- ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ & ΛΟΓΟΙ ΣΟΦΙΑΣ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Ο Μεγάλος Δρόμος δεν είναι δύσκολος γι'αυτούς που δεν έχουν προτιμήσεις.Όταν απουσιάζει η αγάπη και το μίσος, όλα γίνονται καθαρά και ανεπιτήδευτα. Κάνε όμως την παραμικρή διάκριση, και ο ουρανός και η γη χωρίζονται για πάντα. Αν θες να δεις την αλήθεια, να μην έχεις καμιά άποψη, ούτε υπέρ, ούτε κατά. Ο αγώνας γι'αυτό που επιθυμεί κάποιος και εναντίον αυτού το οποίο αποστρέφεται, είναι μεγάλη αρρώστια του μυαλού.

ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ -ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ
ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΠΕΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ
ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΕΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΒΡΟΜΙΖΟΥΜΕ -ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΥΜΕ
ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΟ -ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΝΕΡΟ ΖΩΗΣ.
ΜΟΛΥΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΜΑΣ ΘΕΟ -ΔΙΑΛΟΓΟ .
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΥΓΧΩΡΟΥΝ.
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΒΡΩΜΙΣΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΝΕΡΟ ΖΩΗΣ.
ΑΥΤΟ ΓΙΕ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥ ΔΙΑΦΟΡΑ.
ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΛΥΝΩ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΜΟΥ
ΟΧΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑ ΕΝ ΠΡΑΞΗ.
ΑΥΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΒΡΙΣΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΣΚΟΤΩΣΕΙ.
ΕΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΓΙΕ ΜΟΥ --ΝΑ ΜΟΥ ΔΕΙΞΕΙ ΤΗ ΖΩΗ--.
ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ ΓΙΕ ΜΟΥ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ
ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΡΡΩΣΤΕΙΑ ΚΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΝΩ ΚΑΛΑ.
[ΚΑΙ Ο ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕ ΝΑ ΠΛΕΝΕΙ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ].
ΠΟΤΕ ΜΟΥ ΓΙΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΣΕ ΑΓΑΠΩ .
ΤΟ ΕΔΕΙΞΑ ΜΕ ΠΡΑΞΗ.
ΣΟΥ ΠΛΕΝΩ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑ ΚΑΘΑΡΙΖΩ ΟΛΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ.
ΣΕ ΚΑΘΙΣΤΩ ΚΑΘΑΡΟ ΣΤΗ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ.
ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΕΙΣΑΙ ΓΙΕ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΣΟΥ
ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΝΙΩΘΕΙ ΑΡΧΟΝΤΑΣ.
ΝΑΙ ΟΤΑΝ ΣΕ ΧΤΥΠΟΥΝ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΟΙΤΑΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΑΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΧΘΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ.
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΙΣΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕ ΖΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΚΙΕΣ
ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΨΕΥΤΙΚΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ
ΟΤΑΝ ΛΑΜΠΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗΣ
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΙΣΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΛΑΟ ΣΟΥ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΒΑΣΙΛΙΑΣ
ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΑΝΑ ΤΗ ΓΗ ΘΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΓΑΠΗΤΟΙ.
ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΣΕ ΔΟΥΛΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΤΙΠΟΤΑ
ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΔΟΥΛΩΝ ΚΑΙ ΣΚΛΑΒΩΝ.
ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΨΥΧΗ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΕΙΣΑΙ Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.
ΤΟΤΕ ΦΤΑΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΘΕΟ .
ΤΟΤΕ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΓΥΡΩ ΣΟΥ ΜΙΛΑΣ ΚΑΙ ΠΡΑΤΕΙΣ
ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ.
ΓΙΝΕΣΑΙ ΘΕΟΣ ΑΓΝΟΣ ΠΟΥ ΠΛΗΜΜΥΡΙΖΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΟΛΟ ΑΠΛΟΤΗΤΑ.
ΛΟΙΠΟΝ ΑΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑ
ΣΟΥ ΠΛΕΝΩ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΩ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ
ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ.
ΧΑΙΡΕ ΟΜΟΡΦΙΑ ΖΩΗΣ .
ΧΑΙΡΕ ΛΟΓΕ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ .
ΧΑΙΡΕ ΔΙΔΑΣΚΑΛΕ ΤΗΣ ΑΠΛΟΤΗΤΑΣ.
Άφηνε τις πράξεις σου να μιλούν για σένα, αλλά να είσαι συνεχώς σε επιφυλακή και να αποφεύγεις τις τρομερές παγίδες της ματαιοδοξίας και της έπαρσης που μπορούν να παρεμποδίσουν την πρόοδό σου. Την επόμενη φορά που θα μπεις στον πειρασμό να κομπάσεις, βάλε τη γροθιά σου μέσα σε έναν κουβά με νερό και η τρύπα που θα μείνει όταν τη βγάλεις θα σου δείξει το μέγεθος της σπουδαιότητάς σου.
(Από το βιβλίο " Ένας καλύτερος τρόπος να ζεις" του Og Mandino, Εκδόσεις Διόπτρα)

Όταν κάνεις κάποιο λάθος ή δέχεσαι ένα χτύπημα από τη ζωή, μην κάθεσαι και το αναμασάς για πολύ. Τα λάθη είναι ο τρόπος που χρησιμοποιεί η ζωή για να σε διδάξει κάτι. Το γεγονός ότι κάνεις γκάφες πότε πότε είναι αδιαχώριστο από την ικανότητά σου να φτάσεις
τους στόχους σου. Κανείς δε νικάει πάντα και οι αποτυχίες σου, όταν συμβαίνουν, είναι κι αυτές μέρος της ανάπτυξής σου. Πώς θα μάθεις τα όριά σου χωρίς κάποια περιστασιακή αποτυχία; Ποτέ μην τα παρατάς. Θα έρθει η σειρά σου.
( Από το βιβλίο " Ένας καλύτερος τρόπος να ζεις " του Og Mandino, εκδόσεις Διόπτρα )

Ο άνθρωπος που αναζητά γνώμες, είναι σοφός. Ο άνθρωπος που φιλονικεί με γεγονότα είναι ανόητος.
Frank Garbutt
Η σοφία δεν είναι σοφία όταν βγαίνει μόνο από βιβλία.
Οράτιος
Είναι πιο εύκολο να είσαι σοφός για τους άλλους παρά για τον εαυτό σου.
Francois De la Rochefoucauld
Ο σοφός δεν τα ξέρει όλα, μόνο οι ανόητοι ξέρουν τα πάντα.
Αφρικάνικη παροιμία
Δεν είναι σοφό να είσαι σοφότερος απ’ ότι χρειάζεται.
Philippe Quinault
Ο μόνος άνθρωπος που συμπεριφέρεται λογικά είναι ο ράφτης μουֹμου παίρνει μέτρα κάθε φορά που με βλέπει. Οι υπόλοιποι συνεχίζουν με τις παλιές διαστάσεις και περιμένουν εμένα να ταιριάξω.
George Bernard Shaw
Χωρίς σοφία, η γνώση είναι πιο ανόητη από την άγνοια.
Ανώνυμος

15 σίγουροι τρόποι για να νιώθεις δυστυχισμένος...
1.Να χρησιμοποιείς τη λέξη «εγώ» όσο πιο συχνά μπορείς.
2.Πάντοτε να είσαι εύθικτος στις προσβολές.
3.Να ζηλεύεις και να φθονείς τους άλλους.
4.Να σκέφτεσαι μονάχα τον εαυτό σου.
5.Να μιλάς μονάχα για τον εαυτό σου.
6.Να μην εμπιστεύεσαι κανέναν.
7.Να μην ξεχνάς ποτέ μια κριτική που σου έχει γίνει.
8.Να περιμένεις πάντα αναγνώριση από τους άλλους.
9.Να είσαι καχύποπτος.
10.Να δίνεις μεγάλη σημασία σε όσα λένε οι άλλοι για σένα.
11.Να αναζητάς πάντα λάθη στους άλλους.
12.Να μην ξεχνάς ποτέ το καλό που πιθανόν έκανες για κάποιον.
13.Να δυσαρεστείσαι αν οι άλλοι δεν αναγνωρίζουν το καλό που τους έχεις κάνει.
14.Να επιμένεις να είσαι πάντα το κέντρο της προσοχής.
15.Να θέλεις να όλοι να συμφωνούν με τη γνώμη και τις απόψεις σου.

ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΕΦΕΡΕ ..........
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΦΩΣ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕΣ...
ΧΑΙΡΩΜΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ....
ΦΙΛΕ ΘΩΘ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ ΣΟΦΙΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ.
ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΛΛΑ ....
ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΜΑΘΕΝΕΤΕ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΙΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ.....ΣΕ ΜΕΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΞΙΟ....

ANTONIOS1997
""ΑΡΑΤΕ ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ""
τοτε ειναι αληθινη.
Οταν η δυναμη επιδειχνεται
τοτε ειναι μηδαμινη.
Αγαπη του καλυτερου εαυτου σημαινει τιμιες πραξεις
Ηθικη του καλυτερου εαυτου σημαινει σκεψη πριν απο την πραξη
Λαου Τζε
quote:
15 σίγουροι τρόποι για να νιώθεις δυστυχισμένος...
...2.Πάντοτε να είσαι εύθικτος στις προσβολές.(ποιά προσβολή?)
...
7.Να μην ξεχνάς ποτέ μια κριτική που σου έχει γίνει.
...
11.Να αναζητάς πάντα λάθη στους άλλους....
14.Να επιμένεις να είσαι πάντα το κέντρο της προσοχής.
...
Γιατί επιμένεις να εκπέμπεις αρνητική ενέργεια αντονιε? γιατί νομίζεις πως όλοι σε καταδικάζουν? απο μια μικρή ανασκόπηση που έκανα στα γραφόμενα είδα τον αvatagr να εκφέρει μία άποψη (ασχέτως αν είναι σωστή ή όχι)
quote:
ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΝΑ ΓΙΝΩ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ.
ΔΙΑΒΑΣΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΡΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΑΙ ΓΡΑΨΕΙ ΜΕ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΚΟΠΟ
ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΤΑ ΡΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΓΡΑΨΕΙ ΕΑΝ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ????
ΠΡΟΣΘΕΣΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΜΑΣ ?????
ΚΑΙ ΕΑΝ ΝΑΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ?????
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
διακρίνεις μήπως κάποιο στοιχείο ειρωνείας ή μία προσπαθεια προσβολής ? που βρίσκεται ακριβώς η επίθεσή που πιστεύεις ότι κάνει σε εσένα ?
τώρα πρόσεξε τη δικιά σου απάντηση...
quote:
Αυτό το θέμα έχει 10 σελίδες και περίπου 500 αποφθέγματα και όχι ρητά. Είσαι σίγουρος ότι τα διάβασες ή μήπως μπέρδεψες τα τόπικ; Μήπως καταλάθος μπήκες σε κανένα τόπικ με δράκουλες, αιμοσταγείς χριστιανούς, «ευγενικούς» Αρίους, εκλεκτούς φασίστες, ή σε κανένα από αυτά τα τοπικ που τρώς προφιτερολ και γλυκιά ψητή κότα, και σου ζωγραφίζουν τη μουρίτσα και το γκρίζο μουστάκακι;
Ενώ εδώ και πάρα πολύ καιρό διαβάζεις όλα αυτά έρχεσαι τώρα να αναρωτηθείς για την αξία των ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΩΝ ΣΟΦΙΑΣ!!!!!!!Έχεις στείλει σχεδόν χίλια μηνύματα που ξεκινούν με ευχαριστώ δεν λένε τίποτα και καταλήγουν σε ευχαριστώ. Αυτή είναι η ευγένεια σου; Είναι πράγματι εκπληκτικό!!!!!!!
Άραγε δεν είδες προσευχή, ευγένεια ψυχής, ανώτερη ποίηση, δρόμους ηρωισμού, δρόμους μύησης, δρόμους αγάπης, αλήθειες για τον άνθρωπο, τη ζωή, τη φιλοσοφία, τις σχέσεις; Δεν είδες εσωτερική γνώση που ξεχειλίζει μέσα από αυτά τα αποφθέγματα;
Αλλά τι κάθομαι και λέω. Κάθομαι και ασχολούμαι . Εάν δεν τα είδες δεν σε υποχρεώνει κανείς να τα δεις. Από τη στιγμή που δεν προσφέρεις θα ήταν ευγενικό να μην ενοχλείς τουλάχιστον.
Τι αξία έχει να ανοίγεις θεματάκια τύπου : «ερωτήσεις προς τα μέλη» και να αγωνιάς για το μέλλον του site όταν δεν μπορείς να αναγνωρίσεις ποιο ήταν το πρώτο τοπικ του εσωτερικά που μάζεψε το ενδιαφέρον του κόσμου, χωρίς να έχει δαίμονες και τέρατα.
ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ ΣΟΦΙΑΣ. ΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΕΙΝΑΙ ΖΕΣΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ.
ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΝΟΙΞΕ ΝΕΟ ΤΟΠΙΚ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ……..ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΟΣ ΙΕΡΟΣ……… ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ ΣΟΦΙΑΣ.
Γιατί αυτή η επιθετικότητα ? Ξανακοίταξε λίγο ήρεμα όσα ειπώθηκαν και θα δεις ότι ενοχλείσαι για το τίποτα . Δεν πιστεύω πως ο avatargr( ή ο οποιοσδήποτε ) αξίζει τετοια αντιμετώπιση έστω και αν κάνει λάθος . ο avatargr δε θελησε να συνεχίσει αυτην την "αντιδικία" από λεπτότητα αλλά με ενοχλεί να γίνεται μία αναίτια επίθεση σε κάποιον ( συγχαρητήρια avatargr . ανέβηκες ακόμη περισότερο στην υπόληψή μου ). πότε κάποιος σε είπε ανάξιο ? γιατί έχεις την ταση να βλέπεις τον εαυτό σου αδικημένο ? αυτή τη στιγμή που γράφω αυτά αν με έβλεπες θα μπορούσες να με δεις να χαμογελάω έχοντας περιέργεια για την απάντησση που θα λάβω . προκαταβολικά σου λέω ότι δεν τα λέω αυτά με διάθεση να σε προσβάλω ... απλώς ήμουνα ειλικρινής απέναντί σου . θέλω να σου ζητήσω συγνώμη αν νιωθεις ότι κάπου κάνω λάθος . υπόδειξέ του μου για να το διορθώσω . αλλιώς ... μία συγνώμη δεν κάνει κακό .
φιλικά ...
"Οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει ο ανθρώπινος νους μπορεί και να το καταφέρει"