ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

ΠΛΑΤΩΝΑΣ31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
ANTONIOS1997Μέλος
23/03/2003, 18:14:41
quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Δεν θέλω να πεισθώ. Θέλω απλά να έχω κάποια στοιχεία. Εάν εγω σου έλεγα οτι θα θεραπευθείς αν κόψεις το χέρι σου θα το έκανες;;;;; Ή μήπως το θεωρείς παιγνίδι;;;;;
--------------------------------------------------------------------------------

Αντώνη, στο πρώτο σου μήνυμα….έρχεσαι για να παίξεις επικίνδυνα…Κοίτα τι γράφεις, και σκέφτηκα…
Να ένας που του αρέσουν τα επικίνδυνα παιχνίδια!!! Τι σου λέω? Aς παίξουμε επικίνδυνα!!!
Από την άλλη, αν δεν κάνουμε τίποτα…τι σου λέει μέχρι τώρα η ΖΩΗ ? Αν είσαι OK... τα έχεις καλά με τον εαυτό σου…. γιατί να μπούμε σε οποιοδήποτε επικίνδυνο παιχνίδι?

Δεν σε θέλω να σκύβεις το κεφάλι….μα να με κοιτάς στα μάτια! Έτσι κάνουν οι φίλοι! Είμαστε σε ψυχική επαφή….όχι σε πόλεμο!

Φίλος είναι αυτός που μπορεί να "πλύνει" τα πόδια του άλλου. Το σε τι ακριβώς είμαστε είναι το μυστήριο που θα μας αποκαλυφθεί. Εαν γνωρίζουμε εκ των προτερων δεν θα μάθουμε τίποτα...

quote:
Α, Β,… Η ενεργοποίηση…. γίνεται φυσιολογικά την μέρα…σε παρόμοιες καταστάσεις….ακόμα και με αυτούς που είναι κοντά μας…μα το μυαλό ασχολείται με αλλα αμέσως… η πιάνεται από συνειρμούς και γνωστούς μηχανισμούς…Μερικές φορές πεινάς…. θέλεις ΣΕΧ… και άλλα πολλά… Αν την φέρεις εσύ την κατασταση με το μυαλό….*(δεν είναι σε όλο της το μεγαλείο….)…για αυτό δίνεται μεγάλη σημασία στις ανθρώπινες σχέσεις! ….Ο Εαυτός, (ψυχής μέρος) δεν είναι κάτι απλό…μα πολύ σύνθετο…

ΣΥΜΦΩΝΩ

quote:
Γ. Αυτός που δεν αντιδρά….. δεν είναι αναίσθητος, απλά έχει επίγνωση των αντιδράσεων….

Ίσως είναι και δειλός. Εγώ θα έλεγα ή Σοφός ή δειλός. Ο Σοφός δεν πληγιάζεται ο δειλός πονά......

ANTONIOS1997
""ΑΡΑΤΕ ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ""

23/03/2003, 19:16:15
Καταλαβαίνω πως ….χρειάζεται να είναι κανείς ταπεινός….μα ας προσέξουμε να μην την καλλιεργήσουμε…. γιατί γίνεται θέμα του ΝΟΥ…. και δεν έχει έτσι... καμία αξία!

Αναρωτιέμαι αν ο Σοφός... που είναι ευαίσθητος….. γιατί να μην πληγώνεται?
Μήπως πληγώνεται πιο πολύ….. αν έβλεπε να βομβαρδίζουν την Βαγδάτη? Δεν θα πληγωνόταν….για την κατάντια του ανθρώπου?….
Προσωπικά, δεν θα ήθελα να είμαι τέτοιος σοφός!

Θα σου πω κάτι που μου έκανε κάποτε εντύπωση! Ένας πραγματικός σοφός, που έζησε τον περασμένο αιώνα, στη ζωή του ήταν παρά πολύ απλός! Έκανε ότι έκαναν όλοι οι άνθρωποι, παρότι οι άνθρωποι τον θεωρούσαν ΑΡΧΑΤ…Κάθε πρωί μάλιστα, γυάλιζε τα παπούτσια του, και δεν ήθελε κανένας άλλος να το κάνει…. Μια μέρα, είχε έρθει να τον δει ένας πνευματικός δάσκαλος, μαζί με άλλους φίλους, και το απόγευμα, τον βρήκαν στο σαλονι, πάλι μαζί με άλλους φίλους να κοιτάζει στην TV, ένα ματς BOX που έδειχνε σε κατευθείαν σύνδεση. Σε κάθε μπουνιά.. τιναζόταν, και άμα έφτανε καμία καλή….αναφωνουσε και ο ίδιος! Τρελάθηκε ο Πνευματικός, με αυτή την συμπεριφορά, και αργότερα πηγαίνοντας βόλτα με το σοφό…ο ίδιος τον ερωτησε!

Γιατί σκέφτεστε έτσι?

Ο Πνευματικός πράγματι έκανε άτοπες σκέψεις για το σοφό, και του είπε.
Μα εμείς νομίζουμε πως είσαστε ένας Αρχατ, κάποιος που είναι πάνω από τα ανθρώπινα πάθη.. Σας είδαμε στην ΤV αναφωνείτε υπέρ του Κάσιους. ΚΛΕΥ…

Αα…Αυτό ήταν! Απάντησε ο σοφός! Απλά αναφωνούσα για την προσοχή που είχαν οι Boxer εκείνη τη στιγμή!

ANTONIOS1997Μέλος
23/03/2003, 20:08:26
Χωρίς την ταπεινότητα φίλε μου δεν μπορούμε να φτάσουμε ΠΟΥΘΕΝΑ. Ναι έχεις δίκιο γίνεται θέμα του Νου. Όλα όμως κάτι γίνονται....πρέπει να ρισκάρουμε. Από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε από μια συνειδητοποίηση του οτι δεν ειμαι "το καθ΄ομοίωση" και ξάχνω να γίνω.....Μεγάλη ταπεινότητα αυτό...ισως του Νου αλλά σου δίνει την ώθηση να ψάξεις....όχι γνώσεις και φιλοσοφίες, αλλά ένα καλύτερο άνθρωπο μέσα σου.

quote:
Αναρωτιέμαι αν ο Σοφός... που είναι ευαίσθητος….. γιατί να μην πληγώνεται?

Δεν λέω ότι δεν πονάει, ότι δεν θλίβεται από την ανθρώπινη σκληρότητα αλλά αυτός ο πόνος δεν γίνεται άγνωστη εσωτερική πληγή που θα τον στρέψει μακριά από το ανθρώπινο μεγαλείο.......

ANTONIOS1997

24/03/2003, 05:15:37
Ας κάνουμε ένα ακόμα βήμα.
Θα έλεγα πως η συνείδηση του Σοφού είναι κάτι που ο ίδιος βιώνει και γνωρίζει, ενώ εμείς, που δεν την έχουμε βιώσει (μιας και δεν είμαστε Σοφοί), σκεφτόμαστε το πως θα έπρεπε να είναι!

Παρατηρώ Αντώνη το έξεις
Α. Για μένα, αυτή η κατάσταση του ΣΟΦΟΥ, δεν είναι ΓΕΓΟΝΟΣ, μα κάτι που θα ήθελα να είμαι.

Β. Το ΓΕΓΟΝΟΣ είναι πως κάπου μέσα μου υπάρχει ΠΛΗΓΗ, και ΠΟΝΑΩ…

Με άλλα λόγια, για να γνωρίσω τον Εαυτό μου, είναι πολύ σπουδαίο να ασχοληθώ με ΓΕΓΟΝΟΤΑ…παρά με ΜΗ ΓΕΓΟΝΟΤΑ…… Ένας που μέσα του είναι ΒΙΑΙΟΣ.... να ασπασθεί και να γίνει υποστηρικτής της μη ΒΙΑΟΤΗΤΑΣ….. δεν τον ελευθερωνει και καλά από τι ΒΙΑ.

ANTONIOS1997Μέλος
24/03/2003, 11:22:11
Συμφωνώ με όλα όσα ανέφερες στο προηγούμενο μήνυμα σου φίλε Πλάτωνα. Αυτή η πληγή είναι που με κάνει να μιλώ τώρα μαζί σου. Να αναζητώ. Έτσι θα μπορούσα εξ΄ αρχής να την αποκαλέσω δώρο το οποίο με οδηγεί στην αναζήτηση. Ξέρεις θεωρώ «μεγάλους» τους ανθρώπους που βλέπουν την αδυναμία τους. Έτσι άρχισα να βλέπω και εσένα. Είναι πολύ δύσκολο ο ανθρώπινος εγωισμός να παραδεχθεί ότι είναι άρρωστος, και έτσι δεν πάει ποτέ στο γιατρό………Τώρα όμως πρέπει να απαλλαγώ από αυτή τη πληγή για να προχωρήσω εμπρός πιο καθαρός στον «κόσμο» της εσωτερικής καθαρότητας. Εάν ασπασθώ κάτι δεν σημαίνει ότι είμαι, αλλά ούτε ότι αυτόματα γίνομαι αλλά βάζω στο είναι μου ένα λόγο, μια εσωτερική ταύτιση η οποία με αγώνα θα με οδηγήσει εκεί.

Φίλε εάν θέλεις ας ξεκινήσουμε από την αρχή (εάν υπάρχει αρχή) και ας αναπτύξουμε αυτή τη πορεία που για εμένα είναι η πορεία του ανθρώπου προς το θεό :

1. Συνειδητοποίηση του ανθρώπινου μεγαλείου που χάσαμε, της μικρότητας που περιέπεσε η ζωή μας.
2. Αναζήτηση αυτού του ανθρώπινου μεγαλείου σαν συστατικό επαφής με το Θείο.
3. Πρωταρχικό συστατικό αυτής της αναζήτησης είναι η εσωτερική κάθαρση σαν βασικό συστατικό της έλξης του ανθρώπινου μεγαλείου.
4. Τρόποι, μηχανισμοί, τεχνικές κάθαρσης στον κόσμο των ιδεών.
5. Θεία χάρη
6. Επαφή με το Θείο

*ΕοΝ ευχαριστώ!!!!!!

ANTONIOS1997

ANTONIOS1997Μέλος
24/03/2003, 12:08:28
Πιστεύω οτι το θέμα πρέπει να μεταφερθεί στην "ομάδα" ΣΟΦΙΑ ή ΓΝΩΣΗ. Στην αρχική του μορφή άνηκε εδώ. Τώρα νομίζω όχι. Θα προτιμούσα το τοπικ ΣΟΦΙΑ. Πλάτωνα αν συμφωνείς ζήτησε το από τον Admin.

ANTONIOS1997

24/03/2003, 12:56:32
1. Ναι
2. Ναι
3. ΝΑΙ!!!!!!
4. Κατανόηση
5. Μη γεγονός
6. Μη γεγονός

Κατά κάποιο τρόπο όμως γυρνάμε στο γνωστό. Αυτό είναι ο διαμορφωμένος ΝΟΥΣ…
Για ένα επίπεδο συμφωνώ πως είναι ΑΝΑΓΚΑΙΑ. Ο εγκέφαλος χρειάζεται συνοχή, ώστε να μπορεί να εξετάζει, να πηγαίνει σε βάθος, διαφορετικά παραμένει σαν τον εγκέφαλο ενός μικρού παιδιού, που η κάθε σκέψη έρχεται και αναμειγνύεται μέσα στις άλλες…

Μια μικρή υπόδειξη μόνο. Γεια να δω τον ΠΟΝΟ, τι μου χρειάζονται τα παραπάνω? Αν το 5 και 6 υπήρχαν….. στη θέση του ΠΟΝΟΥ….δεν θα υπήρχε συμπόνια? Βλέπεις που και εγώ ηθελημένα πέφτω στο ΜΗ ΓΕΓΟΝΟΣ….Νομίζω πως το 3 με βρίσκει μαζί σου…. μα και με τον ΠΟΝΟ!

Νατος, κάποιος μου είπε μια κουβέντα! Ανταπόδωσα!!!

Αν μπορούσα ΠΡΙΝ ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΩ…Να δω την κίνηση της αντίδρασης…. και να πάω μια βόλτα μαζί της, όπως να την δεχτώ και να πω!

Έτσι είμαι μεσα μου.... αυτό είναι ΓΕΓΟΝΟΣ!!!!!

Βρήκα πως ΠΟΝΩ, ΖΗΛΕΥΩ, ΜΙΣΩ…..ας κινηθώ λίγο μαζί τους… ας δω τι συμβαίνει μέσα μου…

Για την μετακίνηση *(του τοπικ)…Aς αποφασισει ο ΑΔΜΙΝ….

ANTONIOS1997Μέλος
24/03/2003, 20:41:12
Όταν υπάρχει το 5 και το 6 δεν υπάρχει πόνος αλλά συμπόνια από τον άνθρωπο στον άνθρωπο……
Εκτός εάν εννοείς δεν υπάρχουν σε εμάς τώρα που μιλάμε. Έχεις απόλυτο δίκιο. Είναι ένα μη γεγονός αλλά και ένας στόχος ζωής.

quote:
Γεια να δω τον ΠΟΝΟ, τι μου χρειάζονται τα παραπάνω?

Τίποτα δεν χρειάζονται τα παραπάνω για να δούμε τον πόνο. Τα πάνω χρειάζονται ίσως για να μάθουμε γιατί ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ; Για τη γνώση σαν γνώση;…….για τη σωτηρία της ψυχής;……..Για εμένα ο στόχος είναι η επαφή με το θείο ή όπως μπορεί να το λέει ο καθένας.

ΑΛΛΑ ΑΣ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΡΩΤΑ ΣΗΜΕΙΑ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΑ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΔΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ «ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ»

Τι θα έλεγες :

1 Συνειδητοποίηση του ανθρώπινου μεγαλείου που χάσαμε, της μικρότητας που περιέπεσε η ζωή μας.
ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙ Ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ ΜΑΣ;;;;
2 Αναζήτηση αυτού του ανθρώπινου μεγαλείου σαν συστατικό επαφής με το Θείο.
ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙ Η ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΓΝΩΣΗ;
3 Πρωταρχικό συστατικό αυτής της αναζήτησης είναι η εσωτερική κάθαρση σαν βασικό συστατικό της έλξης του ανθρώπινου μεγαλείου.
4 Τρόποι, μηχανισμοί, τεχνικές κάθαρσης στον κόσμο των ιδεών.
ΠΡΟΣΕΥΧΗ-ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ-ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ Ή ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Βρισκόμαστε λοιπόν στο 4. Η πρόταση που μου έκανες αφορά ένα ταξίδι μέσα μας. Ένα ταξίδι γνώσης και κατανόησης του εσωτερικού μας. Ή κατανόηση αυτή λες οδηγεί στην εκτόνωση του πόνου......

ANTONIOS1997

drumx13Μέλος
24/03/2003, 21:41:31
σορυ που επεμβενω...
ο πονος φιλοι μου προερχρετε απο τον πληγωμενο εγωισμο και δεν εισθε ενοχοι αν το νιωθετε ουτε οι μονοι...
ειναι ενα ζωωδες ενστικτο ....
της κυριαρχιας ...υποσυνηδητα ειμαστε ολοι λυκοι και ολοι κοιτουμε την αρχηγια της αγελης σε οποιονδοιποτε τομεα ....
ο στοχος ειναι το προβλημα...

αν παψω να ζητω κατι αν παψω να φοβαμαι την απωλεια ειμαι ελευθερος κατα πως λεει και ο καζαντζακης.

...το ανθρωπινο μεγαλειο που χασαμε...
αν βαλεις δυο παιδια και ενα παιχνιδι σε οποιονδοιποτε χωρο θα τσακωθουν αυτο ειναι φυση...ολα τ αλλα ειναι ψευτικα φτιαχτα προιοντα παιδειας
πρωτα πρεπει να κατανοησω την φυση οχι πως ειμαι εγω... αλλα πως ειναι ο κοσμος γυρω.... και να συμβιβαστω αν θελω κατι στον τομεα μου αλλιως θα ειμαι μονος ...
Αν κατανοησω την φυση γυρω μου και τα "μυνηματα" της...αν κατανοησω τους κωδικες που επικοινωνουμε την γλωσσα του σωματος το κοσμο
αυτο που εχω φτιαξει γυρω μου τοτε πραγματικα μπορω να δω ποιος ειμαι...
.....θα μου το πουν η κηνησεις σας το προσωπο σας....
ολο σας το ειναι θα εκφρασθει και εγω θα καταλαβω ετσι θα γνωριστω με μενα γιατι δεν ειμαι αυτο που βλεπω στον καθρεφτη...
...ο καθρεφτης ειναι δικος μου οσο και να κοιταχτω παντα θα δω εμενα οπως με ξερω ενδεχομενος να μην μου αρεσει οτι δω....
αλλα παλι δεν θα "μου" αρεσει ..παλι μονος με εμενα παλι το.. "μου"
παλι το εγω.... παντου εγω...
και τιποτα αλλο...
και παντα εγω απο την πρωτη ανασα μεχρι τον θανατο

δεν υπηρξε ποτε ανθρωπινο μεγαλειο...
... υπηρξε φυση που χαθηκε και επαφη
μεταξυ μας και ο θεος μαζι τους
τωρα ειμαστε μονοι...
και προτεινεται ακομα περισοτερη μοναξια, εσωτερικη καθαρση, διαλογισμο, προσευχη, μοναξια μοναξια ,μοναξια, μοναξια, μοναξια....
να χαθουμε λοιπον στην μοναξια μας στην ασφαλεια της μη κρισης απο το κοινο για να ειμαστε ασφαλεις.... και αν βρουμε κατι να το πουμε και στους αλλους για να σωθουν και εκεινοι....αλλα δεν θα βρουμε τιποτα που δεν υπαρχει ηδη...γυρω μας... στην φυση...και η μοναξια θα ειναι αφορητη....αν δεν ειναι ηδη

love for what is comming and forgivness for the past...

Edited by - drumx13 on 25/03/2003 21:15:47

24/03/2003, 22:43:03
Φιλε drumm με τον Αντώνη προχωράμε ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ….βλέπουμε μαζί τον εαυτό μας…

Αν θέλεις, σβήσε τη τελευταία γραμμή
………………………………………………….

γιατί έγινε δύσκολο στην ανάγνωση όλο το κείμενο

ANTONIOS1997Μέλος
25/03/2003, 12:05:22
Καλέ μου φίλε
Ας κάνουμε μια «βουτιά» μέσα μας για να δούμε τι από όλα τα παραπάνω θα βρούμε.......

ΕΝΑ ΣΥΜΒΑΝ ΜΕ ΤΙΤΛΟ
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΛΑΤΩΝΑ
Ή ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Θυμάσαι πριν από κάμποσο καιρό άφησες ένα μύνημα στα αποφθέγματα με κάτι φατσούλες γελάκια λέγοντας μου Αντώνιε πολλά λάθη. (Ήταν λίγο μετά από την παρέμβαση σου στο θέμα των Ελλήνων περί του ότι πρέπει να δεχόμαστε και να λαμβάνουμε από όλους).
Διάβασα λοιπόν το μύνημα και οι συνειρμοί άνοιξαν τους ασκούς του Αιόλου.

Ποιός είναι αυτός που κάνει τον έξυπνο και ξέρει τα πάντα;
Ποιος είναι αυτός που θα με ειρωνευτεί για λάθη;
Ποιός είναι αυτός που κάνει τον πνευματικό μου και έρχεται από πίσω μου να με διορθώνει; (βλέπε προηγούμενη ανάμιξη στο θέμα Ελλήνων)
Ποιος είναι αυτός που με μειώνει;
Ποιός είναι αυτός που δεν συμμετείχε ή δεν ενδιαφέρθηκε για τα αποφθέγματα και ήρθε τώρα να το παίξει διορθωτής;( Μέσα σε όλα αυτά μπλέχτηκαν και λόγια τρίτων που έπαιρναν θέση υπέρ σου για να καυτηριάσουν τη δική μου συμπεριφορά πχ ΤΗΟΤΗ)
Ποιός είναι αυτός ο «Ιταλός» που θα έρθει να μας την πει....
Ποιός είναι αυτός που συμπαθούν περισσότερο από εμένα....κοίτα πως του απευθύνονται....ενώ σε εμένα κρατούν αποστάσεις.....
Ποιος είναι αυτός που δέχονται και εμένα με απορρίπτουν.......

Αποτέλεσμα όλων αυτών πολύ πόνος και ανυσυχία...........και μια σκληρή απάντηση προς εσένα.........

Η απάντηση σου ήταν ένα «...............».συγνώμη, τον προσδιορισμό θα τον βάλεις εσύ.

Η απάντηση μου ήταν ένα αλήθινο συγνώμη.

Φίλε μου, ο Αντώνιος σου έδειξε οτι μπορεί να παίζει επικύνδυνα παιγνίδια. Εξομολογήθηκε εδώ εμπρός σε όλους οχι μια στιγμή χαράς και έμπνευσης αλλά μια στιγμή πόνου..... και δηλώνει οτι όποιος ζήσει την εξομολόγηση θα δει μεγαλείο......Απογυμνώθηκε εμπρός στα μάτια των πολλών αλλά και τα μάτια του θεού.

Αλλά ας πάμε λίγο πιο μπροστά. Λες λίγο η εξομολόγηση πολύ η κατανόηση........Δεν έχει σημασία περιμένω για να συνεχίσω.......

*Ταπεινότητα χωρίς αυτή το πολύ να γίνεις μια φουσκωμένη φούσκα
**Πραγματική γνώση είναι η αναζήτηση του θεού μέσα από το ανθρώπινο μεγαλείο
***Εσωτερική κάθαρση με προσευχή και γνώση του εσωτερικού ανθρώπου
ΣΕ ΜΕΝΑ ΤΑ ΛΕΩ.....

ANTONIOS1997