ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Περι Αρχαιολατρειας... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Περι Αρχαιολατρειας... - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Alastis31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
ΠΑΝΜέλος
25/06/2003, 19:45:02
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

ΚΑΤΑΡΧΑΣ Η ΛΕΞΗ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗ ΕΧΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ.
ΑΡΑ ΤΟ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΠΑΛΙΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ Η' ΙΔΕΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ
ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗ.
ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΗ Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ
ΟΤΑΝ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΗ ΒΑΣΙΣΤΗΚΕ ΕΝΑΣ ΤΟΣΟ ΑΞΙΟΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ;
ΕΙΝΑΙ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΗ Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ;

ΙΣΩΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΗ.ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΙΟΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ
ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟ,ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΠΟΥΣΟΥΛΑ.
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ
ΘΡΗΣΚΕΙΑ;
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΗ;
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΙ ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΘΡΗΣΚΕΙΑ;
ΗΤΑΝ ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΜΟΣ;ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΔΩΔΕΚΑ ΟΙ ΘΕΟΙ.
ΗΤΑΝ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΠΑΝΑ;
ΗΤΑΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ;
ΤΙ ΗΤΑΝ;
ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΡΙΓΡΑΨΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ
ΕΛΛΝΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ.ΚΑΝΕΙΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ.ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ
ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ.
ΑΣ ΚΑΘΗΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ,Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ
ΕΙΝΑΙ,ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ,ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ,ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ,
ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ,ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ...

AlastisΜέλος
25/06/2003, 22:19:04
Να πω μερικα πραγματα εδω...

Το θεμα ειναι γιατι ΔΕΝ αφηνουν τα ατομα που θελουν να φτιαξουν τους ναους τους κτλ κτλ, να οργανωθουν οπως θελουν ρε παιδι μου. ΓΙΑΤΙ???? Δεν το καταλαβαινω.

quote:
Προτιμώ το "δωδεκαθεϊσμός" γιατί το "αρχαιολατρεία" έχει μία αρνητική χροιά

Συμφωνω εδω πληρως φιλε μου.

Φιλε ΚΕΛΣΟ λες,

quote:
Θα ήθελα λοιπόν, μιάς και γράφεις με ΜΕΓΑΛΗ ΣΙΓΟΥΡΙΑ, να μας δείξεις ΠΟΥ οι προγονική μας σκέψη ήταν ο ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ...

Εγω θα σε ρωτησω το αναποδο και θελω να δω μια απαντηση...

...open minds are better minds!

25/06/2003, 22:39:33
Kαλησπέρα στα ανήσυχα πνεύματα, που ΝΑΙ ΜΕΝ ανησυχούν, αλλά που ανησυχούν ΑΔΙΚΩΣ...

Καλό θα ήταν ΠΡΩΤΑ να μαθαίναμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ να διαβάζουμε ΚΑΛΑ το τι θέλει να πεί κάποιος μέσα στα forums...

Alasti φίλε μου...
Μάθε ΚΑΙ ε΄συ μαζί με εκείνους που θεωρούν κάποιες λέξεις "ασχημες" ότι τέτοιες λέξεις ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ...
Αυτό που υπάρχει είναι ΑΣΧΗΜΑ ΜΥΑΛΑ που καταλήγουν σε ΑΣΧΗΜΑ συμπεράσματα....

Παρεπιπτώνος, όσοι μιλάτε για ΔΩΔΕΚΑΘΕΪΣΜΟ, πέφτετε στη παγίδα του ιερατείου της κρατούσας εκκλησίας...
Ξανασκεφτείτε το και γράψτε μου παρακαλώ πολύ τους ΔΩΔΕΚΑ ΘΕΟΥΣ, μιάς και τους έχω ξεχάσει...

Για το θέμα τώρα του "πές μου εσύ, να δώ τι θα μου απαντήσεις", μάλλον έχεις όρεξη για παιχνιδάκια πράγμα που δυστυχός για σένα φίλε μου, ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ για να παίξουμε τη ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ...

Αν μπορεί ο φίλος Δαγών να το εξηγήσει αυτό που έγραψε, έχει καλός, αλλιώς μάλλον για ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ λέμε ότι θέλουμε χωρίς στοιχεία...

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=45&whichpage=2
'Ενα θέμα που τα στοιχεία "δίνουν & πέρνουν"

Κέλσος ο Φιλαλήθης

25/06/2003, 23:55:05
Aς μου επιτραπεί να ρωτήσω και εγώ κάτι. Υπάρχει περίπτωση να υπάρξει μία θρησκεία η οποία δεν θα εξελίσεται παράλληλα με την κοινωνία..? Δεν νομίζω. Όλες οι θρησκείες είναι "παιδιά" των κοινωνιών που τις γεννησαν, και καλούνται να "καλύψουν" συγκεκριμένες ανάγκες. Ετσι και η Ελληνική θρησκέια εξελίχθηκε απο την λατρεία της μητέρας θεάς και την μητριαρχική κοινωνία, στην λατρεία του "Δωδεκάθου". Ηδη απο τον Ξενοφάνη , τον Πλάτωνα και τον Ισοκράτη
υπάρχει η αμφισβήτηση, χωρίς να λείπουν και οι "διώξεις", με πρώτη και καλύτερη την "δολοφονία" του Σωκράτη, αλλά και άλλων όπως των Πρόδικου του Κείου , Θεόδωρου του Κυρηναίου, Πρωταγόρα, Αναξαγόρα, , Διαγόρα του Μήλιου κ.λ.π . Η "πελατεία" είναι "πελατεία" ανεξάρτητα απο το μαγαζί..
Εάν υπάρχει η σκέψη ότι με την αναγέννηση της αρχαίας θρησκείας θα υπάρξει και αναγέννηση του Ελληνισμού, κάποιοι μάλλον είναι "ρομαντικοί"..., και αρκούνται στα έυκολα. Τα ρούχα δεν κάνουν τον παπά...

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

AlastisΜέλος
26/06/2003, 00:50:41
quote:
Εάν υπάρχει η σκέψη ότι με την αναγέννηση της αρχαίας θρησκείας θα υπάρξει και αναγέννηση του Ελληνισμού, κάποιοι μάλλον είναι "ρομαντικοί"..., και αρκούνται στα έυκολα. Τα ρούχα δεν κάνουν τον παπά...

Δεν ειναι το θεμα αν θα αναβιωσει ο Ελληνισμος βεβαια με την αναβιωση του Δωδεκαθεϊσμου.
Το θεμα ειναι γιατι αυτους τους ανθρωπους δεν τους επιτρεπουν να κανουν ελευθερα αυτο που θελουν. Αυτο μονο. ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑ.

Κελσο λες,

quote:

Ξανασκεφτείτε το και γράψτε μου παρακαλώ πολύ τους ΔΩΔΕΚΑ ΘΕΟΥΣ, μιάς και τους έχω ξεχάσει...

ΔΙΑΣ, ΑΘΗΝΑ, ΕΡΜΗΣ, ΗΦΑΙΣΤΟΣ, ΑΡΗΣ, ΑΦΡΟΔΙΤΗ, ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ, ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ, ΗΡΑ, ΑΔΗΣ, ΑΡΤΕΜΗΣ και ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ νομιζω οτι ηταν. Αυτους εχω την εντυπωση οτι τιμουσαν οι αρχαιοι Ελληνες.

quote:
Παρεπιπτώνος, όσοι μιλάτε για ΔΩΔΕΚΑΘΕΪΣΜΟ, πέφτετε στη παγίδα του ιερατείου της κρατούσας εκκλησίας...

Τοτε ποιος ειναι υπευθυνος???

Ακομα ανανενω μια απαντηση στο "περι κολοκυθιας" γιατι δεν γνωριζω παρολο που διαβασα το topic με τα στοιχεια που "δίνουν & πέρνουν".

...open minds are better minds!

DAGONΜέλος
26/06/2003, 07:17:37
Άσχημες λέξεις δεν υπάρχουν?Υπάρχουν άσχημα μυαλά?Το "open minds are better minds" το πιστεύω κι εγώ και ελπίζω όλοι.
Και αρχίζουμε

1)Θέλεις τώρα,εδώ,ενώ είναι άλλο το θέμα μας να σου αναπτύξω όλο τον αρχαίο ελληνικό μυστικισμό?Τον μυστικισμό τον ανέφερα ως μέσο διάδοσης σε μας της ουσίας της αρχαίας θρησκείας.Ενδεικτικά λοιπόν σε παραπέμπω στο έργο του Θεοφάνη Μανιά που αποκρυπτογράφησε τις γεωμετρικές σχέσεις των αρχαίων ναών και της αόρατης αρμονίας που τους διέπει.

2)Περι οπισθοδρόμισης>Πώς γίνεται όταν το παλιό είναι ανώτερο από το τωρινό η επιστροφή σε αυτό να είναι οπισθοδρόμιση?Η λέξη "οπισθοδρόμιση" αφορά την επιστροφή σε κάτι ξεπερασμένο.Δεν θεωρώ το ΑΘΑΝΑΤΟ παρελθόν της Ελλάδας ξεπερασμένο.

3)Που στην προγονική μας σκέψη ήταν ο ορθολογισμός?Η φιλοσοφία δεν δίδασκε την ορθή σκέψη?Εμείς πρώτοι δεν μιλήσαμε για ΛΟΓΙΚΗ?

4)Πολύ ευχαρίστως να σου πω για το δωδεκάθεο αλλά νομίζω ότι ξέρεις την απάντηση.

Μπορεί να είμαι αθεράπευτα ρομαντικός.Το παραδέχομαι.Θεωρώ όμως τον εαυτό μου ένα ελεύθερα σκεπτόμενο άτομο.Ο φίλος Εχεμβροτός νομίζω κατάλαβε τι εννοώ.Μίλησα για πνευματική αναγέννηση.Όντως τα ρούχα δεν κάνουν τον παπά.Αν δεν απαλλαγούμε από την προκατάληψη,την αναισθησία και την παθητικότητά μας θα είμαστε έτσι και χειρότερα.

Και όπως έλεγαν οι παλιοί πρωτοπόροι της Αμερικής,
οι δειλοί δεν ξεκίνησαν ποτέ και οι αδύναμοι πέθαναν στον δρόμο.

Φιλικότατα,
Δαγών

26/06/2003, 10:23:05
Και επειδή τα πολλά και ανούσια λόγια είναι φτώχια, επαναλαμβάνω προηγούμενο μήνυμά μου.

Αυτή είναι η θέση μου.
Πιστεύω να είμαι σαφής Κέλσο.

quote:
Ποιος γνωρίζει την παλαιά λατρεία των Ελλήνων, δηλαδή των παππούδων μας και των γιαγιάδων μας, για να την επαναφέρει;

Αυτό που χρειάζεται είναι ‘αναγέννηση’ και όχι ‘αναβίωση’.
Απομακρυνθείτε από τα δόγματα, κάνουν κακό στην ανθρώπινη φύση.

Και να κάνω χρίση του δικού σου λόγου…..

quote:
Καλό θα ήταν ΠΡΩΤΑ να μαθαίναμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ να διαβάζουμε ΚΑΛΑ το τι θέλει να πεί κάποιος μέσα στα forums..

Edited by - ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ on 26/06/2003 10:26:18

drumx13Μέλος
26/06/2003, 12:18:18
Παντως νομιζω οτι αν αφηναν τους δωδεκαθειστες να αναγενησουν την θρυσκεια των παπουδων μας θα Εχαναν (οι δωδεκαθειστες)πολλα απο τα επιχειρηματα και την μαχητικοτητα που εχουν τωρα.

Θα γινονταν αποδεκτοι ως αλλη μια απο τις πολλες θρυσκειες και απομυθοποιουνταν και θα ηταν δυσκολοτερο να περασουν τις αποψεις τους καθως δεν θα ειχαν να παρουσιασουν σαν επιχειρημα την αδικια που συμβαινει οσον αφορα την θρυσκευτικη τους ελευθερια.

Σαν παραδειγμα φερνω το ΚΚΕ που οσο ηταν ημιπαρανομο αποσπουσε καλα ποσοστα στις εκλογες και οταν εγινε νομιμο και αποδεκτο "εσβησε" σε ενα 4%.

Κατι αναλογο θα πρεπει να περιμενουμε αν ποτε γινει αναβιωση του δωδεκαθεισμου με ναους και μυστηρια...

Αν το αιτημα σας λοιπον ειναι καποιοι ναοι ενδεχομενος να επιστραφουν ή να φταχτουν καινουργιοι.... να φοβαστε μην τυχον και σας συμβει.

και κατι αλλο

Αληθεια τι σημενει ...Αναβιωση
Γιατι σαν θρυσκεια υφισταται και εχει αναβιωσει ηδη, εφοσον υπαρχουν πιστοι...

Εκτος αν οι δωδεκαθειστες θεωρουν αναβιωση την μαζικη εισοδο τον νεοελληνων στο δωδεκαθεο.

Η ακομα να γραφει στο συνταγμα της Ελλαδος οτι "επικρατουσα θρυσκεια ειναι το δωδεκαθεο"

Αληθεια γιατι μιλαμε για αναβιωση και μπαινουμε σε ενοιες "πισωγυρισμα", "οπισθοδρομιση" κλπ κλπ ...
για κατι που συμβαινει συνεχως τα τελευταια χρονια.

Δεν προκειτε για αναβιωση αλλα για κοινωνικο φαινομενο και ετσι πρεπει να αντιμετωπιστει.

Που κατα την γνωμη μου εχει να κανει πολυ (και) με την "ιδεολογικη ορφανια" που ενιωσαν καποιοι μετα το τελος των 90s

...και ξαναλεω.

Αν το αιτημα σας λοιπον ειναι καποιοι ναοι ενδεχομενος να επιστραφουν... να φοβαστε μην τυχον και σας συμβει...

Γιατι θα υπαρξει ξανα αυτη η αισθηση της "ιδεολογικης ορφανιας".

Ειπον

Αγαπη για οτι ερχεται και συγχωρεση για οτι εχει ηδη γινει

26/06/2003, 12:27:11
Αγαπητέ DAGON οι παλαιότεροι γνωρίζουν εάν θαυμάζω το αρχαίο Ελληνικό πνέυμα και πολιτισμό, γιαυτό και τον μελετώ όσο περρισότερο και οσο πιο σφαιρικά μπορώ ..
Αυτό ΔΕΝ σημαίνει όμως ότι η θρησκεία απο μόνη της σημαίνει και αναγέννηση ενός έθνους. Για τα λάθη και για τις "αμαρτίες" που κουβαλά ο Χριστιανσμός έχω γράψει πολλά , τόσο εγω όσο και ο φίλος Κέλσος. Αυτό που προσωπικά παρατηρώ είναι ότι πάρα πολλοί νέοι άνθρωποι ασχολούνται με την αρχαία Ελλάδα μόνο μέσα απο δανεικές θεολογικές γνώσεις άλλων του "ΔΩΔΕΚΑΘΕΑΟΥ", χωρίς να έχουν μελετήσει ιστορία και φιλοσοφία, με αποτέλεσμα απλώς να ανήκουν σε άλλο κοπάδι, ...το οποίο είναι ριγμένο και μικρότερο αυτήν την στιγμή απο το άλλο.

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

DAGONΜέλος
26/06/2003, 12:38:59
Ανοίκω σε αυτή τη κατηγορία ανθρώπων?

hel-linΜέλος
26/06/2003, 13:59:54
Καλησπερα..
Θα συμφωνησω και εγω με τον Πλωτινο...
Πρεπει να διαβαζουμε,να μελετουμε πριν αποφασισουμε πως κατι πρεπει να το αποδεχθουμε...
Αλλιως,πως θα το υπερασπιστιεις;;;;Αν δεν ξερεις το νοημα,την ουσια..
Καταντας φερεφωνο...
Βαθεια και επιπονη μελετη ειναι ο μονος δρομος στη γνωση και στην 'προαγωγη' πνευματος και κατ' επεκταση,σωματος...

-ΟΥ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ-