ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ειναι ο Χριστιανισμος Εβρα'ι'κη Αιρεση? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ειναι ο Χριστιανισμος Εβρα'ι'κη Αιρεση? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

gigenis31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
drumx13Μέλος
19/06/2003, 20:49:41
καλημερα
quote:
Αγαπητέ DRUMX 13
Oi Φιλισταίοι ήταν Κρητικοί απόγονοι του Μίνωα που έφυγαν στην Αίγυπτο όταν πέθανε ο Μίνωας φοβούμενοι έκτροπα εναντίον τους

Για δωστε μου περισοτερα στοιχεια ρε παιδια... που γραφεται αυτο ποιανου συγραφεα η ιστορια το γραφει...
Ο Γολιαθ ηταν ελληνας?
...Και αντε και ηταν κρητικαροι
Βρεθηκε, γραφτηκε, ακουστικε ποτε η λεξη Ελλαδα, ή Ελληνας στην κρητη, τους Μινωικους χρονους?

Μην Ξεχναμε οτι αλλη σημασια εχει η ενοια κρητη για την Ελλαδα σημερα και αλλη τοτε...

Μην ξεχναμε οτι προκειτε για διαφορετικο πολιτισμο απο τον Ελληνικο μιλαμε για μινωικο και μην ξεχναμε το ταξιδι του θησεα στην κρητη
Ο μυθος λεει οτι μετα απο πολεμο η Αθηνα Υποχρεωθηκε να στελνει καθε χρονο φορο αιματος στην κρητη 7 νεες και 7 νεους για να φαει ο μηνωταυρος και ο θησεας πηγε στην κρητη να σκωτωσει τον μηνωταυρο.

Αυτο και μονο δειχνει οτι δεν ισχυει ο ορος Ελληνας με την σημερινη του ενοια για τους κρητες.

quote:
Επίσης οι Φιλισταίοι, εχθροί των Εβραίων είχαν Ελληνικές ρίζες και μάλιστα Κρητικές, απόγονοι του Μίνωα...

Δλαδη ο Αραφατ ειναι ελληνας καθως οι Φιλισταιοι ειναι οι σημερινοι παλαιστινιοι?? αντε αδερφια να βγουμε στον πολεμο να ελευθερωσουμε την παλαιστινη.
δηλαδη η Χαμας ειναι κατι σαν την Εοκα ????
και οι Ταξιαρχιες των μαρτυρων του αλ ακτσα ειναι ελληνοπαιδες καμικαζι????

Για να σοβαρευτουμε λιγο....

love for what is comming and forgivness for the past...

21/06/2003, 01:52:24
Ναι οι Φιλισταιοι ηταν Ελληνες οπως και ο Γολιαθ (αφου ηταν Φιλισταιος)και οι παλαιστινιοι δεν ειναι Ελληνες αλλα αραβες.
Οι Κρητες ηταν Ελληνες και αυτο φαινεται απο:εχει αποδειχθει οτι τα Μινωικα ειναι Ελληνικη διαλεκτος.Ειχαν τους ιδιους θεους ,η Ρεα εκρυψε τον Δια σε μια σπηλια της κρητης.Δεν θα τον εκρυβε σε εχθρικο εδαφος.Οσο για τον πολεμο Αθηνας-Κρητης, μηπως εχεις ακουσει για τον Πελλοπονησιακο πολεμο?Τι σου λεει ο πολεμος της Θηβας με την υπολοιπη Ελλαδα?Η μηπως οι Μακεδονες δεν ηταν Ελληνες επειδη κανανε επεκτατικο πολεμο στην νοτιο Ελλαδα?Δηλαδη εσυ ποιους θεωρεις Ελληνες?
Παντα τα ελληνικα φυλλα πολεμουσαν μεταξυ τους.Δες την σημερινη εποχη Αθηνα-θεσ/νικη η σε διαφορες περιοχες της Ελλαδας.
Κατι ακομα για τους κρητες οταν ο Αλεξανδρος εκανε την εκστρατια του εστειλαν ενα ταγμα τοξοτων.Ως γνωστον εκστρατευσαν μονο Ελληνες!!!!!

Αφου λες οτι οι Αιγυπτιοι υπηρχαν τοτε μαθε οτι οι ιδιοι λενε οτι οφειλουν την <πολη> τους στην θεα Αθηνα.Η οποια την εφτιαξε χιλια χρονια μετα την Αθηνα!?

21/06/2003, 08:13:50
Για το λόγο ότι το θέμα μας εχει ξανα απασχολήσει στο παρελθόν θα είμαι πολύ σύντομος.

-Για το ερώτημα έαν ο Χριστιανισμός είναι Χριστιανική αίρεση..Γιατρός που φαίνεται κολαούζο ΔΕΝ θέλει...
- Οι μελετητές στην πλειοψηφία τους αποδέχονται ότι οι Φιλισταίοι ήταν Κρήτες. Είναι πολύ πιθανόν επίσης σύμφωνα πάντα με τους μελετητές οι "λαοί της θάλασσας" να ήταν Ελληνικά φύλλα.
-Οί Μινωίτες ήταν ομοεθνείς με τους κατοίκους της υπόλοιπης Ελλάδος ΔΕΝ υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Ο όρος "Ελληνας" διαμορφώθηκε πολύ αργότερα απο την καταστροφή του Μινωικού πολιτισμού που συναίβει το το 1450 π.χ. Το ότι υπάρχει συνέχεια του Μινωικού πολίτισμού φαίνεται ότι το πάνθεο εξελίχθηκε στην μινωική Κρήτη. Εκεί γεννήθηκε ο Δίας, με την σταδιακή αλλάγή της μητριαρχικής σε πατριαρχική, αλλά και η Μητέρα Θεά εξελίχθηκε στην Ρέα.Και μόνο αυτό δείχνει την παλαιότητα του πολιτισμού τους... Η γραμμή πολιτισμού συνεχίστηκε με τον Μικυναικό πολιτισμό και στην συνέχεια με τον κλασσικό. Το ίδιο συμβαίνει και με την γραμμική Α, Β.

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

Edited by - ΠΛΩΤΙΝΟΣ on 21/06/2003 08:22:39

hrismigΜέλος
21/06/2003, 12:09:03
quote:

-Για το ερώτημα έαν ο Χριστιανισμός είναι Χριστιανική αίρεση..

??????????????!!!!!!!!!!!!
(Τι εννοεί άραγε;)

drumx13Μέλος
21/06/2003, 13:28:31
Ελληνικα φυλα οι Φιλισταιοι οκ... μπορει και να ητανε....

Δηλαδη μου λετε και στηριζεται των αντισημητισμο σας στο επιχειρημα οτι καποτε οι Εβραιοι πολεμησαν τα ελληνικα φυλα (Φιλισταιους) για να πανε στην γη της επαγγελιας....
Τι να πω.... το επιχειρημα ειναι συγκλονιστικο απο σημερα θα ειμαι αντισημιτης ....

και θα γινω.... καραμανλικος

Και οι δωριεις πολεμησαν για να κατεβουν και πολεμησαν Ελληνικοτατα φυλα οπως οι Αχαιοι και δεν σκωτονομαστε σημερα ουτε ειμαστε κατα των δωρειεων....Ετσι????
Ετσι.
Βρειτε λοιπον κανα αλλο επιχειρημα γιατι το ερωτημα υφισταται ακομα και ειναι...

quote:
... αληθεια τωρα... τι ζορι τραβουσαν οι εβραιοι με τον ελληνισμο ωστε να του ριξουν τον χριστιανισμο ως δουρειο ιππο.?

Τα λεμε

21/06/2003, 15:08:04
Αγαπητέ drum ΔΕΝ εκφάζω κανέναν αντισημητισμό. Παραθέτω ιστορικά γεγονότα, και πορίσματα βασισμένα σε μελέτες (ΌΧΙ Ελληνων).

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

ΕΝ.ΚΙΝέο Μέλος
22/06/2003, 01:04:06
φιλε Drum...

καταρχήν εγώ είπα ότι οι Εβραίοι Αρχι-ραβίνοι χρησιμοποίησαν την καινούρια θρησκεία (τον χριστιανισμό) για να πλήξουν την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία (που ήταν ο θεματοφύλακας της Ελληνικής Σχολής Σκέψης, και των Ελληνικών γραμμάτων και τεχνών) η οποία έδειχνε να καταρέει μετά τον 2ο αιώνα Μ.Χ.

Φυσικά και δεν είχανε ιδέα ότι το "δημιούργημα" λίγων φανατικών οι οποίοι γνώρισαν από κοντά τον Χριστό και κύρηξαν τον λόγο του (σε αυτιά που διψούσαν για κατοίχηση τύπου: αγάπα τον πλησίον σου) θα κυρίευε πνευματικά την Ευρώπη μερικούς αιώνες αργότερα.

Οι χρονικές και ιστορικές συγκυρίες ή συμπτώσεις αν θέλετε έκαναν τον Χριστιανισμό αυτό που είναι σήμερα.
Απλά οι Αρχιερείς του Ιουδαισμού, είδαν πολύ μπροστά (χαρακτηριστικό της Εβραϊκής φυλής) και "χρησιμοποίησαν" την δυναμική της νέας θρησκείας προς όφελός τους και την έκαναν εξαγώγιμο προϊόν προς τα Δυτικά (Ρώμη) κατά κύριο λόγο.
Η Ελλάδα είναι γνωστό πως σαρώθηκε από τη Χριστιανική λαίλαπα τον 1ο και 2ο αιώνα Μ.Χ. όπως και η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

Το αποκορύφωμα βέβαια ήταν η ίδρυση του θεοκρατικού βασιλείου του Βυζαντίου από τον Μ.Κωνσταντίνο και την μάγισσα την μάνα του την Ελένη.
Από την άλλη βέβαια, ακόμα και οι Χομεϊνί της Ορθοδοξίας δεν μπορούσαν να μην επηρεαστούν από τον πλούτο του Ελληνικού πνεύματος, και αφομοίωσαν πολλά στοιχεία.

Δεν είμαι φίλος του δωδεκάθεου, αλλά δεν μπορώ να σιωπώ στα εγκληματα της επίσημης χριστιανικής εκκλησίας (ορθόδοξης και μη).

Τελικά όμως, είναι ο Χριστιανισμός εβραϊκή αίρεση ????
Σύμφωνα με τους Ιουδαίους είναι, σύμφωνα με τους απανταχού χριστιανούς είναι η Αλήθεια, εγώ θα πω πως είναι ακόμα ένα όπιο των λαών..........

καλή μέρα να έχετε..............

Knight MIXAILΜέλος
22/06/2003, 13:02:03
καλημερα σε ολους
Νομιζω πως πρωτα πρεπει να καταληξουμε
στο τι ειναι Αιρεση τελικα.
Οσοι εμφανισαν διδασκαλιες που κριθηκαν στος τελος
ως 'αιρεση'-Νεστοριοι, Αρειοι, Γνωστικοι, κλπ- ηταν
ανθρωποι μορφωμενοι, κληρικοι, με βαθεια γνωση της
θρησκευτικης διδασκαλιας, που προβληματιστηκαν σε καποιο
σημειο της.
Η κριση πανω στην αποψη τους, -ασχετα με το πως και κατω
απο ποιες συνθηκες βγηκε- διαμορφωσε το "Δογμα".
Αν και ξεκαθαριζει καποια πραγματα η τα ερμηνευει, δημιουργει
μια σκληρη δομη στην διδασκαλια,και της αφαιρει την δυνατοτητα ερευνας προβληματισμου και ελευθερης σκεψης, ιδιαιτερα οσο
αφορα τον λαο.
Δημιουργει στο τελος μια μορφη εξουσιας.
Ετσι για την Ιουδαικη θρησκεια ο Χριστιανισμος ειναι μια αιρεση.
Ασχετα αν, για μας αποτελει μια εξελιξη του, διοτι ηρθε να συμπληρωσει τον Νομο και οχι να τον καταλυσει.

LOVE IS THE LAW
HARMONY THE EFFECT

Knight ΜΙΧΑΗΛ

drumx13Μέλος
22/06/2003, 14:44:56
Πως ειναι δυνατον να ισχυει αυτο...
quote:
καταρχήν εγώ είπα ότι οι Εβραίοι Αρχι-ραβίνοι χρησιμοποίησαν την καινούρια θρησκεία (τον χριστιανισμό) για να πλήξουν την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία (

και αυτο ταυτοχρονα....

quote:
Φυσικά και δεν είχανε ιδέα ότι το "δημιούργημα" λίγων φανατικών οι οποίοι γνώρισαν από κοντά τον Χριστό και κύρηξαν τον λόγο του (σε αυτιά που διψούσαν για κατοίχηση τύπου: αγάπα τον πλησίον σου) θα κυρίευε πνευματικά την Ευρώπη μερικούς αιώνες αργότερα.

καθως το ενα αναιρει το αλλο.

παρακατω...

quote:
Απλά οι Αρχιερείς του Ιουδαισμού, είδαν πολύ μπροστά (χαρακτηριστικό της Εβραϊκής φυλής)

Η γνωστη αντιεβραικη φιλολογια.

Πως ειναι δυνατον να συμβαινει κατι τετοιο
Φιλε μου
Πρωτων ...απο το 65μχ και μετα δεν υπαρχει ναος του σολωμοντα καθως καηκε απο του ρωμαιους και οι εβραιοι εγιναν προσφυγες σε ολον τον κοσμο.
Δεν υπαρχει ναος δεν υπαρχουν αρχιραβινοι.

Δεν μπορουσαν αραγε να το προβλεψουν?
Δευτερον.
Πως και δεν μπορεσαν να προβλεψουν την ανοδο του χριστιανισμου και να τον ελεγξουν τουλαχιστον στην μεσογειο και αφησαν τον παπα και στον πατριαρχη αυτον τον Ρολο?

Προταση.
Μην μας τυφλωνει παρακαλω, μια εντελως αβασιμη αντιπαθεια για τους εβραιους.

Απο την μια λες

quote:
για να πλήξουν την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία (που ήταν ο θεματοφύλακας της Ελληνικής Σχολής Σκέψης, και των Ελληνικών γραμμάτων και τεχνών) η οποία έδειχνε να καταρέει μετά τον 2ο αιώνα Μ.Χ.

και απο την αλλη Λες για τον ρωμαιο αυτοκρατορα -καισαρα- κλπ κλπ Μ Κωνσταντινο

quote:
Το αποκορύφωμα βέβαια ήταν η ίδρυση του θεοκρατικού βασιλείου του Βυζαντίου από τον Μ.Κωνσταντίνο και την μάγισσα την μάνα του την Ελένη.
Από

Τα πραγματα αρχιζουν να ξεδυαλυνονται....
Σου φταει οι ορθοδοξια, και οι εβραιοι, οι παπαδες οι φανατικοι αρχιραβινοι,
Οι αυτοκρατορες του βυζαντιου κα
..ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ -ΡΩΜΑΙΟΥΣ θΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Οτι αποφυγε ο Ελληνισμος απο τους περσες το επαθε απο τους ρωμαιους..Φιλε μου
Και απο του τουρκους.

Μαλλον λοιπον Ελληνισμος για εσενα ειναι το δωδεκαθεο.

δεν υπερασπιζομαι κανεναν αλλα μου την ενοχλει η ασαφης αντι-αντιληψη καθως κανει τον ανθρωπο τυφλο.

Φιλε μου Ιπποτα χαιρομαι που εισαι μαζι μας και η αποψεις μας ειναι Ταυτοσημες.

22/06/2003, 21:44:06
Το οτι κατασταφηκε ο ναος του σολωμοντα δεν επεται οτι χανεται και η εβραικη θρησκεια.Αρα ουτε οι αρχιραββινοι!
Και ποιος σου ειπε οτι ο παπας και ο πατριαρχης δεν ειναι μαριονετες των εβραιων?!?

Τελος για να μην μακρυγορουμε αν δεχεσαι οτι ο χριστιανισμος ειναι εβραικη αιρεση εχει καλως.Εαν οχι τοτε πες μου γιατι εχει κολησει στην παλαια διαθηκη???

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

drumx13Μέλος
22/06/2003, 22:38:54
Η Εβραικη θρυσκεια δεν χανεται με την καταστροφη του ναου του Σολωμοντα φιλε gigenis αλλα χανεται καθε ενοια κρατικης υποστασης και καθε ενοια πολιτικης απο πλευρας ραβινων εις βαρος οπουδοιποτε.

Χρειαζεται αιωνες και το εθνικιστικο κινημα του Σιωνισμου για να ξαναυπαρξει κρατος του Ισραηλ το 1945
Απο εκει και περα υπαρχουν πολλα που μπορει να υποθουν αλλα το οτι εριξαν οι εβραιοι τον Χριστιανισμο για να βλαψουν τον ελληνισμο ειναι αφελες
Τοσο αφελες που καταντα αντισιωνισμος.

Παρακατω

quote:
Και ποιος σου ειπε οτι ο παπας και ο πατριαρχης δεν ειναι μαριονετες των εβραιων?!?

ειναι πολυ μιζερος ο τροπος σκεψεις αυτος την στιγμη που ξερουμε πολυ καλα οτι ο πατριαρχης Ιεροσολυμων παιρνει το Οκ απο το Ελληνικο Υπουργειο εξωτερικων για να θεσει υποψηφιοτητα.

Κατι ακομα Χωρις την Ορθοδοξια ο ελληνισμος θα ηταν πολυ περιορισμενος στα στενα ορια της ελλαδας
Σημερα μηλαμε για ομογενεια με κοινα χαρακτηριστικα την θρυσκεια δηλαδη την Ορθοδοξια και την γλωσα.
Χωρις αυτα δεν θα υπηρχε ομογενεια και φυσικα ουτε λογος για μια καποια επιροη στα ταραγμενα πραγματα της μεσης ανατολης μεσω του πατρ/ειου Ιεροσολυμων, ουτε λογος για Φαναρι και Πολη χωρις το Οικ/νικο πατριαρχειο, ουτε λογος για καποια επιροη στην αιγυπτο και οπου μυριζει ορθοδοξια.

στο ερωτημα σου τωρα εχω απαντησει νωριτερα...

quote:
Τελος για να μην μακρυγορουμε αν δεχεσαι οτι ο χριστιανισμος ειναι εβραικη αιρεση εχει καλως.Εαν οχι τοτε πες μου γιατι εχει κολησει στην παλαια διαθηκη???

εδω...

quote:
Ο χριστος εζησε και γαλουχηθηκε σε ενα περιβαλον που περιγραφεται στην παλαια διαθηκη
Χωρις αυτο το περιβαλον με τους προφητες και τους υπολοιπους Εβραιους ο λογος του θα ηταν ενας ακομα λογος καποιου τυχαιου φιλοσοφου ή δασκαλου.

Η γνωση λοιπον του περιβαλοντος που εζησε ο χριστος και περογραφεται με σαφηνεια στην παλαι διαθηκη ειναι απαραιτητη για να κατανοησουμε το απαραιτητο γιατην εποχη λογο,καθως και το κοινο του.

Αν τα επιχειρηματα μου ειναι μακρυγορια φιλε μου gigenis γιατι δεν παρουσιαζεις τα δικα σου αντεπιχειρηματα

γιατι μεχρι τωρα δεν ειδα τιποτα.