- ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ " Ο τελευταίος των χριστιανών " - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Δεν έχω ιδέα ποιά είναι η σελίδα που λες.μην βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα..Όσο για τον προπάππο μου,δεν είπα ότι δεν ήταν χριστιανός.ο προπάππους μου δεν ήταν άθεος.κι εδώ δεν μιλάμε για την θρησκεία αλλά για τους λειτουργούς της.
Από αυτό όμως που γράφεις, επιτίθεσαι κατά της θρησκείας. Τους λειτουργούς της θρησκείας τους λαμβάνεις ως πρόφαση για να καταφερθείς κατά του Χριστιανισμού, τον οποίο, όπως η ίδια δήλωσες, θα ήθελες να «εκσυγχρονίσεις», ή μήπως κάνω λάθος;;
quote:
ο Ρήγας είχε ενοχλήσει το παπαδαριό με τα λογάκια του,γι'αυτό και κόντεψε να αφοριστεί.Να είσαι μέσα στο θέμα...
Από τα γνωρίζεις εσύ όλα αυτά;; Ποια βιβλία διάβασες και έφτασες σε αυτό το συμπέρασμα;; Ποιο είναι το θέμα;; Εγώ αυτό που βλέπω είναι μισές φράσεις εκ μέρους σας.
quote:
Όσον αφορά τις χειροτεχνίες σου με τον Θούριο,θα συμφωνήσω με τον Γηγενή,όποιος έχει μυαλό θα καταλάβει τα λόγια του Ρήγα.
Δεν πρόκειται για χειροτεχνία. Παρέθεσα κάποιους στίχους για να δούνε όλοι το θρησκευτικό φρόνημα του «προπάππου» σου, γιατί εσύ θες να μας τα παρουσιάσεις διαφορετικά τα πράγματα.
Ναι, καλό είναι να διαβαστεί όλος ο Θούριος από τον κόσμο, κάνε τον κόπο και διάβασέ τον και εσύ. Ο Γηγενής όμως, τον αράδιασε εδώ μέσα και πέρα από μια φράση που δεν λέει τίποτα απολύτως, δεν πρόσθεσε τίποτα άλλο.
quote:
Να θυμίσω την πρωτοφανή ερμηνεία σου στον εθνικό μας ύμνο...
Δεν πρόκειται για καμιά πρωτοφανή ερμηνεία. Το ιερό είναι αυτό που σχετίζεται απόλυτα με το Θείο. Εσείς ήσασταν αυτοί που προσπαθήσετε να δημιουργήσετε μια καινούργια ερμηνεία, καταφεύγοντας σε διάφορα ακροβατικά.
Σε όλη τη λογοτεχνία που έχει να κάνει με την περίοδο εκείνη, παντού εξυμνείται ο Χριστός και η Παναγιά, πράγμα που δηλώνει τη βαθιά πίστη των αγωνιστών και το σεβασμό στην Εκκλησία.
Κάνετε το παν, και δημιουργείτε γεγονότα πλαστά προκειμένου να βιαιοπραγήσετε κατά της ιστορίας μας. Ο κόσμος μας σας κρίνει και σας δίνει ό,τι αξίζετε.
quote:
Επίσης,να προσθέσω ότι μόνο τον Θούριο βρήκες ως παράδειγμα.Ο Ρήγας είχε γράψει και πιο ενοχλητικά πραγματάκια για τον κλήρο...
Για πες μας εσύ, λοιπόν, ποια είναι αυτά τα πραγματάκια;
[quote]Και αλήθεια,κάτι ανέφερα για τον πατηρ-πιρουνάκη,έναν πραγματικό ΙΕΡΕΑ που αφορίστηκε από τους ομοιδεάτες σου,επειδή τόλμησε να τα χώσει στους συναδέλφους...το προσπέρασες... [quote]
Είσαι σοβαρή τώρα βρε Μαράκι; Ποια είναι τα στοιχεία και οι πηγές που παρέθεσες, έτσι ώστε να μπορέσω να τα δω και να τα σχολιάσω;;
Μου φαίνεται πως σου αρέσει να δημιουργείς εντυπώσεις με κενά λόγια και γενικόλογα.

quote:
Φιλε Ψηλε δεν νομιζω πως η Ελληνες δεχτηκαν τον χριστιανισμο αλλα τους επιβληθηκε με σφαγες.Μηπως τα χρονια εκεινα απαγορευοταν να λες οτι εισαι ΕΛΛΗΝΑΣ και επρεπε να λες πως εισαι Ρωμιος Ρωμαιος δηλαδη?Μηπως αν ελεγες οτι εισαι ΕΛΛΗΝΑΣ σε χαρακτηριζαν ως ειδωλολατρη και σε εσφαζαν σαν πασχαλιατικο αρνι.Υποδουλοι ημασταν στους Ρωμαιους στους μεταρωμαιους και στην συνεχεια στους Τουρκους.Οποτε την θρησκευτικη εξουσια την ειχαν οι παπαδες αιωνες ολοκληρους και δεν νομιζω να αφηναν να εχεις επιλογες σε θεματα πιστης.Εδω ακομη και σημερα δεν εχουμε ανεξιθρησκεια στην πραξη.
Φίλε,
εγώ, προσωπικά, έχω κουραστεί να ακούω αυτή τη φτηνή δικαιολογία περί σφαγών.
Ο Χριστιανισμός επικράτησε γιατί εξύψωσε τον άνθρωπο και τον τοποθέτησε στη θέση που του αξίζει. Ο κόσμος δέχθηκε το Χριστιανισμό γιατί δεν άντεχε άλλο το βαρύ ζυγό της ειδωλολατρίας. Η πρότερη θρησκεία ή μάλλον το μίγμα θρησκειών και θεοτήτων, είχε ξεφτίσει τελείως και ο κόσμος δεν μπορούσε πια να ανεχτεί την καταπίεση.
Για αναλογίσου λίγο, γιατί οι ισχυροί αυτοκράτορες της ειδωλολατρικής πανίσχυρης Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, δέχτηκαν το Χριστιανισμό;
Μήπως τους απείλησαν οι 12 ψαράδες ότι αν δεν τον δεχόταν, θα τους έσφαζαν;
Έλα τώρα, ας είμαστε λίγο σοβαροί και ας μην αναπαράγουμε με τόση ευκολία τα όσα λένε οι σημερινοί πατριδοκάπηλοι!!

quote:
Δεν πρόκειται για χειροτεχνία. Παρέθεσα κάποιους στίχους για να δούνε όλοι το θρησκευτικό φρόνημα του «προπάππου» σου,
τοτε ψηλε θα παραθεσω και εγω μερικα λογια σου απο την προηγουμενη σου απαντηση μην μου πεις οτι κανω χειροτεχνια
Ο Ελληνισμός ...
Το ότι δέχθηκε το Χριστιανισμό....
...είναι τρανή απόδειξη ότι...
...προσπάθησαν ή προσπαθούν να του κάνουν πλύση εγκεφάλου.
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
quote:
maraki8
ο Ρήγας είχε ενοχλήσει το παπαδαριό με τα λογάκια του,γι'αυτό και κόντεψε να αφοριστεί.Ψηλός
Από τα γνωρίζεις εσύ όλα αυτά;; Ποια βιβλία διάβασες και έφτασες σε αυτό το συμπέρασμα;;
Όχι μόνον αφορίστηκαν τα γραφτά του Ρήγα από το πατριαρχείο αλλά με εγκύκλιό του ο Γρηγόριος ο Ε΄ καλεί τους μητροπολίτες να μαζεύουν όποιο αντίτυπο της "Πολιτικής Διοίκησης" του Ρήγα (μέσα βρισκόταν και ο θούριος) και να τα στέλνουν στο πατριαρχείο για να καούν "γιατί είναι αντίθετα με τη χριστιανική πίστη".
Ο υποτακτικός του πατριαρχείου Αθανάσιος Πάριος μάλιστα στο εμετικό έργο του "Χριστιανική Απολογία" που κυκλοφόρησε το 1802 όχι μόνο κατακρίνει το έργο του Ρήγα αλλά θεωρεί επιβεβλημένο να σφάζονται αυτοί που το διαβάζουν, και θεωρεί το θάνατό τους έργο της "Θείας Πρόνοιας"
Σε ποιά βιβλία; Να σου αναφέρω μόνον την Ιστορία του Ελληνικού Έθνους, τόμος 11, σελ. 450.
quote:
Ψηλός
Δεν πρόκειται για καμιά πρωτοφανή ερμηνεία. Το ιερό είναι αυτό που σχετίζεται απόλυτα με το Θείο.
Καμία σχέση. Είπαμε δύσκολη η ελληνική αλλά τόσο;
quote:
Ψηλός
εγώ, προσωπικά, έχω κουραστεί να ακούω αυτή τη φτηνή δικαιολογία περί σφαγών.
Οποιοδήποτε βιβλίο βυζαντινής ιστορίας να ανοίξεις, θα βρεις μέσα τόσο τους νόμους που ενσωματώθηκαν στον Θεοδοσιανό και τον Ιουστινιάνειο Κώδικα και επιβάλλανε με τη βία το χριστιανισμό σαν υποχρεωτική θρησκεία επί ποινή θανάτου, όσο και τις διάφορες εγκυκλίους που έστελναν κατά καιρούς οι Σλαβοαρμένιοι αυτοκράτορες του βυζαντίου με εντολές προς τους επάρχους για ολοκληρωτικό αφανισμό της παλαιάς θρησκείας και επιβολή της αστιατικής θρησκείας του χριστιανισμού.
Ακόμη και στη "Βυζαντινή Ιστορία" του Ζακυνθινού, ο οποίος δεν παραλείπει σε κάθε σελίδα να υμνεί το χριστιανισμό, αναφέρονται οι σφαγές των Ελλήνων προκειμένου να πιστέψουν στην ασιατική θρησκεία του χριστιανισμού.
Οι δε αυτοκράτορες δεν δίστασαν να κατεβάσουν τους εκχριστιανισμένους Γότθους του Αλάριχου εναντίον των Ελλήνων, οι οποίοι απ'όπου πέρασαν χορτάρι δεν φύτρωσαν.
650 χρόνια κράτησε ο βίαιος εκχριστιανισμός των Ελλήνων με τους Λάκωνες και Μεσσήνιους να υποκύπτουν στην ασιατική λαίλαπα τελευταίοι, γύρω στο 950 μαχχ.
Εσύ ποιά ιστορικά βιβλία έχεις διαβάσει που λένε ότι οι Έλληνες πίστεψαν στο Γιαχβέ αυτοβούλως; Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε...
quote:
Ψηλός
Για αναλογίσου λίγο, γιατί οι ισχυροί αυτοκράτορες της ειδωλολατρικής πανίσχυρης Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, δέχτηκαν το Χριστιανισμό;
Για πολλούς λόγους, κυρίως πολιτικούς.
quote:
Ψηλός
Το ποιος έχει βαλθεί να αλλοιώσει την ιστορία, φαίνεται από τις προσπάθειές σας, αλλά δεν θα καταφέρετε απολύτως τίποτα.
Δεν πρόκειται για καμιά προσπάθεια ξαναγραψίματος ή αλλοίωσης της ιστορίας. Η ιστορία είναι καταγεγραμμένη. Απλά, οι Χριστιανοί δεν την διαβάζουν (κι αν τη διαβάζουν δεν την καταλαβαίνουν).

macedon
quote:
Από αυτό όμως που γράφεις, επιτίθεσαι κατά της θρησκείας. Τους λειτουργούς της θρησκείας τους λαμβάνεις ως πρόφαση για να καταφερθείς κατά του Χριστιανισμού, τον οποίο, όπως η ίδια δήλωσες, θα ήθελες να «εκσυγχρονίσεις», ή μήπως κάνω λάθος;;
Δικά σου συμπεράσματα,δεν με απασχολεί τι πιστεύεις για εμένα.Το μοναδικό αληθές σε αυτά που λες,είναι ότι επιθυμώ να εκσυγχρονιστεί η ορθοδοξία.
quote:
Δεν πρόκειται για καμιά πρωτοφανή ερμηνεία. Το ιερό είναι αυτό που σχετίζεται απόλυτα με το Θείο. Εσείς ήσασταν αυτοί που προσπαθήσετε να δημιουργήσετε μια καινούργια ερμηνεία, καταφεύγοντας σε διάφορα ακροβατικά.
Σε όλη τη λογοτεχνία που έχει να κάνει με την περίοδο εκείνη, παντού εξυμνείται ο Χριστός και η Παναγιά, πράγμα που δηλώνει τη βαθιά πίστη των αγωνιστών και το σεβασμό στην Εκκλησία.
Κάνετε το παν, και δημιουργείτε γεγονότα πλαστά προκειμένου να βιαιοπραγήσετε κατά της ιστορίας μας. Ο κόσμος μας σας κρίνει και σας δίνει ό,τι αξίζετε.
Μην ξαναναλύσουμε το σχετικό θέμα..Ή ακόμα καλύτερα,"τι είχες Γιάννη μου,τι είχα πάντα.."
quote:
Μου φαίνεται πως σου αρέσει να δημιουργείς εντυπώσεις με κενά λόγια και γενικόλογα.
Αν άνοιγες και κανένα πραγματικό ιστορικό βιβλίο,θα ήξερες ποιός ήταν ο Πιρουνάκης.Αν πάλι έβλεπες που και που τηλεόραση(αυτό το σατανικό πράγμα),θα ήξερες επίσης ποιός ήταν ο Πιρουνάκης.Αν πάλι εκεί που ζείς δεν έχει τηλεόραση,ξαναγύρνα στην πρώτη πρόταση.
Ο Πιρουνάκης ήταν ένας πραγματικός παπάς,όπως θα έπρεπε να είναι όλοι οι τράγοι.Τι διατυμπανιζε λοιπόν ο Πιρουνάκης κι έφαγε έναν περιποιημένο αφορισμό;Έλεγε ότι η εκκλησία θα έπρεπε να μοιράσει τον πλούτο της και να μη το παίζει πλέον μεγαλοτσιφλικάς.Έλεγε ότι δεν είναι δυνατόν οι παπάδες να κάνουν τέτοιες τεραστιες περιουσίες.Προσπαθούσε να αφυπνίσει το παπαδαριό κατα την διάρκεια της χούντας(το οποίο παπαδαριό τα είχε κάνει πλακάκια με τους φασίστες τότε) ώστε να ρίξουν την χούντα.Προσάθησε να πείσει τους παπάδες να πάνε στο Πολυτεχνείο να βοηθήσουν τους πολιορκημένους φοιτητές.Και μετά απο το αιματοκύλισμα είπε ότι θα έπρεπε να κείτονται πτώματα ιερέων κοντά στην σιδερόπορτα και όχι νέων παιδιών.Και το τελειωτικό χτύπημα που κατάφερε τότε ο Πιρουνάκης;τοποθετήθηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τότε,στην επιτροπή για την καταγραφή και διερεύνηση του εκκλησιαστικού πλούτου..Όπως καταλαβαίνεις,τα είδε όλα το παπαδαριό και λίγο πριν πεθάνει,όντας άρρωστος από καρκίνος,τον αφόρισαν..
Αυτα είναι τα καλά του παπαδαριού.Αν δεν τα ήξερες,χαίρομαι πολύ που σε διαφώτισα...