- ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΑ - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
«Εχει ανάγκη το Θεό» απάντησε ο Ριβάλντο στον Κόκκαλη
Αθήνα
Ο Ριβάλντο απάντησε στα όσα δήλωσε για αυτόν ο Σωκράτης Κόκκαλης, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα. Ο Βραζιλιάνος τόνισε ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός πρέπει ν΄ αποδείξει τα λεγόμενά του και πως ό,τι λέει ο ίδιος κάνει το γύρο του κόσμου, ενώ υπογράμμισε ότι δεν θα αναφέρει ξανά το όνομα του «ισχυρού άνδρα» των Πειραιωτών, «... γιατί τότε θα γίνει γνωστός και στο εξωτερικό».
«Θα πρέπει να αποδείξει πρώτα αυτά που λέει. Εγώ είμαι ήσυχος και το θέμα το χειρίζονται οι δικηγόροι μου. Ο,τιδήποτε λέω εγώ το λέω μπροστά στις κάμερες. Ας αποδείξει πρώτα αυτά που ισχυρίζεται και οι δικηγόροι θα κάνουν τη δουλειά τους» τόνισε χαρακτηριστικά ο άσος της ΑΕΚ και συνέχισε:
«Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έχει ανάγκη το Θεό. Ο,τιδήποτε πω εγώ κάνει το γύρω του κόσμου, ενώ ό,τι πει αυτός μένει εντός συνόρων της Ελλάδας. Δεν θέλω να σχολιάσω τίποτα, ούτε θα αναφέρω ξανά το όνομά του, γιατί τότε θα γίνει γνωστός και στο εξωτερικό».
Ο «Ρίμπο» αναφέρθηκε και στο θέμα της παραμονής του, επισημαίνοντας: «Χαίρομαι που οι φίλαθλοι της ομάδας θέλουν να παραμείνω, αλλά δεν έχει αλλάξει κάτι σε αυτά που έχω πει. Όταν υπάρχει εξέλιξη, θα το μάθετε».
Newsroom ΔΟΛ

Μανούτσο-γκολ και 2-1 στη Νέα Σμύρνη για τον Παναθηναϊκό
Αθήνα
Ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-1 τον Πανιώνιο στη Ν. Σμύρνη, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των πλέι-οφ και διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, μαζί με την ΑΕΚ, εκμηδενίζοντας παράλληλα κάθε ελπίδα των γηπεδούχων για κάτι καλύτερο από τη συμμετοχή στο Intertoto.
Το γκολ που έκριναν την αναμέτρηση, σημείωσε ο Μανούτσο στο 16΄ και το 82΄, μετά από ισάριθμες, θαυμάσιες ομαδικές προσπάθειες των παικτών του τριφυλλιού. Για τον Πανιώνιο που λίγο έλειψε να κάνει τη ζημιά στους πράσινους, ισοφάρισε προσωρινά ο Τζιμπούρ στο 74΄.
Το παιχνίδι είχε μόνο έναν ουσιαστικά ενδιαφερόμενο κι αυτός ήταν ο Παναθηναϊκός, ο οποίος γνωρίζοντας πως λίγο νωρίτερα η ΑΕΚ είχε νικήσει 1-0 τον Αρη στο ΟΑΚΑ, είχε αποκτήσει προβάδισμα τριών βαθμών στην κούρσα για την πρώτη θέση των πλέι-οφ, που μεταφράζεται σε εισιτήριο για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League της ερχόμενης σεζόν.
Ο Πανιώνιος, από την άλλη πλευρά, είχε μόνο μαθηματικές ελπίδες για να ελπίσει σε κάτι καλύτερο από την εξασφαλισμένη θέση για το Intertoto. Με νίκη, θα μείωnε στους 5 βαθμούς την απόστασή του από τον Παναθηναϊκό και τη δεύτερη θέση του UEFA (την πρώτη την έχει εξασφαλίσει ο Αρης, ως φιναλίστ του Κυπέλλου) και θα είχε μπροστά του ακόμα τρεις αγωνιστικές για να ανατρέψει τα δεδομένα και να φτάσει σε ένα θαύμα.
Οπως ήταν προφανές, το κίνητρο του Παναθηναϊκού ήταν σαφώς μεγαλύτερο, έστω κι αν η ομάδα του Πεσέιρο έβρισκε και πάλι απέναντί της έναν από τους μεγαλύτερους μπελάδες που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της σεζόν, τον Ραφίκ Τζιμπούρ, ο οποίος αποφάσισε, παρά το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε, να αγωνιστεί.
Ο Πανιώνιος φάνηκε να μπαίνει πιο ζεστά στο παιχνίδι, είχε δύο καλές στιγμές στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο, όμως ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που είχε την ουσία, καθώς κατάφερε να προηγηθεί στο 16΄, στην πρώτη του ουσιαστική επίσκεψη στην περιοχή των γηπεδούχων.
Ηταν ένα γκολ που προήλθε από ομαδική δουλειά, καθώς η μπάλα πέρασε από ...πολλά πόδια (Μάτος, Τζιόλης, Ιβανσιτς, Καραγκούνης), πριν φτάσει με γρήγορες πάσες στον Μανούτσο, ο οποίος ...απλώς τελείωσε μια όμορφη φάση, γράφοντας το 0-1.
Στα επόμενα λεπτά, με τον Πανιώνιο σοκαρισμένο από το - κόντρα στη ροή του αγώνα - γκολ, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να φτάσει και σε μια δεύτερη επιτυχία, προκειμένου να 'καθαρίσει' από νωρίς το παιχνίδι.
Ομως, δεν τα κατάφερε στις επόμενες 3-4 επιθέσεις του και σύντομα οπισθοχώρησε, δίνοντας στον Πανιώνιο χώρο και - κυρίως - χρόνο για να συνέλθει.
Ετσι, οι κυανέρυθροι ήταν αυτοί που είχαν τις επόμενες καλές στιγμές του πρώτου μέρους, κυρίως χάρη στις επινοήσεις του εξαιρετικού Φερνάντες, χωρίς όμως. να φτάσουν στην ισοφάριση.
Αντίθετα, λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου λίγο έλειψε - και πάλι κόντρα στη ροή του παιχνιδιού - να γίνει και το 0-2, όμως ο Κρέσιτς απάντησε στην εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια του Τζιόλη και οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-1.
Στην επιστροφή, ο Παναθηναϊκός δεν ήταν ίδιος, όχι μόνο γιατί από το 41΄ ο τραυματίας Παπαδόπουλος αντικαταστάθηκε από τον Ρομέρο, αλλά και γιατί ο επίσης τραυματίας (από την προπόνηση της προηγούμενης μέρας) Καραγκούνης δεν επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο, αφήνοντας τη θέση του στον ...ξεχασμένο τελευταία Δημούτσο.
Πλέον, η τακτική του Παναθηναϊκού ήταν να δώσει χώρο στον Πανιώνιο, να σφίξει τα μετόπισθεν, να περιορίσει τις ευκαιρίες στην περιοχή του Γκαλίνοβιτς και να τρέξει στην αντεπίθεση, όποτε παρουσιαζόταν ευκαιρία.
Η ευκαιρία παρουσιάστηκε στον Ιβανσιτς στο 53΄, αλλά την κλότσησε, ενώ στην αντεπίθεση η πράσινη άμυνα βρέθηκε εκτεθειμένη στην ταχύτητα του Χούτου, ο οποίος, όμως, δεν τελείωσε τη φάση.
Στη συνέχεια ο Πανιώνιος είχε τον απόλυτο έλεγχο, έκλεισε τον Παναθηναϊκό στην περιοχή του και χωρίς να δημιουργήσει τη μεγάλη ευκαιρία, κατάφερε στο 74΄ να φτάσει στην ισοφάριση με τον ...κακό δαίμονα του τριφυλλιού, τον Ραφίκ Τζιμπούρ, ο οποίος τελείωσε με εντυπωσιακό τρόπο μια καλοζυγισμένη σέντρα του Σκούφαλη.
Με τα νέα δεδομένα, ο Παναθηναϊκός έπρεπε να επιτεθεί και πάλι για να κυνηγήσει το γκολ της νίκης, το οποίο άγγιξε άμεσα σε δύο περιπτώσεις (77΄ Τζιόλης, 79΄ Ιβανσιτς), βρίσκοντας απέναντί του τον αποτελεσματικό Κρέσιτς.
Ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου, όμως, δεν κατάφερε να απαντήσει στην κεφαλιά του ψυχρού εκτελεστή Μανούτσο στο 82΄, και πάλι μετά από οργανωμένη προσπάθεια των παικτών του Παναθηναϊκού. Το γκολ αυτό, σε μια φάση που ο Μανούτσο έκανε μόλις για δεύτερη φορά στο παιχνίδι αισθητή την παρουσία του, ήταν αυτό που οδήγησε τελικά τον Παναθηναϊκό στην πολύτιμη νίκη με 2-1, καθώς στα λεπτά που απέμειναν το σκορ δεν κινδύνεψε από καμία ομάδα...
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Έβαλντ Λίνεν): Κρέσιτς, Μανιάτης, Ντιαβαρά, Σκούφαλης, Τζιμπούρ, Κουτσόπουλος, Κουμορτζί, Μαϊστόροβιτς, Φερνάντες, Νικολάου (72΄ Μάκος), Χούτος (89΄ Αραβίδης).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζοσέ Πεσέιρο): Γκαλίνοβιτς, Βύντρα, Νίλσον, Σαριέγκι, Μόρις, Μάτος, Τζιόλης, Ίβανσιτς, Καραγκούνης (46΄ Δημούτσος), Μανούτσο (85΄ Ντόι), Παπαδόπουλος (41΄ λ. τρ. Ρομέρο).
Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: www.sport.gr

«Ζωντανή» η ΑΕΚ στο παιχνίδι της 2ης θέσης
Αθήνα
Μια κεφαλιά του Λυμπερόπουλου στο 54' αποδείχθηκε αρκετή για να δώσει στην ΑΕΚ τη νίκη απέναντι στον Αρη, σε ένα ματς που ξεκίνησε χαλαρά και έγινε ενδιαφέρον μόνο στο δεύτερο ημίχρονο. Με αυτό το αποτέλεσμα η «Ενωση» συνεχίζει την προσπάθειά της για μια θέση στο Champions League.
Ο Τραϊανός Δέλλας αισθάνθηκε ένα σφίξιμο στη γάμπα κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης και προτιμήθηκε να προφυλαχθεί. Κάπως έτσι βρέθηκε ο Ζεράλδο Αλβες στην αρχική 11άδα την τελευταία στιγμή. Ο Καλόν πήρε θέση στην επίθεση μαζί με τον Μπλάνκο ενώ Ράμος ξεκίνησε ως δεξί χαφ. Ο Αρης είχε καινούργια πρόσωπα στη σύνθεσή του, τους Βανγκέλι και Γιάχιτς.
Αυτά μπορεί και να είχαν ελάχιστη σημασία, αφού η διάθεση για μπάλα που έδειξαν οι δυο ομάδες ήταν ελάχιστη. Ο Ράμος έμοιαζε περισσότερο διψασμένος και από αυτόν ξεκίνησαν τα πιο ενδιαφέροντα για την ΑΕΚ. Ενα ξεψυχισμένο σουτ του Καφέ μετά από πάσα του κι ένα σουτ του ιδίου που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Κέλεμεν. Η αμέσως επόμενη φάση έφερε τον Βανγκέλι να σταματά στη γραμμή μια κεφαλιά του Καλόν. Αυτές ήταν όλες οι φάσεις που είχαν οι γηπεδούχοι στο πρώτο ημίχρονο. Στο ίδιο διάστημα ο Αρης είχε ένα ψαλίδι του Ιβιτς που έβγαλε αποτελεσματικά ο Μάχο και κυρίως ένα ανέλπιστο δοκάρι του Τόνι Κάλβο σε σέντρα σουτ.
Κατά τα άλλα ημιτελείς προσπάθειες, ελάχιστοι συνδυασμοί και πολύ ταλαιπωρία της μπάλας. Ο λίγος κόσμος που βρέθηκε στο γήπεδο ...κοιμήθηκε λίγο, αποδοκίμασε ελάχιστα όταν αισθάνθηκε ότι δεν έβλεπε τίποτα και χειροκρότησε τον Ράμος στην πιο άρτια προσπάθεια της Ενωσης στα πρώτα 45 λεπτά.
Ο Νίκος Κωστένογλου θέλησε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του βάζοντας τον Εντίνιο στη θέση του Μπούρμπου, αλλά και τον Λυμπερόπουλο σε αυτή του Καλόν. Πάντως, ο Αρης ήταν αυτός που απείλησε πρώτος με ένα φάουλ του Ιβιτς που σταμάτησε στον Μάχο. Βέβαια ο Λύμπε δικαίωσε πολύ γρήγορα τον προπονητή του. Με κεφαλιά στο 54` μετά από σέντρα ακριβείας του Μπλάνκο, άνοιξε το σκορ. Το γκολ πανηγυρίστηκε με άκομψα συνθήματα εναντίον του Μπάγεβιτς. Ο Ντούσκο δεν αντέδρασε, όμως ο Κασναφέρης αποφάσισε να διακόψει για μερικά δευτερόλεπτα το ματς. Η ενέργειά του αυτή εκτόνωσε την κατάσταση όσο αφορά στον προπονητή του Αρη και τα άκουσε ο ίδιος.
Εστω και μ` αυτόν τον τρόπο το παιχνίδι απέκτησε χρώμα. Βοήθησε και ο Αρης που βγήκε μπροστά για να ισοφαρίσει. Ο Νεμπεγλέρας δεν τα κατάφερε από ευνοϊκή θέση. Ούτε ο Σανσόν που πέτυχε με σουτ τον Κασναφέρη αντί του αντίπαλου τέρματος. Ενα εξαιρετικό γύρισμα του Μπλάνκο βρήκε το δοκάρι κι ένα σλάλομ του Ριβάλντο κέρδισε πολύ χειροκρότημα. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν σαφώς πιο γεμάτο κι έσωσε το γόητρο ενός αγώνα που έμοιαζε στην αρχή με ανούσιο φιλικό.
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Παναθηναϊκός 14 Champions League
2. ΑΕΚ 14 UEFA
3. Πανιώνιος 3 Ιντερτότο
4. Aρης 3 UEFA (μέσω κυπέλλου)
Επόμενη αγωνιστική
Τετάρτη 7 Μαΐου
Αρης-ΑΕΚ 16:45
Παναθηναϊκός-Πανιώνιος 19:00

ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η «τσαρίνα» της Ευρώπης
Μαδρίτη
Το 6ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της ιστορίας της κατέκτησε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Θοδωρή Παπαλουκά και του Νίκου Ζήση. Η ρωσική ομάδα επιβλήθηκε της Μακάμπι στον τελικό του φάιναλ φορ με 91-77 και ανέβηκε έπειτα από 2 χρόνια και πάλι στην κορυφή της Ευρώπης. Μπροστά σε 14.000 θεατές η ομάδα του Ετόρε Μεσίνα (που ανανέωσε για την επόμενη χρονιά με την ρωσική ομάδα) είχε εξαιρετική απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο και με κορυφαίους τους Λάνγκτον και Σμόντις έφτασε στη νίκη.
Εξαιρετικά αμφίρροπο και καλό σε θέαμα ήταν το πρώτο ημίχρονο του τελικού. Λάνγκτον για την ΤΣΣΚΑ και Μπάινουμ για την Μακάμπι ήταν οι πρωταγωνιστές, καθώς οι δύο ομάδες βάδιζαν πόντο - πόντο. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα πρώτα είκοσι λεπτά της αναμέτρησης είχαμε 8 ισοπαλίες, ενώ το προβάδισμα άλλαξε χέρια 9 φορές!
Στο πρώτο δεκάλεπτο η ΤΣΣΚΑ είχε το ελάχιστο προβάδισμα (22-21, 10`), ενώ ίδια ήταν τα δεδομένα και με τη λήξη του ημιχρόνου, καθώς το επί μέρους σκορ στη δεύτερη περίοδο ήταν ισόπαλο 20-20 (42-41, 20`).
Το δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο, δεν ήταν το ίδιο αμφίρροπο με το πρώτο. Η ΤΣΣΚΑ ξεκίνησε πολύ καλά την τρίτη περίοδο και ξέφυγε ακόμη και με 9 πόντους στο 25` (52-43). Σμόντις, Αντερσεν και Λάνγκτον έκαναν πολύ καλή δουλειά στην επίθεση, ενώ για μία ακόμη φορά ο Θοδωρής Παπαλουκάς είχε πολύ καλή απόδοση οργανώνοντας άψογα το παιχνίδι της ΤΣΣΚΑ (63-57, 30`).
Ενα τρίποντο του Σμόντις στο 33` ανέβασε τη διαφορά στους 14 πόντους (71-57) και εκεί ουσιαστικά η Μακάμπι παρέδωσε τα... όπλα. Οσο κι αν προσπάθησαν οι παίκτες του Σερφ δεν κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας επέστρεψε στο θρόνο της, στην κορυφή της Ευρώπης, διαδεχόμενη τον Παναθηναϊκό, που της είχε στερήσει τον τίτλο την περασμένη σεζόν.
Τα δεκάλεπτα: 21-22, 41-42, 57-63, 77-91.
ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ: Μπάινουμ 23(2), Σάρπ, Βούισιτς 2, Ελιγιάχου, Μόρις 13(2), Κάσπι 9, Γκαρσία 2, Μπλούθενταλ 5(1), Κάμινγκς, Μπατίστα 14, Χαλπερίν 9.
ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ: Παπαλουκάς 12(1), Ζήσης, Σμόντις 13(1), Σισκάουσκας 13(1), Χόλντεν 14(3), Αντερσεν 13(1), Λάνγκντον 21(4), Γκορί 2, Βαν Ντε Σπίγκελ 3, Κχριάπα.
Ο Λάνγκντον MVP του τελικού
Ο Τράιαν Λάνγκντον αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης (MVP) του τελικού της Ευρωλίγκας. Ο άσος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν ο πρώτος σκόρερ της ρωσικής ομάδας στη νικηφόρα (91-77) αναμέτρηση με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, καθώς τελείωσε τον αγώνα με 21 πόντους (2/2 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 5/6 βολές), ενώ είχε ακόμη επτά ριμπάουντ, δύο κλεψίματα, μια ασίστ και επτά κερδισμένα φάουλ σε περίπου 36 λεπτά συμμετοχής.
Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ, www.sport.gr

Τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης .
Της Αεκ με τον πανιώνιο 2-2 έτσι στο champions league βγαίνει ο παναθηναϊκός .
Στην Αγγλία τον τίτλο πηρέ τελικά η Μαντσεστερ ένα στο μπάσκετ πάμε για τελικό παναθηναϊκού –ολυμπιακού καθώς κέρδισαν εύκολα πανιώνιο και Μαρούσι αντίστοιχα
Κάνοντας το 1-0.
Ο Ολυμπιακός Κυπελλούχος Ελλάδας, νίκησε 2-0 τον Αρη στο «Καυτανζόγλειο»
Τη νίκη με 2-0 πανηγύρισε ο Ολυμπιακός επί του Αρη στη Θεσσαλονίκη και κατέκτησε δίκαια το Κύπελλο Ελλάδας. Στο 33' ο Κοβάσεβιτς με κεφαλιά άνοιξε το σκορ και στο 53' ο Ζεβλάκοφ επίσης με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Στο 62' ο Γκαλέτι είχε σουτ στο δοκάρι και στο 77' ο Μήτρογλου κέρδισε πέναλτι από τον Σιστόν, αλλά ο Γκαλέτι αστόχησε. Στο 83' οι Θεσσαλονικείς είχαν δοκάρι σε σουτ του Παπαδόπουλου.
Μεμονωμένα επεισόδια ξέσπασαν μεταξύ των οπαδών περίπου δύο ώρες πριν από την έναρξη. Συγκεκριμένα, οι οπαδοί της ομάδας της Θεσσαλονίκης που είχαν καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος της εξέδρας των επισήμων, ήρθαν σε απόσταση αναπνοής από τους εκείνους των Πειραιωτών, οι οποίοι μόλις έκαναν τμηματικά την είσοδό τους στο γήπεδο.
Αμέσως ξεκίνησε εκτόξευση αντικειμένων και καθισμένων με την Αστυνομία να είναι ανήμπορη να αντιδράσει, καθώς σε εκείνο το σημείο δεν υπήρχε δύναμη των ΜΑΤ. Μάλιστα το μοναδικό εμπόδιο μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων ήταν ένα πλέξι γκλας, το οποίο αποτελούσε τη ...διαχωριστική ζώνη ασφαλείας! Λίγη ώρα αργότερα η κατάσταση εκτονώθηκε.
Επίσης, άγνωστοι αποπειράθηκαν να επιτεθούν κατά λεωφορείων που μετέφεραν οπαδούς του Ολυμπιακού στην αερογέφυρα Σταυρούπολης αλλά παρεμποδίστηκαν από αστυνομικούς που ακολουθούσαν με περιπολικό. Σε άλλο επεισόδιο ένας φιλάθλου του Αρη τραυματίστηκε από πέτρα.
Τρεις οπαδοί προσήχθησαν σε αστυνομικά τμήματα ενώ άλλοι τρεις συνελήφθησαν για διάφορες αξιόποινες πράξεις.
Περιορισμένης έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν και κατά την αποχώρηση των φιλάθλων των δύο φιναλίστ.
Πρώτοι εγκατέλειψαν τις κερκίδες του Καυτανζόγλειου Σταδίου οι φίλοι του Αρη. Στη συνέχεια, και μετά την απονομή του Κυπέλλου, αποχώρησαν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Μερίδα οπαδών των «κιτρίνων» έβαλε φωτιά σε καθίσματα στις θύρες 1 και 14, προκαλώντας την άμεση επέμβαση της Ασφαλείας του γηπέδου.
Λίγο πριν τις 10 το βράδυ, μικρή ομάδα οπαδών επιτέθηκε με πέτρες σε λεωφορείο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), στο κέντρο της πόλης, χωρίς όμως να κινδυνεύσει η σωματική ακεραιότητα των επιβατών. Από την επίθεση προκλήθηκαν ζημιές στο όχημα.
* Στον χώρο των επισήμων του Καυτανζογλείου βρίσκονται όλοι σχεδόν οι παλαίμαχοι παίκτες του Αρη, που το 1970 είχαν κατακτήσει το τελευταίο τρόπαιο της ομάδας στον τελικό κατά του ΠΑΟΚ στο ίδιο στάδιο. Ο Μανόλης Κεραμιδάς, ο Χρήστος Ναλμπάντης, ο Τάκης Ραπτόπουλος και ο Σπύρος Καπερνέκας.
* Πριν από τον αγώνα απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στον Γιώργο Κασναφέρη, που... κρεμάει τη σφυρίχτρα του, από τον ΣΔΠ Θεσσαλονίκης από την ΟΔΠΕ και από τις διοικήσεις των δυο φιναλίστ που άλλωστε συμφώνησαν στην επιλογή του να διευθύνει αυτός τον τελικό.
* Αποφασισμένος να μην κατεβάσει στον αγωνιστικό χώρο τους παίκτες του Ολυμπιακού ήταν ο Σάββας Θεοδωρίδης λίγο πριν από την έναρξη, εξαιτίας της παρουσίας μερίδας φιλάθλων του Αρη πάνω από τη φυσούνα του γηπέδου.
Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κρέμασε τη σφυρίχτρα του και ετοιμάζει τις βαλίτσες του για Ξάνθη ο Κασναφέρης
Θεσσαλονίκη
Ο τελικός του Κυπέλλου HOL ήταν το τελευταίο ματς του Γιώργου Κασναφέρη. O διεθνής διαιτητής πλέον αναλαμβάνει χρέη τιμ μάνατζερ στην Ξάνθη, ενώ δήλωσε γεμάτος και ευχαριστημένος από την πορεία του στον χώρο της διαιτησίας.
«Είμαι διαιτητής ακόμα και η αποψινή (σ.σ.: Σάββατο) βραδιά είναι βραδιά και της διαιτησίας. Νιώθω πολύ γεμάτος, ευχαριστημένος και χαρούμενος. Πιστεύω 23 χρόνια που ήμουν διαιτητής ήταν πολλά, έπαιξα πολλούς αγώνες με κακές και καλές στιγμές, ευχαριστήθηκα, έκανα φίλους και εχθρούς, αλλά θέλω να πιστεύω περισσότερους φίλους. Όσο ανεβαίνεις, οι δυσκολίες μεγαλώνουν. Γενικά έχω μόνο θετικές στιγμές και η σημερινή είναι μία από αυτές» δήλωσε ο Γιώργος Κασναφέρης.
Ο Κασναφέρης απέφυγε να απαντήσει στις δηλώσεις του Βλάνταν Ιβιτς, που είπε ότι δεν του δόθηκαν δύο πέναλτι, ενώ σχετικά με την νέα του θέση στην Ξάνθη και αν θα συνεχίσει η ομάδα να βγάζει συχνά ανακοινώσεις κατά της διαιτησίας απάντησε:
«Στην Ξάνθη εγώ δεν θα έχω καμία τέτοια δουλειά. Θα είμαι τιμ μάνατζερ, το θέμα διαιτησίας δεν θα είναι δικό μου αλλά του κύριου Πανόπουλου».

Το... έβδομο της Λιόν, υποβιβάστηκαν Λανς και Παρί Σεν Ζερμέν
Παρίσι
Η Λιόν σφράγισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος Γαλλίας για 7η συνεχόμενη χρονιά το Πρωτάθλημα Γαλλίας, μετά την επικράτησή της με 3-1 της Οσέρ εκτός έδρας.
Η Μπόρντο έμεινε στο 2-2 με τη Λανς και παρέμεινε στην 2η θέση της βαθμολογίας που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Champions League, ενώ τη συμμετοχή της στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης εξασφάλισε η Μαρσέιγ μετά την εντυπωσιακή της νίκη με 4-3 επί της Στρασμπούρ. Υποβιβάστηκε η Λανς, «σώθηκε» η Παρί Σεν Ζερμέν.
Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής
Μαρσέιγ-Στρασμπούργκ 4-3
Οσέρ-Λιόν 1-3
Νανσί-Ρεν 2-3
Λοριάν-Λιλ 1-1
Μετζ-Λε Μαν 4-3
Σεντ Ετιέν-Μονακό 4-0
Σοσό-Παρί ΣΖ 1-2
Νις-Καέν 3-1
Λανς-Μπορντό 2-2
Τουλούζ-Βαλανσιέν 2-1
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 38 αγώνες)
Λιόν 79--ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ -- Champions League
Μπορντό 75 -- Champions League
Μαρσέιγ 62--ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ -- Champions League
Νανσί 60--UEFA
Σεντ Ετιέν 58--UEFA
Ρεν 58
Λιλ 57
Νις 55
Λε Μαν 53
Λοριάν 52
Καέν 51
Μονακό 47
Βαλανσιέν 45
Σοσό 44
Οσέρ 44
Παρί Σεν Ζερμέν 43
Τουλούζ 42
Λανς 40-Υποβιβάστηκε
Στρασμπούρ 35-Υποβιβάστηκε
Μετζ 24-Υποβιβάστηκε
Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ, www.sport.gr

Παίζετε με το κεφάλι μου, λέει ο Μπάγεβιτς σχετικά με την «πράσινη» φιλολογία
Τον εκνευρισμό του για τις φήμες που τον θέλουν να πηγαίνει στον Παναθηναϊκό έδειξε για μία ακόμη φορά ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. «Έχω συμβόλαιο με τον Αρη» επανέλαβε μετά τον τελικό του «Καυτανζογλείου», προσθέτοντας μιλώντας προς τους δημοσιογράφους: «Παίζετε με το κεφάλι μου».
» Ο καθένας από εσάς τους δημοσιογράφους. Έχω κάνει μία δήλωση και καμία άλλη. Πάντα, όμως, βγαίνει κάποιος και λέει κάτι. Δεν έχω μιλήσει με κανέναν και δεν έχω πρόταση από τον Παναθηναϊκό.
» Σας λέω ότι έχω συμβόλαιο με τον Αρη κι εσείς παίζετε με το κεφάλι μου. Το μέλλον μου δεν εξαρτάται μόνο από εμένα. Εγώ έχω συμβόλαιο» ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του Σερβοέλληνα τεχνικού.
Σε ό,τι αφορά στο παιχνίδι, είπε:
«Παρ' ότι γνωρίζαμε πως ο Ολυμπιακός είναι ένας δυνατός αντίπαλος, πέσαμε στη παγίδα και δεν είχαμε υπομονή. Ο αντίπαλος μας περίμενε στο κέντρο και ήταν πολύ επικίνδυνος με τους Γκαλέτι και Τζόρτζεβιτς, οι οποίοι έβγαιναν γρήγορα στην αντεπίθεση και θα μπορούσαν να είχαν βάλει περισσότερα γκολ. Το είχαμε πει αυτό, όμως δυστυχώς μας ήθελαν φαβορί και το πληρώσαμε.
» Μπήκαμε στο παιχνίδι απείθαρχοι σε ορισμένες γραμμες και το πληρώσαμε. Την ευθύνη την αναλαμβάνω εγώ. Λυπάμαι για τον κόσμο μας. Όλη τη χρονιά στάθηκε στο πλευρό μας. Ηταν ένα άσχημο τέλος σε μια καλή πορεία. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Εμείς θα περιμένουμε άλλη ευκαιρία».