ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Θαυματα μυαλου - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Θαυματα μυαλου - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

tim30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
OmasEpsilonΜέλος
29/07/2011, 10:45:37
Για αυτούς που αναζητούν εργαστηριακές αποδείξεις. Στο παρελθόν όσοι αναφερόντουσαν στην αύρα που εκπέμπει το σώμα μας τους κοροίδευαν διότι δεν ήταν εργαστηριακά αποδεδειγμένο. Σήμερα υπάρχει συσκευή που φωτογραφίζει την ανθρώπινη αύρα, αρα είναι και επιστημονικά αποδεδειγμένο. Που θέλω να καταλήξω... ότι έχουμε πολλά ακόμα να μάθουμε.

Τρανταχτό μη εργαστηριακά αποδεδειγμένο: Τι είναι η αγάπη? Είναι συναίσθημα, αποδεικνύεται επιστημονικά? Η δύναμη του σταυρού? Η χαρά και η λύπη? Υπάρχει συσκευή που να μπορεί να μετρήσει πόσο χαρούμενος είσαι ή πόσο ερωτευμένος?

Άρα αφήνουμε έξω από την συζήτηση υποβολιμιαία ερωτήματα του τύπου: να φυτρώσουν πόδια χέρια.

8 Μαίου, Μέρα μεσημέρι σαν να έσβησε κάποιος τα φώτα και σκοτείνιασε η Τουρκία και όλοι μαζί με μια φωνή, ο εκ πενίας βασιλεύς...

timΝέο Μέλος
29/07/2011, 11:21:29
Καλη σου μερα φιλε μου.Εννοειται οτι αυτα που αναφερεις αποτελουν κινητρο για να αρχισουμε ως ανθρωποι να διευρυνομαστε.Στο μονο που θα διαφωνισω ειναι οτι δεν ειναι κακο που ο γιαννης αναφερει αυτα που αναφερει διοτι καποιος πρεπει να μας προσγειωνει.Οταν καποιος μας προσγειωνει τα επομενα βηματα σκεψης που θα κανουμε θα ειναι πιο προσεκτικα κ ολοκληρωμενα.Προσωπικα μου τα χει φερει η ζωη η καλυτερα εχω φερει τη ζωη μου ετσι ωστε για βιοποριστικους λογους να διδασκω σε φοιτητες τον ορθολογισμο.Μου αρεσει αυτο που κανω αλλα εχω πολλες ενστασεις διοτι πολλες φορες ο απολυτος ορθολογισμος μπλοκαρει το ενεξερευνητο που εχουμε μεσα μας.Ενω η προθεση του ορθολογισμου κ της επιστημης ειναι να μας προαγει, καμια φορα πετυχαινει το αντιθετο.Ειναι κριμα να μην προσεγγιζουμε την πραγματικοτητα πιο ολιστικα κ ας γινουν κ λαθακια.

29/07/2011, 13:08:20
quote:
OmasEpsilon
Για αυτούς που αναζητούν εργαστηριακές αποδείξεις. Στο παρελθόν όσοι αναφερόντουσαν στην αύρα που εκπέμπει το σώμα μας τους κοροίδευαν διότι δεν ήταν εργαστηριακά αποδεδειγμένο. Σήμερα υπάρχει συσκευή που φωτογραφίζει την ανθρώπινη αύρα, αρα είναι και επιστημονικά αποδεδειγμένο. Που θέλω να καταλήξω... ότι έχουμε πολλά ακόμα να μάθουμε.

Τρανταχτό μη εργαστηριακά αποδεδειγμένο: Τι είναι η αγάπη? Είναι συναίσθημα, αποδεικνύεται επιστημονικά? Η δύναμη του σταυρού? Η χαρά και η λύπη? Υπάρχει συσκευή που να μπορεί να μετρήσει πόσο χαρούμενος είσαι ή πόσο ερωτευμένος?

Άρα αφήνουμε έξω από την συζήτηση υποβολιμιαία ερωτήματα του τύπου: να φυτρώσουν πόδια χέρια.

8 Μαίου, Μέρα μεσημέρι σαν να έσβησε κάποιος τα φώτα και σκοτείνιασε η Τουρκία και όλοι μαζί με μια φωνή, ο εκ πενίας βασιλεύς...

Φίλε μου συγχώρεσε μου το ελάττωμα να μην πιστεύω σε υποθέσεις του μυαλού μου, αν δεν μπορώ να τις αποδείξω.
ΠΑΝΤΑ σε αυτές τις περιπτώσεις θα λέω πως “πιθανόν” είναι έτσι, αλλά θα συνεχίσω να ερευνώ την πιθανότητα να είναι και ... γιουβέτσι, αλλά και .... κοκορέτσι

Πάντα σε μια πιθανή λύση ερευνώ και το γιατί να είναι έτσι και όχι κάπως αλλιώς.
Αν δεν υπάρχουν αποδείξεις για κάτι, δεν μπορώ να το δεχτώ σαν αλήθεια, αλλά σαν μια πιθανή εξήγηση.
Έτσι έχω μάθει να σκέφτομαι.
Μπορεί να είναι ένα γενετικό κουσούρι μου.

Όσον αφορά την “αύρα” που ανέφερες, θα μιλάς φαντάζομαι – αν αναφέρεσαι τσο κυρίως ανθρώπινο σώμα – για την θερμοκρασία που εκπέμπει κάθε θερμόαιμο πλάσμα της φύσης.
Αν αναφέρεσαι σε εγκεφαλικές καταγραφές, μήπως εννοείς τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα του εγκεφάλου?

Τι είναι “αύρα”?
Μπορείς να μου την περιγράψεις, για να καταλάβω για ποιο πράγμα μιλάς οτι αποτελεί επιστημονική απόδειξη?

Όσο για τα ανθρώπινα συναισθήματα, υπάρχει επιστημονική προσέγγιση που προφανώς αγνοείς.

Τα περί “πενίας βασιλεύς” δεν τα γνωρίζω
Δεν ασχολούμαι σοβαρά με τέτοιου είδους μυθεύματα.

29/07/2011, 13:14:58
quote:
TIM
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Κ ΣΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΛΟΓΟ.ΟΠΩΣ ΠΡΟΕΙΠΑ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΥΠΑΚΟΥΟΥΝ ΣΕ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ

Θα μου επιτρέψεις φίλε μου να διαφωνήσω.
Θαύματα είναι αυτά που γίνονται κατά παράβαση των φυσικών νόμων, διαφορετικά ΔΕΝ είναι θαύματα.

Aπο την άλλη πλευρά, εχει επιβεβαιωθεί και είναι αντικείμενο έρευνας (που ενδιαφέρει σοβαρά και εμένα) η δυνατότητα αυτο-ίασης μέσω της πίστης και της υποβολής της πίστης για πολλές περιπτώσεις ψυχικών νόσων, καθώς και έναν αριθμό άλλων νόσων, που δεν έχει ακριβώς επιβεβαιωθεί μια ενδεχόμενη ψυχική ανάμιξη.
Σε μια τέτοια περίπτωση θα μπορούσα να συμπεριλάβω και την ανεξέλεγκτη ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων.
Υποθέτω δηλαδή, πως αυτή η ανωμαλία θα μπορούσε να ξεπεραστεί με την δύναμη του νου.
Αυτό όμως είναι μια δική μου υπόθεση, και μέχρι να βεβαιωθώ με την επαλήθευσή της, θα την εξετάζω μόνο σαν πιθανότητα.

Τέλος φίλε μου, δεν κρίνω ανθρώπους αλλά τις ιδέες, που ενίοτε διατυπώνονται.
Μπορεί να διαφωνήσω με μία δική σου ιδέα , και την ίδια στιγμή να συμφωνήσω με μια διαφορετική ιδέα σου.
Έτσι απλά.

quote:
Εχω τσακωθει παλιοτερα για να υποστηριξω την επιστημη.Εχω τσακωθει ομως κ για το αντιθετο.

Φίλε ΤΙΜ σε καταλαβαίνω να έχεις τσακωθεί υπερασπιζόμενος την επιστήμη ( θαρρώ πως μιλάς για την γνώση που αποκτάται μέσω της επιστήμης),
Για ο άλλο το “αντίθετο” προς την επιστήμη δεν το καταλαβαίνω.
Αντίθετο προς την επιστήμη είναι το αντιεπιστημονικό.
Εννοείς πως και γιαυτό έχεις δώσει αγώνες υπεράσπισής του?

timΝέο Μέλος
29/07/2011, 16:13:18
ΝAI φιλε μου γιαννη,ειμαι εδω κ γουσταρω να σε διαβαζω.Θα σου μιλησω για ενα αλλο θαυμα δικο μου.Ημουνα 2 χρονια νοσηλευτης χωρις συνορα.Ειδα κομμενα χερια ,κομμενα ποδια κ γενικα κομμενα ολα.Ειδα ομως κ μεσα σε ολο αυτο το αρνητικο εδαφος κ χαμογελα.Για μενα αυτο ειναι θαυμα κ γουσταρω που υπαρχω κ το εζησα,δε μπορεις να μου το στερησεις αυτο οχι εσυ,δεν ειναι προσωπικο,αλλα εξαρταται τι
θαυμα ζηταει ο καθενας μας.Μαζι σου ειμαι η καλυτερα και μαζι σου αλλα επετρεψε μου να παραπαταω κ μονος μου,ειναι για καλο μου κ μη με κρινεις,οπως εγω μαθαινω κ μεσα απο εσενα που ξερεις μπορει να συμβει κ το αντιθετο.

29/07/2011, 18:35:05
Φίλε ΤΙΜ επαναλαμβάνω, ΔΕΝ κρίνω ανθρώπους αλλά ιδέες και απόψεις.
Υπερασπίζομαι σταθερά το δικαίωμα του κάθε ατόμου να έχει την άποψή του και να την στειρίζει.
.Και όσο την υποστηρίζει με επιχειρήματα και όχι γενικόλογα και αφορισμούς, χαίρομαι και απολαμβάνω την κουβέντα μαζί του.

Για να προχωρήσει η γνώση χρειάζεται και αντίλογος– και είναι υποχρεωτικός -.
Αν ΔΕΝ υπάρχει αντίλογος, θα πρέπει εμείς οι ίδιοι να τον προκαλούμε .
( είναι η γνωστή ταχτική του “συνήγορου” του διαβόλου αν έχεις υπ όψιν σου)

Τώρα στο θέμα που αναφέρεις για τους νοσηλευτές, έχω ακούσει πολλές τέτοιες περιπτώσεις, στα πλαίσια της δικής μου έρευνας για την δύναμη της πίστης και την θέληση για ζωή.
Έχω άποψη πάνω σε αυτό το θέμα, και ελπίζω στην πορεία της συζήτησης να μου δοθεί η ευκαιρία να περιγράψω την θέση μου.

Για να μην κουράζω και μονοπωλώ στην κουβέντα γινόμενος ενοχλητικός, θα περιοριστώ προς το παρόν ως εδώ, αναμένοντας και τις τοποθετήσεις άλλων

Να είσαι καλά

timΝέο Μέλος
29/07/2011, 22:35:40
Κ εσυ να σαι καλα φιλε γιαννη,απο μενα εισαι παντα ευπροσδεκτος.ΣΥμπαθα με αν γενικολογω απλα ειμαι λιγακι αφηρημενος τον τελευταιο καιρο κ ελπιζω να μου περασει.Θυμηθηκα μια ερευνα που διαβασα τελευταια μεσω διαδικτυου.Αναφεροταν σε μια περιπτωση ενος ηλικιωμενου ο οποιος ακρωτηριαστηκε στο μικρο δαχτυλο.Για οσους δεν γνωριζουν τα δαχτυλα του χεριου εχουν 3 φαλλαγγες εκ των οποιων η τελευταια λεγεται ονυχοφορος.Ο εν λογω κυριος εκοψε το δαχτυλο του απο την πρωτη φαλλαγγα κ μετα.Η ερευνα ελεγε οτι μετα απο μερικους μηνες παρατηρηθηκε επαναφυτρωση του δακτυλου μεχρι κ του νυχιου ακομα.Υποτιθεται οτι το θεμα συζητηθηκε κ εξεταζεται απο την επιστημονικη κοινοτητα για το αν ο ανθρωπος διαθετει ικανοτητες να αναγεννα τα μελη του.Θελω να ζητησω συγνωμη απ ολους που δεν δινω τη διευθυνση του σαιτ γιατι εσβησα το ιστορικο κ δεν μπορω αυτη τη στιγμη να το βρω.Εξαλλου επεσα τυχαια πανω του κ ειναι κριμα τωρα που εκανε αυτη την αναφορα ο γιαννης να μην το εχω για να αναπτυξουμε πιο συγκεκριμενο διαλογο που πιστευω οτι θα χει ενδιαφερον.Θα κοψω το λαιμο μου μπας κ το βρω.Να σημειωσω οτι επειδη δε θυμαμαι λεπτομερειες μπορει κ να ναι αλλη μια μπαρουφα δεν ειχα χρονο κ το διαβασα στο φτερο.Θα κανω οτι μπορω κ για την ωρα φιλια πολλα σε ολους...

timΝέο Μέλος
29/07/2011, 22:36:56
Κ εσυ να σαι καλα φιλε γιαννη,απο μενα εισαι παντα ευπροσδεκτος.ΣΥμπαθα με αν γενικολογω απλα ειμαι λιγακι αφηρημενος τον τελευταιο καιρο κ ελπιζω να μου περασει.Θυμηθηκα μια ερευνα που διαβασα τελευταια μεσω διαδικτυου.Αναφεροταν σε μια περιπτωση ενος ηλικιωμενου ο οποιος ακρωτηριαστηκε στο μικρο δαχτυλο.Για οσους δεν γνωριζουν τα δαχτυλα του χεριου εχουν 3 φαλλαγγες εκ των οποιων η τελευταια λεγεται ονυχοφορος.Ο εν λογω κυριος εκοψε το δαχτυλο του απο την πρωτη φαλλαγγα κ μετα.Η ερευνα ελεγε οτι μετα απο μερικους μηνες παρατηρηθηκε επαναφυτρωση του δακτυλου μεχρι κ του νυχιου ακομα.Υποτιθεται οτι το θεμα συζητηθηκε κ εξεταζεται απο την επιστημονικη κοινοτητα για το αν ο ανθρωπος διαθετει ικανοτητες να αναγεννα τα μελη του.Θελω να ζητησω συγνωμη απ ολους που δεν δινω τη διευθυνση του σαιτ γιατι εσβησα το ιστορικο κ δεν μπορω αυτη τη στιγμη να το βρω.Εξαλλου επεσα τυχαια πανω του κ ειναι κριμα τωρα που εκανε αυτη την αναφορα ο γιαννης να μην το εχω για να αναπτυξουμε πιο συγκεκριμενο διαλογο που πιστευω οτι θα χει ενδιαφερον.Θα κοψω το λαιμο μου μπας κ το βρω.Να σημειωσω οτι επειδη δε θυμαμαι λεπτομερειες μπορει κ να ναι αλλη μια μπαρουφα δεν ειχα χρονο κ το διαβασα στο φτερο.Θα κανω οτι μπορω κ για την ωρα φιλια πολλα σε ολους...

violent kingΜέλος
30/07/2011, 00:21:05
Αν κατι δεν εξηγειται με τις σημερινες επιστημονικες μεθοδους,δεν σημαινει οτι ειναι πανω απο αυτες αρα υπερφυσικο μεταφυσικο κ.ο.κ,ειναι λιγο αφελες αλλα εξ'αιτιας της φυσης μας κοιταμε παντα το θετικο,για παραδειγμα θα ξεφυγω λιγο απο τα προηγουμενα παραδειγματα,σε θρησκευτικα μερη που παρουσιαζονται φαινομενα οπως θεραπευση ασθενων,παραλυτων κλπ τα πραγματικα ποσοστα ειναι τοσο αποκαρδιοτικα,τι σημασια εχει π.χ. αν στους 40000 ανθρωπους θεραπευτουν 20-50?αυτο σημαινει θαυμα?Οσο και να προχωρησει η επιστημη και η ανθρωποτητα,μεσα στο μυαλο μας παντα θα υπαρχει υποβοσκουσα αυτη η παιδικη λαχταρα για ενα θαυμα και ενα μεταφυσικο γεγονος που θα μας φοβισει ενω ταυτοχρονα θα μας γοητευσει.

One night when street light shut down you will kill yourself with handgun

timΝέο Μέλος
30/07/2011, 02:32:41
Καλημερα φιλε μου.Αυτο που θελω να πω αν κ δε με βρισκεις αντιθετο με αυτα που ειπες,ειναι οτι δεν πρεπει να κολαμε τοσο πολυ στη λεξη θαυμα.ΤΟ θαυμα ειναι οχι απαραιτητα κατι το μεταφυσικο αλλα κατι που το βιωνουμε κ μεχρι στιγμης δεν εχουμε τη λογικη εξηγηση του.Αν εχεις διαβασει κ παραπανω αναφερομαι αρκετες φορες σε φυσικους νομους που διεπουν τα οποια θαυματα κ εγω πιστευω οτι μονο μεσα απο αυτους μπορουν να εκφραστουν γιατι θα επικρατουσε χαος.Απ την αλλη μη ξεχνας οτι μπορει κ ναυπαρχουν φυσικοι νομοι που δεν τους εχουμε ανακαλυψει ακομα οποτε δεν ειναι κακο να ελπιζουμε σε θαυματα μεχρι την ανακαλυψη τους.Αλλα κ να ανακαλυφθουν τοτε τα θαυματα που θα προσδοκουμε θα ειναι καινουργια με βαση την τοτε πραγματικοτητα,οποτε κ παλι πιστευω οτι θα γοητευομαστε απο αυτα.Βρισκεις κατι το μεμπτο σ αυτη την ιδιοτητα με την οποια οι φυσικοι νομοι μας εχουν προικισει;Το γεγονος κ μονο οτι υπαρχουμε ειναι πιο παραξενο πιο θαυμαστο κ πιο μεταφυσικο απο οποιδηποτε αλλο φαινομενο,θεραπειας,ουφο,αγγελων κ τριβολων,το μυστηριο της ζωης το ατιμουλικο υπερβαινει κατα πολυ τα προαναφερθεντα ετσι δεν ειναι;Σε περιμενω να συνεχισουμε κ αγκαλιασε το θαυμα που μας ωθει να μιλαμε αυτη τη στιγμη.Εις το επανιδειν καλε μου φιλε...