- Lost-οι αγνοούμενοι - - Κινηματογράφος -
Κι εγώ μπορώ να στήσω μια ιστορία να σας τη λέω για χρόνια κρατώντας σας ενήμερους για τις εξελίξεις, να σας κρατάω σε αγωνία, να σας υπόσχομαι ότι θα δοθεί μια σαφής εξήγηση στο τέλος και μετά να πω: "Καλέ, στον ύπνο μου τα έβλεπα όλα αυτά! Δεν ήταν προφανές;" Και να αποφύγω να απαντήσω σε όλα τα μεγάλα ερωτήματα που τόσα χρόνια δημιουργούσα, γιατί απλά σε ένα όνειρο όλα μπορούν να συμβούν και τελικά δεν έχει και μεγάλη σημασία...
Μονάχα, που οι δημιουργοί του Lost είχαν αποκλείσει από παλιά την ερμηνεία του να είναι όλα ένα είδους όνειρο αφού κανείς δεν επέζησε από την πτώση του αεροπλάνου (εάν αυτό τελικά εννοήθηκε στο τέλος). Και εάν η ζωή στο νησί ήταν πραγματική, τότε η κατάληξη που δόθηκε δεν είχε καμιά σχέση με το τι γινόταν στο νησί. Απλά, κάποια στιγμή τους έδειξε όλους να συναντιούνται ξανά στο Καθαρτήριο και όσο για το νησί, ούτε λόγος. Άκλαυτος πήγε ο Γουίντμορ, άκλαυτοι οι αριθμοί του πρώτου κύκλου, άκλαυτοι οι Άλλοι, άκλαυτη γενικά πήγε όλη η σειρά και η ευθύνη που είχαν για να μας δώσουν απαντήσεις.
Τώρα, εάν δακρύσαμε και λιγάκι βλέποντας τη μακαρίτισσα τη Τζουλιέτ να ξαναθυμάται τον έρωτά της με τον Σόγιερ και εάν δακρύσαμε όταν είδαμε τον Σαγίντ να ξανασμίγει με την αδελφή του Μπουν (και γιατί δηλαδή μ' αυτήν και όχι με την άλλη που αγαπούσε όταν ήταν βασανιστής;) εν μέσω μιας καθ' όλα στημένης και ασύνδετης συγκυρίας, τι να πω; Να πω ότι μας ικανοποίησε; Καλύτερα να έβλεπα το "Θα σε δω στον Παράδεισο" που τουλάχιστον δεν προσποιήθηκε ότι ήταν κάτι άλλο...

Εγινε κατι σαν το "Final Destination", με καταληξη βεβαια οτι οι νεκροι, ειδαν οτι ζουν !!!

quote:
Ναι, βέβαια strangerz2. Δόθηκε ικανοποιητική εξήγηση για όλα!
Κι εγώ μπορώ να στήσω μια ιστορία να σας τη λέω για χρόνια κρατώντας σας ενήμερους για τις εξελίξεις, να σας κρατάω σε αγωνία, να σας υπόσχομαι ότι θα δοθεί μια σαφής εξήγηση στο τέλος και μετά να πω: "Καλέ, στον ύπνο μου τα έβλεπα όλα αυτά! Δεν ήταν προφανές;" Και να αποφύγω να απαντήσω σε όλα τα μεγάλα ερωτήματα που τόσα χρόνια δημιουργούσα, γιατί απλά σε ένα όνειρο όλα μπορούν να συμβούν και τελικά δεν έχει και μεγάλη σημασία...Μονάχα, που οι δημιουργοί του Lost είχαν αποκλείσει από παλιά την ερμηνεία του να είναι όλα ένα είδους όνειρο αφού κανείς δεν επέζησε από την πτώση του αεροπλάνου (εάν αυτό τελικά εννοήθηκε στο τέλος). Και εάν η ζωή στο νησί ήταν πραγματική, τότε η κατάληξη που δόθηκε δεν είχε καμιά σχέση με το τι γινόταν στο νησί. Απλά, κάποια στιγμή τους έδειξε όλους να συναντιούνται ξανά στο Καθαρτήριο και όσο για το νησί, ούτε λόγος. Άκλαυτος πήγε ο Γουίντμορ, άκλαυτοι οι αριθμοί του πρώτου κύκλου, άκλαυτοι οι Άλλοι, άκλαυτη γενικά πήγε όλη η σειρά και η ευθύνη που είχαν για να μας δώσουν απαντήσεις.
Τώρα, εάν δακρύσαμε και λιγάκι βλέποντας τη μακαρίτισσα τη Τζουλιέτ να ξαναθυμάται τον έρωτά της με τον Σόγιερ και εάν δακρύσαμε όταν είδαμε τον Σαγίντ να ξανασμίγει με την αδελφή του Μπουν (και γιατί δηλαδή μ' αυτήν και όχι με την άλλη που αγαπούσε όταν ήταν βασανιστής;) εν μέσω μιας καθ' όλα στημένης και ασύνδετης συγκυρίας, τι να πω; Να πω ότι μας ικανοποίησε; Καλύτερα να έβλεπα το "Θα σε δω στον Παράδεισο" που τουλάχιστον δεν προσποιήθηκε ότι ήταν κάτι άλλο...
Δηλαδή εσύ, τί περισσότερο ήθελες? Δέν γινόταν να προχωρήσει πιό κάτω η εξήγηση γιατί θα καταντούσε γελοίο στον κόσμο,που στην πλειοψηφία του θέλει απλά πράγματα.Τί θα μπορούσε να δείξει για το τεράστιο άγαλμα? Αυτούς που το έφτιαξαν? Για το φώς-πηγή? Τι θα μπορούσε να πεί για αυτό? Όλα αυτά είναι στην σφαίρα του υπερφυσικού στο νησί και θα ήταν αδύνατο να το προχωρήσουν παραπέρα,γιατί το lost δέν είναι x-files.Η ουσία ήταν οι σχέσεις των ανθρώπων που αναπτύχθηκαν.
Προσωπικά ικανοποιήθηκα από το τέλος του LOST μιας και αφήνει περιθώριο να το συζητήσουμε και να το αναλύσουμε ο καθένας από την σκοπιά του. Και μάλιστα, μας δίνεται η δυνατότητα συζήτησης κομμένης και ραμένης στα πλαίσια του παρόντος ισότοπου !!!
Θα συμφωνήσω με τον strangerz2 ότι περαιτέρω απαντήσεις για τι συνέβαινε στο νησί θα το καταντούσανε γελοίο. Υπήρξαν τόσες υπερβολές που αν τις θεωρούσαμε δεδομένες σε όλους αυτούς τους κύκλους, ίσως και να μην ασχολούμασταν τελικά τόσο φανατικά με την παρακολούθηση της σειράς. Δεν νομίζω να μας συγκινούσε η προοπτική του να μπλέκανε εξωγήινοι, νεφλιμ και διάφορά άλλα φρούτα προκειμένου να βρεθεί και η εξήγηση του τι γινότανε όλο αυτό το διάστημα.
Λογικό ήτανε οι παραγωγοί να απορίψουν τον ισχυρισμό ότι όλοι ήτανε νεκροί όταν τέθηκε στις αρχές προβολής της σειράς. Καταρχήν μια τέτοια παραδοχή θα κατέστρεφε εμπορικά την σειρά. Από την άλλη, ναι μεν στο τέλος μας εμφανίζονται όλο νεκροί, παρα ταύτα τα ερωτήματα παραμένουν για το πότε υπήρξαν ζωντανοί. Και πιστεύω εδώ είναι η τεράστια επιτυχία της σειράς, μιας και 4 ημέρες μετά το τέλος της είναι αυτή την στιγμή το πιο Hot Topic συζητήσεων σε forums παγκοσμίως.
Ας ξεκινήσουμε καταρχήν με τα συμπεράσματά μας. Εγώ προσωπικά κατέληξα στα παρακάτω :
Καταρχήν ότι ζήσανε οι ήρωές της σειράς πρίν το ατύχημα, ήτανε πραγματικό. ΄Αρα υπήρξε κάποια σχέση μεταξύ ορισμένων χαρακτήρων και κάποια "δύναμη" τους έφερε στην ίδια μοιραία πτήση (κάρμα ???).
Δεύτερο δεδομένο είναι πως ότι παρακολουθήσαμε στον έκτο κύκλο (δλδ η ζωή που ζήσανε αν δεν έπεφτε το αεροπλάνο) ήτανε ένας "ψεύτικος" κόσμος που δημηούργηθηκε (από τις ψυχές ή από την ψυχή του Τζακ και θα εξηγήσω στο τέλος γιατί παίζει και αυτό το σενάριο), προκειμένου να βαδίσουν όλες μαζί προς το φως μιας και υπήρξε μια σύνδεση μεταξύ τους.
Οπότε μένει να καταλάβουμε τι έγινε στο νησί. Για μένα παίζουν δύο θεωρίες. Ή που το νησί ήτανε ένας ενδοιάμεσος προορισμός (διάσταση) όπου ζωντανοί και νεκροί συναντιόντουσαν προκειμένου να λύσουν τις όποιες διαφορές τους, ή που τελικά ΟΛΑ ήτανε στην φαντασία του Τζακ, ένα παιχνίδι του μυαλού του που εξελίχθηκε την ώρα που ψυχοραγούσε. Σε κάθε περίπτωση το νησί δεν ήτανε το μέρος που έζησαν οι επιζώντες ενός αεροπορικού δυστυχήματος.
Αυτή είναι η θεωρία μου, άμα θέλετε την συζητάμε ή ας πει και κάποιος άλλος την άποψή του για να μην σας κουράσω με τις αναλύσεις μου ![]()
Edited by - KERRY KING on 27/05/2010 10:34:42
χωρίς νόηση ... σωστά.? ... και αυτό ακριβώς ήταν το τελευταίο επεισόδιο... κατά την γνώμη μου... και δυστυχώς το χάλασε για όλη την σειρά..
τώρα εάν κάποιος το γουστάρει ή οχι .. είναι άλλο θέμα...
αλλά δεν υπάρχει λόγος να συζητήσω και να αναλύσω κάτι που δεν έχει ή βγάζει νόημα...
Ο J.J Abrams είναι entertainer .. και ή δουλειά του είναι να διασκεδάζει τον κόσμο .. εάν όμως κατάφερε να τσαντίσει και να εξαγριώσει .. περισσότερους απο τους μισούς φαν ..
τότε δεν έχει κάνει καλά την δουλειά του......
quote:
Κι εγώ μπορώ να στήσω μια ιστορία να σας τη λέω για χρόνια κρατώντας σας ενήμερους για τις εξελίξεις, να σας κρατάω σε αγωνία, να σας υπόσχομαι ότι θα δοθεί μια σαφής εξήγηση στο τέλος και μετά να πω: "Καλέ, στον ύπνο μου τα έβλεπα όλα αυτά! Δεν ήταν προφανές;" Και να αποφύγω να απαντήσω σε όλα τα μεγάλα ερωτήματα που τόσα χρόνια δημιουργούσα, γιατί απλά σε ένα όνειρο όλα μπορούν να συμβούν και τελικά δεν έχει και μεγάλη σημασία...
χαχα .. σωστά ... αλλά δεν θα είσαι ή πρώτη ...ούτε ή τελευταία ... σε Εσωτερικό forum είμαστε άλλωστε και έχουμε διαβάσει και δει τα μάτια μας...![]()
να σου πω τι περίμενα .. ή τουλάχιστον πως θα το τελείωνα ..
μετά τον χαμό και μακελειό στο νησί ... και εφόσον έχουν φύγει ή σκοτωθεί όλοι ... ή τελευταία σκηνή θα είναι μια αρχαία πλάκα .. κάνει ζόυμ ή κάμερα.... οπού γράφει με σχεδόν μισό σβησμένα αρχαία ελληνικά γράμματα ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ ...
και μετά γυρίζεις και την ταινία LOST οπου πετάς ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ .. ΝΤΑΡΜΑ ..Θεούς και δαίμονες... παράλληλα σύμπαντα και κονομας τρελά...![]()
ξανά... (καλά μου ελληνόπουλα ῏γιατί έχετε λιγουλάκι δυσκολία σε αυτά... και γουστάρετε κοπανιστό αέρα..** ) ή δουλεία (his job) ... του JJ Abrams είναι να διασκεδάσει τον κόσμο .. και να βγάζει λεφτά...
anyway ... επειδή είμαι άνθρωπος της Δράσης...
έσβησα όλα τα επεισόδια του lost απο το pc .. πετάω τα dvd... και όταν κάποιος με ρωτάει για την σειρά .. απλά θα λέω .. " μαλακιούλα μωρέ... δες το batlastar galactica καλύτερα...
Γιώργος![]()
effective immediately
** αλλά θα στρώσετε σιγά σιγά .. με την καινούργια καθοδήγηση .. ![]()
Έτσι, σκέφτηκαν να πειράξουν λίγο τους φανατικούς της σειράς, ξεκινώντας το επεισόδιο με τον μικρό Bart να γράφει στον πίνακα:
"Τέλος του Lost: Όλα ήταν μέρος του ονείρου του σκύλου. Δείτε εμάς""

http://troktiko.blogspot.com/2010/05/simpsons-lost.html
ΚΟΡΥΦΑΙΟ ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
quote:
strangerz2Δηλαδή εσύ, τί περισσότερο ήθελες? Δέν γινόταν να προχωρήσει πιό κάτω η εξήγηση γιατί θα καταντούσε γελοίο στον κόσμο,που στην πλειοψηφία του θέλει απλά πράγματα.Τί θα μπορούσε να δείξει για το τεράστιο άγαλμα? Αυτούς που το έφτιαξαν? Για το φώς-πηγή? Τι θα μπορούσε να πεί για αυτό? Όλα αυτά είναι στην σφαίρα του υπερφυσικού στο νησί και θα ήταν αδύνατο να το προχωρήσουν παραπέρα,γιατί το lost δέν είναι x-files.Η ουσία ήταν οι σχέσεις των ανθρώπων που αναπτύχθηκαν.
Κατά τη γνώμη μου δεν θέλει η πλειοψηφία του κόσμου που είδε το Lost απλά πράγματα. Ο κόσμος που παρακολουθούσε με προσήλωση τη συγκεκριμένη σειρά και που σε πάρα πολές περιπτώσεις προσπαθούσαν να βρουν το πιο φρέσκο επεισόδιο για να το δουν (χωρίς να περιμένουν πότε θα το δείξει το κανάλι που έπαιζε τον προηγούμενο ή προ-προηγούμενο κύκλο) είχε αγαπήσει τη σειρά για συγκεκριμένους λόγους. Βασικός λόγος δεν ήταν το "μελό" της υποθέσεως, δεν ήταν καν και κεντρικό χαρακτηριστικό του Lost. Η σειρά έκανε πάταγο γιατί έπαιζε με το μυαλό σου, γιατί παρουσίαζε μια σειρά μυστηρίων και ρόλων που ήταν -όντως- ιδιαίτερα νοητική στη φύση της. Διαφωνώ λοιπόν πως η ουσία ήταν οι σχέσεις των ανθρώπων που αναπτύχθηκαν. Δεν πόνταρε σ' αυτό για να πετύχει. Πόνταρε στο μυστήριο.
Και σ' αυτό απέτυχε να εκπληρώσει τις υποσχέσεις της.

quote:
χαχα .. σωστά ... αλλά δεν θα είσαι ή πρώτη ...ούτε ή τελευταία ... σε Εσωτερικό forum είμαστε άλλωστε και έχουμε διαβάσει και δει τα μάτια μας...Γιώργος
effective immediately
Οκ, ναι. Έχουμε διαβάσει και δει πολλά. Αλλά οι απόψεις δεν είναι ίδιες για όλους όσους συμμετέχουν. Σε κάποιους αρέσει το "εσωτερικό" με την έννοια του δεδομένου, του δόγματος, της αποδοχής μιας αλήθειας που προέρχεται από το "Υπερπέραν". Για κάποιους άλλους όμως (και δεν είμαστε λίγοι) σημαντικότερη είναι η αναζήτηση. Η αμφισβήτηση του δεδομένου, απ' όπου κι αν προέρχεται, η έρευνα.
quote:
να σου πω τι περίμενα .. ή τουλάχιστον πως θα το τελείωνα ..
μετά τον χαμό και μακελειό στο νησί ... και εφόσον έχουν φύγει ή σκοτωθεί όλοι ... ή τελευταία σκηνή θα είναι μια αρχαία πλάκα .. κάνει ζόυμ ή κάμερα.... οπού γράφει με σχεδόν μισό σβησμένα αρχαία ελληνικά γράμματα ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ ...Γιώργος
effective immediately
Εγώ πάλι δεν μπορώ να πω εύκολα τι περίμενα. Ήθελα να συμβεί κάτι που δεν το περιμένω. Κάτι μη προβλέψιμο. Κάτι που να μου προκαλούσε έκπληξη. Αντ' αυτού, τι εισέπραξα; Ξενέρωμα!!!

Πράγματι, το καθηλωτικό στη σειρά ήταν το μυστήριο, αλλά μετά από τόσους κύκλους έχεις ξεχάσει ένα σωρό γεγονότα και λεπτομέρειες ενώ ξεπροβάλλουν ένα σωρό καινούριες καταστάσεις που αντιλαμβάνεσαι πως έχει μπλεχτεί τόσο πολύ το κουβάρι που δεν υπάρχει περίπτωση να ξεμπλέξει.
Ε, οπότε κάπου εκεί στον 4ο κύκλο σταμάτησα να το παρακολουθώ, όμως θυμάμαι έντονα κάποιες στιγμές στη σειρά που το μυστήριο κορύφωνε σε τέτοιο βαθμό που έλεγες, δεν αντέχω να περιμένω μέχρι το επόμενο!
Πέραν όμως του βασικού σχεδίου του σεναρίου, από κάποιο σημείο τουλάχιστον και μετά, να κρατάει τον θεατή σε αναμένα κάρβουνα, οι ηθοποιοί έπαιζαν αξιοπρεπώς, τα πλάνα ήταν οκ, αν και πάντα κοντινά, αλλά το μυστήριο σε έκανε να ξεπερνάς τα υπόλοιπα, τουλάχιστον στους πρώτους κύκλους.
Θυμάμαι πάντως μέχρι τον 4ο κύκλο πως υπήρχαν και δύο ήρωες που ήταν οι αγαπημένοι μου , ο χοντρός Hurley και ο Desmond και μου την έσπαγε ο Sawyer-μπλιαξ...!!!
Οπότε πάει και αυτόοοο, τα οικονομήσανε, και ζήσαμε εμείς καλά και αυτοί καλύτερα.... ;)

THE TRUE REVOLUTION IS IN MIND