- Πιστεύετε στο Θεό? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Galadriel, συμφωνώ με αυτό που είπες...
quote:
κάπως έτσι αγαπητέ...για την ακρίβεια έχω ανα-γνωρίσει το θεϊκό στοιχείο μέσα μου...
όπως και στις πέτρες, και τα φυτά και τα ζώα ή στον αέρα που αναπνέω...
αυτό που με κάνει Θεό είναι η ίδια η συνείδηση της ύπαρξης μου...
αυτή η συνείδηση δεν υπάρχει πουθενά αλλού... εκεί αρχίζει και τελειώνει αυτό το "Εγώ Είμαι"...
όποιος άλλος μπορεί να το πει αυτό είναι πράγματι έτσι...
Τα πάντα έχουν κάτοι το ξεχωριστό μέσα τους, κάτι το ιδιαίτερο.
Για μένα ο Θεός είναι ο άνθρωπος κι η Φύση μέσα απ' όλες τις εκφάνσεις της.

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...
quote:
Εγώ Είμαι
quote:
για την ακρίβεια έχω ανα-γνωρίσει το θεϊκό στοιχείο μέσα μου...
quote:
δεν ρωτάω καν
Ok, τότε όμως...
quote:
δεν ήξερα ότι το περιεχόμενο των προσωπικών μαιλ, μπορεί να γίνει αντικείμενο δημόσιας συζήτησης...
Ναι, μπορεί. Αλλά δεν έγινε ακόμα. Μην φοβάσαι λοιπόν...
Edited by - Deva_Parinito on 21/08/2005 18:41:54
quote:
ειδικά μάλιστα με την έννοια που αποδίδω εγώ στο Θεός...
Έτσι. Τώρα μιλάς σωστά. Με την έννοια που εσύ αποδίδεις... Κράτα λοιπόν αυτή την έννοια για την πάρτη σου, κι αν πιστεύεις πως είσαι θεός, συμπεριφέρσου και σαν Θεός. Διαφορετικά, πάψε να τον βάζεις στο στόμα σου, γιατί αρκετά τον ταλαιπώρησες με τις μπούρδες σου...
Edited by - Deva_Parinito on 21/08/2005 18:49:33
συμμετέχω σε ένα θέμα προκειμένου να αναλύσω (με τον τρόπο που εγώ νομίζω καλύτερο) την άποψη μου, απαντάω στην ουσία στην ερώτηση όπως έχει τεθεί από την δημιουργό του θέματος
και προς ενημέρωση σου, το περιεχόμενο προσωπικών μαιλ ΔΕΝ μπορεί να γίνει αντικείμενο συζήτησης εντός του φόρουμ ανεξάρτητα από το τι πιστεύεις εσύ και ο οποιοσδήποτε άλλος
επίσης προς ενημέρωση σου δεν φοβάμαι κάτι τέτοιο, όπως και πολλά ακόμη
απλά σου επισημαίνω τους κανονισμούς, που οφείλεις να σεβαστείς εφόσον θέλεις να συμμετέχεις στις συζητήσεις...
τέλος, αυτού του είδους οι υπονοούμενες απειλές του τύπου "ακόμα" με αφήνουν αδιάφορη γιατί δεν εχω να διαπραγματευτώ τίποτα μαζί σου ή με οποιονδήποτε άλλο
Galadriel

in God we trust
quote:
συμμετέχω σε ένα θέμα προκειμένου να αναλύσω (με τον τρόπο που εγώ νομίζω καλύτερο) την άποψη μου, απαντάω στην ουσία στην ερώτηση όπως έχει τεθεί από την δημιουργό του θέματοςκαι προς ενημέρωση σου, το περιεχόμενο προσωπικών μαιλ ΔΕΝ μπορεί να γίνει αντικείμενο συζήτησης εντός του φόρουμ ανεξάρτητα από το τι πιστεύεις εσύ και ο οποιοσδήποτε άλλος
επίσης προς ενημέρωση σου δεν φοβάμαι κάτι τέτοιο, όπως και πολλά ακόμη
απλά σου επισημαίνω τους κανονισμούς, που οφείλεις να σεβαστείς εφόσον θέλεις να συμμετέχεις στις συζητήσεις...
τέλος, αυτού του είδους οι υπονοούμενες απειλές του τύπου "ακόμα" με αφήνουν αδιάφορη γιατί δεν εχω να διαπραγματευτώ τίποτα μαζί σου ή με οποιονδήποτε άλλο
Λες πως είσαι Θεός. Εντάξει. Κοίτα τι κάνεις. Συνεχίζεις και τον προκαλείς. Αλήθεια, γιατί προκαλείς τον εαυτό σου ? Γιατί πρέπει να δικαιολογήσεις τις ενέργειές σου σαν Θεός ? Ο θεός δεν δικαιολογεί τίποτε.
Άκουσε galadriel. Δεν υπονοώ τίποτε. Έτσι και αρχίσω να υπονοώ και να χρησιμοποιώ υπονοούμενα στον Λόγο μου, σου υπόσχομαι πως δεν θα βρίσκεις μέρος να κρυφτείς. Ξέρω πολύ καλά που βρίσκομαι και τα μεϊλς σου, είναι σαν να τα έχεις στείλει στο Εθνικό Θησαυροφυλάκιο. Αν χρειαστεί όμως, σε καιρό πολέμου, μπορεί να τα επιτάξω με τον δικό μου τρόπο. Εσύ πάντως, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτε από εμένα.
Σε χαιρετώ, Θεέ μου.
- Πάλι κλάνεις ρε Deva ? Τι θα γίνει με την πάρτη σου ?
Deva Parinito & το τζίνι του.
Edited by - Deva_Parinito on 21/08/2005 19:14:42
Mπορείς να ερμηνεύεις τα λεγόμενα μου όπως θέλεις και βεβαίως δεν θα διαφέρεις σε τίποτα απ'όσους κατά καιρούς το έκαναν πάνω σε οτιδήποτε έχουν δεχτεί ή αρνηθεί οι άνθρωποι στο παρελθόν ως θεϊκής προέλευσης..
και βέβαια η όποια άποψη έχει ο Θεός (ή Εγώ εν προκειμένω) γι'αυτά που λες δεν θα μπορούσε να γίνει αντιληπτή από έναν νου που δεν μπορεί να Τον προσεγγίσει
όσον αφορά εμένα η συζήτηση για τα μαιλ μου λήγει εδώ καθώς δεν βλέπω που αφορά τους υπόλοιπους συνομιλητές
και το τι υπονοείς ή θα υπονοήσεις για μένα έχει πλέον μία και μόνο απάντηση (ευτυχώς που είσαι αυτοεξυπηρετούμενος) :
quote:
- Πάλι κλάνεις ρε Deva ? Τι θα γίνει με την πάρτη σου ?
την ευλογία μου να έχεις τέκνον μου![]()
Galadriel
υ.γ. κάτω από άλλες συνθήκες αυτός ο σύντομος διάλογος που είχαμε περί Θεού, και εφόσον σε θεωρούσα καλοπροαίρετο, θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον... δεν σε θεωρώ όμως.

in God we trust
quote:
όσον αφορά εμένα η συζήτηση για τα μαιλ μου λήγει εδώ καθώς δεν βλέπω που αφορά τους υπόλοιπους συνομιλητές
Λάθος, γιατί ένας Θεός, δεν μιλάει έτσι όπως μιλάς εσύ στα μέϊλς σου. Άρα, ότι μας λες εδώ είναι διαστημικές μπούρδες που από κάπου τις άκουσες ή τις διάβασες. Πάντως, δεν πλήρωσες τίποτε για να τις μάθεις. Κι ότι ο άνθρωπος μαθαίνει χωρίς να το πληρώσει, δεν το εκτιμά. Άλλο όμως να μαθαίνεις κάτι και άλλο να είσαι κάτι...
Μου λες πως είσαι Θεός. Αν σου πω, πως σε πιστεύω, με την έννοια που εσείς αποδίδετε στην πίστη, τότε γιατί συμβαίνουν όλα αυτά ? Γιατί μου απαντάς, γιατί σου απαντάω ? Ίδιοι δεν είμαστε ?
Edited by - Deva_Parinito on 21/08/2005 19:33:50
quote:
Mπορείς να ερμηνεύεις τα λεγόμενα μου όπως θέλεις και βεβαίως δεν θα διαφέρεις σε τίποτα απ'όσους κατά καιρούς το έκαναν πάνω σε οτιδήποτε έχουν δεχτεί ή αρνηθεί οι άνθρωποι στο παρελθόν ως θεϊκής προέλευσης..και βέβαια η όποια άποψη έχει ο Θεός (ή Εγώ εν προκειμένω) γι'αυτά που λες δεν θα μπορούσε να γίνει αντιληπτή από έναν νου που δεν μπορεί να Τον προσεγγίσει
Galadriel

in God we trust
Σε φιλώ λοιπόν Θεέ μου. Μπορείς να συνεχίσεις...
quote:
Πιστέυετε στο Θεό?
Όσο δεν μπορείς να φανταστείς...
Τα σέβη μου,
Deva Parinito
Edited by - Deva_Parinito on 21/08/2005 19:54:41
quote:
μια ερωτηση γιατι γραφεις ο θεος και οχι η θεα;γιατι δεν γραφεις η αρχουσα δυναμη;
γιατι πρεπει να δωσεις φυλλο στην δυναμη που πιστευεις οτι εφτιαξε το συμπαν;
Φίλτατε gigeni χρησιμοποιώ τον όρο Θεός, όπως θα χρησιμοποιούσα τον όρο Άνθρωπος... μπορεί ακουστικά να δηλώνει αρσενικό, αλλά ουσιαστικά περιέχει και τα δύο φύλλα...
Δεν θέλω να δώσω φύλλο στο Θεό γιατί, πρώτον, με αυτό τον τρόπο θα προβάλω τη δική μου προσωπική άποψη σε εσάς, και δεύτερον, θεωρώ ότι ο Θεός είναι και θυληκό και αρσενικό μαζί... μόνο έτσι μπορεί να ποιήσει εν σοφία...
Τώρα το που βασίζω την παραπάνω άποψη, δεν είναι του παρόντος θέματος...
.
.
.
@rwen the Guardian...

Είμαι ζενίθ, είμαι ναδίρ
Ανάβω γίνομαι πυρσός
Πνίγω το ψέμα μες στο φως
quote:
Εξαρτάται φίλε/η mantis πώς ορίζεις την έννοια Θεός.
Πιστεύω πως πρέπει να μας δόσεις τον ορισμό που εννείς με σκοπό
να πάρει μια ροή η συζήτηση
Φίλτατε actr, από τη στιγμή που μιλάμε για θεϊκή παρουσία δεν μπορούμε να την υποβιβάσουμε δίνοντας ορισμό πάνω σε αυτή...
Δεν μπορούμε να περιορίσουμε το Άπειρο μέσα στο πεπερασμένο των λέξεων...
Μπορούμε μόνο να κάνουμε προσεγγίσεις με βάση την πίστη που έχουμε γι' αυτό...
.
.
.
@rwen the Guardian...

Είμαι ζενίθ, είμαι ναδίρ
Ανάβω γίνομαι πυρσός
Πνίγω το ψέμα μες στο φως