- Ο χρωματισμός της ιστορίας.Επίπεδα Αλήθειας που δεν βάφονται.Ιδανικά που ξεθωριάζουν. - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:quote:
Ευχαριστώ για τα καλά λόγιαΘέλω να γράψω πολλά, δεν μου βγαίνουν όμως, σβήνω και γράφω κάμποση ώρα τώρα.
Ίσως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή, άρα υπομονή...
υγ:ὁμονοεῖτεΑδελφέ Ελάχιστε,
καλωσήλθες και πάλι ενεργά. Εχει λείψει η παρουσία και ο λόγος σου από το φόρουμ.
Ειλικρινά.Να είσαι καλά,
και να τα λέμε.
.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "
Λοιπόν!
Θα το τολμήσω και το πολύ πολύ να γίνω ρεζίλι.
Αλλά αφού με εκτιμάτε και με αποκαλείται αδερφό θέλω να εκμεταλλευτώ την αγάπη αυτή και να ζητήσω κάτι.
Θέλω να φροντίσετε να λύσετε την παρεξήγηση με τον Αίολο.
Τα πολλά λόγια είναι φτώχια.
Πυθαγόρα μεσολάβησε με τον δικό σου μοναδικό τρόπο και εσύ @ΑΜΕΙΝΙΑΣ δεν ξέρω πως θα το κάνεις αλλά πήγαινε πάσο.
Ζητάω πολλά;
Ναι.
Έχω χατήρι;
δεν βλέπουμε να υπάρχει κανένα απ’ αυτά στη φύση του Θεού, μπορεί κανείς
να συμπεράνει ότι αυτά ούτε και με την ουσία της ψυχής συνυπάρχουν.
Προσωπικά δεν σε αποκάλεσα αδερφό, ως εκτούτου, δεν υπόκειμαι στις επιθυμίες σου, αν και δεν έχω λόγο να μην σε σέβομαι.
quote:
Πυθαγόρα μεσολάβησε με τον δικό σου μοναδικό τρόπο και εσύ @ΑΜΕΙΝΙΑΣ δεν ξέρω πως θα το κάνεις αλλά πήγαινε πάσο.
Αυτό, τί ακριβώς ήταν? Ήταν κάτι στο στυλ:
"εντάξει μωρέ, είναι αγράμματος κι αμόρφωτος, φασιστάκος και χρυσαύγουλος, ταβερνιακού επιπέδου περίγελος στους κομπασμούς του περί των γνώσεών του, ΑΛΛΑ είναι καλό παιδί και κάντε τον παρέα"?
There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
Στην ουσία του θέματος, κι επειδή πολλές 'ηθικές' και άλλα παπατζιλίκια έχουν γραφτεί εδώ, καλό θα ήταν να μας μιλήσεις για την δική σου αξιοδότηση στην έννοια των 'ιδανικών', κι αν σου μένει και λίγος χρόνος, να μας πεις και περί ηθικής, μιας και είναι το trend που σου κολλάνε στο 'με απ΄όλα'.
Η δική μου συμμετοχή θα περιοριστεί σε αυτά που ανάφερα παραπάνω, καθώς και στην έννοια του δικαίου.

*Είναι γνωστή η αδυναμία σου στον καταγραφέα.
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΟ ΧΩΡΟ.
13/03/2016
π.χ. Το ιδανικό-αρετή είναι η ανδρεία-θάρρος διαμέσου της δειλίας και του θράσους.
Ηθική κατά πλάτωνα : Εξύψωση του νου, προς επίτευξη καθολικής επικράτησής του.Του Νου.
Το πως,είναι άλλο θέμα...
Σωκράτης: Η ηθική απαραίτητο συστατατικό της ευδαιμονίας.Ανιδιοτέλεια.Γνώση.
Για το τέλος μπερδεύει η δουλειά...
Ηράκλειτος: Ο λόγος ,το πυρ,το κοινό και η ηθική της στεγνής ψυχής.
Στο παρασύνθημα τώρα..
Τα λεγόμενα ιδανικά είναι πρότυπα.
Τα πρότυπα είναι "καθοδηγητές" συνείδησης.
Και φτάνουμε στο προβληματάκι...
Η συνείδηση είναι προσωπική υπόθεση του καθενός.
Η συνείδηση του Α γουστάρει να καθοδηγείται από το Ιδανικό α αλλά όχι από το β...
Και του Β τα ανάποδα..
Και τι κάνουμε τώρα?
Άλλος ο τύπος συνείδησης του Α άλλος του Β. Μπλέξαμε?
Όχι φίλοι μου.
Στην πράξη έχουμε διαφορετικά ιδανικά, επειδή δεν τυγχάνουμε κοινής παιδείας.Και δεν τυγχάνουμε κοινής παιδείας διότι δεν είμαστε πολίτες..
Διότι δεν υπάρχει πολιτεία.
Είμαστε σκόρπιοι ρε παίδες.
Όχι ως Έλληνες μονάχα.
Ως άνθρωποι.
Θα μου πείτε..
Ρε φιλάρα εσύ δε μας τσαμπούνησες πρωτύτερα ότι είσαι εθνικιστής? Και μάλιστα "θεωρητικός"? Που ταιριάζει το άνθρωπος με το εθνικιστής?
Θα σας πω τι μου λέει το τσερβέλο μου.
Το ιδανικό λοιπόν θα ήταν να φτιαχτεί μια Πανανθρώπινη Πολιτεία.Ωραία...Πως?
Υπάρχουν δυο δρόμοι γι' αυτό:
1ος Δρόμος:
Να μαζευτούμε εμείς οι άνθρωποι.
Να συσκεφτούμε.
Να παρακάμψουμε τα ανήθικα στοιχεια.
Να καταλήξουμε οι υπόλοιποι, ποιο μοντέλο Πολιτείας γουστάρουμε(π.χ του Πλάτωνα ή του Μήτσου,ή του Κώστα κλπ)
Να τη στήσουμε τη δουλειά...
Φαίνεται δύσκολο ε? Είναι.
Πρακτικά ανέφικτο θα έλεγα...
2ος Δρόμος:
Να μαζευτούν οι άνθρωποι που συγγενεύουν σε ήθη και έθιμα,αλλά και που βρίσκονται γεωγραφικά κοντά.
Να συσκεφτούμε.
Να παρακάμψουμε τα ανήθικα στοιχεία.
Να καταλήξουμε στο μοντέλο της Πολιτείας.
Να το στήσουμε σε τοπικό επίπεδο.
Δύσκολο? Σαφώς.
Ευκολότερο από τον Δρόμο 1? Πάλι σαφώς.
Μετά αφού θα έχουμε να κάνουμε με ένα Χ αριθμό πολιτειών,θα έχουμε κερδίσει το εξής: Θα έχουμε να κάνουμε με διαφορετικές Πολιτείες μεν ,αλλά όλοι θα είναι Πολίτες δε.Με κεφαλαίο.Άρα σκεπτόμενοι.
Σε αυτό το στάδιο θα είναι ευκολότερο να λύσουν τις όποιες διαφορές τους.Αν υπάρχουν.
Τότε και μόνο τότε θα μπορούσε να επέλθει μια πανανθρώπινη συμφωνία,που θα οδηγούσε σε μια πανανθρώπινη Πολιτεία.ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ.
Μέχρι τότε η δύναμη της μονάδας θα είναι αναγκαία.Και αυτή είναι δυνατότερη σε πιο τοπικές εκφάνσεις μιας πολιτείας υπό διαμόρφωση.
Μόνο αν υπάρξει διαμορφωμένη,ώριμη Πολιτεία πάυεις να χρειάζεσαι δυνατές μονάδες.Διότι τότε θα έχεις δυνατό Σύνολο.
Μέχρι τότε,θες δε θες κρέμεσαι από τις Μονάδες.
Διαθέτει καλές το μαγαζί? υπάρχουν ελπίδες.
Δεν διαθέτει? Τον ήπιατε όλοι μαζί.
Μάγκες.
Ο Πολίτης είναι βαθμός.Ανθρωπιάς.
Δεν μπορεί να είσαι ανθρωπιστής,αν δεν είσαι πρώτα Άνθρωπος.Με κεφαλαίο.
Και αυτό κερδίζεται σε βήματα.Αλλιώς είναι ανέφικτο.
Συνοψίζω με μια απλή ακολουθία..
Για να γίνεις καλός συμπολίτης πρέπει πρώτα να γίνεις καλός γείτονας.
Δεν μπορείς να τακιμιάσεις με τον Σουηδό και με τον Πακιστανό αν δεν μπορείς να τακιμιάσεις πρώτα,με τον διπλανό σου...
Πόσο μάλλον αν ούτε ο Σουηδός ή Πακιστανός δεν μπορεί να τακιμιάσει με τον δικό του διπλανό...
Do the math...
Η Πατρίδα δεν είναι αξιωματικά Πολιτεία.Απλά έχει περισσότερες πιθανότητες να μπορέσει να γίνει.Γι' αυτό πιστεύω στην ιδέα.
Όταν όλοι όσοι έχουν Πατρίδες τις αναγάγουν σε Πολιτείες...
Τότε και μόνο τότε,θα πάψουμε να έχουμε ανάγκη τον όρο Πατρίδα.
Τότε θα μπορούμε να είμαστε μόνο Άνθρωποι.
Μέχρι τότε εγώ θα είμαι πατριώτης.Προσπαθώντας να είμαι και άνθρωπος.
Αν χάσω το δεύτερο το πρώτο είναι άχρηστο.
Αν χάσω το πρώτο,θα με φάνε -δυστυχώς-κάποιοι άλλοι που έχουν χάσει ήδη το δεύτερο.Γκέγκε?
Και εδώ ολοκληρώνεται ο συλλογισμός.
Διότι άμα τα τινάξεις, παύεις και να συλλογίζεσαι.Πιο νιανιά δεν έχει.
Αυτός είναι ο δικός μου προσωπικός συμβιβασμός.
Την καλημέρα μου σε όλους.
Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.
quote:
Δεν λέω, καθίκι μεγάλο και ο Αίολος, αλλά πουτάνες dsm και ameinias που θέλετε να χαμογελάσετε στα γυφτάκια(σαν γυφτάκια και εσείς) θα σας φάνε λάχανο προτού πάρετε χαμπάρι. Από μικρά γνωρίζουν να πολεμάνε και θα σας γαμήσουν χωρίς να καταλάβετε τί έγινε, γιατί ξέρουν να πολεμάνε.
α.Καραμπίνα έχεις? Με μαχαίρι κόβεις μόνο σαλάτα?
β.Σε έχουν γαμήσει γυφτάκια και πόνεσες?
γ.Πως ξέρεις ότι άμα σε γαμήσω εγώ,δε θα πονέσεις περισσότερο?
Καταληκτικά: Άντε παίξε με τα παιχνίδια σου.Γατάκι.
ΥΣ:Καλά,καλά δεν θα το ξαναταίσω...![]()
![]()
![]()
Λειτουργώ κοινωνικά με παραδοχές.
Αν κάποιος δεν είναι διατεθειμένος να τις κάνει,παύω να τον θεωρώ της προκοπής.
Όσο ο Αίολος και ο κάθε Αίολος θεωρεί π.χ.ότι είμαι σε κλίκα με ανθέλληνες,πιστεύεις ότι μπορω να τον συναναστραφώ κατά τον οποιονδήποτε τρόπο?
Η καλύτερη εκδοχή που μπορώ να δω,είναι να μην ασχοληθώ άλλο.
Να σταματήσω τις αντεγκλήσεις.
Αυτό θα το έκανα ούτως ή άλλως.
Ξέρω ότι δεν "σου κάνω το χατήρι" αλλά είναι το μόνο που μπορώ να κάνω.
-Σαφώς διαφωνώ με τα μισά(και παραπάνω..) από αυτά που γράφεις.
Έλα όμως, που σε εκτιμώ ιδιαίτερα για τα υπόλοιπα. ![]()
Λυπάμαι που δε μπορώ να σου κάνω ολόκληρο το χατήρι.
Ελπίζω το κομματάκι που μπορώ, να είναι αρκετό.
Καλή μέρα φίλε.
quote:
ΕλάχιστεΠροσωπικά δεν σε αποκάλεσα αδερφό, ως εκτούτου, δεν υπόκειμαι στις επιθυμίες σου, αν και δεν έχω λόγο να μην σε σέβομαι.
quote:
Αυτό, τί ακριβώς ήταν? Ήταν κάτι στο στυλ:
"εντάξει μωρέ, είναι αγράμματος κι αμόρφωτος, φασιστάκος και χρυσαύγουλος, ταβερνιακού επιπέδου περίγελος στους κομπασμούς του περί των γνώσεών του, ΑΛΛΑ είναι καλό παιδί και κάντε τον παρέα"?There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
Όπως είχες καταλάβεις πριν ακόμα κάνεις ποστ, δεν απευθύνθηκα σε σένα ως εκ τούτου η "επιθυμία" μου, το να λένε ιντερνετικά καλημέρα δηλαδή 2 διαδικτυακοί μου φίλοι, δεν σε εμπεριέχει.
Η προσπάθεια μου ήταν/είναι να σταματήσει η κόντρα μεταξύ @ΑΜΕΙΝΙΑΣ Αίολου με την μεσολάβηση ΚΑΙ του Πυθαγόρα.
Όχι για να μην κλαίει μόνος του στην γωνία ο "φασίστας Αίολος", αλλά όταν ο Πυθαγόρας μου λέει καλός όρισες ενεργά στο φόρουμ, πως θα μπορέσω να συμμετέχω όταν οι 3 βασικοί ύποπτοι που γουστάρω και εγώ να συνομιλήσω μαζί τους (Πυθαγόρας,@ΑΜΕΙΝΙΑΣ,Αίολος) έχουν κόντρες;
Επίσης βασική μου αρχή στην ζωή προσπαθώ να είναι το να κάνω καλό στους συνανθρώπους μου. Τι καλύτερο από το να βοηθήσεις να σβήσει η έχθρα μεταξύ δύο ανθρώπων;
Εύχομαι να έγινε αντιληπτό το τι ήθελα διότι δεν ξαναασχολούμε με το συγκεκριμένο θέμα, όποιος κατάλαβε κατάλαβε και ας πράξει όπως τραβάει η καρδιά του... :)
υγ:άλλο επιθυμία και άλλο χατήρι.
(ψιλά γράμματα size ένα :) )
υγ2:είστε τυχεροί πάντως καμπόσοι που μένω μακρυά σας, σε αντίθετη περίπτωση θα σας έκλεινα σε ένα δωμάτιο με τσικουδιά μέχρι να γίνεται φίλοι ή να πεθάνετε από το αλκόολ να ξεμπερδεύουμε.
υγ3:ὁμονοεῖτε ρε @#$%&*
quote:
Ελάχιστε,Λειτουργώ κοινωνικά με παραδοχές.
Αν κάποιος δεν είναι διατεθειμένος να τις κάνει,παύω να τον θεωρώ της προκοπής.
Όσο ο Αίολος και ο κάθε Αίολος θεωρεί π.χ.ότι είμαι σε κλίκα με ανθέλληνες,πιστεύεις ότι μπορω να τον συναναστραφώ κατά τον οποιονδήποτε τρόπο?Η καλύτερη εκδοχή που μπορώ να δω,είναι να μην ασχοληθώ άλλο.
Να σταματήσω τις αντεγκλήσεις.
Αυτό θα το έκανα ούτως ή άλλως.
Ξέρω ότι δεν "σου κάνω το χατήρι" αλλά είναι το μόνο που μπορώ να κάνω.-Σαφώς διαφωνώ με τα μισά(και παραπάνω..) από αυτά που γράφεις.
Έλα όμως, που σε εκτιμώ ιδιαίτερα για τα υπόλοιπα.Λυπάμαι που δε μπορώ να σου κάνω ολόκληρο το χατήρι.
Ελπίζω το κομματάκι που μπορώ, να είναι αρκετό.Καλή μέρα φίλε.
ΔΕΝ το είχα διαβάσει όταν πληκτρολογούσα, σε τιμά η απάντηση σου.
Τουλάχιστον το σταματάς εδώ, όπως το ίδιο έκανε και ο ΑΊΟΛΟΣ.
απλά είμαι περίεργος άμα σας στείλω μια νταμιτζάνα τσικουδιά με τον όρο ή να την πιείτε μαζί ή να την χύσετε, θα σας πάει καρδιά ρε να την χύσετε;
![]()
![]()
![]()
quote:
απλά είμαι περίεργος άμα σας στείλω μια νταμιτζάνα τσικουδιά με τον όρο ή να την πιείτε μαζί ή να την χύσετε, θα σας πάει καρδιά ρε να την χύσετε;
Κρασί είχαμε πιεί ήδη..Στην ταβέρνα που τσαμπουνάω μέρες τώρα.
Στην ταβέρνα λοιπόν,τα πήγαμε μια χαρά.
Γίνανε και οι παραδοχές.Εκατέρωθεν.
Μετά -εντός forum-χάλασε με εξαιρετικά περίεργο τρόπο...
Δεν νομίζω ότι η τσικουδιά θα έκανε κάτι περισσότερο από το κρασί.
(μ' αρέσουν και τα δυο,παρεπιπτόντως)
Όχι δεν θα την έχυνα.
Και όχι,δεν θα παίζαμε κλωτσιές.
(Υπήρξα ..νευρικός,αλλά πλέον το ελέγχω στα ..γεράματα.)
Απλά δεν πιστεύω πλέον, ότι θα είχε αποτέλεσμα, ή έστω νόημα.
Το γεγονός ότι επιδιώκεις γενικώς συμφιλίωση, είναι θεμιτό και θετικό.
Θεωρώ ότι αν θα μπορούσε να με πείσει ένας,θα ήσουν εσύ.
Απλά νομίζω ότι είναι ανέφικτο.Με βάση τα σημερινά δεδομένα.
Οι άνθρωποι όμως,αλλάζουν...
Έστω στα σημεία.
Και παραδοχές που δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν σήμερα,μπορεί να τις κάνουν "αύριο".
Είθε φίλε.
(όχι μωρέ για τον Αίολο και μένα..Για όλους.)