).

20/07/2012, 09:44:40
quote:

-Να παντρευτώ;
-Γιατί να παντρευτείς τώρα;
Από στιγμή σε στιγμή αναμένουμε να ανοίξει η συνείδησή μας στο Φως, όταν συμβεί αυτό, θα ξέρεις μέσα σου την απάντηση, τότε θα θυμηθεί κι εκείνη, θα αρχίσει να σε τρέφει με Φως, τότε θα έχει αυτήν την ικανότητα, αυτές οι υποδείξεις έχουν πιστεύω βαρύτητα. Είμαστε σε αναμονή.

Μμμ,καλά τα λές.

quote:
Όταν ο άνθρωπος είναι ελεύθερος, τότε ζει σωστά. Όταν δεν είναι, τότε δεν ζει σωστά. Με απλά λόγια ο άνθρωπος δεν ζει σωστά οταν υπάρχουν μια σειρά απο εξαρτήσεις και δεσμά που τον περιορίζουν. Φυσικά μπορεί να κάνω και λάθος, και ο άνθρωπος να μην έχει κανένα δεσμό και καμιά εξάρτηση, ή ακόμα και αν έχει, αυτές να μην καθορίζουν τον τρόπο που ζει.

Πάντως, το πώς ζει κάποιος, και το πώς αξιοποιεί την "ελευθερία" του, εξαρτάται σε τεράστιο βαθμό, από την αντιληπτική του ικανότητα.

Η παγίδα με τις εξαρτήσεις είναι οτι νομίζουμε οτι θα μας δώσουν περισσότερη ελευθερία,περισσότερη χαρά.Αλλα στην ουσία κάνουν το αντίθετο χωρίς κάν να το καταλαβαίνουμε.Είναι σαν παίρνεις δανεικά απο την τράπεζα με υψηλό τόκο,αντε να το πληρώσεις μετα.

karpoc5Νέο Μέλος
20/07/2012, 12:09:28

Γεια σου alex, μια ερώτηση; (απαντήστε όλοι:-)

"Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε μια εξωτερική κατανόηση και σε μια εσωτερική κατανόηση, αυτή που η Γνώση ανοίγει μπροστά μας;"

Απάντηση:

Η άποψή μου: Οι εξωτερικές διδασκαλίες είναι αυτές του Οφθαλμού, ασχολούνται με την εξωτερική όψη των πραγμάτων, με αυτό που η ανθρώπινη ύπαρξη μπορεί να παρατηρήσει με τα φυσικά αισθητήρια όργανα της.

Εσωτερική κατανόηση ονομάζεται ο Λόγος (η Αλήθεια) της Καρδιάς,
Η έννοια των εσωτερικών Λόγων αφορά στις δυνάμεις και τις ιδιότητες πίσω από τον κόσμο των φαινομένων.
Το τρίτο είδος που δεν αναφέρθηκε ακόμη, είναι οι Λόγοι αυτής της Γνώσης, που δείχνουν το μονοπάτι
που θα αναπτύξει ένα Λευκό Ρόδο μέσα στην στην Καρδιά μας, προς ένα Νέο Ψυχικό Σώμα. Αυτό το Νέο Ψυχικό Σώμα,

Η ΝΕΑ ΨΥΧΗ, ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ !

Αυτό το μονοπάτι είναι η γέφυρα ανάμεσα στη διαλεκτική, - τον κόσμο τον οποίο ζούμε - και το Βασίλειο του Θεού. Τι Λέτε;;;

20/07/2012, 12:28:53
quote:

quote:

Λαθος...Που θες να καταληξεις?

Στο οτι δεν είναι υποκειμενικό το να ζεις σωστά. Πιστεύω δηλαδή οτι καλό θα ήταν να αρχίσουμε να βγαίνουμε απο τη λογική 'Αυτό είναι υποκειμενικό, το άλλο είναι υποκειμενικό, το παράλλο είναι υποκειμενικό - άρα δε μπορώ να κάνω τίποτα' γιατί αυτή είναι μια λογική, που δεν μας βοηθάει στο να κάνουμε τις αλλαγές που χρειαζόμαστε.
Όταν η πράξη, πηγάζει απο την συνείδηση, ακόμα και αν είναι φαινομενικά "κακή", είναι ορθή. (Βλ. ορισμός συνείδησης σε προηγούμενη σελίδα) Με απλά λόγια, αυτός που ζει σύμφωνα με τη συνείδησή του, μπορούμε να πούμε ότι ζει αντικειμενικά σωστά. Οτιδήποτε υποκειμενικό σε σχέση με την πραγματικότητα, πηγάζει από το εγώ, το "ο εαυτός μου", αυτό το ζωντανό βαμπίρ που μπλοκάρει τη συνείδηση και δημιουργεί διαχωρισμό κ σύγκρουση ανάμεσα στα πράγματα.

( "ΕΓΩ θέλω το γρήγορο αμάξι" "ΕΓΩ θέλω την πιο όμορφη κοπέλα" "ΕΓΩ θέλω να είμαι ανώτερος απ' όλους" "ΕΓΩ έχω τα περισσότερα λεφτά" "ΕΓΩ είμαι πολύ ανιδιοτελής και γεμάτος αγάπη" "ΕΓΩ θα σου είμαι πιστός" "ΕΓΩ σε κρίνω ως έναν βλάκα" "ΕΓΩ σου ορκίζομαι αιώνια αγάπη" κλπ κλπ... όλα πλάνες)

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 20/07/2012 12:39:21