- ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ.....& ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ? (Τα χαμένα κείμενα της αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΜΟΝΟ ΚΑΠΟΙΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΙ ΕΥΕΛΠΙΣΤΩ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΝΑ ΕΚΘΕΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟΡΙΕΣ. ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΤΟ ΠΙΟ ΚΡΑΥΓΑΛΕΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΙΧΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΥΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟΥ ΑΞΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ. ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΕΚΑΨΕ, ΤΙ ΣΚΟΠΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ? ΚΑΨΙΜΟ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ "ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ" ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΙΔΩΛΟΑΤΡΙΚΑ ΚΑΙ "ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΑΝ" ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΟΜΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ [ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΘΑ ΔΙΟΡΘΩΝΑ ΕΓΩ]. "ΦΥΛΑΞΗ" ΤΟΣΟ ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ, ΣΕ ΣΠΗΛΑΙΑ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ, ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΕΙΩΝ ΧΑΜΕΝΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ , ΓΙΑΤΙ? ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΦΩΤΟΣ, ΤΟ "ΞΥΠΝΗΜΑ" ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΝ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΓΙ' ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΙΔΕΩΔΗ [ΥΛΙΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ] ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ........ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΟΥΝ. ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΛΕΨΑΝ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΗΤΑΝ ΑΝΙΚΗΤΟ, ΠΑΝΤΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΤΑΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΠΝΟΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΠΟΥ ΒΡΗΣΚΟΝΤΟΥΣΑΝ [π.χ. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ]. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΣΙΓΑΣΤΗ ΦΛΟΓΑ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΣΒΗΝΕΙ, ΑΠΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΓΑΝΤΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ. ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΠΟΤΕ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΚΤΟΥΜΕ. ΑΣ ΚΑΤΕΣΦΑΞΑΝ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΜΑΣ [ΕΛΕΥΣΙΝΑ, ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ, ΟΛΥΜΠΙΑ, ΔΕΛΦΟΙ ΚΛΠΚΛΠ], ΑΣ ΕΚΑΨΑΝ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΑΣ, ΑΣ ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ ΤΙΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΜΑΣ, ΑΣ ΕΚΑΨΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΜΑΣ, ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΚΟΨΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ, ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ..ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΦΛΟΓΑ ΚΑΙΕΙ ΑΣΙΓΑΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΑΙΩΝΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΗ.
ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΡΕΣ ΠΙΣΤΕΥΩ. ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΩ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ, ΑΠΛΑ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕ ΑΝΥΠΟΜΟΝΗΣΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ.
Φιλε Γκοστ υπαρχουν αποδειξεις οτι βρισκονται εκει τα εγγραφα η ειναι αποψεις καποιων αρκετα αισιοδοξων?
Εγω τα δεχομαι ολα αρκει να υπαρχουν καποιες αποδειξεις.
Αλλα πως σωθηκαν ολα τα εγγραφα αφου καηκε η βιβλιοθηκη?
Τα εβγαλαν εξω?το γνωριζαν απο πριν και τα φυλαξαν καπου?
Τι εγινε?
Τις καλημερες μου.
Master Of Puppets
Θα συμφωνήσω με τον Master of Puppets(;) κ θα σε ρωτήσω Ghost, πώς είσαι τόσο σίγουρος;
Δεν θα μπω στην λογική του ΠΩΣ σώθηκαν γιατί μπορώ εύκολα να υποθέσω ότι κάποιοι γνωρίζαν από πριν τι θα συνέβαινε κ φροντίσαν να αφαιρέσουν τα σημαντικότερα έγγραφα ΠPIN την καταστροφή.
Tώρα... όσον αφορά τους υπόλοιπους προβληματισμούς...
[ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΦΩΤΟΣ, ΤΟ "ΞΥΠΝΗΜΑ" ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΝ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΓΙ' ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΙΔΕΩΔΗ [ΥΛΙΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ] ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ........ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΟΥΝ.]
E...για κάποιες χιλιάδες χρόνια δεν έχω δει να αποτυγχάνουν!
Δεν βλέπω καμοία αναγέννηση του ελληνικού φωτός, κανένα "ξύπνημα" των συνειδήσεων.
[ΑΣ ΚΑΤΕΣΦΑΞΑΝ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΜΑΣ [ΕΛΕΥΣΙΝΑ, ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ, ΟΛΥΜΠΙΑ, ΔΕΛΦΟΙ ΚΛΠΚΛΠ], ΑΣ ΕΚΑΨΑΝ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΑΣ, ΑΣ ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ ΤΙΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΜΑΣ, ΑΣ ΕΚΑΨΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΜΑΣ, ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΚΟΨΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ, ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ..ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΦΛΟΓΑ ΚΑΙΕΙ ΑΣΙΓΑΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΑΙΩΝΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΗ.]
Nα με συγχωρεί η χάρη σου, αλλά ούτε την φλόγα βλέπω.
Mιλάς λες κ όλα αυτά γίνανε πχ. πέρυσι, οπότε έχουμε χρόνο για "να πάρουμε τα πάνω μας".
[ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΣΙΓΑΣΤΗ ΦΛΟΓΑ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΣΒΗΝΕΙ, ΑΠΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΓΑΝΤΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ. ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΠΟΤΕ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΚΤΟΥΜΕ.]
K πότε λες ότι θα γίνει αυτό;
Συγγνώμη που σου "κόβω τη φόρα" αλλά ας είμαστε κ λίγο ρεαλιστές...
Va(l)nta
Διχασμένη προσωπικότητα
+ Mοναδική απόγονος
Thoth Tρισμέγιστου
+(ξανά) αδερφή TAT Kύβου
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΑΠΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ **ΚΑΚΤΟΣ**.
ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΚΔΩΣΕΙ ΤΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ (ΚΑΤΑ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΛΩΣΗ).
ΕΠΙΣHΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΑΥΤΟ ΠΩΣ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ.
ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΑΡΚΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ osiris_myth ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.
ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ Ghost .....
quote:
ΑΠΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΟΤΙ Η ΜΙΣΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΜΙΣΗ ΣΤΟ ΘΙΒΕΤ... ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ...!
ΕΑΝ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΥΤΑ.
ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓ.ΟΡΟΣ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΙΒΕΤ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
quote:
Δεν βλέπω καμοία αναγέννηση του ελληνικού φωτός, κανένα "ξύπνημα" των συνειδήσεων
ΑΠΛΑ ΘΑ ΣΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΚΑΠΟΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.
-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΣΑΙΩΝΑ ["ΑΝΑΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ" ΟΙ ΑΡΧΕΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ , ΤΡΟΠΟΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΤΟΤΕ, ΙΣΩΣ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΑΝ ΣΕ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕ ΑΛΛΗ ΜΟΡΦΗ]
- 400 ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥΣ
ΑΛΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΟΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ, ΑΣ ΜΗΝ ΕΠΕΚΤΑΘΩ [1821].
- ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ, ΤΕΧΝΕΣ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, ΙΑΤΡΙΚΗ, ΔΙΛΟΣΟΦΙΑ, ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΚΥΝΗΓΑΓΑΝΕ ΜΕ ΡΟΠΑΛΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΠΑΝΤΟΥ.
ΦΙΛΕ /Η VALNTA ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΗΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΩ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΩ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟΣ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΝΝΟΟΥΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΗΓΕΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ "ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ" ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΜΑ ΤΟΥ ΥΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΑΛΕΙ. ΔΕΝ ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΑ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΞΥΠΝΙΕΣ, ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.
quote:
Συγγνώμη που σου "κόβω τη φόρα" αλλά ας είμαστε κ λίγο ρεαλιστές...
ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ. ΑΝ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ΕΣΤΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ "ΤΕΛΟΣ" ΤΟΤΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΡΕΑΛΙΣΤΗΣ. ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ, ΝΑ ΑΝΑΠΩΛΩ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΙΔΑΝΙΚΑ, ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΝΑ ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΙ ΝΑ ΦΙΛΟΣΟΦΩ............ΑΝ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΡΕΑΛΙΣΜΟ ΕΝΝΟΟΥΣΕΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ, ΑΠΛΑ ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΝ ΕΧΕΙ ΕΣΥ ΚΑΠΟΙΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΛΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΙΣ ΑΚΟΥΣΩ.
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ
[ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΝΝΟΟΥΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΗΓΕΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ "ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ" ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΜΑ ΤΟΥ ΥΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΑΛΕΙ. ΔΕΝ ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΑ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΞΥΠΝΙΕΣ, ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. ]
Mε το παραπάνω με κάλυψες. Eίχα καταλάβει το αντίθετο κ εκεί "κόλλαγε" ο ρεαλισμός...
Mη με παρεξηγήσεις, απλά έχω ακούσει πολλά κ τα περισσότερα είναι λόγια "του καναπέ".
Ότι κάναμε κ κάναμε κ κάναμε κ θα κάνουμε κ στο μέλλον, αλλά όλα αυτά ειπωμένα με μια αφέλεια, λες κ δεν αφορούν τον καθένα που τα εκφράζει αλλά τους άλλους, τους υπόλοιπους.
K με μια λογική του στυλ "ότι αρκεί που είμαι Eλληνας" λες κ κουβαλάμε το super γονίδιο που θα μας κάνει όλους υπερήρωες, χωρίς να χρειαστεί να το παιδέψουμε ποτέ.
Eλπίζω να καταλάβεις σε τι είδους καταστάσεις αναφέρομαι κ όπως είπα κ πρίν να μη με παρεξηγήσεις... ![]()
Va(l)nta
Διχασμένη προσωπικότητα
+ Mοναδική απόγονος
Thoth Tρισμέγιστου
+(ξανά) αδερφή TAT Kύβου
[ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΕΡΟ ΧΕΡΙ ΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Η ΓΝΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ]
ΝΑ ' ΣΑΙ ΚΑΛΑ
Edited by - osiris_myth on 24/11/2003 21:49:49
Το να πιστέψω όμως πως με αυτή την πυρπόληση χάθηκε κι όλη η "σοφία" μας είναι κομμάτι δύσκολο.
Το σκεπτικό μου είναι το εξής: Η βιβλιοθήκη φιλοξενούσε ένα όγκο συγγραμμάτων έστω τεράστιο έστω παμμεγέθη και τι σημαίνει δηλαδή αυτό;
Δεν υπήρχαν στην τότε επικράτεια αντίγραφα; Στην βιβλιοθήκη φυλάγονταν τα μόνα και μοναδικά συγγράματα;
Οι φιλόσοφοι, οι δάσκαλοι οι ερευνητές της εποχής και της κάθε περιοχής ήταν αναγκασμένοι να πάνε στην βιβλιοθήκη να διαβάζουν, μελετάνε, ερευνάνε;
Ό,τι καταστράφηκε στην πυρπόληση σίγουρα είχε κάπου αλλού και το αντίγραφό του.
Όμως η ζημιά πρέπει να έγινε με τις πυρπολήσεις άλλων μεταγενέστερων εποχών
όταν επιστήμονες, συλλέκτες, φιλόσοφοι, ερευνητές καταδιώκονταν μαζί με τα υπάρχοντά τους...
Αλλά και σε αυτές τις περιπτώσεις σώθηκε ένα μεγάλο ποσοστό.
Πάντως λένε πως οι Άραβες έσωσαν πολλά από τα αρχεία της ελληνικής γραμματείας.
ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ
Edited by - ΔΩΡΙΔΑ on 25/11/2003 06:27:30
quote:
Δεν υπήρχαν στην τότε επικράτεια αντίγραφα;
ΑΓΑΠΗΤΗ ΔΩΡΙΔΑ ΟΧΙ, ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΙΔΑΞΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΘΑ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΚΡΥΨΕΙ. ΑΠΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΝΑ ΨΑΞΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΜΕΝΗ ΓΝΩΣΗ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΑΒΕΣ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΠΟΥ ΣΩΘΗΚΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ "ΧΑΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ". ΕΙΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΓΙΑ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΠΕΣΑΝ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΑΞΙΖΑΝ ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ, ΕΙΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΑΝ ΣΩΣΤΑ ΕΠΙ ΑΙΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΝ ΟΠΟΤΕ ΕΠΡΕΠΕ.

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ

ΟΠΟΙΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΑΣ ΔΩΣΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ......