- The abstract act of Wassily Kandinsky - ΕΙΚΟΝΕΣ

Wassily Kandinsky (1866-1944) was a Russian-born artist, one of the first creators of pure abstraction in modern painting. His forms evolved from fluid and organic to geometric. Kandinski is now considered to be the founder of abstract art, his work was exhibited throughout Europe from 1903 onwards, and often caused controversy among the public, the art critics, and his contemporaries. The reputation of Kadinsky became firmly established in the United States through numerous exhibitions. Some of his greatest works are: "Abstract on White", "Yellow Red Blue", "Abstract Red Composition", and "Composition Circle". Vasily Kandinsky continued painting almost until his death in 1944. His unrelenting quest for new forms which carried Kandinsky to the very extremes of geometric abstraction have provided us with an unparalleled collection of abstract art.

Edited by - ΑΤΜΑ on 29/03/2005 03:20:53
Edited by - ΑΤΜΑ on 29/03/2005 03:07:43

-----------------
-----------------

.
.

Virtus Junxit Mors Non Separabit (Whom virtue unites, death will not separate)

Edited by - ΑΤΜΑ on 29/03/2005 03:13:42
---με αφορμη ενα θεμα του φορουμ
Περι Ενθεογενών/"Ψυχεδέλειας":Ωδή προς Όλους---
...
Multidisciplinary Association for Psychedelic Studies
Atma
Hail the jewel in the lotus!
Θα γνωρίζεις σίγουρα ότι
ο Hofman,έφτιαξε το lsd εντελώς τυχαία,
δοκιμάζοντας να παράγει κάποιο άλλο φάρμακο.
Όπως εξομολογήθηκε αργότερα ο ίδιος,δοκίμασε μία σταγόνα
από το παρασκεύασμα κατά λάθος.
Μετά από ένα μισάωρο περίπου,είδε το φως το αληθινό.
Κάπως έτσι το είπε ο ίδιος.
Εννοείται ότι συνέχισε τη χρήση,αλλά έδωσε τη σκυτάλη
της διάδοσής του
στον μετέπειτα
"γκουρού" του lsd,Timothy Leary.
Φίλη ΑΤΜΑ μου έκανε εντύπωση που το κείμενό μου αποτέλεσε...αφορμή για να καταθέσεις αυτό το μήνυμα.Δεν ήξερα οτι είχε πέσει στην αντίληψή σου.Απο την άλλη μου κάνει εντύπωση που δεν έχεις ήδη συμμετάσχει στην συζήτηση εκεί:κάτι μου λέει μέσα μου πως ίσως το θέμα δεν σου είναι άγνωστο ....(Technoshamanism,στην υπογραφή σου.)
Φίλε Αγνοών,
Αρκετά σωστά αυτα που είπες.Μερικές συμπληρώσεις/διορθώσεις¨: Ο κύριος Χόφμαν έψαχνε φάρμακα για ημικρανίες και το LSD-25 ήταν ένα απο αυτά (ξέρεις οτι ασκεί προφυλακτική δράση σε ένα είδος ημικρανιών που λέγεται cluster headaches ή πιο περιγραφικά "πονοκέφαλοι αυτοκτονίας"?). Το συνέθεσε,αλλα το άφησε στο ράφι.Μετά απο κάποια χρόνια ,κάτι τον έπιασε και επανέλαβε την σύνθεση. Δεν ήπιε όμως μια σταγόνα,το LSD το είχε παρασκευάσει στην διταρταρική του μορφή οπου είναι άλας.Καταλάθως εισέπνευσε μικροποσότητα και...μετα απο μια μάλλον εφιαλτική μέρα ,επέστρεψε στο εργαστήριό του αποφασισμένος να μάθει το τι προκάλεσε την τόσο "απόκοσμη" αλλαγή που βίωσε. Έμαθε λοιπόν οτι το LSD ήταν αυτό που το προκάλεσε με ελάχιστη ενεργή δόση τα 25 ΜΙΚΡΟγραμμάρια! Η ποσότητα αυτή είναι τόσο μικρή που είναι πρακτικά αόρατη.Όσον αφορά την χρήση του Χόφμαν να πώ πως πρόκυτε για ΧΡΗΣΗ και όχι για ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ (Ο εν λόγω κύριος είναι 99 χρονών και....ακμαιότατος)
(Ενδιαφέρουσα Ανεκδοτολογία: Η ποσότητα αυτή είναι τόσο μικρή και διασκορπίζεται τόσο εύκολα στον αέρα που...βρέθηκε χρήση για αυτή της την ιδιότητα.Όταν τα πάνοπλα τάγματα της DEA έκαναν εφόρμιση σε εργαστήριο παρασκευής LSD που ανοίκε στην "Οικογένεια" που προμήθευε τους Grateful Dead με υλικό,αυτοί τους άφηναν ένα μικρό δωράκι.2-3 γραμμάρια LSD (εδώ μιλάμε για 2000000 ΜΙΚΡΟγραμμάρια) πασπαλισμένα στο πάνω μέρος της πόρτας την οποία με τόση μανία έσπαζαν αυτοί οι τόσο υπέροχοι ,νομοτεγέστατοι προστάτες της τάξης...Την συνέχεια σε αφήνω να την φανταστείς)
Κατεμέ ο...Timάκος κατέληξε δυστηχώς να είναί ένα εγωπαθές media monkey...
ATMA σε ευχαριστώ που έφερες το θέμα του MAPS στο προσκύνιο...Δυστηχώς πολλοί αγνοούν την ύπαρξη αυτής της οργάνωσης.Προσοχή μόνο μην πεταχτεί κανείς και σου πεί οτι δεν έχει καμμία σχέση με τον Εσωτερισμό,όπως είπαν σε εμένα ,χεχεχε.
Βλέπεις η κυρίαρχη άποψη είναι η : "Αφού όλα είναι καταστρεπτικά ναρκωτικά και το κράτος μας προστατεύει για το καλό μας,γιατί να μάθουμε για αυτές τις βδελυρές ουσίες?"![]()
Reality: A serotonine induced Hallucination?