- ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ; - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Θα ήθελα να ανοίξω ένα θέμα με ένα ερώτημα που με απασχολεί καιρό.
Για να φτάσεις σε ένα ανώτερα στάδιο εσωτερισμού κ ψυχικής-ηθικής
τελείωσεις είναι απαραίτητη η υπομονή η επιμονή κ η αφοσίωση.
Για να τα καταφέρεις μπορείς να προσπαθήσεις μόνος -κάτι που θεωρώ πολύ δύσκολο- ή να βρεις κάποιο συνοδοιπόρο ή να βρεις κάποιο Μέντορα.
Πώς λοιπόν μπορείς να βρεις κάποιο Μέντορα;
Ή πώς μπορείς να βρεις κάποιον να μοιραστεις τις γνώσεις-απόψεις σου αφού έχεις τον φόβο ότι είναι ελλειπής κ ίσως κ λάθος κ μπορεί να παρασυρθείτε σε λάθος δρόμους;
Με εκτίμηση κ σεβασμό
magica de spell
Παρε το δυσκολο δρομο της μοναξιας......
Φιλικα....Κανενας.
Καλή η συμβουλή σου αλλά δεν οφελεί όταν έχεις καθημερινά να αντιμετωπίσεις αναλήθειες κ πνευματικές παγίδες κ απάτες.
Όταν έχεις κάποιον να μοιράζεσαι τις σκέψεις σου κ να αναλύεις τις καθημερινές πληροφορείες που λαμβάνεις είναι πιο εύκολο να αποφύγεις αυτές τις παγίδες κ τις απάτες.
Ακόμα δε πιο εύκολο είναι όταν έχεις κάποιο Μέντορα που ξέρει κάτι παραπάνω κ σε βοηθάει να βρεις τον πνευματικό δρόμο που εσύ ψάχνεις κ δεν σε αναγκάζει να δεχτείς ως δεδομένο την κατάσταση που κάποιοι θέλουν να ονομάζουν αλήθεια, αλλά σε ωθεί να βρεις μόνος σου την αλήθεια κ να φτάσεις την ηθική τελείωση.
Είναι σύγουρα ωραίο να είσαι αυτοδίδαχτος, αλλά πόσοι τα κατάφεραν κ δε χάθηκαν;
Με εκτίμηση
magica de spell
Καλή η συμβουλή σου αλλά δεν οφελεί όταν έχεις καθημερινά να αντιμετωπίσεις αναλήθειες κ πνευματικές παγίδες κ απάτες.
Όταν έχεις κάποιον να μοιράζεσαι τις σκέψεις σου κ να αναλύεις τις καθημερινές πληροφορείες που λαμβάνεις είναι πιο εύκολο να αποφύγεις αυτές τις παγίδες κ τις απάτες.
Ακόμα δε πιο εύκολο είναι όταν έχεις κάποιο Μέντορα που ξέρει κάτι παραπάνω κ σε βοηθάει να βρεις τον πνευματικό δρόμο που εσύ ψάχνεις κ δεν σε αναγκάζει να δεχτείς ως δεδομένο την κατάσταση που κάποιοι θέλουν να ονομάζουν αλήθεια, αλλά σε ωθεί να βρεις μόνος σου την αλήθεια κ να φτάσεις την ηθική τελείωση.
Είναι σύγουρα ωραίο να είσαι αυτοδίδαχτος, αλλά πόσοι τα κατάφεραν κ δε χάθηκαν;
Με εκτίμηση
magica de spell
και ο διδασκαλος.."
το επομενο βημα ειναι να αφυπνιστει ο διδασκαλος που εχεις εντος σου.
το λεγομενο "εγω ειμαι" της εποχης που επεται..και μπορει να μην ειναι ευκολο ακομη στην προσσεγιση αλλλα ειναι η φυσικη πορεια του ειδους..μας.
ωραιο θεμα..
μαλλον θα ερθουν διδασκαλοι να σου προσφερουν δωρεαν μαθητεια.
ομως να θυμασαι πως ολα ειναι αμφιδρομα οταν ο δασκαλος ειναι καποιος που ερχεται.
καλυτερα ..ψαξε μεσα σου-
Technoshamanism
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΦΙΔΡΟΜΑ ΟΤΑΝ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΜΟΝΑΧΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΑΛΛΑ ΚΙΑ ΠΟΙΟ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΣ
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΘΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΕΙ.......ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΘΑ ΤΟΝ ΔΙΑΒΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΒΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ
ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΘΕΣ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΟΤΕ ΑΣΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΘΑ ΤΟΝ ΒΡΕΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ![]()
![]()
ΒΡΟΤΩ ΔΕ ΠΙΣΤΟΝ ΟΥΔΕΝ
Αυτό που ζητάω είναι κάποιον να με βοηθήσει να βρω μέσα μου τον δρόμο της ΣΟΦΙΑΣ κ όχι να μου υποδείξει τον δικό του.
Οπότε ούτος η άλλως μόνη μου θα βρω τον δρόμο, απλά θεωρώ ότι ο διδάσκαλος σε προστατεύει από λάθος δρόμους.Όχι ότι δε σε αφήνει να κάνεις λάθη αλλά ότι βρήσκεται πίσω από κάθε σου βήμα κ κάνει την πτώση πιο ανώδυνη.Επίσης μέσα από το διάλογο κ όχι από την επιβολή απόψεων σε οδηγεί στην ψυχική σου ενδοσκόπηση κ σε βοηθάει να βρεις την εσωτερική σου αλήθεια που σε οδηγεί στη σοφία.
Το ερώτημά μου είναι πώς μπορεις να βρεις κάποιον διδάσκαλο που θα θελήσει να σε βοηθείσει χωρίς υστεροβουλία
Με εκτίμηση
magica de spell
Ινδική φιλοσοφία - ΒΙΒΕΚΑΝΑΝΤΑ
Δεν εχω να συμπληρωσω κατι περαν αυτου,σε οσα εγραψα/
εξαλλου μαλλον καταλαβες..
οτι μοναχα "τον τροπο μου" δεν σου υποδεικνυω//εξαλλου δεν ειμαι:)//
Ο δασκαλος ομως αυτο ερχεται να πραξει.
Ο μεντορας... ομως..;
Χχμ..μαλλον υπαρχει μια διαφορα..μια λεπτη γραμμη που διαφοποιει τις δυο εννοιες....
ισως αν...
..προσθεσω μιαν εκφανση..
επι του θεματος;
την ερωτικη σχεση /'η μη ,
δασκαλου-μαθητη...
αν παρω παραδειγμα τη ζωη που εζησα..μαλλον μεσω του ερωτα η ψυχη μου εφτασε στην ανωτερη επιγνωση>>τι αλλο ειναι ο ερωτας; παρα ο συντροφος της ψυχης;
ποιος διδασκαλος η διδασκαλισσα θα απερριπτε το πιο μεγαλειωδες μυστηριο που κοινωνει η ανθρωπινη φυσις;
χμ...
Ισως κατι διαφαινεται ....μα..
και το γεγονος οτι "διδασκαλος".."δυναται" να ειναι μοναχα ενας αρρεν/
η γυναικεια φυση εχει αλλον προορισμο...
εχουμε πολλα να πουμε...-
αν δενμεινουμε στο δαχτυλο....που σημαινει, αλλα, δεν ειναι ο δικος σου δεικτης -
διαλογισου σε αυτο κοιτωντας το χερι σου.
ατμοεμπνευσις:)
Technoshamanism
Edited by - ΑΤΜΑ on 07/06/2004 02:59:28
quote:
Ειναι σιγουρο αυτο;
Κοιτα να δεις αδερφε μου.
Εχει γεμισει ο κοσμος μεντορες , φωστηρες , ξερολες πασις φυσεως ,ε λοιπον εγω δε θα σπαταλησω ουτε ενα δευτερολεπτο για να διακρινω ποιος απο ολους ειναι ΤΖΟΥΦΙΟΣ και ποιος οχι..
Για μενα ο καλυτερος μεντορας φιλε μου ειναι η ιδια η ζωη....
Με τη λογικη την δικη σου ο υποψηφιος μεντορας σου θα ειχε καποιον αλλο μεντορα ο οποιος θα ειχε καποιον αλλο .......ΑΛΛΑ ολοι τους δεν μπορει θα εφταναν σε καποιον που δεν θα ειχε ΚΑΝΕΝΑ μεντορα πανω απ το κεφαλι του.
Ε αυτος ο ΚΑΝΕΝΑΣ μεντορας δεν μπορει να ηταν πιο μαγκας απο μενα και να τα καταφερε μονος του....
Συγχωραμε αν σε κουρασα με τις παπαριες μου.....
Φιλικα.....Κανενας.
πόσο μάλλον όταν αυτός ο κάποιος έχει την εμπειρία του δρόμου.
"Συγχωραμε αν σε κουρασα με τις παπαριες μου....."
Όχι, δεν με κούρασες αλλά ούτε κ μου απάντησες.
Απ' ότι κατάλαβα είσαι αυτοδίδακτος, αναλογίσου λοιπόν σε πόσα λανθασμένα μονοπάτια έχεις χαθεί!
Κανένας δεν γεννήθηκε με έμφυτη γνώση.
Οι περισσότεροι την αναζητούν, έτσι λοιπόν άλλοι είναι αυτοδίδακτοι κ άλλοι ψάχνουν κάποιο μέντορα.
Με εκτίμηση
magica de spell
quote:Κανένας δεν γεννήθηκε με έμφυτη γνώση.
Οι περισσότεροι την αναζητούν, έτσι λοιπόν άλλοι είναι αυτοδίδακτοι κ άλλοι ψάχνουν κάποιο μέντορα.
quote:

ΙΣΙΣΙΝΕΜΕΜΕΣΙΣΔΗΜΗΤΡΑΣΤΑΡΤΗ
quote:
Απ' ότι κατάλαβα είσαι αυτοδίδακτος, αναλογίσου λοιπόν σε πόσα λανθασμένα μονοπάτια έχεις χαθεί!
Σε πολλα!
Αλλα η καβλα αυτη ειναι φιλε μου.
Να κανεις λαθος και να το καταλαβαινεις μετα.
Εσυ θες ενα μεντορα να σε βγαλει κατευθειαν στην ¨αττικη οδο¨;
Δε πειραζει να χαθεις για λιγο και σε κανα παραδρομο...θα την βρεις μονο σου..
quote:
Αλλο να την αναζητας και αλλο να παπαγαλιζεις αυτα που θα σε οδηγησουν να μαθεις.Εχει μεγαλη διαφορα κολιγα.
Φιλικα......Κανενας
quote:
αλλά δεν είναι καλύτερα την πορεία προς την ΓΝΩΣΗ να την μοιράζεσαι με κάποιον;
εννοειται..
πως τη γνωση οφειλεις να μοιραζεσαι...
μα με ποιους;
Η γνωση καλυπτεται απο "Κελυφος"...
Ισως παλι...ειναι "τα πεπλα της Σαλωμη"~ψυχης...που απο "Ε-ρωτα" σου αποκαλυπτεται...
Το γεγονος ομως οτι η γνωση ειναι "κεκαλυμενη"..
χρειαζεται /'η μαλλον -επιβαλλει- επιστασια/προστασια...
Αντιστοιχη της αποκαλυψεως..που θε επελθει..
+ απο τη ζωη εμαθα:))
..πως οι πιο μεγαλες αποκαλυψεις επονται..μεγαλων..μα πολυ μεγαλων..δυσκολιων..+ εμποδιων![]()
Η γνωσηεχει τους θεματοφυλακες της.δεν μπορει να παραδωθει σαν αμνος σε σφαγειο..παρα μοναχα στις εποχες που κυβερνα ο οχλος...αυτο ομως ειναι ενα αλλο μεγαλο θεμα(εχωμιαν εντυπωση οτι ειναι το θεμα..που ανακαινηστηκε στο αποψεις προτασεις..:κυνηγι μαγισσων στη συγχρονη εποχη..εχμ..με γνωμονα πως μαγος μαγισσα ειναι ο η που κατεχειολες τις κλειδες...της δημιουργιας..:)
(:συμφωνει + το αγαπημενο μου πνευμα..σε αυτο που καταληγεις..+ συμφωνω επισης:)
Ερρωσθε!(ddcd2theultimatesource:)
Technoshamanism
Edited by - ΑΤΜΑ on 07/06/2004 04:09:48
Δεν ζητάω κάποιον να με βάλει στην "αττική οδό" αλλά όπως προείπα ζητάω κάποιον να με βοηθείσει να βρω -μόνη μου- μέσα μου την αλήθεια.
Αυτό κάνει ένας πραγματικός μέντορας, δεν σε διδάσκει την πεπετημένη του αλήθεια, αλλά σε ωθεί κ σου διδάσκει τον τρόπο να βρεις την αλήθεια μέσα σου.
magica de spell
KAIΡΟ ΕΧΟΘΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΥΡΕΘΟΥΜΕ!

ΙΣΙΣΙΝΕΜΕΜΕΣΙΣΔΗΜΗΤΡΑΣΤΑΡΤΗ
1
quote:
να με βοηθείσει να βρω -μόνη μου-
2
quote:
πραγματικός μέντορας
Δεν ξερω ομως το γιατι...
Να σαι σιγουρη ομως πως δε θα ρωτησω κανεναν, θα το βρω μονος μου.
Ισως αργησω....θα περιμενεις να σου πω;
Φιλικα....Κανενας.
(Σανενακ , θα σε περιμενω../εξαλλου ισως -ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ!- να σε βλεπω παλι μοναχα εγω..//ασε που λατρευω τους "χειμαρρωδεις και αυθεντικους "τυπους..τωρα αν με βρισεις "με το συμπαθειο" θα βαλω τη μαρουσκα να το σημειωσει..ασχετο.
παντως εχεις δικιοεπι του θεματος κι εσυ...:)
M.D.S.
διαβασε παλι ολα τα ποστ που εδωσες στο παρον τοπικ...αν διακρινεις μια επαναληψη τοτε μεσα απο τουτη θα βρεις την πρωτη..απαντηση.
...(nexttttt..q?)
Technoshamanism
Έτσι λοιπόν ο σωστός μέντορας-αυτός δηλαδή που θα σε βοηθείσει να βγάλεις την αλήθεια σου κ δεν θα σου επιβάλλει τη γνώμη του αλλά μεσα από γόνιμο διάλογο, κ όχι μόνο, θα σε οδηγήσει στην ηθική τελείωση άσχετα αν τελικά διαφωνεί με τα αποφεύγματά σου-απλά σου δείχνει τον ΤΡΟΠΟ κ ίσως τον δρόμο αλλά ΠΟΤΕ δε σου χαράσει ΠΟΡΕΙΑ.
Αυτή σαφέστατα τη βρήσκεις μόνος, η αναζήτηση από ένα σημείο κ μετά θέλοντας κ μη είναι μοναχική πορεία κ ούτε ο έρωτας αγαπητη ΑΤΜΑ δε σε συντροφεύει-δυστιχος- πια. Η αρχή όμως;
Αυτή είναι το δύσκολο καθ'οτι κ το ήμισυ του παντώς
Με σεβασμό
magica de spell
ξεχνας οτι δεν υπαρχει ανελιξη χωρις τον ερωτα..
και τι μπορει να συμαινει αυτο;...αναλογισου μοναχα το μυθο της ψυχης..(τον γνωριζεις αληθεια;..απο τους πιο ομορφους της ελληνικης μυθολογιας/ταυτιζομαι λογω εσωτερικου ομονατος..:)
Ο ερωτας λοιπον ειναι ο συτνροφος της ψυχης.-
Ισως παλι ταιριαζει στην καλλιτεχνικη μου φυση(και πραγματικοτητα)αυτη η πορεια δημιουργιας...οσο και αλελιξης...
πεσμου...πως θα συνεχισεις χωρις ερωτα ομως;
(οχι δεν ομιλω για τον ερωτα στο υλικο πεδιο..αυτο ειναι αλλο θεμα και αλλο σημειο στη σειρα των χρωματιστων μας...τροχων..:)
συνεχιζουμε σαν "ψαχτεις εντος" -λιγακι εστω- με το μυθο που ανεφερα ..(θα το εξιστορουσα..αλλα βρισκομαι παραλληα λιγο πιο πανω στις εικονες../.ο χρονος τελειωνει.οσο ξημερωνει..παω απο κει..)
(εχμ..αν και εδω στο φορουμ της σοφιας..θα πρεπει να το δω...πιο "εγκεφαλικα"/παλι το ιδιο θα πω/..ο ερωτας δεν μενει απ'εξω κι εδω..ξερεις.
-να δες εχω εμπνευση....
στο νου ειναι..μα και η ψυχη...καθοδηγειται..απο μια μελωδια..παραλληλα)
καλο ξημερωμα..:)
Technoshamanism
quote:
Σανενακ , θα σε περιμενω
Οσο θα περιμενεις δε φτιαχνεις και κανα καφε γιατι θα μας παρει ο υπνος....
quote:
Έτσι λοιπόν ο σωστός μέντορας-αυτός δηλαδή που θα σε βοηθείσει να βγάλεις την αλήθεια σου κ δεν θα σου επιβάλλει τη γνώμη του αλλά μεσα από γόνιμο διάλογο, κ όχι μόνο, θα σε οδηγήσει στην ηθική τελείωση άσχετα αν τελικά διαφωνεί με τα αποφεύγματά σου-απλά σου δείχνει τον ΤΡΟΠΟ κ ίσως τον δρόμο αλλά ΠΟΤΕ δε σου χαράσει ΠΟΡΕΙΑ.
Μακαρι να τον βρεις βρε κοπελια...αλλα ειναι ειδος προς εξαφανιση....
Ριξε παντως κι ενα τζοκερ γιατι πιο πολλες πιθανοτητες εχεις εκει...
Φιλικα....Κανενας