ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ esoterica>> - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ esoterica>> - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

Avallon30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
lipotaktisΜέλος
16/08/2003, 21:06:37
FRIEND reptilesalonica
Νομίζω πως το FORUM του esoterica είναι αρκετά καλό.Όμως τέτοια θέματα είναι χρήσιμα γιατί οδηγούν στη βελτίωση.

Don't press yourself.
let you free.
you will find the answer.
Be sure.

28/08/2003, 12:03:02
Σα γυναίκα μιας και δίνω ιδιαίτερη σημασία στην αισθητική να προτείνω μια καθαρά αισθητική παρέμβαση:

Θα ήταν καλό στα σχόλια που γράφονται κάτω κάτω στο μήνυμα όταν αυτό τροποποιείται ("Edited on 1/2/2003...") να είναι τουλάχιστον 1-2 μεγέθη πιο μικρά τα γράμματα. Μπορεί να σας φαίνεται λεπτομέρεια αλλά πιστέψτε με θα κάνει μεγάλη διαφορά ειδικά σε μηνύματα που έχουν τροποποιηθεί πολλές φορές... Δε νομίζω ότι τεχνικώς είναι δύσκολο να γίνει...

"Τάδε έφη Avallon"
16/09/2003, 04:44:42
Κάποιες ακόμη επισημάνσεις θα ήθελα να κάνω για περισσότερο εύρυθμη λειτουργία των forums.

*Για την τροποποίηση θα έλεγα να μη βγαίνουν 5-6 σειρές απο "Edited on..." όταν χρειαστεί να κάνουμε περισσότερα edit. Θα μπορούσε -αν γίνεται- να αναγράφεται π.χ. "Edited 6 times, last time on ..."

*Όταν πατάμε το link για απάντηση, να μη φορτώνονται όλες οι σελίδες του θέματος (σκέψου να είναι 26 σελίδες!) γιατί καθυστερούμε πάρα πολύ και πολλές φορές -δε ξέρω αν συμβαίνει και σε εσάς- μπουκώνει η γραμμή (flood) και πρέπει να κάνω αποσύνδεση και σύνδεση εκ νέου με το internet. Μπορεί να φορτώνεται μόνο η τελευταία σελίδα και να υπάρχει σχετικό link για τη φόρτωση όλων των σελίδων (για όποιον το επιθυμεί).

*Αν γίνεται να μπαίνουν τίτλοι σε κάθε σελίδα (τέρμα πάνω κορυφή, στη μπάρα του explorer, εκει που λέει "ESOTERICA.gr Forums! - Microsoft Internet Explorer". Το "Microsoft Internet Explorer" μάλιστα, δείχνει οτι δεν έχουν μπεί καθόλου tags και meta tags κατά το σχεδιασμό και publishing των σελίδων του esoterica, πράγμα που σημαίνει -αν δε κάνω λάθος- οτι το site δεν "αφήνει" λέξεις κλειδιά σε μηχανές αναζήτησης-λόγω έλειψης τίτλων σελίδων.
Αν υπάρχουν τίτλοι σε κάθε σελίδα θα είναι ευκολότερο να μετακινούμαστε μέσω του "history" (δεξιά του "back", στη μπάρα του explorer).
Ιδιαίτερα χρήσιμο είναι όταν χρησιμοποιούμε το κουμπί "Ενεργά Θέματα". Απαντώντας σε διάφορα τοπικς είναι εύκολο να "χάσουμε τη μπάλα" και να πρέπει να πολλαπλά "back", ώσπου να δούμε το url "esoterica.gr/forums/active.asp". Αν υπάρχουν τίτλοι σε κάθε σελίδα δε θα χρειάζεται να υποβαλόμαστε σε όλο αυτό γιατί θα είναι εύκολο να διαλέγουμε ξανά το "ενεργά θέματα" πατώντας το "history" και βλέποντας τους τίτλους των σελίδων που έχουμε προσπελάσει.
Όλο αυτό το αναφέρω γιατί αν φάει ενα κόλημα η σύνδεση και ξαναμπούμε, χάνουμε τα "ενεργά θέματα" γιατί θα "μηδενίσουν" λόγω της νέας μας εισόδου στο σύστημα.
Ακολουθεί φωτό-παράδειγμα απο άλλο διεθνές site στο οποίο είμαι μέλος:

*Γενικά, πολλές φορές "κολάει" η σύνδεσή μου και προφανώς οφείλεται στο οτι τα forums είναι δυσκίνητα...μπορεί να γίνει κάτι γι' αυτό? Μήπως να μπαίνει περιοριστικός παράγων στα μεγέθη φωτογραφιών και των φωτογραφιών υπογραφών?...Ενώ σε άλλα θέματα όπως κλειδώματα κ.λ.π το esoterica ειναι αυστηρότερο απο άλλα site, στο θέμα των φωτογραφιών και του τρόπου κύλισης και ανοίγματος των σελίδων δεν είναι τόσο αυστηρό. Στα περισσότερα διεθνή boards υπάρχει περιορισμός στα μεγέθη των φωτογραφιών.

Απλά, φιλικές επισημάνσεις για να κάνουμε την online ζωή μας ευκολότερη. Δυστυχώς δεν έχουμε καλωδιακό internet και οι ταχύτητές μας, μας υποχρεώνουν να "παίζουμε με λίγα bytes"

~Γρηγόρης~

Once you were wild, don't let them tame you

Edited by - reptilesalonica on 16/09/2003 05:24:15

8odwrisΜέλος
22/09/2003, 02:50:32
polY WRAIA OLA OSA PROTINETE!!!! egw 8a 8ela na protinw kati: an mporeite na dimiourgisete ena kainourgio foroum opws einai i PSYXI opws einai i 8ERAPEIA.....NA DIMIOURGISETE KAI ENA POU NA ONOMAZETE : NARKWTIKA kai ekei mesa na mpoune ta 8emata pou exoune na kanoune me ayta...opws xasis ...HRWINI...KLP

8.n

22/09/2003, 14:25:55
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ 8odwri ΣΤΗΝ ΠΑΝΩ ΔΕΞΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΥΠΑΡΧΗ Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΚΕΙ ΔΥΝΑΣAI ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ.

ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.....

ΕΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΤΟ.....

ΕΧΕΙΣ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.
Ο ΧΩΡΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ..

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

lencolasΜέλος
22/09/2003, 22:18:06
*ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΙΛΟΣ,ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΤΟ FTP ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΙΜΗ.
*ΕΓΩ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΗ Η ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΥΝΗΜΑΤΩΝ.ΜΠΟΡΕΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΒΑΘΜΙΔΑ(ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ Ε-ΜΑΙΛ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΤΕ ΑΥΤΟ) ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΤΕ ΟΡΑΤΗ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ.ΤΟ ΛΕΩ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΑΠΑΝΤΟΥΝΕ ΜΟΝΟΛΕΚΤΙΚΑ ΣΕ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΧΟΥΝΕ 2000 ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΛΕ,ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΝΕΤΕ ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΝΕ ΒΑΘΜΙΔΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝΕ ΚΑΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟ ΣΤΟ ΧΩΡΟ.ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΑΠΛΑ ΕΙΠΑ..
*ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ REPTILE,ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟ ΠΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΣΤΟ EXPLORER ΑΛΛΑ ΜΕ ΚΑΛΥΨΕ Ο ΚΑΛΟΣ ΜΟΥ ΦΙΛΟΣ...
*ΙΣΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ..
ΦΙΛΙΚΑ

The Truth Is Out There..

22/09/2003, 22:54:29
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΗ lencolas ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΜΗΝΗΜΑΤΩΝ ΠΟΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΤΩΝ ΜΗΝΗΜΑΤΩΝ.

ΟΥ ΕΝ ΤΩ ΠΟΛΛΩ ΤΟ ΕΥ.

ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ

quote:
ΙΣΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ..

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ....
Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΛΙΘΑΡΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΤΙΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ...

ΕΛΠΙΖΩ ΠΩΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΘΕΙ ΤΟ ESOTERICA.gr ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΦΟΡΟΥΜΣ ΑΛΛΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

23/09/2003, 03:35:15
lencolaki, το νούμερο κάτω απο το ψευδώνυμο δεν αναδεικνύει την εγκυρότητα των γραφομένων του γράφοντως. Όσοι ψηφοθήρες, αποσκοπούν σε αυτό ακριβώς, ας το κατανοήσουν τώρα και όσοι δεν ενδιαφέρονται για την "ψηφοθηρία", δε τους ενδιαφέρει και το νούμερο κάτω απο το ψευδώνυμο...
Αυτοί που περνιούνται ως πονηροί, να ξέρουν οτι υπάρχουν και αυτοί που τους ανακαλύπτουν......

~Γρηγόρης~

Once you were wild, don't let them tame you

23/09/2003, 08:45:19
quote:
Αυτοί που περνιούνται ως πονηροί, να ξέρουν οτι υπάρχουν και αυτοί που τους ανακαλύπτουν......

Σωστά φίλε Γρηγόρη... Αλλωστε έχουμε παραδείγματα αυτού του γεγονότος...

Ρε παιδιά κάντε κάτι να μπαίνουμε κατευθείαν στην τελευταία σελίδα του τόπικ όταν μας έρχεται ενημέρωση! Χάνουμε πολύτιμο χρόνο...και χρήμα... που δεν περισσεύει...τόσο δύσκολο είναι?

Συγνώμη αλλά δεν ξέρω το τεχνικό μέρος...

"Τάδε έφη Avallon"
lencolasΜέλος
23/09/2003, 20:16:38
quote:

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ....
Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΛΙΘΑΡΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΤΙΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ...

ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΡΙΑ ΛΙΘΑΡΑΚΙΑ ΝΑ ΒΑΛΩ!!! ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΜΕ ΤΙΣ ΛΙΓΟΣΤΕΣ ΜΟΥ ΓΝΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΠΑΙΔΕΥΤΩ!!!

quote:
lencolaki, το νούμερο κάτω απο το ψευδώνυμο δεν αναδεικνύει την εγκυρότητα των γραφομένων του γράφοντως. Όσοι ψηφοθήρες, αποσκοπούν σε αυτό ακριβώς, ας το κατανοήσουν τώρα και όσοι δεν ενδιαφέρονται για την "ψηφοθηρία", δε τους ενδιαφέρει και το νούμερο κάτω απο το ψευδώνυμο...

REPTILAKI, ΧΑΘΗΚΕΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ,Ε?

ΦΙΛΙΚΑ

The Truth Is Out There..