- Προκαλώ...... - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Όντως μου έδωσες μια απάντηση , γιατί όμως μου ζητας να μην την κρίνω;
Μου λες δηλαδή να την δεχτώ ως έχει; Για πιο λόγο ;
Μπορεί να σε πείραξε ο τρόπος που εκφράστηκα και σε αυτό θα συμφωνήσω αλλά όπως λέω και στον τίτλο προκαλώ… και απαντώ….
Από την άλλη εσύ η ίδια λες ότι στο forum εκφράζουμε απόψεις , μα μια άποψη δεν είναι αποτέλεσμα μιας κρίσης ;
Κλείνοντας θέλω να σου πω αν αυτό που σε πείραξε είναι το τελευταίο σχόλιο που έκανα , αγνόησέ το, αυτά που έγραψα πριν από αυτό δε σε πείθουν ότι πρέπει να αναθεωρήσεις την άποψη σου; Αν όχι γιατί ;
Φίλε Kelso,
Δεν θέτω πολλά , συγκεκριμένα δεν έχω θέσει τίποτα απλά απαντώ στα μηνύματα που έρχονται ίσως με λίγο διαφορετικό τρόπο
Όσο για τους τέκτονες , ωραία αυτά που λες αλλά δεν έχουν σχέση με αυτό για το οποίο αναφέρθηκαν σε προηγούμενο μήνυμα…
Πάντως θα ήταν καλό να συζητήσουμε και γι αυτούς κάποια στιγμή…
Τέλος και λίγο πλάκα, αν θέλεις να μιλήσουμε για τη ροή των ρευστών δια μέσου σωλήνων θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον… :) (πάντα μου αρέσουν οι συζητήσεις περί φυσικής)
Ευχαριστώ…
quote:
Μου λες δηλαδή να την δεχτώ ως έχει;
quote:
Αν ο ορισμός που σου έδωσα (και δεν είναι απο κανένα λεξικό) δεν σου ταιριάζει δεν είσαι υποχρεωμένος να τον ασπαστείς
quote:
μια άποψη δεν είναι αποτέλεσμα μιας κρίσης ;
Οχι καλέ μου φίλε δεν ειναι τουλάχιστον μόνο αποτέλεσμα κρισης, είναι πολλές οι διεργασίες για να σχηματίσει κάποιος μία άποψη.
Θα τα πούμε όμως απο Δευτέρα, πρέπει να φύγω!!!
Θα συμφωνησω μαζι σου στη γενικη ιδεα του προβληματισμου σου, αν και ειμαι απο τα ατομα που μαγευονται απο τη ''μεταφυσικη'' -βαλε τον δικο σου ορισμο- διαταση των πραγματων. Νομιζω ειναι αναγκη πνευματος (πρωτα απ'ολα), αλλα και παραλληλα καθημερινων βιωματων μου, να αναζητω μονιμως ''εξηγησεις'', για πραγματα που συμβαινουν γυρω μου, αλλα και μεσα στην ψυχη μου! Ομως, αυτο δεν σημαινει οτι δεχομαι τα παντα με αυτο το σκεπτικο, αλλα ουτε οτι τα παντα τα ερμηνευω με τη λογικη. Θα αποτυγχανα σε σχεση με τον εαυτο μου αν απερριπτα ειτε το ενα , ειτε το αλλο. Σε ευχαριστω παντως που μου εδωσες την ευκαιρια να τοποθετηθω...![]()
....αλλα επετρεψε μου μια ερωτηση: γιατι θεωρεις οτι ''αυτα τα πραγματα μας διχαζουν''? Δηλαδη, το να εκφραζεται και να σκεφτεται καποιος με διαφορετικο τροπο απο εναν αλλον, (διαφωνια αποψεων), ειναι κατι που θα επρεπε να διχαζει, η κατι που σε τελικη, ''ανοιγει'' πνευματικους, κοινωνικους κτλ οριζοντες? Εγω πιστευω παντως, πως (ειδικα) σε εκ διαμετρου αντιθετες αποψεις, ανακαλυπτει κανεις βαθειες, ''κρυμμενες'' αληθειες...![]()
ΦΙΛΙΚΑ
Τι θα μπορούσε να γνωρίζει ένας Πάτερ για την ΟΥΣΙΑ του Τεκτονισμού, για να μην πώ και με αναθεματίσεις, για την ΟΥΣΙΑ του Χριστιανισμού!!!
Φυσικά έτσι και ΕΜΒΑΘΥΝΕΙΣ λίγο στο ΤΙ έγραψα "θα ανοιχθούν οι οφθαλοί σου" και θα κατανοήσεις...
Αν πάλι δεν γίνει έτσι, δεν με απασχολεί...
Εχω ανοιχτά ΗΔΗ τα μάτια μου, χωρίς να σημαινει ότι είμαι ΔΕΜΕΝΟΣ με μία απο τις ΠΕΝΤΕ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ μας και κατ'επέκταση με τη ΛΟΓΙΚΗ, της οποίας είναι λειτουργοί (οι ΠΕΝΤΕ αισθήσεις)...
Αλλά για να συζητήσουμε Πάτερ μου θα λέμε ΑΛΗΘΕΙΑ και όχι ΨΕΜΑΤΑ...
Πώς δηλαδή ΔΕΝ έβαλες πολλά θέματα;;;
Μόνο σε ένα πόστ δικό σου μέτρησα ΠΕΝΤΕ!!! (ο αριθμός μάλλον ΤΥΧΑΙΟΣ θε έιναι και μάλλον καμία σχέση δεν φέρει με τις ΠΕΝΤΕ αισθήσεις...)
quote:
Αμφίβολο; Μήπως είσαι λίγο άδικη , μια αποτυχία δε σημαίνει ότι μάλλον θα έχει την ίδια κατάληξη οποιαδήποτε άλλη ασχολία τουςΑυτοσκοπός; Ποιός είναι αυτός,εσύ τον ξέρεις; Υπ'αρχουν πολλοί ή ενας;
Μεταφυσική; Τι είναι αυτό;Τί ακριβως εννοείς;
Δυσκολότερος; Δε νομιζώ , εκτός αν θεωρείς οτι η αυτογνωσία επιτυγχάνεται μεσω της μεταφυσικής;
Ειναι όντως δρόμος η μεταφυσική; Γιατί ;
Σε όλα αυτά η καλή μας Αμαλία δεν καλείται να απαντήσει;;;
΄Η κάνω λάθος;;;
Μιλάς απλά ΡΗΤΟΡΙΚΑ;;;
Κέλσος ο Φιλαλήθης
Τα θέματα είναι προς απάντηση από την amalia αλλά όχι απαραίτητα στο forum , νομίζω ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι αυτονόητο , αν κάνω λάθος ζήτω συγγνώμη.
Σίγουρα δεν μπορείς να ξέρεις ποσά και τι γνωρίζω για την ουσία οποιουδήποτε θέματος όπως επίσης και δεν μπορείς να ξέρεις ποσά από αυτά που γνωρίζω λέω…
Επίσης δε νομίζω να έχω πει ότι γνωρίζω την ουσία σε οτιδήποτε
αλλά ακόμα κι αν δεν την γνωρίζω μπορώ να καταλάβω ποτέ κάποιος λέει κάτι άσχετο σε μια συζήτηση…
Μπορεί αυτά που είπες να είναι γεμάτα νόημα αλλά είναι άσχετα τη στιγμή που χρησιμοποιήθηκαν
Προσπαθώ να έχω τα μάτια μου ανοικτά , εσύ προσπαθείς να έχεις ανοικτά τα αυτιά σου;
Το αστείο είναι ότι κι εγώ περίμενα μια τέτοια απάντηση από εσένα…
Πάντως ο αναθεματισμός και οι κατάρες είναι για τους αδύναμους….
Νομιζω οτι εσυ αν ξερεις περισσοτερα απο καποιον θα σου ειναι ευκολοτερο να συζητησεις μαζι του αν θελει πραγματικα να συζητησει αλλα δεν ξερει πολλα...
Δεν ειναι αναγκη να προσπαθεις να ανεβασεις τους τονους...
Ευχαριστώ
ο διχασμος προκυπτει απο τον φανατισμο....
εχεις δει εσυ σε καποιο forum να συζητανε χωρις φανατισμο
καθενας εμμενει πεισματικα στην αποψη του ακομη κι αν ειναι ολοφανερο οτι ειναι αστηρικτη...
συμφωνω οτι η διαφωνια ειναι εποικοδομητικη , χωρις φανατισμο...
Ευχαριστω...
Παρακολουθώ εδώ και ώρες το ξεδίπλωμα των σκέψεών σου και την μεθοδολογία των απαντήσεών σου σε αυτό και σε άλλα topics. Με συγχωρείς που το λέω αυτό αλλά ο τρόπος μου θυμίζει ένα αυτάρεσκο μαιουδάκι που χοροπηδάει από κλαδάκι σε κλαδάκι, χωρίς να μας πετάει τουλάχιστον μία... μπανάνα
για να κερδίσουμε κι εμείς κάτι από αυτό το χοροπήδημα.
Καταρχήν προκαλείς τους πάντες ότι μπορείς να αποδείξεις ότι η ομάδα Ε δεν υπάρχει. Καλώς. Γιατί δεν το κάνεις, όμως, σε κάποιο από τα ανάλογα topics (έχουμε αρκετά παναθεμάτα, γεμάτα και... τροφαντά
). Νομίζω ότι εκεί θα ήταν πιο καίρια η παρέμβασή σου.
Δεύτερον λες:
quote:
OLA AYTA TA LEW GIATI PREPEI NA STAMATISOUNME OLOI NA ASXOLOYMASTE ME PRAGMATA POY TO MONO POU KANOYN EINAI NA MAS DIXAZOYN
H SKEPSI MAS PREPEI NA ANALWNETAI STIS PRAGMATIKES ANAGES MAS....Το νόημα είναι να μην ξεφεύγουμε από τον πραγματικό προορισμό της ζωής μας
Πάλι, καλώς. Οι παρεμβάσεις σου νομίζω, όμως, ότι είναι μακράν του να αποδεικνύουν την επιθυμία σου να μας... ενώσεις. Αντιθέτως, οι ειρωνικές σου φράσεις όπως:
quote:
Για να σας δω λοιπόν τέκνα μου...αρα , συγγνωμη κιολας , αλλα ο ορισμος ειναι τουλαχιστον αστοχος ή καλυτερα προχειρος...
δείχνουν ότι μάλλον προκαλείς τους άλλους και δεν αγωνίζεσαι για κάποια ένωσή μας.
Επίσης μιλάς συνέχεια γενικά και αόριστα για το να δώσουμε σημασία στις πραγματικές μας ανάγκες. Ποιες είναι, λοιπόν, οι πραγματικές μας ανάγκες, όπως τις θεωρείς εσύ; Νομίζω ότι αν θέλεις κάτι θετικό να προσφέρεις είναι να μιλήσεις για αυτές τις ανάγκες.
Τώρα αν γράφεις σε αυτό το forum απλώς για να προκαλέσεις κάποιον ή κάποιους για να τους αποδείξεις ότι εσύ έχεις δίκιο και οι άλλοι άδικο, εεε, νομίζω ότι είναι πολύ παιδικό και αφελές. Δεν σε όρισε κανένας εξεταστή των άλλων, ούτε ιεροεξεταστή της αλήθειας.
Είσαι σε forum εσωτερικής αναζήτησης όχι σε δικαστήριο, ούτε σε Βουλή και η συζήτηση έχει τους δικούς της κανόνες. Συνείσφερε κι εσύ. Έξυπνο παιδί φαίνεσαι και με γνώσεις. Χρησιμοποίησέ τις για να μας δώσεις κάτι θετικό. Η στάση της άρνησης ή της πρόκλησης είναι άγονη και άκαιρη.

...ο φανατισμος που αναφερεις (ο αστηρικτος), τρεφεται και διαιωνιζεται απο το πεισμα της ''αλλης πλευρας'' να αποδιξει το ''αστηρικτο'' του. Δηλαδη ''οφθαλμος αντι οφθαλμου''!!. Θα μου πεις, ετσι δεν θα γινει ποτε διαλογος, αλλα τι νοημα θα ειχε ενας διαλογος, του οποιου τα συμπερασματα θα ηταν..... αστηρικτα? Με λιγα λογια, πιστευω οτι οι ενας φανατισμενος λογος, δεν θα ''πρεπει'' να εχει αντιλογο, αλλα μιλαω καθαρα προσωπικα....
Παντως, δεν ειναι ΟΛΑ τα forum ετσι, εισαι αδικος.... Υπαρχουν πολυ ομορφα θεματα σε αυτο τουλαχιστον το forum, (εξαιρεσεις παντου υπαρχουν), αλλα φυσικο ειναι να υπαρχουν και συγκρουσεις....και θα συμφωνησω μαζι σου, οτι η καλη διαθεση προεχει ολων...![]()
Απ'την αλλη, ειναι και η μερα τετοια, ΕΝΤΟΝΟΥ ΠΑΘΟΥΣ
.....ναζια ειναι αυτα!...![]()
ΦΙΛΙΚΑ
Μιλάς για μεθοδολογία απαντήσεων , εγώ θα έλεγα ότι από μέρους σου υπάρχει μεθοδολογία απαντήσεων όπως και σε αρκετούς από αυτούς που γράφουν σε διάφορα forums. Αυτή είναι να απομονώνουν κάποιες φράσεις από το κείμενο κάποιου και να τις ερμηνεύουν ανεξάρτητα του υπόλοιπου κειμένου…
Αν από όσα έχω γράψει αυτό που έχεις καταλάβει είναι ότι προσπάθησα να ειρωνευτώ και να διχάσω (εφ’οσον κατά τη γνώμη σου δεν προσπαθώ να ενώσω) τότε δεν χρειάζεται να διαβάσεις πέρα από αυτήν την παράγραφο. Ειρωνεία είναι αυτό που γράφεις εσύ στην αρχή του μηνύματος περί μαμουδιών και μπανανών , (χαριτωμένο πάντως) αν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις την πικρόχολη Ειρωνεία από ένα αρνητικό σχόλιο με καλοπροαίρετη διάθεση δεν φταίω εγώ…
Με κατηγορείς ότι μιλάω γενικά και αόριστα ….
Χμμ , φαντάζομαι αντίθετα όλοι όσοι γράφουν στα forums γράφουν πολύ αναλυτικά και συγκεκριμένα……(τώρα ειρωνεύομαι αγαπητέ αλλά και πάλι όχι με κακή διάθεση)
Επίσης δεν είμαι εγώ αυτός που θα υποδείξει ποιες είναι οι πραγματικές ανάγκες σου , αυτές αλλάζουν από άνθρωπο σε άνθρωπο , αν π.χ. δεν έχεις να φας πρώτη ανάγκη είναι να βρεις φαγητό…
Ωστόσο μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη μαιευτική μέθοδο για γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου ….και τις ανάγκες σου κατ’επεκταση
Σαφώς δεν είμαι σε δικαστήριο και σαφώς δεν είμαι σε βουλή …γι’αυτό και ακόμα και αυτά που θεωρώ ανόητα και προσβλητικά όχι μόνο τα ακούω αλλά τα σέβομαι και προσπαθώ να απαντήσω αμερόληπτα (και όχι αντικειμενικά ,όποιος νομίζει ότι είναι αντικειμενικός πιστεύω ότι σφάλει…)
Όσο για την ομάδα Ε . τα όσα έχω ακούσει και διαβάσει για τα υποτιθέμενα όπλα και κάποια φαινόμενα είναι τουλάχιστον αστεια.Πραγματικά συγχώρεσε με αλλά σε προκαλώ να μου πεις ένα βιβλίο, θα το αγοράσω αύριο και πες μου ποιο σημείο κατά τη γνώμη σου θα ήθελες να σου σχολιάσω…
Επειδή φαντάζομαι κι εσύ είσαι έξυπνο παιδί προσπάθησε να πάρεις τις γνώσεις αν και όταν τις προσφέρω και συζητά μαζί μου αντί να αναλώνεσαι σε τέτοιου είδους κείμενα…
Αν πραγματικά ήμουν αυτάρεσκος θα είχα αγνοήσει αυτό το site….
Συγγνώμη αν κάποιες φορές είμαι οξύς , κυρίως στις κρίσεις μου δεν το κάνω ούτε από κακία ούτε για να «πουλήσω μούρη» που λέμε…
Ειλικρινά σε ευχαριστώ…και ελπίζω σε συζητήσεις και όχι φιλονικίες…
Καταρχήν το "όνομά" μου είναι THOTH (όχι Toth).
Δεν έχω καμία πρόθεση να φιλονικήσω. Ο χρόνος μου είναι πολύτιμος για να τον χρησιμοποιώ για φιλονικίες. Επειδή βλέπω ότι έχεις διάθεση να συζητήσεις και να καταλάβεις για αυτό και χρησιμοποιώ τον χρόνο μου για να συζητήσω μαζί σου. Αλλιώς απλά και λυτρωτικά θα σε αγνοούσα όπως κάνω με πολλούς άλλους.
Δεν έχω να πω κάτι νέο γιατί δεν μου έδωσες τροφή για κάτι νέο. Απλώς να τονίσω ξανά αν δεν έγινε πλήρως κατανοητό ότι δεν άνοιξα εγώ αυτό το topic κι έτσι δεν έχω καμία ανάγκη να το υπερασπίσω. Και να σου πω την αλήθεια δεν με πολυενδιαφέρει γιατί δεν πίστεψα ποτέ ότι υπάρχει μία τέτοια ομάδα "Ε". Την μόνη αξιόλογη και μαχητική ομάδα "Ε" που γνωρίζω (γιατί είμαι και μέλος της) είναι η ομάδα "Ε"(soterica)
και αυτήν υπερασπίζομαι εδώ.
Αφού λες:
quote:
Επειδή φαντάζομαι κι εσύ είσαι έξυπνο παιδί προσπάθησε να πάρεις τις γνώσεις αν και όταν τις προσφέρω και συζητά μαζί μου αντί να αναλώνεσαι σε τέτοιου είδους κείμενα…
εγώ θα κάνω υπομονή και θα περιμένω όταν και αν μου προσφέρεις τις γνώσεις σου για να δω αν αξίζει τον κόπο να τοποθετηθώ. Αυτός είναι και ο μόνος λόγος που... αναλώνομαι
. Πάντως επειδή αρκετές φορές μας προέτρεψες να αναλώνουμε τις σκέψεις μας στις πραγματικές μας ανάγκες εγώ επιμένω να... αναλώνομαι σε μια πραγματική μου ανάγκη, να σε καλώ να μου πεις ποιες είναι οι πραγματικές μου ανάγκες. Οι ερωτήσεις και οι αμφισβητήσεις είναι ο εύκολος δρόμος. Θα περιμένω να δω πότε θα ακολουθήσεις τον δύσκολο. ![]()

quote:
αυτάρεσκο μαιουδάκι που χοροπηδάει από κλαδάκι σε κλαδάκι, χωρίς να μας πετάει τουλάχιστον μία... μπανάνα για να κερδίσουμε κι εμείς κάτι από αυτό το χοροπήδημα.
1)VRE POS TA LEEI AYTOS O ANTHROPOS..
(THOTH)
2)EAN SOY PW OTI DEN KATALAVA PIOS AKRIVOS EINAI O PROVLIMATISMOS
SOU KALE MOU IEREA
DEN PISTEUW NA ME PAREXIGISEIS!!
FILIKA

Edited by - ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ on 14/02/2003 23:39:37